| Autor |
Zpráva |
Janik
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 17:00
- Nahlásit
Ahoojky holky.
Tak teď jsme dorazili domů z veteriny.
Andošek už se mi tady pomalu probouzí, takže ho musím hlídat aby sebou někde netřískl. Je z té narkózy jako ožralý chudák můj. Pan doktor mu vyoperoval ty 3bouličky, takže je teď Andošek na zádech škaredě oholený Doufám, že se mu to dobře a rychle zahojí a bude to mít brzo zarostlé.
Moc se tady nemůžu zdržovat nebo Andy potřebuje ab na něj někdo mluvil.
Tak zatím ahojky!
|
janča
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 17:16
- Nahlásit
Janik
Tak držíme s Gweny palce a Gweny pacičky aby se Andy brzy a bez komplikací uzdravil. Pohlaď a pomazli ho i za nás maroda.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 17:27
- Nahlásit
janča
Dííky!
Andymu všechno vyřídím Bude určitě moc rád.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 18:49
- Nahlásit
Janik
Jejda, chudáček malinký, po narkoze chodí opravdu jak ožralý, jednou ji měla Bellinka , můj první pejsek, zlomila si nožičku, pak se chudák probudila i se sádrou, mám ji i na stránkách, byla ještě dost maličká, také když začla vstávat, tak zase padala ke straně tak jsme ji museli přidržovat než se z toho dostane aby se ještě neuhodila, první bylo , že šla k vodičce. No náš čekají zoubky, ale to prý dávají jen nějakou oblbující injekci, ale také až se z ní asi bude probouzet bude Brituška jako mátoha. No jo, ale musíme, máme zubní kámen, nedá se nic dělat Tak držíme palečky a drápečky. ahoj. Holky se nám tady ani pořádně nepochlubí jaké to bylo na výstavách.
LenkaK
Jak dopadla ta odpolední soutěž, no jdu se juk na tvé stránky, ale nevím zda už to tam budeš mít.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:27
- Nahlásit
emikami
No Andy už byl pod narkózou po3.Právě 2x, když jsme byli čistit zubní kámen.
Už jsme před chvilkou byli i venku a chodil už dobře akorát jsem ho radši nesla ze schodů a do schodů a pomáhala jsem mu při vyskakování na chodník.
Naštěstí se při čůrání nepřevalil jako kdysi
Andyšek moc děkuje, že mu držžíte palečky a drápečky
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:59
- Nahlásit
emikami
V odpolední soutěži Belinka nepostoupila,ale to neva. Jsme spokojení s CAJCem. Měla jsem trochu obavy,že ho nedostanem,protože tam byly tři mladé feny. BOBa jsme dostat nemohli. To bylo víc než jasné i ze slov paní rozhodčí. Ještě než jsem vstoupila do kruhu o BOBa,řekla že tam mám jít ještě jednou. "aspoň jako tréning"
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:51
- Nahlásit
LenkaK
To mně mrzí, a kolik vás tam bylo v té odpol. soutěži a kdo, hergot už by také ta porota mohla být trochu spravedlivější a nedávat to stále jen známé chov. stanici. Jak to pak vypadá pro nové začínající chovatele, když vidí, že vyhrává na 99% jen jedna chovatelská stanice. Ježiš doufám, že když nastoupím s Deniskou že už budou všechna jejich zvířata v jiné třídě. Když si představím že bych tam měla být v kruhu s ní a ten její pohled, brrrrr.
Denisku občas zkouším učit výstavní postoj, ale šoupe mně nožičky zadní dopředu. ale když třeba někdo zazvoní a holky začnou štěkat a letí ke dveřím ona se postaví v obýváku a jen čeká, a udělá tak krásný postoj, že jsem si říkala že to budu muset naplánovat, a mít v ruce foťák abych ji tak vyfotila.
Jinak si už vyskočí a seskočí na pohovku, skoro vždy se jí to podaří, nyní tu lítá , jazyk na vestě a ne a ne se úklidnit. Tolik tempramentu.Jejda už si konečně lehla a dýchá jak o závod, že se člověk až bojí.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 23:06
- Nahlásit
emikami
Musím tě zklamat. Měli tam štěně Havaňáka. Trochu odrostlejší,takže to vypadá,že ho zvykali na ruch výstavy. V odpoledních soutěžích jsou vždy téměř všechna plemena. Kolik jich bylo nevím.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 00:34
- Nahlásit
LenkaK
A nebyl to náhodou pejsek a tmavé barvy?
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:49
- Nahlásit
Ahojky, tak jak jsem slíbila tady je jedna fotka z našeho výletu po Tatrách.
Jo a berete vaše bišonky taky sebou na výlety a procházky do přírody? Vydrží s vámi ťapat i delší trasy? Candy je vytrvalý turista
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 13:23
- Nahlásit
Candy
Ahoj,
moc hezká fotka. Není nic krásnějšího, než s bišonkama výlety do přírody. Byla jsem s Betynkou skoro 3 měsíce na chatě a když byla už malinko větší, začali jsme dělat výlety po okolí. Moc se jí to zalíbilo a ke konci léta, to jí bylo 6 měsíců, už ušla poměrně dost kilometrů. Cestou jsme dělali zastávky k odpočinku, trhala si v lese jahody, ostružiny, tahala klacíčky a když to bylo možné, došlo i na koupání. Byla ve svém živlu. Z toho snad měla největší radost. Je to naše malá turistka a jsem fakt překvapená, kolik energie se do takového tvorečka vejde a co všechno zvládne úplně bez problémů. Když jsme se vrátili zpátky, čekala jsem, že bude spát a odpočívat, ale dala si ještě aspoň 10 koleček kolem chaty, okousala několik šišek a klacíčků a potom teprve uznala, že by bylo vhodné, trochu si odpočinout. Fakt vydrží hodně
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 15:43
- Nahlásit
emikami
Tak náhodou byl. Ne úplně černý,ale spíš šedý. Jestli to byl pes nebo fena nevím.
Candy
Belinku na výlety taky bereme. Naposledy jsme ji vzali do Beskyd. To,ale dopadlo špatně,protože byla sám bodlák. Trápili jsme se obě asi čtyři dny než jsme všechno vytahali a vyčesali. Takže les už raději s Belou ne. Ťapala,ale celou tůru. Byla moc šikovná.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 16:33
- Nahlásit
Candy
Tak o tom, že by Robby vydržel chůzi 100 km vůbec nepochybuji, ale co chudák PANIČKA???
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 19:38
- Nahlásit
Candy
Mooooocccc hezká fotečka, nebála ses že skočí ?
LenkaK
To byl určitě Macíček, máš ode mně mejlík. On byl jen v kleci? nevšimla ses? Lenko vy klec nepoužíváte? nebo máš, já když byla bez klece cítila jsem se dost divně, a pes stále na zemi , takových hodin, přišlo mně to prostě hroznééééé.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 19:40
- Nahlásit
Jo a dnes jsem vykoupala Denisku, překvapilo mně jak vypadá hezky když byla mokrá, vůbec to nebyla hubená užovka, ale tak malé štěně jsem ještě asi nekoupala. Doufám, že mně nenastydne, když jsem ji vyfoukala, pak byla trochu unavená a také se drbala, doufám, že ji šampon sedne, byla docela hodná, trochu se drápala z vany, jen mírně, ale to česání, jakmile se zadrhnu tak hned na mně vyjíždí, potvůrka, doufám, že si zvykne, s Emi jsem takto bojovala celý rok, a bylo to kolikrát fakt psycho, mít jen dvě ruce je leckdy velmi málo.!!!!
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 00:32 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Vykoupaná a vysušená a učesaná
|
janča
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:26
- Nahlásit
emikami
Deniska je fešanda.
Candy
Jo naše Gweny je taky turistka, cestuje s námi všude a ještě se nikdy a nikde nezasekla. V lese se jí strašně líbí, teď jsme byli na chatě byla samé jehličí, ale vůbec jí to neva.
Holky ale mám novinku, začala hárat. Vy co máte fenečky, zasvětíte mě trochu? Zdá se mi v poho, venku si hraje, ale doma je smutná, hodně spí a strašně se mazlí. To je asi v poho ne? Ale řekněte mi, jak dlouho třeba krvácí? Já vím, že to tady možná zaznělo i v jiných fórech, ale od vás to mám z první ruky, tak prosím o info. Díky moc
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:10
- Nahlásit
janča
Díky Jančo za pochvalu.
Fenka hárá každá jinak, některá krvácí déle a musí pár dní aspoň ty kalhotky nosit , jiná daleko méně, že kalhotky ani nemusí mít, sama se čistí, a já čistím jen takové puntíky červené jako špendlíková hlavička, jen v noci tam kde spí je zapotřebí pod ní něco dát, tam se to ukáže nejvíce, a také i podle toho poznáš kdy to začne být slabší, zda teda v noci vydrží pár hodin na jednom místě. Samozřejmně i to , že hárá každá snáší jinak, to co popisuješ, je normální věc, jsou z toho přepadlé, smutné, zalézají, spinkají a hodně se mazlí. Hárá se tak 2-3 týdny, nejdříve je to slabé, že se skoro ani nevšimneš, pak pár dní krvácení, pak to zase slábne, a když to slábne je to většínou tak od 8mého dne, tak pak právě jsou fenky připravené na krytí, je to jen orientační, neber mně doslova. Na krytí se chodí právě když je krev již jen narůžovělá, takže na ni dávej pozor, a rozhodně ji nepouštěj z vodítka, a to od začátku až do konce., protože pak se ti může zdát že už nehárá, ale ještě může a dokonce i fenka zabřezla, třeba i 20den, takže fakt pozor na pejsky, oni jsou leckdy dosti rychlé, že se nestačíš ani divit.Jestli hárá poprvé tak je z toho přepadlá a za pár dní se bude chovat trochu lépe.Moc ji nekonejši, ber to jako samozřejmost. Tak pa. a vydržať
|
janča
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:32
- Nahlásit
emikami
Díky moc za informace, jen potvrzuješ co jsem si našla i jinde, jen to je u jiných plemen a tak jsem, když už tu probíráme všechno možné, chtěla vědět hlavně od vás, co máte stejné hafíky. Budeme hlídat jak ostříži, k naší fence labradora co máme u rodičů manžela se prokousal plotem pes od sousedství a bylo z toho 11 štěnat, to bych fakt nechtěla. A manželovi musím vyřídit aby jí nelitoval, on jí tak ňuňá - svádí to, vypadá fakt smutně, ale já jí nechávám spát a v klidu, chodíme na stejné procházky jako normálně. Venku si i hraje, ale doma je to uzlíček utrápený.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 17:03
- Nahlásit
emikami
Promiň že neodepisuji. Mám děti marody,mají 40horečky.
Myslím,že byl v kleci,protože jsem ho tam nikde neviděla.
My klec máme na výstavy jen půjčenou od paní co nám Belinku připravuje na výstavu..Ale plánujeme,že bychom ji asi koupili.Jen nevím ještě kdy.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 18:04
- Nahlásit
LenkaK
Jejda , 40 horečka no to je teda pěkné, to asi chytli nějakou virozu, co? snad jim bude brzo dobře, nám se vždy osvědčili paralenový čípky pro děti, o hodně lépe srazili teplotu než normální paralen. Také se můžou dávat studené zábaly kolem zápěstí na rukou a také jsme je myslím dávali na celé lýtka, a přikrýt suchým , pokud jsme nedávali zábal na celé tělo. Já jsem si s dcerou když byla menší užila strašně s horečkami, ona na to trpěla a měla také takto vysoké, vždy mně to dost vyděsilo, syn ten zas max. 38 ale to už musel mít rýmu a kašel, dcera nic, jen ty horečky. někdy jsme to špatně schazovali dolů, a tak jsem i patlala tvaroh též tam kde jsou tepny. Vše si již tak dobře ale nepamatuji, už jsem z toho vyšla.A chladit stále čelo, pořád prostě schlazovat. A co mně doporučila také jedna známá, jako celkově, tak med, citron, voda, a vypít to, je to dobré a tenkrát mně to myslím také dost pomohlo, když jsem byla nemocná. Jestli mají virozu tak antibiotika asi nedostali, že? co jim dala na horečku doktorka, paralen, nebo nějaký sirup? tak držím palce,pac a pusu Bellince.
Kolikrát jsem si říkala zda nemůže pes to od dětí nebo dospělého také chytnout, co myslíte, jednou jsem onemocněĺa když jsem tu měla malá štěnda, měla jsem na sebe fakt vztek, bála jsem se abych to na ně nepřenesla.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 20:57
- Nahlásit
Verca
Pamí posuzovatelka si toho hrbení nevšimla, Claudi byla totiž skoro pořád ve výstavním postoji. Tak jme zjistili že má nízko nesený ocas, proto se hrmí a ocas se dotýká zád.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 21:01
- Nahlásit
emikami
Střihačka co Claudi rozdělávala cucky před výstavou také doporučuje KW, je to úplně bez chemie. Dávala na Claudinku vosk od KW. Je to super, ale nevidrží to déle jak půl hodiny. A je to strašně drahý a zhnije to, nejsou v tom totiž konzervační látky.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 21:02
- Nahlásit
Když mám jednoho psa a nejezdím furt po výstavách tak se to nevyplatí.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 21:28
- Nahlásit
emikami
Zatím jsem s nima u doktorky nebyla,protože první dny takhle vysoké teploty bývají. Taky nm pomáhají čípky.
Pejsem pokud vím tak se nakazit může. Nám se to zatím ještě nestalo.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 22:34
- Nahlásit
LenkaK
tak jsem zjistila , že na té výstavě byl také pejsek, Ben Moravia Maja. Lenko nemluvili jsme už o něm jednou? Mám takový pocit, jestli jsme ho už nehledali, mám fotku od Martinky z výstavy , je hrozně moc pěkný. Víš o něm něco?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 07:41
- Nahlásit
Tak ten pes Ben Moravia Maja bude bratr fenky mé kamarádky, protože její fenka je Aneta Moravia Maja. Takže Mladší bratr
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 08:18
- Nahlásit
emikami
nene, mluvily jsme o Berry Moravia Maja. O tomhle pejskovi nic nevím. Ten Berry jednou porazil Milouška.Jen tom jsem mluvila.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 08:21
- Nahlásit
Romaine
Na výstavě jsem tě hledala,ale nenašla. Bylo to tam nepřehledné.Vůbec ty kruhy nebyly popořádku,takže jsem dlouho nemohla najít ten tvůj. Když už jsem ho našla, nebyla jsi tam.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 11:04
- Nahlásit
Romaine
No jo byl to Berry, no snad to Martina opsala dobře, a tys ho na výstavě také viděla, toho Benyho M.M.je světlý,moc hezký,teda nyní mluvím na LenkuK
ale Romanko, jak je možné že tu tvá kamarádka s námi nekomunikuje, když má havanského psíka. Tak ji přemluv ať nás navštíví, o jednoho havaňáčka víc, hurá. A mohla by nám o nich něco říci. Oni nemají asi webové stránky, ale když si to zadam do vyhledavače, stejnak najdu různé psy ale ne ty havanské.Je asi nadlidské síly něco o nich vyhledat, takovou trpělivost nemám.
Děvčata, u nás je pěkně hnusné počasí, včera lilo, dnes je mokro, zataženo,zamračeno, i nálada se od toho odráží,je fakt nevlídně, co u vás.?
Klec jsem rozbalila, no je fakt že je menší, ale na to, že půjdu na výstavu párkrát a stejnak je v kleci nenechám hodiny, si myslím že to půjde, vejdou se tam, určitě se tam nemůžou dva pejskové rozvalovat, to ne, ale pro jednoho je to akorát, stejnak ten druhý se bude připravovat, nebo tak, byla by lepší ta větší, ale já ji chci mít i doma rozbalenou a používat ji na česání, takže větší by zas víc překážela, ale když do té větší známý nacpe dva střední pudly, a je to v pohodě, tak proč ne do menší trp.pudl a havan.Mám hafo fotek co mám dat na web, fotky z výstavy především. Tak jdu nyní na to.Přeji hezký den.No mně hezky nezačal.
|