| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:32
- Nahlásit
Romaine
Byla bych ti moc vděčná kdyby si mně tu klec ještě v sobotu změřila, protože v neděli tam jede známý na výstavu a pokud to stihne tak by mně tam klec zakoupil. Vystavuje dva pejsky, takže záleží jak to bude mít rozhozené a v kolik hodin bude vystavovat. Podle toho bych se rozhodla, jaké rozměry mně napíšeš. no já bych to typla na tu menší - 61cm délka, ta strana s těmi dvířky, to je od Faunasu , kdyby byla, tak P 60, kdyby byla větší tak by to byla P 80 a ta měří 76cm.Mně přijde že do té klece kterou si půjčuješ by se mohli dva pejskové vejít v pohodě, co myslíš.Zírala jsem na ty tvoje fotky dost dlouho. Tak to je hodná paní, že ti jí půjčuje, ale ona na výstavy nechodí zrovna když jdeš ty? Rozhodla jsem se jí koupit, i když mně to finančně moc nevyhovuje, ale bez klece na výstavě si fakt připadám blbě, no pár výstav mám ještě v úmyslu, ale moc ne, ale pokud ji budu moc mít rozloženou doma, tak se to dobře hodí na česání, pak třeba i občas na štěňata, také se může stát že mně tady může nějaké zůstat delší dobu, a přece jen když člověk zaleze do koupelny, či jde nakoupit, tak nechce nechat malé štěně po celém bytě, takže i tak by se hodila. Škoda že je pro mně Brno poměrně daleko, docela bych se tam na vás všechny moc ráda podívala a vyfotila spoustu fotek.Ještě to zvážím, zda si také jednou neudělám delší výlet.Vidět v kruhu Bella Miu a Claudinku, atd. bude jistě zážitek.
Verca
Verunko, ani nevíš jak si mně potěšila, opravdu si to někde četla nebo slyšela , že by se mohli zklidnit ve 2 nebo ve 4 letech, no Emi už 4 roky byly a já stále od jednoho roku čekám kdy se sklidní, pak jsem doufala, že se sklidní po štěňátkách, ale bohužel, tak po druhých, také bohužel, ba naopak, začla štěkat na psi a na chlapi, no možná je to o píď lepší, ale stále je to velká hyperaktivka jako tvoje Fíbí asi.
Tak včera jsem našla Denisce na obouch stranách nad zadními nožičkami takové pucky, že jsem si říkala, kde se jí to tam najednou vzalo. Tak maličká a už se mně bude puckovatět? No to jsem fakt zvědavá zda to s tou dlouhou srstí vydržím. Česání vůbec nemiluje, to se vzteká, ohání se na mně, a když ji to tahá tak kňučí, bohužel mám jen dvě ruce, jednou ji musím držet aby mně nikam neseskočila, takže jsem ty pucky včera vůbeac nemohla rozčesat. Má Elinka také občas již někde pucek? Je háklivá na zadek a ocásek, co tak nejlépe platí při tom česání aby si zvykla od malička , že prostě nepovolím a budu česat dál, když mně je jich tak líto, že jen kvůli výstavám tohle musí trpět, také jim je vedro, fakt nevím, pro mně je důležitější blaho pejska, než ty výstavy, a když vidím, když jsou holky nějak víc zarostlé jak jsou líné a jaké jim je horko tak ihned už jdu na stříhání.
LenkaK
Jak to snáší Bellinka, tu dlouhou srst, ty na ni nevidíš, že by byla línější, a že jí je vedro? Že má jazyk až na vestě? může to být tím, že jsou na to odmalička zvyklé? A tu fotku, to jsem si zrovna právě nedávno také prohlížela, a tam jak je v té peřině, tam je sladká,ale tam je ještě asi maličká, že?
Ani nevíte, jak se těším na další štěňátka, už píší zase lidé kdy budu mít další vrh, no to abych si snad pořídila víc fen, abych je mohla uspokojit. No nejlepší na tom je, že člověk neví jaké zbarvení štěňat se mu narodí, takže do poslední chvíle je to napínavé, a zda holčičky, či klucí, jejda, já se na to zas tak už moc těším, únava už přešla, po vrhu D a E a už bych klidně mohla mít doma nějakou těhulku.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:36
- Nahlásit
emikami
htDěti a pejsci toť téma které je moc hezké. Já mám taky vnučku jen jednu která oslaví v desátém měsíci rok, ale bohužel snacha odmítá aby naši pejsci si jen mohli přičichnout k malé, moc se o ní bojí a já její názor respektují, ale když se mladí nedívají tak já to nenápadně dovolím a malá má stoho jundu, pak se směje na celé kolo. Do budoucna to vypadá, že to nedovolí ani když bude malá větší, ale my už něco vymyslíme.
Vebovské stránky nemám proto, že to neumím.V galerií máme fotky.
tp://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&galler y_id=704
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:37
- Nahlásit
emikami
kdéže, fotka je ze včerejška.
Belinka horko snáší celkem dobře. Samozřejmě že více dýchá s vyplazeným jazykem,protože se chladí. Občas si lehna na linoleum, ale řádit dokáže jako v jiných dnech.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:39
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=704
Snad se to už zobrazí.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:42
- Nahlásit
emikami
Chce to trpělivost a nepolevit. Raději češ každá den 3min než jednou za týden a s trápením sebe i Denisky.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:49
- Nahlásit
emikami
Ne Elinka nemá pucky. Češu jí co dva dyn, tak jako Phoebe. NO jasně, že zadek a nohy nesnáší. to ani PHoebe, ale Phoebe tiše trpí. Elinka se vždycky koukne, co že jí to tam dělám a občas kvikne, když jí to tam zatahám. Já mám zkušenosti s tím, že pucky se dělají v ohybu noh. Tam jsem to zanedbala (teda nemyslela jsem si to, ale bylo to tak) a pak jsem to musela vystříhávat. Samozřejmě mluvím o PHoebe.
Když se Deniska po tobě ožene, tak jí okřikni(nemyslím zařvi ) důrazně. Já ji v průběhu pořád chválím a jak se se vzteká, tak jí důrazně říkám, že to teda přetrpět musí, pokud nechce jít do hola.
Napsala jsem ti mailík. O těch zoubkách, co na ně říkal veterinář
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:49
- Nahlásit
emikami
začla štěkat na psi a na chlapi
Tak to je dobrá zpráva. Už jsem se začínala bát, že jenom já mám tak divného psa. Cizí chlapi opravdu nemá ráda. Když míjíme nějakého chlapa a vidím, že po fence zálibně kouká tak už se děsím. A nejhorší je, když se chlap sehne a že si jí pohladí, a začne takový to ťuťu ňuňu, to je krásnej pejsek. Tak pak naše čubina spustí takovej rachot, začne štěkat jak pominutá. Jeden pán mi říká: no to jsem nevěděl, že seš na chlapi tak háklá (teda jako fenka). Tak jsem mu řekla, že jí to naučil manžel, aby se ke mně nepřibližovali cizí chlapi. Tak se smál a prej jsem ho pobavila.
Veru k tomu zklidnění. Naše fenka se k tomu druhému roku opravdu hodně zklidnila, už to není takovej ten poděs a správně píšeš, že se přizpůsobí. Plánuje se dlouhá procházka, tak ji zvládne a když je nějak sychravo a nevlídno, tak jí stačí krátká. Vydrží lítat celý den, ale zase vydrží celý den prochrápat a prolenošit. A to já taky i když už se mi to dlouho nepodařilo doma nějak protlačit.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 14:13
- Nahlásit
Darina1
Tak to asi snacha není velký pejskař, co? Když se holky narodily, tak jsem nechala psa (rodiče manžela měli kólii, teď labradora), aby je očuchal. Zařadil ji je od miminka do smečky a kočárek vždycky hlídal jak o život. Sotva se postavily na nohy, tak se člověk nemusel o ně bát, pes je hlídal od malinka. Myslím, že izolací se ničeho nedosáhne. Někdo je na to citlivější, ale myslím,že na dítě venku čeká takových bacilů, že nějaké to olíznutí od psa mu určitě újmu nezpůsobí. Určitě to chce s pejskem seznamovat, oba se naučí - jak pes tak dítě, jak se k sobě chovat. Ale chápu tě, že to nechceš hrotit, někdy to chce čas. Až malá bude běhat, třeba sama bude pejsky vyhledávat a mladým nezbyde, než se s tím smířit.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 18:51
- Nahlásit
Darina1
Hm, tak to ti nezávidím takovou situaci mezi tchýní a snachou, a ona si je pohladí? vypadá to že se jich štítí, takhle vést malou to není legrace, malinký děti přece pejsky miluji, jen se jim pak musí vysvětlit až jsou větší, že si nesmí hladit pejska kterého neznají, protože neví jestli nekouše. Tuhle situaci bych nechtěla doma mít. Rozhodně čuňata nejsme, ale bohužel kolikrát jsme nezabránili tomu, aby si Lukášek neolízl Emilčinu hračku samo že jsme to hlídali, ale nedělali jsme z toho rozruch. navíc se povídá, že mají psi ve slinách penicilin, co vy na to, že když se třeba říznu, oni to cítí a chtějí to olizovat, pak se prý rána lépe zahojí.Rozhodně tvý vnučce ublíží víc, někde sedět v trávě, nebo se dotknout ručičkama chodníku, či ve výtahu, no prostě všeho, než si pohladit čistého pejska. A co na to říká tvůj syn, že to takto chce. A to jako děláte jak, když je u vás na návštěvě, oni ji mají stále u sebe, nebo zavřeš pejsky? Fakt to ti nezávidím,myslím, že Lukášek tím že vyrůstal od miminka s pejskem, všemu daleko víc rozumí, a ví co to je pejsek, jak se k němu chovat, a vypěstoval si lásku ke zvířatům. ale samozřejmně cizí psi si hladit nesmí, které neznáme. Dceřiny kamárádky mají většinou také psi, a tak tam běhá všehno dohromady a to mají velká ´plemena, jedna dokonce pitbula, když ho já vidím, mám husí kůži jak se bojím, a Lukášek ten si na něj sedne a klidně si ho hladí. a druhá nějakého křížence , myslím že vlčák s pitbulem a také je hodný.
Martina
A nevíš náhodou proč to ten tvůj pejsek dělá, že štěká na chlapi???
Verca
Verunko už jsem to četla
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:03
- Nahlásit
Ahojky!
Tak můj Andy vyloženě štěká jenom na chlapy. Prostě ať přijede k nám dědeček nebo strejda...oba dva zná od malička, tak na ně prostě bude štěkat do té doby, než si ho pořádně pohladí. Ale od některých neznámých se pohladit vůbec nenechá, když se na Andyho natáhnou.To jim uskočí dál od nich a štěká víc a víc....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:26 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
emikami
A nevíš náhodou proč to ten tvůj pejsek dělá, že štěká na chlapi???
Dřív štěkala na všechny a na všechno, bála se lidí a věcí, které neznala, všeho co vypadalo nějak podezřele. Štěkala na popelnice, letící igelitový sáček, na zaparkovaný valník na poli, prostě na všechno, to byla fakt síla. Teď štěká nejvíc na chlapi, to jsme prostě neodbourali a myslím si, že nemá důvěru a bojí se jich, jak jsem psala kor když na ní natáhnou ruku, že si jí pohladí nebo na ní promluví. Ale je to mnohem lepší, protože dřív štěkala na kohokoliv jenom jsme procházeli kolem a vůbec si jí nevšímali, takže teď jsem ráda, že jsme to konečně zvládli.
Další problém byl, když jsme procházeli ulicí, kde byl za každým plotem pes, znáte to, začne jeden a řve celá ulice, tak to byla naše k nezastavení, štěkala celou cestu. Teď ji posadím před plot, kde štěká ten pes a ona sedí v klidu a dívá se na něj. To jsem si fakt myslela, že toho nikdy nedocílím. Všichni mi radili pilovat socializaci, měla jsem hrozného strašpytla, teď už je to lepší i v chování ke psům. Dneska jsme na procházce potkali vlkodava, tak jsme v klidu prošli, sice si neodpustila to blafnutí jen tak pod vousy, ale být to před rokem tak nás slyší v sousedním městě. Sousedi mi vždycky říkali, že bezpečně ví, že jsme venku my. Takže podle mě je to chování špatně socializovaného psa, jak mi to všichni vtloukávali do hlavy.
Takže jsme si užili svoje, ale stejně to byla a je lááááska naše největší.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:31
- Nahlásit
Martina
A můžu se zeptat jak jsi to trénovala? Naše Bella taky všechny vyštěkává.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:38
- Nahlásit
LenkaK
Navodili jsme povel NESMÍŠ a to důrazně, stejným přísným tónem, teď už nemusím pořád řvát nesmíš, ale stačí se na ní podívat, zamračím se a řeknu Dessssssy !!, důrazně, ale už nemusím řvát na celou ulici. Taky mi hodně radili, že když takhle někoho zmerčí koho má chuť vyštěkat, to samozřejmě už poznáš, tak rychle odpoutat její pozornost, dát nějakej povel, zabavit jí míčkem prostě cokoliv, to u nás moc nezabíralo. Měla jsem ji jako malou na volno, pořád si mě hlídala, ale projíždělo kolem kolo, už jsem viděla, že je zle. Rozštěkala se a běžela za kolem, klidně 300 m, naštěstí vždycky na nějaké polňačce. Dneska ta samá situace na procházce. Vystartovala, zařvala jsem ke mně a vrátila se, sedla a počkala až kolaři projedou, pak jsem dala volno.
promiň, že se ptám, psala jsem to tady, ztrácím přehled kdo jakého má pejska, jak je Tvůj pejsek starý?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:42
- Nahlásit
LenkaK
Už to vidím, koukla jsem na Tvoje stránky. V tomhle věku ještě není nic ztraceno. Chce to fakt tvrdě každý den pilovat NESMÍŠ. Klidně jsem i vytahala za kůži, když neposlechla, dost tvrdě, vždycky na mě lidi koukali, jak svému pejskovi tak ubližuju, kolikrát fakt kvikla jak jsem jí casala, ale jinak to fakt nešlo, dělala by si co chtěla.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 20:03
- Nahlásit
Martina
Ze začátku jsem zkoušela stahovák. Marně, utrhla se tří. Máme jedno místo,kde mají takovýho vořecha. Když se k nim blížíme začne se Bela těšit jak ho vyštěká.Cuká na vodítku a kňučí.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 21:38
- Nahlásit
Já s Claudi jedeme také do Brna na výstavu, myslím že nás určitě všichni poznáte.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 21:47
- Nahlásit
Claudi se některých lidí bojí a i psů. Někdy si na psi host dovoluje, třeba i ňafne po čumáku, ale nekousne. Také neví jak vyprovokovat aby si s ní psy hráli a tak se motá dokolečka obíhá a štěká. Ať jdem kamkolili je to pořád samí: Jé, to je pěkný pejsek, ten je úžasný, jak je starý, vyroste ještě, líná, odkud ho máte, je s PP, chodíte na výstavu, co to je za plemeno, to je ťuťu ňuňu roztomilí, živej plyšáček, nemůžem si u vás zamluvit štěňátko, co používáte za šampón, čím jí čistíte zoubky, vona se na mě směje, to je ale lumpík srandovní, ťuťuˇuˇu pojď za mnou já si tě pohladím, ty máš ale srandovní jazýček, ono se to na mě kouká, ty jseš pejsku ale trhač, obranář, to by byl dobrý hlídač, jak se jmenuje, ta ale srandovně běhá, to je neuvěřitelné jak umí rychle tak malý pejsek běhat. A to mě tolik otázek zapnavuje pokaždé když jdeme na procházku.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 22:06
- Nahlásit
MartinaClaudi
Martinko, ty jsi legrační, no většinou co jsem v kontaktu s novými majiteli mých štěňat, tak mně píší hodně věcí, opravdu ty lidi snad havaňáčka vůbec neznají, ale tohle co si napsala, tak toho tolik nikdy neříkali. Dnes jsem byla s Deniskou venku a také jsem potkala paní, a ptala se mně co to je za plemeno a mlaskala nad Deniskou. Paní co má Eisinku, tak tam se také všichni rozplývají, má tam Eisi hodně obdivovatelů, a všude kam se hnou, Eisi je prý tvrdohlavá a urážlivá, když prý dostane vynadáno, tak se někam uklidí a s paničkou nemluví
Volala mně a chtěla vědět zda neznám radu na její otázku, Eisinka jim začla okusovat zeď, když jsou pryč. Máte vy s tím nějakou zkušennost?Ptala se veterináře, zda by nemohla mít málo vápníku, to je zajímavé jak to každého napadne, Dendre Beny , nepříbuzný na Eisi, ten prý lízal zeď a paní mně říkala že má asi málo vápníku, ale asi jsme to zamluvili, musím to zjistit, protože ten vápník se opravdu dávat nemá. No a veterinář řekl paní od Eisi že to není možné, pokud krmí purinou pro plan, že musí mít vše co potřebuje. Já mám tedy všude tapety, ale už dva pejskové, mně tapetu seškrábali, a oloupali, v předsíni když jsem byla pryč.Ale dostali vynadáno když jsem přišla, moc jsem se zlobila, a za nějakou dobu to ustalo, Eisi to začla dělat teprve asi druhý den, myslím , že to bude také z důvodu že není zvyklá být sama doma a tak jim to prostě dává najevo.Kamarádka udělala to, že obložila v předsíni zdi dřevěnými lištami, a bylo vše v pohodě.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:09
- Nahlásit
Darina1
Ahoj Darinko!!
Přeji Ti všechno njelepší k svátku!!!
Hodně štěstí, zdraví, lásky a hlavně ať kluci poslouchají!!
Pac a pusu Andy a Janik
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:04
- Nahlásit
Janik
Takže Janičko a Andy móóóóóóc děkují.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:27
- Nahlásit
janča
emikami
Já si to taky myslím jak to píšete. Když přijde mladá ani si pejsků nevšimne natož, aby je pohladila a to přitom vyrůstala pejskem a jezdila na prázdniny na vesnici. No a malá je cely čas na rukou, psy bych nezavřela to přece nemůžu prdíkum udělat, to radší ať syn přijde sám s malou. Celý život prozatímní jsem vyrůstala s pejskama a kdybych neměla vrozené vady tak jsem celá zdravá. Snacha totiž miluje kočky, takže podle mě proto nemá ráda psi. No a já na chatě od malé kočičky jsem chytla toksoplazmózu. No a kdo je potom víc přenašeč nemocí. Je pravda, že to byla toulačka, určitě pes který se taky toulá bude nemocný, ale pejsci o které se staráme jak o naše bavlnky nemůže byt nemocen. Brala jsem to když malá byla ještě úplné mimčo. Mladým jsem taky řekla, že jí nemůžou mít jak ve skleníku.
No jeto jejich věc. Sinoví to taky není jedno i si o tom prí promluvily, ale mě jeto šul nul. Když je někdo páko nic stím nenadělám. Těším se až malá bude větší to ji pak holky naučím věcí až mladé půjde hlava kolem a dobře ji tak.
Pac a pusu Bišonek a Damišek.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:30
- Nahlásit
Darina1
Ahoj Darko, všechno nejlepší k svátku, hlavně štěstíčko a zdravíčko!
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:42
- Nahlásit
emikami
Psala jsi o tapetách tak náš Damišák taky velice rád tapetuje. Když jsem je nemohla vozit sebou ohledně toho, že Dami blinkal tak sté nudy vyváděl psí kusy vytapetováno, rozkousané CD, roztrhané noviny, pokousané utěrky a zatím to vše. Teď již semnou mohou jezdit malej už neblinká takže je klid. Ono to vypadá strašně, ale není to taková hrůza, jednou začas nic neva. Je to moje vina musím já dopředu předpovídat.
Štěkáni na chlapy neznám, ale je rozdíl když je jeden pejsek a nebo dva. Když jsou dva mají už svou smečku a cíti se víc nad věcí.
Pac a pusu Biško a Damišek.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:43
- Nahlásit
Mucholabka
Muško móóóóóóc a pozdrav Ašu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:47
- Nahlásit
Darina1
Zriovna obě chrní, jsou nacpané kuřetem.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:50
- Nahlásit
Mucholabka
A já blbým segediňákem.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:55
- Nahlásit
Darina1
Segeďák bych si dala. Psi dostali kuře a já měla dneska akorát rybí salát A taky mám ovocné bonbóny, hrozně dobré, nabídla bych ti k tomu svátku...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 11:59
- Nahlásit
Mucholabka
Chtěla jsem napřed poděkovat za blahopřání a nějak mi to uteklo takže ještě jednou děkují.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 14:35
- Nahlásit
Darina1
Já se přidávám, a přeji ti moc a moc zdraví, štěstí a radosti, Přiznám se, že bych si asi nevšimla, ale když zde čtu gratulace, nedá mně to a jsem ráda, že ti také mohu popřát.
Mluvíte tu dneska zrovna o jídle, když mně se nechtělo vůbec nic vařit a tak jsem si před chvílí vzala jen toustový chléb s plátkem sýra a čaj. Za chviličku to zapapám makovým závinem.Takže mně by to bylo jedno , já bych snědla jak kuře i segedín, jen ten rybí salát bych Mucholabce klidně nechala. Moje ségra ho má děsně ráda, a její manžel to rád nemá, a tak když ke mně jede tak si ho koupí a pěkně si to tady otevře, a je tu šílený z toho smrad. tak já také nadává, protože to také nesnáším. Ale taková makrela, to je zase vůnička-mňam. No a nyní jsem si udělala takové chutě, že snad ani na ten makový závin nebudu mít chuť.
Jak jsem si koupila tu tiskárnu od Canonu, tak jsem zjistila že to na mně mluví anglicky, no tak jsem volala na příslušné místo, tam se pozeptala, a jen dvě věci tam šli stáhnout do češtiny, ale stejna zatím vím docela kulové.Nevím kde se nastavuje třeba sytost tisku, atd. No potřebuji sehnat někoho z Prahy, kdo by mně to vše vysvětlil. No já tisknu, kopíruji i naskenuji, ale nic víc, a přece jen když to má i jiné funkce a nastavení tak proč se to také nenaučit.Jen fotky jsem ještě nezkoušela.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 19:14
- Nahlásit
Darina1
Také přeji úplně vše nejlepší.
|