| Autor |
Zpráva |
Janik
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:28
- Nahlásit
Ahooj holky!!
Tak jsem byla včera s Andym na veterině a v pondělí jde pod narkózu vyoperovat ty jeho tukové bouličky na zádech(má 3).
Myslím, že mu dají ten kornout na krk chudáčkovi....ten z toho bude nešťastnej a bude mě za to nenávidět.
Ale tak chci aby se mu to zahojilo do toho ledna na výstavu, takže jsem ho objednala už tam hned.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:29
- Nahlásit
bisonka
Ahoojky!
Tak to je moooc krásná změna Kdo ti ji stříhá??
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:46
- Nahlásit
Janik
paní Králová z Ostravy nám ji stříhala.
Chci se zeptat na ty tukové bouličky, to se musí operovat? Myslím že Bambi taky jednu má na stehýnku jakoby směrem k zádíčku. Nejdřív sem si myslela jeslti to nemůže být nějaká reakce na injekci (byli sjem proti vzteklině a tam někam ji to dkotor píchal) ale to by už asi splacklo co?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 17:40
- Nahlásit
bisonka
Pokud si myslíš, že byla vzteklina píchnuta přibližně v tom místě kde je ta boulička, tak to může být na to reakce. My jsme takovou bouličku a poměrně dost velkou měli několik měsíců, než se vstřebala, když jsem měla pejska blízko, je dobré to mírně masírovat, aby se to prostě rozmasírovalo a zmizelo to.Náš veterinář a tam kde jsem byla píchá inj. ale trochu výše, spíše za přední nohou na boku.Možná to ale káždý píchá jinak. Takže jestli myslíš že by to mohlo být po vzteklině, mírně masíruj, dříve to zmizí a vstřebá se to.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:04
- Nahlásit
emikami
No mě se zdá že tam někam ji to píchal doktor.Ale mluvila jsem s mamkou a prý už je to menší tak to možna bude z toho.
Abyste rozumněly, já studuju v Praze a Bambinka je doma s mýma sestrama a mamkou, je vlastně mamčina (mamka ji dostala na narozeniny od nás), ale zamilovali jsme si ji všichni, já ji strašně zbožňuju a neuvěříte jak mi je tady po ní smutno , už se nemůžu dočkat až v pátek pojedu domů (ikdyž jen na víkend) a zase ji uvidím...
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:42
- Nahlásit
bisonka
Tak operovat se to nemusí. Andy je má už asi 2roky ale teď se mi zdálo, že se mu zvětšily a taky když mu na tu jednu sáhnu, tak se někdy ožene, takže ho to nejspíš trochu bolí. A ono to je taky nepříjemné, když si ho někdo hladí a hned mi říká že tam má něco nebo klíště....a fakt to jde dost cítit, když se hladí a zvlášť teď, když jsem ho ostříhala.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:56
- Nahlásit
Martinko já mám od přírody dané, že nemůžu přibrat, já měla oba rodiče velice chudé postavově. Takže já mám spíš opačný problém udržet na sobě pár kil navíc. Zchudnout dokážu za jeden den i4kg a každý den zase. Už mi píchaly i injekce na přibráni a nic nepomáhá a kdyby jste viděli kolik sním tak mi budete závidět a hlavně sladké zbožňují.
Janičko doufám, že to ve zdravý přežijete ty a tvůj pejsek. Držím palečky.
Pac a pusu Biško a Damišek.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:59
- Nahlásit
Darina1
No tak já v ot doufám, že všechno půjde hladce a do ledna budeme zahojení a 100%připravení na výstavu.
Moc tvoje kluky pozdravuj
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:50
- Nahlásit
ahojky holciny, vsechny vas moc zdravim, snad se k par predchozim strankam ani nebudu vracet, jen bych rada podekovala tem, ktere se me zastaly a tem, ktere se nepridaly a dale nevirily hladinu.
Odpoved pro ty co se ptaly proc sem nechodim, no protoze mam hodne malo casu a kdyz sem obcas zajdu a jedine co ctu je debata o nas bez nas, tak me to zas na nejakou dobu prejde. Opravdu muzu cas travit ucelneji.
Martinko, moc gratuluji k hubnuti.
Mrzi me, ze tim, ze jsem sem prestala chodit, jsem prestala komunikovat i se strasne fajn lidma, takze pokud nekdo ma zajem tady je email: aknah@utrojice.cz
Vsechny mi prosim odpuste, ale neco malo si neodpustim.
Emikami: Na diskuzi nechodim, po hodne dlouhe dobe, jsem prisla a co nectu? vytahovani zalezitosti, u kterych jste nebyla a jak jste sama napsala, cetla jste to jen zbezne a nevite o cem je rec. Vykat Vam samozrejme muzu, ale i pri vykani Vam klidne napisu, ze jste mi ukradena, jste mi suma fuk, jste mi lhostejna, sama si vyberte co se Vam libi. Toto neni urazka, az Vam napisu, ze jste hloupa krava, tak ano, pak mate pravo se citit dotcena, ale to jsem nenapsala, ale to, ze jsem to nenapsala neznamena, ze si to nemyslim. A vek pro mne neni duvod k ucte a tu k Vam nemam, mam uctu k lidem, kteri jsou o hodne mladsi nez Vy, ale zaslouzili si ji svym jednanim a i kdyz jsme s Darinkou mely konflikt, presto si ji vazim. Vas ne.
Takze vsem se moc omlouvam a snad mi tech par radku odpustite.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 20:44
- Nahlásit
Aknah
No, to bylo hustý...
Ale každý máme svůj názor.
Tak snad se hladina už uklidní.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 20:49
- Nahlásit
bisonka
Prosím tě, napsala si mně na mejlík, že by sis chtěla pořídit havanského psíka? Někdo takový mě psal, že hlídal štěně rodičům týden když byl na dovolené a nyní ji je bez toho tvorečka tak smutno žes uvažovala o koupi. nebyla si to náhodou ty? jinak mé str. jsou www.havanese-wild-angel.net no kdyby ti to něco říkalo a byla si to ty.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 20:51
- Nahlásit
LenkaK
Proč myslíš že to bylo hustý?????? V jakém smyslu???? A proč ten svůj názor nevyjádříš. Vy Aknah nikdo nevyčtete, že to je zde o pejscích, a toto že sem nepatří??? Takže co kdybych tohle napsala já, jakpak by si Lenko reagovala??? Ještě si rozmyslím co Aknah odepíšu.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 21:27
- Nahlásit
Aknah
ahojky holciny, vsechny vas moc zdravim, snad se k par predchozim strankam ani nebudu vracet, jen bych rada podekovala tem, ktere se me zastaly a tem, ktere se nepridaly a dale nevirily hladinu.
To je fajn, přesto jste se k tomu vrátila, trochu si proto protiřečíte.
vytahovani zalezitosti, u kterych jste nebyla a jak jste sama napsala, cetla jste to jen zbezne a nevite o cem je rec.
Přečetla jsem si to dobře a problémeme jste byla vy, jako všude a to vás tak žere že i po pár dnech zřejmně nemůžete spát a opět to zde vytahujete i když zde všichní žádali ať toho necháme, já jsem toho nechala avšak o vás se to říci nedá.
Vykat Vam samozrejme muzu, ale i pri vykani Vam klidne napisu, ze jste mi ukradena, jste mi suma fuk, jste mi lhostejna, sama si vyberte co se Vam libi.
Jsem ráda, že jste aspoň toto vzala na vědomí, přece jen je ve vás špetička slušnosti.A co se týče urážek , opravdu se mi nelíbí nic, to o vás něco vypovídá, myslím, že vás maminka velmi špatně vychovala. A pokud se hodně snažila a nepovedlo se jí to asi se hodně diví cože to má za dcerušku.
Toto neni urazka, az Vam napisu, ze jste hloupa krava, tak ano, pak mate pravo se citit dotcena, ale to jsem nenapsala, ale to, ze jsem to nenapsala neznamena, ze si to nemyslim.
Tím že jste to nenapsala přímo ale šla jste okolní cestou, nemusela jste slovíčkama šetřit a rovnou to napsat. Píšete, že to neznamená, že si to nemyslíte. Vy mně vůbec neznáte, ale ani trošku ne, nedávno jste po mně chtěla štěně, a vše bylo ok, najednou se něco stalo a vy se hned takto chováte, jak můžete psát takové vulgarity člověku, s kterým vůbec nevedete řeč a vůbec toho člověka neznáte. To opět vypovídá něco o vašem mozku. To že si neumíte vypnout zvuk na stránkách a leze vám to krkem, no to je také vaše věc, asi jste opravdu velmi hloupá, myslím, že i malé děcko umí lépe s pc než vy.
A vek pro mne neni duvod k ucte a tu k Vam nemam, mam uctu k lidem, kteri jsou o hodne mladsi nez Vy, ale zaslouzili si ji svym jednanim a i kdyz jsme s Darinkou mely konflikt, presto si ji vazim. Vas ne.
Toto opět vypovídá o tom , že opravdu moc slušnosti v sobě nemáte, měla by jste se opravdu velmi stydět za to, že veřejně přiznáváte, že věk není důvod k tomu aby jste měla k někomu úctu. Já jsem po vás ani na malý okamžik nežádala aby jste měla ke mně úctu, jen by se měl mladý člověk ke starším lidem chovat slušně a to vy zřejmně neumíte. Pakliže vám někdo až tak moc ublíží, že nebudete šetřit svými neslušnými slovy, možná bych se nedivila, i přesto by jste ale měla být ohleduplná.Já vám nic neudělala, ani vám neublížila a proto opravdu nevím proč si o mně myslíte, že jsem hloupá kráva. Opravdu velmi silné slovo.
Tak nyní ti řeknu něco já , milá děvenko. Ty jsi člověk, který vyvolává všude problémy, proto tě všechno tolik žere, zda ses s Darinkou pohádala to já nevím, ale nemysli si, že jsou zde všichni kteří jsou ochotní se s tebou bavit a nemyslí si o tobě své.Jenže možná ty o tom ani nevíš!!!!! Je totiž na tobě vidět, že se na tebe problémy jen lepí, jsi tím vina ty. Dovedeš mluvit i po pár dnech o věci, která se vyřešila, a opět zde holky tím otravovat, jak si četla tak jim to vadí. Myslíš si, že když se tě někdo zastal, a mně ne, že tě musí mít v lásce? A tím , že ty to o sobě víš, že nejsi moc oblíbená, proto tě tohle všechno žere. Ale já se nad to povznesu, a budu si v duchu myslet o tobě své. I kdybych ti od plic něco řekla, ale neudělám to, tobě by to totiž udělalo velkou radost. Nesnížím se na tvou úroveň a víš proč? Protože mám již zkušennosti, a také se umím chovat slušně k lidem. Když mně někdo ublíží, také mu to nedaruji, tys mně zatím nijak neublížila, jen si velmi vulgární, ale jsi nemocná, potřebuješ si tím vylít zlost, která v tobě je. Jsi velmi arogantní člověk, myslíš si o sobě jak si znalá, a první co bylo , bylo to žes začla pomlouvat svou sestřenici Lenku.Říkala si to mně, ač si mně vůbec neznala. I když s Lenkou nemám nijak dobrý vztah, neznamená to , že si o ní myslím něco špatného.Lenka je mladičká holka, ale má dobrou duši. Tys o pár let starší a už se nad ní povyšuješ a ještě si ji u mně pomlouvala. To není hezké, co myslíš. Léčiš si zde na mně svou zakomplexovanost. Radím ti, aby ses nad sebou radši zamyslela, a jak psala LenkaK, o mně , že přeci nechci ztratit zde své přátelé, tak to samé radím i já tobě.Já bych se k tomu už nikdy nevrátila, už bych nikdy nevyřkla tvé jméno, je lepší ho zapomenout, ale tys to musela opět vytáhnout.Mohla jsem být sticha , nereagovat, nebo ti také napsat, jaká si vulgární kráva, ale nenapsala jsem to,že ??? A tak si mysli, děvenko o mně co chceš, protože , ty mně také vůbec nezajímáš, jednak tě neznám, a jednak už o tobě vím dost, a takové lidi já vypouštím ze svého života. Nechávám si po boku ty, kteří se dovedou chovat slušně, nebo ty, kteří si umějí mezi sebou problém vyřešit slušně, a jestli nevíš jak se to dělá, tak hlavně tak, že se nepoužívají sprostá slova.Ženský se mohou pohádat, ale jsou fajn ti, kteří si to umí vyřešit a hodit to za hlavu, ty si schopna, tady za rok napsat, že ti stále hraje moje hudba na liště Měj se krásně, nyní jsem ti na konci tykala, omlouvám se, ale tohle napsat při vykání nějak nešlo. Kdyby si mně zde viděla, viděla by jsi můj úsměv na tváři, takže se ti opravdu nepovedlo to, čeho si zřejmně chtěla docílit. No, a co nyní, zase budeš něco psát, a opět se tu holkám budeš omlouvat, že si to nemůžeš odpustit? Víš co? Jestli mně chceš něco říci, mám také mejlovou adresu, ať tu holky již neotravuješ, a škoda je jen , že ti někteří, neumějí říci o tobě co si myslí, já mám totiž ráda upřímnost. mubarka@seznam.cz no namejlu se můžeš vyřádit víc. Ahojka.
Všem přeji příjemný večer, který Aknah dnes zde začla. Ale jestli máte potřebu se ji opět zastávat a do mně si kopnout, tak do toho. Já vydržím hodně, zažila jsem již v životě mnoho dobrého a mnoho zlého, a tohle také vydržím. Pro mně je největší zlo - smrt - a proto tyto věci hážu za hlavu.Snaž se o to také, to je jen má rada.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 21:28
- Nahlásit
emikami
Ne to jsem nebyla ja, ikdyž je pravda, že bych si nejraději hned pořídila štěňátko (frisáčka) , protože během školy tady v praze mi je bez pejska strašně smutno... Byla jsem o prázdninách přes 3 měsíce doma (zhruba doba co máme doma bambi) a trašně jsem si na ni zvykla.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 21:39
- Nahlásit
bisonka
Tak to je docela náhoda, psala mně mladá dívka, že hlídala rodičům boloňáčka kterého koupili mamce k narozkám, a nyní se jí po něm tak stýská, že by si také koupila něco takového a tak vymyslela havanského psíka, nyní přesně nevím, protože těch mejlů mám poměrně dost, tak mám dojem, že se s přítelem na havaňákovi nedohodli, protože si myslí, že to je gaučový pes, něco v tom smyslu, a tak nakonec zvolili nějakou střední cestu která vyhovovala oboum, a to nějakého teriera, ale nyní nevím zda mně to psala tato dívka, nebo zase jiná někdy v tom mám zmatek.Také občas nestíhám odpovídat.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:03
- Nahlásit
emikami
No tak to je taky náhoda protože ja s mým přítelem bysme se taky neshodli, na bišonkovi (ani boloňkovi, havaňáčkovi) protože on by psa nechtel žádneho což mě trochu štve, a bišonky moc nemusi....
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:07
- Nahlásit
Tak já to už nemohu vydržet. Nechci se nikdy plést do cizích věcí, ale opravdu mi vadí, když se tu řeší tyto věci. Ať to začne kdokoli!
Myslím, že jste na tom obě stejně. Obě se omlouváte, že to tu řešíte a odvoláváte se na tu druhou. Ani jedna se k tomu vracet nemusí a vracíte se k tomu OBĚ. Jsem ráda, že tuto stránku Aknah založila, ale taky bych chtěla, aby se tu řešilo, to, co se zde řešit má.
Jinak k těm urážkám. To s tím, že je někdo někomu ukradený taky neberu jako urážku, a proto jsem na to nereagovala, ale ty jiné výrazy už tak beru a docela mě mrzí, že tu zazněly. Ale věk tu zase tolik neřešte, protože já si ani neuvědomuji kolik komu je. To je nevýhoda tohoto psaní. A přiznám se, že i já dost často zapomínám, že jsou tu i starší, protože ty lidi prostě nevidím.
Takže na závěr. Prostě to tu už vůbec nevytahujte, nepište si vzájemně, ale jinak sem pište a prosím ani žádné narážky!!!
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:26 - Změnil/a: Romaine
- Nahlásit
Holky, já zas neuvidím celé 3 dny Robbyho. Jedu totiž se školou do Drážďan a jeho mít s sebou samozřejmě nemůžu Ne že bych ho chtěla tahat autobusem, ale bude mi po něm smutno. Jste taky tak na svých mazlíčkách závislé? Já zjišťuji, že jsem závislák na 1 000 000 ... %
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:31
- Nahlásit
Romaine
já jsem se tehlekrát neomlouvala, prostě jsem reagovala. Kdyby Aknah o tom nemluvila, již bych nic nikdy nepsala, vznikl tady problém s Aknah, proč to tedy vytahovala znovu, když se to již uzavřelo, a vy jste zde psali ať už o tom nemluvíme, já to dodržela proč ne ona. Nevím přesně kolik ´komu zde je let, ty jsi myslím také hodně mladá, ale nevím to přesně, ale budeš vše brát jinak až ti bude 40 či 50 let, budeš jednat s děvčati kterým je okolo 20-25ti let, když na tebe bude některá drzá a pěkně oprsklá, nebude se ti to líbit. nyní si to asi neumíš uvědomit, ale pak budeš vědět o čem mluvím. Vím že dizkuze je jakoby anonymní, ale několiv dívek, žen se tu i znají, takže zde taková anonymita není, každý byl na mém webu, si myslím, nebo ne úplně každý to je jedno, a třeba mou fotku viděl, a jistě poznal že mně určitě není dvacet let. Víš i kdyby mně zde na tomto foru Aknah hodně naštvala, nikdy bych nepoužila slova jako je kráva, ukradená, atd. kdyby to bylo někde možná na můj pes, kde opravdu nikdo neví kdo to napsal, tam kdyby mně fakt někdo vytáčel, možná bych to napsala, ale i přesto by mně to bylo velmi trapné. Slova tohoto typu nepoužívám, zvlášť pro lidi , které dost dobře neznám, a pokud člověka neznám, prostě si to nemohu dovolit.Aknah je to jedno. Je vulgární, ale asi ne jen zde, ale i v životě, a to je špatné.Hlavně pro ni.Mohla si to odpustit, a nemusela ostatním kazit náladu, protože příspěvky před ní byly jíného rázu, a nechápu jen jedno. Jak je možné, že jí to přímo nepovíte. Např. Aknah už bys toho ale také mohla nechat, jsi s tím trapná. např. bojíte se, nebo si to nemyslíte, nebo co, já to nechápu. Když se to může napsat mně proč ne jí.Myslím, že se tu dneska jentak někdo již neobjeví, protože se buď nechce zapojit, nebo nechce vyjádřit svůj názor přímo.Já jsem to nezačala, a takže nevím, proč bych tentokrát měla být osočována já. Ukončila jsem to před pár dny, ale tohle si zas tak líbit nenechám. Měla jsem Aknah i na skype, ale už dávno jsem ji vymazala,když jsem zjistila jaká asi že může být. Faleš.jen faleš.ale možná bych zmněnila názor kdybych ji poznala, ale myslím, že ne,stačilo pár vět z telefonu a pomlouvání její sestřenice.Již tenkrát jsem si udělala sama svůj úsudek.
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:38 - Změnil/a: Marcela_S
- Nahlásit
Ahoj holky zase otravuji! Mohli by jste mi napsat ještě něco o boloňáčcích? Pak vám už dám pokoj, slibuji.
Koukám, že otravuji hned 4x - pardon, nevím co blbnu, že se my ten dotaz tak namnožil.
Vím že jste se shodli, že záleží spíše na konkrétním pejskovi a na výchově, ale přece, jací jsou ti vaši? Zajímá mně třeba: jejich povaha (klidně i konkrétní zážitky), jestli nemá přehnaný lovecký pud, jak se chovají k ostatním domácím zvířátkům. Jestli nemají sklony k toulání a vycházkám na vlastní pěst (nebo se drží páníčka jako ocásek), jestli když třeba na procházce uvidí kočku, tak neslyší a nevidí, nebo si jí téměř nevšimnou. Jak je to s chlupama po bytě (četla jsem že nelínají, takže při každodenním vyčesávání asi pohoda, že?). Jestli jsou to mazlové, nebo spíše introverti atd.
Rozhoduji se mezi boloňkem a kavalírem.
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:40
- Nahlásit
Ahoj holky zase otravuji! Mohli by jste mi napsat ještě něco o boloňáčcích? Pak vám už dám pokoj, slibuji.
Vím že jste se shodli, že záleží spíše na konkrétním pejskovi a na výchově, ale přece, jací jsou ti vaši? Zajímá mně třeba: jejich povaha (klidně i konkrétní zážitky), jestli nemá přehnaný lovecký pud, jak se chovají k ostatním domácím zvířátkům. Jestli nemají sklony k toulání a vycházkám na vlastní pěst (nebo se drží páníčka jako ocásek), jestli když třeba na procházce uvidí kočku, tak neslyší a nevidí, nebo si jí téměř nevšimnou. Jak je to s chlupama po bytě (četla jsem že nelínají, takže při každodenním vyčesávání asi pohoda, že?). Jestli jsou to mazlové, nebo spíše introverti atd.
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:42
- Nahlásit
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:44
- Nahlásit
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 22:44
- Nahlásit
Romaine
Romanko prosím tě, nyní jsem si prohlídla tvou fotogalerii, no pěkné fotky, docela bych se i bála si nechat hrát naše holky s basetem. Ale , všimla jsem si že tam máš výstavní klec, bohužel značka tam není vidět, je od firmy Faunas, nebo od jiné, a prosím tě hlavně by mně zajímali rozměry té klece, jestli to nevíš, prosím, prosím, mohla bys mně ji poměřit? stačí délka s dvířkama a hloubka, výška už je jedno, to je už dané. Rozhodovala jsem se mezi červeným a modrým potaham, nevěděla jsem jak ten modrý potah má přesně barvu, já modrou mám moc ráda, ale přeci jen se uchýlím k červené, protože to je na holčičky, modrá je pěkná, ale tím že tam sedí pejsek, to vypadá lépe, pak by si možná mohli lidi myslet že mám v kleci kluky o víkendu je výstava v Brně a já požádala známého aby mně tam tu klec objednal, prý je to tam ještě levnější než po netu. Tak uvidím, zda mu vybyde čas. A prosím kolik si za ní dala ty. Koukám že to máš komplet. Koupila sis ji na výstavě nebo po internetu, popř. prosím stránky. Moc děkuji.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 23:02
- Nahlásit
Marcela_S
Zrovna jsem přemýšlela, jak se tu tak baví o bišonkách že bych také uvítala doma, ještě buď boloňáka nebo frizáka.Já osobně kavalíra nedoporučuji, myslím, že by mohli i línat, ale nevím to na jisto, má ho jedna moje známá, a je to spíše takový flegmouš pes, necrší z něho taková ta akčnost, hravost, šibalství, atd. ale znám jenom jednoho, a tak zas nemohu tak soudit. No a zrovna si zde napsala tvůj příspěvek. Zajímalo by mně proč ty sis vybrala z bišonku právě boloňáka. Proč ne frize,nebo havanskýho nebo cotonka.A jelikož já mám nyní havanský holky tři, a tak se přikláním pochopitelně k havaňákům, a hlavně jsem si ho oblíbila proto že nemá zrzavé mezi očičkama, a že se mu lépe si myslím udržuje srst, než ostatním, hlavně když nechodím na výstavy a pejsky mám stříhané. Pokud by mně někdy zlákal jiný bišonek, opravdu bych nevěděla kterého si vybrat, protože oběma očička dost slzí a dělají se jim zrzavé chloupky u očiček, a také se stále nedá používat vybělovací přípravky, není to dobré na oči. Já jsem na tu zrz docela háklivá ale věřím že bych si také zvykla, nevím jak se udržuje srst boloňáka, vím jen že je velmi jemná a mírně krepatá, píší že se snadno zacuckuje. Když by se nechodilo na výstavy, jak vypadá takový ostříhaný boloňáček také moc netuším, jelikož přece jen ta srst se od havanských dost liší. Jelikož mám pudla, který je spíše podobný frizákovy, asi bych si pořídila spíše toho frizáka, asi už kvůli tomu že se může stříhat a může se udělat hezký tvar. Ale jelikož neznám ani jedno toto plemeno nijak blíže, než bych koupi uskutečnila, která není nyní aktuální asi bych se nejdříve o to dost zajímala a navšívila bych pár chovatelů jak s frizáčkem, tak i s bolonákem, vše bych si dobře prohlídla, omakala, a získala informace. Než kavalíra bych si pořídila radši šitzu, to je také takové přítulné plemeno. Ale fakt, ti tady asi nikdo v tomto neporadí, protože já mám každou holku například zcela jinou, někdo může mít hyperaktivku jako mám já Emí havanskou a Verča boloňskou, ale zas někdo to může mít zcela obráceně. Je to prostě od povahy psa, jako člověk, je každý jiný, jeden kouše a druhý ne . Povahu si prostě nevybereš, záleží co štěně zdědí a pak jak si ho vychováš, a co s ním budeš dělat za aktivity, když ho necháš hodiny ležet na gaučí, pak mu to přijde normální a bude ti ležet na gauči, pokud s ním budeš běhat venku 2 hodiny, tak s tebou běhat ty dvě hodky bude, i když jsou případy, kdy např. některé psy agility a vůbec něco takové prostě nebaví, a dělat to s nimi nemůžou. Takže já byt tebou spíše bych se přiklonila k tomu který s těch bišonků se ti nejvíce líbí, a nebo bych opravdu si našla inz. chov. stanic. třeba pokud se ti podaří nejblíže tvému bydlišti a všechny bych objela , i kdyby neměli štěňata viděla bys naživo pejsky a na vše by ses mohla zeptat, ono přece jen když si to přečteš v knížce tak je to také něco jiného, být mezi nimi, pohladit si je, podívat se jim do očí, prohlédnout si srst, myslím že tohle by ti k rozhodování pomohlo.Ale zdá váhaš jen mezi kavalírem a boloňákem tak mně se to teda zdá dosti odlišné.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 23:17 - Změnil/a: Betka
- Nahlásit
Marcela_S
Ahoj,
už jsme si psaly, když ses ptala poprvé, jakého pejska si zvolit. Také bych kavalírka nedoporučovala. Je to španěl a ty jsou dost nevyzpytatelní, mají temperamentní povahu a nikdy nevíš, co od nich můžeš čekat. Mluvím z vlastní zkušenosti. Měla jsem kokra, patří také mezi španěly. Byl miláčem, ale venčení s ním bylo někdy děs a hrůza. Rád se pral (mají to v genech) a nikdy jsem nevěděla, jak se zrovna zachová. Teď mám bišonka frise a je to úplně o něčem jiném. Jsou to nekonfliktní, mírumilovní pejsci, milují děti a všechna zvířata. Lovecké pudy nemají, není to lovecké plemeno, ale společenské. To kavalíři ano. Péče o srst není nijak náročná, ač se to může zdát. To s kokrem to bylo daleko horší. Navíc bišonci nelínají a kavalíři ano. Byt jsem měla stále plný chlupů, i když jsem skoro každý den luxovala. Mám sice holčičku bez PP, ale od známé chovatelky, o které 100% vím, že mám skutečně frizáčka. Je to ta nejúžasnější psí holčička, jakou jsem si kdy mohla vůbec přát. Fakt doporučuji!!!
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 23:30
- Nahlásit
Proč právě boloňák? Protože já si právě přeji nějakého méně temperamentního pejska, spíše kliďase a u boloňáka v atlase psali, že není ani příliš živý, ani pomalý a že má přiměřený temperament, je spíše zdrženliví a že se chová spíše klidně (to mně přesvědčilo). Také je celkem drobek (2,5-4 kg). U bišonka psali, že je temperamentní. Havaňáček je zase větší než boloňek (až 6 kg), ale přiznám se, že jsem ho nějak přehlížela.
Je pravda, že to zbarvení kolem očí a čumáku mně taky dost odrazuje. Jestli jsem to dobře pochopila, tak havaňáčkům se to zbarvení netvoří?
A co je to ten frizák?
Je pravda že kdybych si pořídila některého z těchto pejsků, tak bych je úrčitě stříhala, protože zarostlí my připadají jako strašáci, kdežto ostříhaní jsou roztomilý.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 23:36
- Nahlásit
Marcela_S
Havaňáčkům se rezavé zbarvení u očiček samozřejmě také tvoří. Stačí se podívat na fotky. Prohlédněte si nějaké chovatelské stanice havaňáčků a uvidíte sama, že rezavé zbarvení má každý pejsek. To samé je u bílých pudlů a jíných bílých pejsků. Kamarádka má špice a je to to samé. Pokud budete pejska stříhat, není problém s žádným a povahy mají opravdu podobné.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 00:00
- Nahlásit
Marcela_S
Co se týče kavalíra má Betka asi pravdu, já s loveckým plemenem zkušennosti nemám, ale když u nás vidím kokra , to jsou fakt tahači, to je děs, na to člověk potřebuje mít velkou sílu.
Ale s tím zbarvením očiček u havanských psíků, s tím bych tak moc nesouhlasila, každý havanský psík to nemá, a rozhodně to má minimálně o 60% méně než frizé a boloňák, kor když je havanský psík barevný, a není zcela bílý jako je valstně frize a boloňák tak to třeba nemá skoro vůbec, stačí na to nějaká vhodná oční voda, nebo vystříhávat u očiček ten zrzavý proužíčk, když na výstavy chodit nebudeš, mám dvě dospělé havanské holky, jedné se zrz netvoří vůbec, kapala jsem ji jako štěněti borovou vodu do očí, a čistila jí je, vše se zcela zaraźilo, ale z očí ji také teče, to jsou takové ty ospalky, když je sundáš zavčas jsou měkké, když bys to nechala ztvrdnout, vyndáš to jakoby strup, prostě to stáhneš s chlupů, pak mám Kamilku, ta není sobolí s bílou jako Emilka, ale je krémová s bílou tak té se to mírně tvoří, ale vůbec se to nedá srovnat s bolo, nebo s frizákem. také je boloňák barevný, ty jsou super, viděla jsem štěnata byli moc hezké, možná že těm by se to nemuselo tvořit tolik. a pokud by sis pořídila sobolího pejska, že to nemá kolem očí bílé, tak tam je to zcela bez problémů. a co je Frizák? no je to bišonek frizé, je to takový bílý kudrnatý pejsek, stříhá se tak, že má takovou hodně kulatou hlavu. a co se týče váhy, tak moje holky, mají tak 4-5kg, spíše u boloňáků jsem četla že mají jinou kostru, a cotonu také, že jsou více takový jakoby robustnější a nevím jak bolo ale coton je určitě těžší.Pokud nebazíruješ na bílé barvě a tam je právě ta zrz nejhorší, udělají se jím takové potoky, že ani když to vemeš strojkem nejde se toho zbavit. pokud to nezmizí po nějaké vodičce, s tím také zkušennosti nemám nemusela jsem jej používat. jukni na mé stránky. www.havanese-wild-angel-net a podívej se že to moje holky nijak moc nemají a jukní na jiné stránky, ale to víš, pokud uvidíš fotku z výstavy, tak tam zrz neuvidíš, to je vybělené, zapudrované a já nevím co by, to chce foto ze všedního života. Frizák se stříhat musí každé asi dva měsíce jako pudlík. kdežto přece jen ten boloňský je hezčí když je takový krásně chundelatý.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 00:05
- Nahlásit
Marcela_S
http://www.havanacek.websnadno.cz/index.php?menu=1
tady to má krásně zobrazené jak ktré plemeno vypadá, ale zapomněla na havanského psíka
|