| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:53
- Nahlásit
Biluška
ten předcházející příspěvek je pro tebe
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 23:01
- Nahlásit
Biluška
jo a zapomněla jsem napsat, že pokud je slalom v sekvenci a já mám dost času mu trošku zmenšit úhel náběhu, například povelem ke mně, nebo tím, že mu stihnu přeběhnout za zády, tak je to ok.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 11:52
- Nahlásit
Ahojky holky, tak já bohužel nevím jak dopadla petl, protože nám změnili na poslední chvilku pořadí a první šli kraťandy, takže jsem málem přišla o posudek, ale dostali jsme CAC a res CACIba a mazali dom...chvilku jsem stála jako trubka nevěděla co zhruba ve čtvrt na 11 dělat
Nakonec jsem stejně odjížděla asi ve dvě...
Bylo tam strašně lidí a to malinký štěndo, co fotku jsem dala dejavu jsem taky viděla
|
petl
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 12:50 - Změnil/a: petl
- Nahlásit
Jimmíku, blahopřejeme
Uff, tak jsem tady zase na chviličku. Fakt se před zimou všichni zbláznili, nestíhám vůbec nic. Tak jen krátce že Kuli vyfásla res CAC a Nanynka svůj druhý CAJC. A už zase letím, páček!
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 13:13
- Nahlásit
petl
nápodobně
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 15:30
- Nahlásit
Jimmi
petl
Gratulace vašim hafíkům, hezky to sbíráte jen co je pravda
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 15:34
- Nahlásit
Biluška
Jestli dorazím, tak určitě s oběma zviržátkama A chtěla bych, snad mi to vyjde.Sice nejsem podnikatelka, ale můj pracovní časový harmonogram je tomu hodně podobný- od pondělí do neděle, cca 12 hod denně.Ale nestěžuju si, akorát teď co máme piraňu, a musím mezi kluky dělit sem tam i prochajdy, tak je to poznat, že je člověk hodně v práci
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 16:25
- Nahlásit
A jinak jsme byli o víkendu nejdřív na kukandu s piraňou na našem cvičáku, všechno v pohodě, prolízal tunel, vlezl na lávku, probíhal skočky, no prostě super. Tryskomyš to teda nemoh rozdejchat, že taky "cvičím" s někým jiným než s ním, ale jinak dobrý.
No a v neděli jsme jeli do psí školky a na agi trénink do OL.
Teda můžu říct, že takovou směsici plemen jsem eště neviděla, malí, velký, tlustý, tenký, no prostě všechno. Škoda že někteří nevydrželi a odešli neb to bylo špatně časově domluveno, ale jinak super.Piraňa očividně nevěděl vo co gou, ale neva, aspoň měl zážitky Zato tryskomyš se předvedl Nastoupila jsem tam jako někdo kdo se chystal složit zkoušky poslušnosti, tudíž máme natrénováno, a ejhle, nějak neposlúchal No a pak jsme pobíhali víceméně letem světem po parkúru.Teda pobíhali, tryskomyš lítala a já funěla za ním A to mezi tím ještě stačil štěkat, mě chytat po rukách, sem tam odběhnout a skočit si navíc překážku a pak se vrátit, no prostě žúžo
Ale i tak jsem byla spokojená, protože hafíci byli spokojení.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 17:06
- Nahlásit
všechny vás zdravím přes svůj nový modem...uf, už bylo načase! Tak jsem zase trvale na příjmu
A holkám vystavovatelkám gratuluji.
PS: Dnes jsme zkolaudovali
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 17:22
- Nahlásit
gabifi
no tak to taky gratuluju, zdolat úřední šiml je úctyhodný výkon
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 18:33
- Nahlásit
Jimmi
chi, však jsem si taky na oslavu otevřela Gambrinus. Bez čísla popisného, trvalého bydliště a podobných ptákovin se nežije nejlépe. To ti pak nechtějí vyvézt ani popelnici. Máme doma sice dvě popelnice chlupaté, ale nejsou univerzální...holt tu plechovou nebo plastovou nenahradí.
Přelouskala jsem i Mujpes a ten výsledek MDR1 mne moc mrzí
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 20:27
- Nahlásit
Jimmi
petl
Taky gratuluju úspěšným vystavovatelům
gabifi
A tebe vítám mezi "žívými"
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 20:46
- Nahlásit
Madabiš
mé koleno je napůl mrtvé
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 20:50
- Nahlásit
Madabiš
jo a Ivča mi sdělila, že je dobře, že moje koleno je momentálně v důchodu, protože kdybych byla ok, musela by si vybírat mezi cvičákem a anglinou (zítra jsme měly jet do Kardašky)
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2006 22:12
- Nahlásit
gabifi
Tak aspoň budeš sedět doma a testovat ten novej modem
Na kolikátou jezdíte do Kardašky?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:22
- Nahlásit
Madabiš
na pátou, cvičíme s umělým osvětlením...dokonalé
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:31 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
gabifi
Ty výsledky nejsou nic moc, ale pes na to neumře .
Navíc čekám výsledky z Optigenu, což bude asi větší bomba .
Jsem asi ujetá, ale třebas pro mně je ten MDR1 test důležitější než genové vyšetření očí, ale to víš chov je chov
Jinak souhlasím - není nad svoje vlastní číslo popisné a orientační.
V sobotu možná poběžím na svojí druhou hodiny agility. Tak snad to dopadne lépe než ta první.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5045_0.html
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:49
- Nahlásit
gabifi
Hola hola vítej opět mezi námi
Ke kolaudaci blahopřeju, nás to čeká příští rok a už teď z toho mám noční děsy
Jinak děkujeme za gratulace moc nás to těší. Kuli mi sice zase předvedla tisíc a jeden způsob jak mě v kruhu znemožnit, ale Nanynka se naštěstí ukazuje jako profík tak mi spravila nervy
Jimmi
Hehe, to si na agility musíš pořídit psa a ne bednu dynamitu
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:57
- Nahlásit
petl
pcháá to se ti to směje, ale já ho zvládnu uvidíš, jenom se nemůžu rozhodnout, jestli by mu neseděl víc coursing
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:00
- Nahlásit
Jimmi
Statistika říká, že CEA normal je 25 % psů a MDR1 +/+ je taky 25% psů. Statistika a zákon schválnosti říkají, že pes CEA normal určitě nebude MDR1 +/+ a zákon schválnosti říká, že naši psi budou v nejlepším případě přenašeči. Já už to neřeším, protože bych se musela zbláznit. Vytiskla jsem si seznam léčiv, které by kolie a šeltie neměly dostat z Planety Rough a oba kluci ho mají vložený do očkováků a já hlídám veterináře, protože ti dokážou divy. V klubovém magazínu 3/2003 je na stránce 24 článeček s nadpisem "Příběh se šťastným koncem", jak pan veterinář-umělec odstraňoval blechy jedné dlouhosrsté kolii injekcí Ivomecu.
petl
ahoooj
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 09:03 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Jimmi
Tvá první hodina agility mne pobavila a taky potěšila....já se takhle cítím už několik let. Vítej v klubu
Jimík už je ok? Story o klacíku a kolii by mohla vyprávět taky Máca
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:20
- Nahlásit
gabifi
Jimmi
Holky, tohle už neřeším, protože jak známo stoprocentně zdravý pes prostě neexistuje, stejně jako ten stoprocentně exteriérově dokonalý - teda kromě těch našich, že
Ne, vážně, je dobré mít přehled o zdravotním stavu pomocí různých vyšetření ne proto, abychom dotyčného psa vyškrtli z chovu ale spíš proto abychom ten chov mohli správně řídit.
To bychom potom museli z chovu vyřazovat nejen za zuby, oči, dysplazii ale taky za potravinové a kožní alergie, falešnou březost, potíže při hárání atd atd atd - tohle všechno se přeci ve větší nebo menší míře dědí...takže by nakonec došlo k tomu že plemeno vesele zanikne protože nebude na čem chovat.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:43
- Nahlásit
gabifi
a já myslela, že vás tma donutí to aspoň o hoďku posunpout, ale vy to máte takhle vymykaný.Tak snad na jaře to pro nás bude lepší a přidáme se
Jimmi
Pro mě je to taky důležitější, chci to Bíďuchovi taky nechat udělat, ale asi to necháme až po novým roce.
Tvoje první hodina super
Jo klacík v krku bohužel taky známe Ještě se nám pak udělala boule na krku - takže to vypadalo jako když si ho tam zalomil, ale ne on pro změnu do něčeho zase narazil - je s nima sranda, ale moje konto se tomu už moc nesměje
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 10:58 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
petl
trošku problém je v tom, že zhruba jednou za půl roku se na internetu objeví info o dalším komerčně dostupném zdravotním testu. Doteď to byla vlastně "pohodička", kluby a chovatelé jely na jeden test, většinou dysplazku kyčlí, u nás to bylo CEA. Až těch testů bude 15-20, nenakombinuješ chovný pár ani kdyby ses po...... Říct, která nemoc je horší se nedá. A to nemluvím o povaze a vzhledu. U některých plemen se například testují blue merle štěňata na uši BAER testem, stejně jako štěňata dalmatinů. Kdo netestuje, je chovatelský vyvrhel. U kolií a šeltií zřejmě většina chovatelů ani neví, co to je a pokud ví, tak předpokládají, že je to záležitost čistě pro dalmatiny. Tím chci říct, že testy se velice často dělají, protože jsou dostupné nebo IN a lidi ani nepřemýšlejí o tom, jestli jsou potřebné. Jsem ráda, že nechovám a nemusím to moc řešit. A jsem ráda, že klub nenařídil žádná přísná pravidla ohledně testů, protože by si za pár let museli sypat popel na hlavu.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:00
- Nahlásit
Madabiš
poposouvat se nedá, pracovní doba je potfora
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:05 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
gabifi
Ten seznámek mám též založený , a jinak to opravdu neřeším. Přiznám se, že výstavy a nimi spojené chovatelství důsledně odděluji od svého soukromí a své radosti, že mám psa ušitého na míru ...pro mně.
Cokoli s ním dělám, dělám pro svojí a jeho radost. I ty výstavy jsou někdy radost. Ale spíš moje
Ten klacek mě tedy fakt mrzel, hlavně se bojím, aby ten cvičák neměl spojený s bolestí, raději bych, aby si pamatoval ty kvanta pochoutek co dostal
Ivomec si bohužel zahrál hlavní roli v letošním dramatu. No ale to je na jiné povídání
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:05
- Nahlásit
gabifi
Nehledě na to že negativní výsledek testu nezaručuje prakticky vůbec nic. Viděla jsem pozitivně testované psy kteří dávali negativní štěňata i naopak. Teď si známá z chovného páru ovčáků testovaného 0/0 na DKK nechávala fenu a ejhle, jejich štěně má 2/4 tak kdepak je ta záruka...?
Jo, genetika není zas tak jednoduchá jak my lidi bychom rádi.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:10
- Nahlásit
Mě děsí doba a jednou to přijde, kdy budou testovavt naše děti.
a nás
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:13
- Nahlásit
Jimmi
pro mne byly výstavy spíš těžký boj...několik hodin předstírat, že jsou naši psi hodní a úúplně normální...já přijížděla domů zhuntovaná jako horník po šichtě.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 11:14
- Nahlásit
Jimmi
a až nám naše děti vyčtou, že s tímhle genetickým základem jsme do chovu vůbec neměli lézt
|