Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 23:14
- Nahlásit

To jsem ráda že to alespoň někdo pochopil, je to těžké vysvětlit někomu komu to na Claudi nemohu ukázat.
LenkaK Raja
Co je na tom k nechápání, nevím jak jinak bych to vysvětlila.
1. soustředit se
2. chytit pejska tak jak dyž ho chci postavit do výst. postoje.
3.držím takhle ve vzduchu
4. dotknu se stolu oběmi přednímy tlapičkami
5.teď zase zvednu t přední a dotknu se zadními
6. tak pořád střídavě dokola, podle potřeby
7. je to asi lepší dělat rychleji
8.až je pejsek, jakoby vyťapaný, tak ho postavíme aby stál v výst. postoji
9. pejsek by tak měl zůstat sám stát jakoby byl ve vystátém důlku a nechtěl z něj vyléz
10.to je vše, divila bych se kdyby to nefungovalo, to by totiž asi musela být výjimka, jelikož to tak dělají střihačky aby jim při česání pejskové neseskakovali ze stolu a nestřihli je.
Je lepší si to vyzkoušet,pak se to lépe pochopí.
Lépe to rozepsat nedokážu.

Raja
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 23:59
- Nahlásit

MartinaClaudi
Děkuji,Tohle byl zcela vyčerpávající,srozumitelný a jasný popis..Tak hned zítra to jdu vyzkoušet na Belči a napíši s jakými výsledky .
Dívala jsem se na fotečky z vašich výletů.jak je možné ,že ty pejsky máte pořád tak upravené?my jsme s naší byli dnes venku na túře a na konci vypadala jako úbohý santusák.

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:33
- Nahlásit

Romaine
Ještě jsem se chtěla zeptat k té Bonitaci...musí se to nahlásit předem, že bych chtěla zbonitovat psa?? A kdy se to provádí ta bonitace?Až po skončení posuzování všech plemen nebo třeba jen po Bišonkovi?

Darina1
Darinko tady je přihláška do Olomouce ->URL

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 10:46
- Nahlásit

Holky včera jsme byli s rodinkou u babičky, tak jsem fotila jako drak. Dám sem "pár" foteček

Andy u fialových kytiček

Běžící Andy

Agility nám prostě chybí

Ještě jednou

Andy rád pózuje

A poslední štěkající na souseda

Raja
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:10
- Nahlásit

Já bych se taky chtěla zeptat zkušenejších na bonitaci.Jde mi o to,že v propozicích havańáků je napsané,že bonitace se provádí od jednoho roku věku.Klubovka v Kladně (22.10.)je spojena s bonitací,ale naše Belča bude mít rok až za tři dni (25.10).Myslíte,že ji zbonitují,nebo bude muset čekat na další klubovku.Nejde mi o připouštění-(kdyby teda byla uchovněna)to bych tak mladému pejskovi nikdy neudělala.Jde mi o tu cestu,my bydlíme na jihu Moravy a do Kladna je to dost daleko.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:03
- Nahlásit

MartinaClaudi
Díky Marti,teď už jsem to konečně pochopila. Jdu to zkoušet.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:17
- Nahlásit

Holky to fakt funguje. Nechápu to. Je jako přibitá ke stolu a krásně stojí v postoji

LenkaK
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 13:18
- Nahlásit

MartinaClaudi
Marti MOOOOC děkuji za radu.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:44
- Nahlásit

Janik
Ahojda. nevím jak to je u vás v klubu, ale o bonitaci určitě musí vědět dopředu, koho budou bonitovat , musíš to mít jistě nahlášené. Např. chci bonitovat nyní Britušku-pudlika, stáhnu si přihlášku na bonitaci, vyplním a pošlu zároveň s poplatkem za bonitaci patřičné osobě.

V klubu havanských psíků, nevím jak u málopočetných, já jsem dělala bonitace indiv. protože mně to bohužel nikdy nevyšlo při normální bonitaci, a tak jsem to platila až na místě, ale věděli samozřejmně o mně, nakonec se našli ještě i další pejskové, tak se ostatní poplatky rozdělili, jinak je to o dost dražší.

Raja
Belču ti na stroprocent nezbonitují, ani tam kvůli tomu rozhodně nejezdi, můžou zbonitovat psa kterému je rok právě v ten den bonitace, což je zrovna případ Claudinky která by tam mohla jít, a jde tam i z mého vrhu Coletka, je jim přesně roka a tak to jde, takto přesně jsem to měla jednou také, bylo to v prosinci, a nikdo tu schuzi něchtěl udělat pár dní před vánocema, a tak ji nakonec udělali o 3 dny dříve než se narodila Emilka takže jsem měla smůlu také.

U nás stačí když zavolám paní Kšírové která toto má na strarosti, a ona mě pošle vše potřebné, pak je to na vzájemné telefonické dohodě. To je škoda , jinak bychom se tam snad i ´mohli vidět, přemýšlím zda nemám dát Denisku do babyschow, ale přijde mně že je ještě fakt dost malá, kdyby ji bylo už tak 5-6 měsíců, no ještě je čas si to rozmyslet, No můžeš tam jet jen na klubovou výstavu. to s tou bonitací, to fakt nevím zda by ti neudělali výjimku. Když se chce , vše jde. ale tohle netuším. Zavolej si tam radši, sice to vím, ale co když by ti udělali vyjimku.

Držíte psa při tom houpání pod zadkem a mezi předními nohy? nebo rovnou pod krkem, protože pak se musí přendat ruka pod bradu že?

Darina1
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 16:40
- Nahlásit

Janik
Janičko móóóc děkují za tu přihlášku. Už jsem si ji uložila ať ji pak nemusím hledat. Andošek je šikula a nejlepší na agility. Po takové operaci a jak si to skáče.
emikami

Dagmarko Damiška držím v předu pod krkem a až mezi přední tlapky a v zadu ho držím mezi kulkami. Zatím ho tak budu držet než se to naučí, pak to možná změním.
MartinaClaudi

Martinko moc dobrý fígl. U Damiška se osvědčil. Sem zvědavá jak dlouho ho to bude bavit, nesmím moc dlouho. Po chvilkách a pomaloučku.
Pac a pusinku Biško a Damišek.

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 17:14
- Nahlásit

Darina1
Darinko nemáš za co
Na Andym by jsi nepoznala, že mu něco je, kdyby to nešlo vidět Je jak z divokých vajec.
Přidám ještě nějaké skákající(lítací ) fotečky. Snad to nebude moc vadit, že to tady tak plním ale máme nový monitor a ty fotky jsou na něm tak hezké

Ta poslední je nejlepší jenom hlava

Darina1
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 17:20
- Nahlásit

Janik
Janičko vůbec neva jen cpi, moc je Andošek hezký a ta samostatná hlavička SUPER, to se mi fakt líby.

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 17:39
- Nahlásit

Janik
Zapoměla jsem ti napsat jaké to jsou super fotky, on je opravdu moc hezký, i jsem, myslím včera koukala na chovatelské stanice na štěňátka, vždycky mně něco popadne a já bych kupovala a kupovala. Jen fotky dávej, je to hezké pokochání, jen jsem se naučila od Martinky to, že ona je totiž dává vedle sebe, a tak jsem si říkala, jak to asi tak dělá, tak jsem to zkusila, protože také ráda sem dávám fotky a nechce zabrat tolik místa, a ty tři fotky se tak nějak vedle sebe vejdou, takže mezi těmi odkazy udělám jen jednu mezetu a ono se to dá vedle sebe, je to i dobré že člověk vidí i vic fotek vedle sebe a tolik neroluje a nezabere se tolik místa, asi to tu nevadí, ale my si to pak vyčítáme, takže např. nyní jich tu máš 3, a kdybys to frkala vedle sebe, může jich tam být třeba 9 a zabere to stejně místa. Martinka je stejnak dost velká šikulka, člověk se i o od ní ledacos naučí nebo pochytí.
Jen mně pořád vrtá hlavou proč ta Claudí dobře nepapá, sníst půlku mističky za den, mně přijde opravdu velmi málo. bojím se aby pak fenečka z toho nemohla onemocnět, ono by nevadilo kdyby byla trochu hubenější, ale když toho s ní málo, tak b y ji to třeba nestačilo vyživovat všechny orgány, no jsem laik co se týče tohoto, ale je to asi logické, když člověk málo jí, nebo málo vitamínů, nebo špatnou stravu, pak se to musí někde odrazit a začne špatně něco fungovat, jistě mezitím nebude velký rozdíl.

Děvčata, tak dneska absolvovala tak nějak delší první jízdu Deniska, no já asi na to zapoměla a holkám jsem nasypala granulky, ale všichni spapali jen jednu mističku, no když už jsme se blížilo, je to skoro 20km, tak samozřejmně Denis hodila šavli, naštěstí jsem ji stačila dát dolu na tu gumovou podložku, stejnak to byly jen granule, tak dobrý, jelo se dál, byla jsem na návštěvě u té paní co má štěnda havanských psíků, mám foto v novinkách a dnes tam přidám co jsem tam nafotila, zatím jiné svoje fotky nové na webu nemá, no Deniska se nebála, s paní se klidně muchlovala, ale paní má dvě fenky, tu maminu a 9ti měsíční Betku, a ta na ni trochu vyjížděla, ale to samé ona dělala i na ta štěňata té druhé fenky, ale neublížila, nevím zda to Denisku trochu vyděsilo, ale nechtěla být vůbec na zemi, jen u mně , nebo na pohovce, kde jsem byla, když jsem se vzdálila chtěla skočit dolů, ostatních členů rodiny se také nebála, ale myslela jsem že si tam třeba začne hrát, nebo očuchávat nové prostředí, nebo že ji budou lákat ti pobíhající prckové, ale ona ne, a když už ji to asi namíchlo to dorážení, když byla na zemi, tak si sedla a začla na ni prostě vrčet a ta Betka ta se pěkně podivila, co si to ten prcek dovoluje, a tak začla uskakovat dozadu a štěkat, docela legrace, ale naše Denis se nedala.
Deniska má takové ty zrzavé proužky, obj. jsem ten gel od Héry, máte s tím někdo zkušennosti? Prý se to čištěním vše odstraní, a pak rostou už jen bíle chlupy, tak jsem zvědavá, tu oční vodičku co sem dal někdo odkaz jsem hledala, ale našla jsem ji jen na jednom webu, kde nebyli u ničeho ceny, tak zatím zkusím toto, pak bych zapátrala dál, ale prolezla jsem pár int.obchodů a tam tu vodičku nikde neměli.Už mně to štve a mám chuť ji to ustříhnout. Na výstavy se používá pudr, jaký kdo používáte, je to ale asi hodně drahý, a to funguje tak přímo jako pudr jako u lidí když si dám makeup? prostě zapudruji třeba moje ošklivé kruhy pod očima tak asi tak to funguje, a tamto to ty chlupy přímo obělí?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 17:44
- Nahlásit

Darina1
Ahoj. Měla bych dělat jednoho v úterý, ale ten nebude moc kvalitní, je to ten, kterému chtějí zkracovat čumáček. Ale jestli chceš, klidně ho vyfotím , ta holčina majitelka je hodná.
Ale já myslím, že paní Králová je stejně nejlepší, to sama klidně uznám.

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:00
- Nahlásit

Darina1
Jo té samotné hlavičce jsem se s mamkou smály celý den
emikami
No mě to vůbec nenapadlo je dávat vedle sebe, takže už to příště zkusím

Romaine
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:32
- Nahlásit

Ahoj holky, byla sem přes víkend pryč a teď už si ani nepamatuji, co vše mi sem kdo psal, tak snad odpovím všem. Jinak se přihlaste

Raja
Taky tě tu vítám! Já mám bišonka frisé jménemk Robby a je mu 16 měsíců. Jeho stránky jsou www.bisonek.wbs.cz

Janik
No, má se to hlásit předem...ale... Paní Havlínová nám tam zavolala a žádnou přihlášku sme nemuseli posílat. Prostě ti ho zbonitují na výstavě, kde nějaká ta paní vždy je. Dělá se to po tom co máš psa v kruhu posouzeno a ona má čas. Bonitovala nám ho paní Ovesná a posuzovala tam jinou rasu, tak až ona posoudila, udělala bonitaci. Opravdu to trvalo asi 2 min. Musíš mít PP + kopii a 400,- Pokud budeš chtít ještě něco vědět, tak napiš - píšu to teď jen rychle ve zkratce, protože toho mám ještě hodně. A ty chodíš za paní Havlínovou na stříhání?

MartinaClaudi Raja
Havanský psík, když je černý je opravdu vzácný. Tím jsem si naprosto jista.

Jinak Marti ten pejsek na fotce je opravdu Robby. Bylo to už po výstavě, když jsme čekali na tu bonitaci. To už byl hodnej

emikami
Ta kamarádka, co má hav. by sem nechodila. Ona to neprožívá - pejska. Jako má ji ráda, ale ví, že sem chodím a nemá zájem sem chodit taky nebo tak. Pokud někdy získám fotky, tak je sem hodím.

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:50
- Nahlásit

Romaine
Díky za radu Radši ale paní Ovesné zavolám před výstavou.. Bude tam posuzovat nějaké plemena. Nás Bišonky by měla posuzovat paní Bohuňovská a pan Řehánek.
Jo jezdíme k paní Havlínové stříhat Andyho...je moc hodná a Andy když je od ní ostříhaný vypadá vždycky jako štěňátko

Dneska jsem poprvné konečně potakala paní co má u nás chovnu stanici Frizáčků(Bílá Hromůvka).Má teď 2fenečky.Jednu 3měsíční a druhou 8měsíční. Jsou moc krásné.Pojede taky do Olomouce. Měla před tím jednu fenečku ale tu ji na sídlišti otrávili
Jinak pojede teď v říjnu poprvé svoji tu starší fenečku stříhat k paní Králové do Ostravy. Říklaa jsem jí, že ji tady moc chválíte.

Romaine
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:54
- Nahlásit

Janik
Pojedeš na tu v Brně v únoru nebo kam? Řehánek je super - spravedlivej! Na tu únorovou asi pudem.

Má se prý i zavolat té Štěpničkové nebo jak se enuje (hlavní poradkyně chovu), ale na to se zeptej té Ovesné.

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:57
- Nahlásit

Romaine
No do toho Brna bych taky chtěla jet...snad bude mít tatka čas mě tam dovést...jinak bych si musela najít nějaký odvoz.
Tak to jsem ráda, že je dobrý.
Jo určitě se na všechno té Ovesné zeptám

Romaine
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 18:59
- Nahlásit

Janik
A odkud vlasně jsi? Asi si to tu psala mockrát, ale ta paměť... Budu ráda, když tam nebudem jako vždy samotný

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:03
- Nahlásit

Romaine
No jsem z Hranic na Moravě.

Romaine
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:05
- Nahlásit

Janik
A přesněji? Něco mi to říká, ale kde to je stejně nevím

Holky, kdo máte ICQ nechcete mi ho sem napsat? Moje je 215-150-665

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:08
- Nahlásit

Romaine
No tak je to blízko Přerova, Lipníka nad Bečvou nebo asi 20minut od Olomouce.
Moje ICQ je 338-936-803

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:15 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

LenkaK

Tak jsem náhodou narazila na tohoto krycího pejska, a on je to zrovna Barry Moravia Maja, je od Šlapanic, kde to asi tak je, juknu, ale asi možná daleko.

http://www.kchmpp.cz/index2.htm - seznam krycích psů /nějak mně to nefunguje,snad se povede už/

Děvčata, jdete někdo na speciálku do Mladé Bol.14.10.?

zde je toto : http://www.kchmpp.cz/index2.htm

ale havanskýho psíka tam nevidím, jak to je možné že tam není napsaný když tam s havanem jdou.Nevíte?

Jsem to doplnila, a změnila snad to nyní bude fungovat

Romaine
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:16
- Nahlásit

Janik
Jo dík. Já abych měla představu, kde je to - Morava je velká. Já bydlím v Brně a mám to na BVV tak 15 min autem, ale autobusem bych nejela na výstavu, takže chápu, že chceš odvoz. A Andy by byl v jaké skupině? Jesli budem soupeřit )

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 19:23
- Nahlásit

Romaine
No já bych právě nechtěla jet ani vlakem, protože bych to stejně asi nenašla a ani bych si to netroufal.
No nejspíš budeme v otevřené....a vy??

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 21:10
- Nahlásit

LenkaK
Rádo se stalo, já to psala hlvně aby jste s Bellinkou už konečně dostali na výstavě BOBa, určitě si ho zaslouží, tak by to k tomu mohlo třeba přispět.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 21:40
- Nahlásit

Tady někdo jedete na výstavu do Brna v Únoru? Já bych tam chtěla také, ale zatím nemám peníze, tak uvidíme jestli je stihnu našetšit.

Janik
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 21:47
- Nahlásit

MartinaClaudi
No já bych chtěla jet ale pojedu pokud bude tatka doma a nebo si budu muset sehnat jinej dovoz....no zkusím se zeptat té chovatelky od nás z Hranic, jestli bude mít jedno místo pro nás volné, pokud tam pojede.Což si myslím, že jo.
Ale taky to záleží na penězích..no mám naštřeno dost, tak snad mi to vyjde.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 21:49
- Nahlásit

Janik
Já mám zatím našetřeno 150kč a to je docela málo.

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání