| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:48
- Nahlásit
Ahoj, najde se nás tady víc, co je milujeme? Abych nemusela své psy představovat, jsou tady: http://www.sheco.wz.cz
Tak pište, budu ráda.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:21
- Nahlásit
No ahoj, to jsem ráda že je nás tu víc!
my jsme na http://www.fromtheheart.wz.cz - jenže jsme chlupatější než Kendy )))
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:24
- Nahlásit
jak to děláte, že vám narostli takové chlupy...my se furt snažíme a nic
Zdravíme Kuli
|
petl
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:29
- Nahlásit
Nevím nevím jestli se máte snažit...ono to uklízení všudypřítomných chlupů jde do nekonečna
Neustále zkoumáme jestli ten dlouhý přizrzlý chlup je ze mě nebo z Kuli
Jo, a původně jsem taky chtěla kraťandu, jenže zasáhl drahá polovička a prý když kolii tak Lassie... (měla jsem mít vaší dcerku Girlie )
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:01
- Nahlásit
Tý jo...u nás taky zasáhl manžel, já chtěla původně chlupatou...Girlie bydlí tady: http://www.vyzivapsuakocek.cz/karta_home.php?typ=V TA&idkarta=83402&ktyp=chov
|
petl
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:54
- Nahlásit
Jééé to jsme na tom byli úplně obráceně!
Girlie je v Říčanech? My máme kamarády kousek odtamtud, v Mukařově...třeba jí tam někde potkáme.
Nebudete příští víkend v Brně?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 13:35
- Nahlásit
Ne, bohužel, my jsme teď každý víkend v Budějovicích na halovém tréninku agility.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 13:42
- Nahlásit
To tedy závidím, my zase začneme až zjara, hala nám tu chybí.
Jsem zvědavá jestli se tu najde z kólijářů / šeltičkářů ještě někdo...
|
Anna
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 08:35
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat vás, kteří kolii nebo šeltii máte, jak je to s jejich povahou a možností pobytu celoročně venku? Jaké jsou k dětem (důležité - mám 3)? S tímhle plemenem nemám žádné zkušenosti, ale připadá mi nádherné.Dík
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 15:52
- Nahlásit
Ahoj, šeltie a dlouhosrstá kolie jsou chovány i venku bez potíží. Potřebují samozřejmě dobře udělanou boudu a nenavlhavou podestýlku, nejlépe slámu. Pro případ extrémních mrazů je třeba počítat s ubytováním doma, například v předsíni. Pokud jde o povahu, jsou to ideální rodinní psi - lehce se cvičí, takže je zvládne i začátečník. Doma nemají tendenci k dominanci vůči liským příslušníkům rodiny. Jsou to poměrně citliví psi, zejména šeltie, s příliš temperamentními dětmi se nemusí cítit nejlépe. Kolie jsou i krátkosrsté, tam může být s celoročním pobytem venku trošku problém. Jsou taky živější, než dlouhosrsté kolie a tím možná o něco málo náročnější na výchovu než dlouhosrsté.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:46
- Nahlásit
Anna
Naše Kuli je celoročně venku, doma by sice být chtěla ale tam je jí vzhledem k jejímu kožichu zase horko, tak je na střídačku venku i doma...
Není pro ní problém spát venku ani v největších mrazech, ale má zateplenou boudu nacpanou slámou.
Kolie co já znám jsou k dětem ideální chůvy, doslova je milují a to i Kuli která s nimi nevyrůstala a zná je jen z občasných setkání. Co do aktivity se přizpůsobí rodině, procházky i výlety si užívají ale když se pár dní nikam nejde tak to taky není problém. Obvykle jim ke štěstí stačí to že mají rodinu poblíž.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:11
- Nahlásit
petl
Už to tak vypadá, že jsme tady jenom my...
|
petl
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:31
- Nahlásit
Nu škoda...a nechceš si přijít popovídat na kólijácké fórum na mujpes? Tam je nás mnohem víc...
|
kristina
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 16:55
- Nahlásit
Ahojte. Tak sa pridame aj my. Z Bratislavy posiela pozdrav trikolorny seltiacik Biski. Mozte ho navstivit aj na stranke http://mojweb.sk/clever_dogs
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:46
- Nahlásit
petl
Jo tam občas pokecám taky
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:48
- Nahlásit
Hledá se majitel této šeltičky:
http://www.volny.cz/marsovice.utulek/fotogalerie1. htm
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:47
- Nahlásit
neznate nekoho, kdo by se ujal teto roztomile steneci fenecky krizene seltky? je z Olomouce.
Kdyztak kontakt na utulek je 604551696
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 21:50
- Nahlásit
šelťuchy, kolijky, kde jste???????
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2006 15:30
- Nahlásit
Nové stránky Kolie a šeltie v nouzi:
http://www.sos-kolie-a-seltie.ic.cz/
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 23:22
- Nahlásit
Halo,halo!!!
Já sem tady,konečně jsem našla nějaké šeltičáky
Máme nového člena rodiny,neskutečně živé, krásné,milé,divoké,veselé štěně šeltie.Je to naše první šeltie, tak bych chtěla poradit, ať něco nezkoním.Je to pejsek, a má půl roku.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:31
- Nahlásit
Venuše
Ahooooj! Když je tak krásné milé a veselé s čímpak chceš ještě radit? Přeju s malým ďáblíkem hodně radosti
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
gabifi
Ty máš kraťandu?? To byl můj druhý favorit při výběru pejska (ale manžel nechtěl dlouhý čumák se smutným pohledem jak se vyjádřil) Můžeš mi je více popsat v povaze? V čem jsou náročnější než dlouhosrstky ve výchově? Jak jsou v povaze k cizím lidem?
A hlavně, jak jsou na tom s pracovní povahou, je vůbec ještě větev? Díky
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:11 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Venuše
ahoj, zdravím novou šeltičku, taky jednu máme, jsou úžasné
Terri
No, krátkosrstá je v průměru živější než dlouhosrstá. Je taky o něco ostřejší na psy stejného pohlaví. Naše krátkosrstá kolie je živel - v dobrém slova smyslu. Je temperamentní až hyperaktivní a potřebuje dost zaměstnání - proto je náročnější na výchovu. Nevýhodou krátkosrstých kolii je jejich nízký počet, o nějaké pracovní linii se nedá vůbec mluvit, to by nejspíš vymřely. Pokud jde o mne, za další nevýhodu považuji příliš velké rozdíly v povaze a temperamentu mezi jednotlivými zvířaty, ale tenhle problém je taky například u šeltii. Chceš-li kolii na výcvik, nebo sport, je dost důležité znát oba rodiče, případně i další členy rodiny, abys nebyla nepříjemně překvapená. K cizím lidem jsou většinou KK přátelské...ta naše naštěstí moc ne, je spíš nedůvěřivá (říkám naštěstí, protože jeden z důvodů, proč jsme si ji pořídíli, je hlídání). Naši kolii jsme hodně dlouho a pečlivě vybírali...a dopadlo to výborně.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:26
- Nahlásit
gabifi
Ono ale v ČR moc na výběr není, ne? Právě já chtěla sportovat, teď mám taky temperamentní třeštidlo. Rozdíly v povaze a temp. jsou i u kníračů, stejně tak ta ulítlá pracovní povaha...bohužel.
Nebylas loni na Intercanis v Brně? Možná Tě mám na fotce, nebo jsem u kruhu strávila dost dlouhou dobu
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:31
- Nahlásit
petl
Právě, že je tak milej, tak bych ho nerada nějakým, třeba hrubým chováním zkazila.Je teda dost hyperaktivní, takže něco ho naučit je docela potíž, má pořád starosti, aby mu něco neušlo nebo neulítlo, když on se zrovna musí soustředit
Na jednu stranu je docela plachej, jako každá šeltička,vůči lidem, ale na druhou stranu je zvědavej, všude vleze, nebojí se kamkoliv juknout, vlízt a tak. A hlavně když potkáme jinýho pesana, tak je k neudržení.Spíš bych potřebovala nějaké fígle na pozornost.Mám pocit, že i žraní je pro něj ztráta času, když mezitím může něco nového objevit a zjistit
Už jsem tady prolezla kde co, a taky něco z toho používám, ale přece jen něco jiného je vlčák, a něco jiného je takovej prcek.
Chtěla bych s ním zkusit agility, spíš aby se vyblbnul.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:41
- Nahlásit
gabifi
Ahojky, to teda sou
Sem hrozně ráda, že ho máme, jen jak říkám, nebyla jsme zvyklá na takovýho bázlivku a odvážlivce dohromady. Měla jsem předtím oříška, kterej byl naprosto klidnej. Tohle třeštidlo nikde nevydrží. Spíš mám trochu problémy s tím ,jak na něj s výchovou. Moc zhurta to nejde, ale taky bych nerada aby nám za chvilku skákal po hlavě
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:42
- Nahlásit
Venuše
jestli tě to uklidní, náš šelti dokázal usnout ve stoje opřený o zeď...aby mu náhodou něco neuniklo Agility je pro šeltičky super.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:44
- Nahlásit
Venuše
No já mám tedy kólie, ale povahou jsou prý dost podobné. Naše starší čubí byla odmalička k lidem nedůvěřivá, zatímco ta mladší se k nim hned hrne a vrtí přitom celým psem
Agility je super nápad, u toho se skvěle vyskáčou ale dej si pozor na přetížení kloubů. Obecně skokovky nebo áčko by se mělo dělat až od roku věku. Zatím ho můžeš pomaličku učit tunely, kladinu, slalom a tak.
Máš pravdu že hrubým chováním se dá u těchto plemen zkazit docela dost. Starší čubí je na ňaminy ale ta mladší je zase ujetá přes pískací míček - je to různý. Musíš najít co ho zajímá a na to upoutávat. Hlavně socializuj a socializuj, i vůči lidem, v mladším věku se to dělá snadněji než potom až vyroste. Kdepak máš nějakou fotku ?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:55 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Terri
právě v ČR si vybereš nejlépe...je to bez rizika překvapení. Ale záleží na tom, co chceš dělat, klasiku s KK tady nikdo moc nedělá, když tak nějaké ty zkoušky ZOP, ZZO.
Na Intercanis jsem vloni nebyla.
Momentálně nejakčnější a nejúspěšnější pes KK je tady: http://kolie.kossek.cz/ ale přibývají další. U KK je teď v oblibě hlavně agility a pasení, akční fotky jsou třeba tady: www.collie-smooth.com na fotkách ze závodů v Táboře je i náš Kendy.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:03
- Nahlásit
sakra, ty odkazy mi nefungují
|