| Autor |
Zpráva |
Venuše
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:08
- Nahlásit
Lenda
Já vím akorát o odběru šeltiček, ale stejně až v lednu.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:08
- Nahlásit
Jimmi
Ona ji shání ségra a asi spíš dlouhosrstou.Na ty krátkosrstý se musím zeptat.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:09 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
Lenda
tak to jo, no klidně se zeptej
dala jsem ti tam odkazy, tak se můžete podívat
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:18
- Nahlásit
Jimmi
Díky.Odkazy předám.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:45
- Nahlásit
Lenda
Dlouhé teď čekají v Leawrey - k odběru v únoru a nebo pak my zjara - počítám kolem dubna, přesně budu vědět hned jak se Kulina rozhodne hárat
Najdeš nás tady :
http://www.fromtheheart.wz.cz
http://www.leawrey.net22.cz
|
petl
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 11:57
- Nahlásit
Jimmi
Teď jsem si všimla že sháníš fleka ale bohužel jedu s kámoškou z Leawrey, takže bohužel ne
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 13:43
- Nahlásit
petl
nic se neděje, do ledna ještě daleko
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 19:26
- Nahlásit
Jimmi
třeba si rozhodčí myslel, že si hlídá stoličky
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 11:38
- Nahlásit
Madabiš
asi ano, ale nerada bych si to zopakovala, raději chrup předvedu na Jimovi sama, nějak prostě nemá rád cizí ruku v hubě
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 11:40
- Nahlásit
Zprávičky z domova
I přesto,že že pokračuje mírná destrukce bytu a venku začíná natáčení pořadu "neváhej a chyť" a většinou mají nejlepší náladu na kousání a honění se po bytě zhruba kolem 23 hodině večerní, tak jsem na výsost spokojený človíček, neb jsme ze včerejška na dnešek prožila báááječnou noc se dvěma mužskýma. Rozumějte, s těma chlupatýma Byla to noc výtečná, já v poloze paragrafu-ani jsem netušila jak jsem ohebná a skladná , a naši chlupáčci rozvalení nejdřív v nohách, pak u hlavy, poté na různých částech mého těla, no prostě žúžo .
Doufám že to byl výnimočný stav, protože ač je mám nejradši, tak přece jen gymnastka už ze mě nebude, a docela ráda se v klidu vyspím
A co se týká "neváhej a chyť", tak to je ve fázi, kdy miláčci cupkají způsobně kolem mě-mám je na volno, ale jakmile se objeví "nepřítel" jakéhokoliv druhu, tak tryskomyš vyráží na nepřítele, velice výhružně blafe a doráží, zatímco piraňa zděšeně prchá-samozřejmě na opačnou stranu Tudíž řeším situejšn, jestli přivolávat zbabělce piraňu, nebo přivolávat ochránce tryskomyš. Takže to řeším tak, že ze sebe dělám šaška a prchám úúúplně jinam než všichni zúčastnění . Naštěstí se zatím vždycky přidali k mojí prachající a volající osobě
Tož tak to máte
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 11:42
- Nahlásit
Jimmi
Hele, já četla o výstavách, kde na zuby hafanů koukají dalekohledem Fakt !!!
Ale to jsou teda jiný plemena (např.bulmastif, rotvajler apod.)
|
petl
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:58
- Nahlásit
Jimmi
Heh bych ti přála vidět klubovku kavkazáků v Rokycanech. Rozhodčí zavelel "zuby"
Majitel popadl hlavu psa do zápasnického chvatu a odhrnul pysk na jedné straně - rozhodčí ze dvou (2!) metrů koukl povídá dobrý, druhá strana! Obešel psa, majitel vyměnil chvatovací ruku a druhou odhrnul druhý pysk, rozhodčí zase z uctivých dvou metrů povídá dobrý, podržte ho...majitel popadl psa kolem krku oběma rukama, rozhodčí ho veeeelikým obloukem obešel a rychlým hmatem zkontroloval zda pod ocáskem něco neschází...
Doteď lituju že jsem neměla na co to natočit. I když na jeho místě...taky si vzpomínám že se tam jeden asi šedesátikilový drobek rozhodl že se s tím nesympatický hafanem vedle porve a taky se porval...přes ostnatý obojek, škrťák a asi dvoumetrového a dvoutunového páníka na konci vodítka...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 13:17
- Nahlásit
petl
v Rokycanech jsem byla a viděla jak jedna celkem křehká žena vede svého drobka kolem jiného drobka uvázaného u plotu. No a tito se rozhodli si to vyříkat na rovinu...paní jenom vlála a přivolaná pomoc taky moc nepomohla
|
petl
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 13:21
- Nahlásit
Jimmi
Jé to jsem viděla taky, jak paní jela po trávě
Tak vidíš, Jimík může v hlídání klidně přitvrdit
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 14:28
- Nahlásit
petl
jenže u Jima se to netoleruje jinak je zlatíčko
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 17:39
- Nahlásit
Venuše
No to musela být bezva noc!!! my to máme tak, že si lehnu do postele, přemluvim jondu, aby vyskočil za mnou, pak ho umuchlám a jdeme spát..skoro nedýchám, abych ho neprobudila.. no a on si tak hoďku hezky pospí a když jsem přesně ve fázi, že za 2minuty usnu, jonda se zvedne, znaveně mě přeskočí a znechucen si jde lehnout do pelechu...a můžu jít usínat znovu...
to vaše setkání s nepřítelem-jakéhokoliv druhu mě pobavilo ale měli by si kluci vymyslet lepší strategii, kdyby dělali to samý, bylo by to účinnější. i když na zmatení nepřítele je tenhle postup super
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 18:20
- Nahlásit
šmarjá lidi, mám půjčený modem na 4G internet a ono to FUNGUJE i v té naší díře!!!!!! A je to rychlý!!!!
Tak já jdu číst, co je tady nového
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 19:31
- Nahlásit
gabifi
ahojky ztracená, teď ale nalezená
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 08:44
- Nahlásit
petl
Jimmi
Holky, držím palce na výstavu. Počasí snad vydrží a bude hezký den.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2006 19:28
- Nahlásit
gabifi
Ahoj, díky za přání.
Jinak jsme v hale, takže na počasí kašlu, ale nervy mám na pochodu, jedien kdo je čilej je Jim.
Zítra napíšu, ja jsme dopadly i s petl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:15
- Nahlásit
Pumička při kontrole zubů už dvakrát udělala rozhodčímu přesný otisk . Prý aby si je mohl líp spočítat . Jednou nám to tolerovali, protože to bylo ve třídě mladých a podruhé to byla jednoznačně vina hospitantky. Beze slova upozornění a varování (ať už mě, nebo psa) se sklonila a hmátla jí do huby. Bella jí pochopitelně posloužila kompletním otiskem chrupu a já jsem jí sprdla, že jestli se takhle chová u papillonů a pudlů (ty normálně posuzuje) tak ať u těchto plemen na to rychle zapomene. Neřekla ani půl slova .
Venuše
tak to přeju pevné nervy Doufám, že je na cvičák přivezeš oba
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:34
- Nahlásit
Biluška
nevím jak pumi, papiloni a pudlíci, ale náš šelti má z poslední výstavy kvůli kontrole zubů známku dobrou...zuby ukázat nechtěl a když rozhodčí na tom trval, chtěl si do něj zobnout
Jimmi
Kendy měl na kontrolu chrupu taky dost pevný názor, po jedné výstavě se zmínka o jeho nestandardním chování při chrupoprohlížení dostala až do psího časopisu (už si nepamatuji, jestli to byl PPČ nebo SP)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:38
- Nahlásit
gabifi
šeltie byla vždycky bezproblémová. Pumice zoubky taky bez problémů ukáže, ale musím ji na to předem upozornit. Na to, aby jí nějaká baba hrabala bez upozornění do tlamičky teda stavěná není
A ta zmínka byla v PPČ, pamatuju si na to
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:39
- Nahlásit
Biluška
....a než vrátím zapůjčené připojení k internetu, ráda bych se tě zeptala, jestli nemáš nějakou radu pro nácvik náběhu do slalomu pod různými úhly...nějak se nechytáme
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:42
- Nahlásit
gabifi
mám a poradím, ale teď musím do práce. To víš, podnikatelů se víkendy netýkají (. Budu tady tak za dvě hodinky +-, tak ti písnu. Doufám,že ti do té doby nechají připojení
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:49
- Nahlásit
Biluška
mám ho až do pondělí. Díky, díky, večer sem juknu
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 19:07
- Nahlásit
dneska bylo na vystave tohle bozske stendo
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 19:12
- Nahlásit
a tady jsou jeste jedna stenata
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:05
- Nahlásit
gabifi
Tak jsem tady. Jsi tu?
K tomu slalomu - 1. měl by mít upevněný slalom jako takový (aby ho fakt uměl)
2. začínej tím nejjednoduším náběhem, to jest -skočku trošičku šikmo nalevo od slalomu, ty jsi na levé ruce . Tu skočku kousek před slalom ( tak 2-3 metry), abys nemusela řešit že tam nedoběhneš. Nebo si dej náskok. U toho slalomu musíš být o vteřinku dřív, pochopitelně dáš důrazně povel "slalom" a do té první díry mu pořádně ukážeš. Taky se mi hodně osvědčilo pomáhat jim pohybem těla. Prostě jak psice nabíhá a potřebuju, aby udělala první "lom" tak zavlním bokama, aby jako pochopila, že se má taky vlnit.
3. Pak přidávej další náběh - skočka napravo od slalomu, ty na pravé ruce. Psa vedeš jakoby okolo první tyčky a do první díry mu zase pořádně ukážeš.
Vždycky je důležité, abys tam byla dřív než on. Nemá smysl když ti uteče a je u slalomu dřív. Klidně ho teď vyhoď ze sekvencí a trénuj jenom ty náběhy - jedna skočka a slalom. Nesmí se ti stát, že je slalom třeba 5 překážka a pes je tam prostě dřív. To je pak všechno v háji.
4. Je důležité, aby pes při náběhu nestál přímo rovně proti slalomu. Musí vidět slalom jako plot, ne jako jednu tyčku (když stojí rovně tak ty ostatní jsou v zákrytu).
5. Až umíte náběh zleva z levé ruky a zprava z pravé ruky tak začněte učit rovně. Čili tak, že vidí pouze tyčky v zákrytu. Zase se mu snaž pomoci tím vlněním bokama a už ho pomalu nech nabíhat samostatně. Bez toho, že bys ukazovala do první díry. V tuhle chvíli nechávám psice jít tak krok, dva přede mnou a ve chvíli kdy se má zlomit hodně důrazně řvu "lom" a vlním prdelí.
6. Náběhy když skočka je vlevo a ty jdeš na pravou ruku (a obráceně) řeším zezačátku tak, že psa před slalom stáhnu "ke mně" tak, aby šel na slalom úplně rovně (čili jako z rovného náběhu).
Pochopila? Když tak se ptej ). Jestli potřebuješ přímo nějakou fintu fň tak písni jak se zrzavci chovají a co jim přesně nejde, třeba něco vymyslíme.
Jo a nepíše to Lájoš, píšu to já, ale nechce se mi přehlašovat. Biluška
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:46 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Kolie slalom umí dobře, pokud je umístěný rovně nebo v mírném úhlu, můžu ho na něj vysílat a vyměnit se mu za zády. Nejdou nám ostré úhly. Když je na závodech chuťovka, například rovinka na levou ruku s třemi překážkami, kde nabere rychlost a pak slalom pod ostrým úhlem, nabíhá vždy do druhého otvoru. On ten blbec ale nabíhá do druhého otvoru i pokud trénujeme jenom samotný slalom a já mu ukazuji horem dolem...prostě tam jde jako buldozer, i když ho odsunuji rukou do té správné díry! Tak jsem teď zvolila způsob, že ho usadím pod určitým úhlem asi dva až tři metry od slalomu, já jdu úplně k slalomu, do té správné díry strčím ruku s párkem a poručím slalom (asi jako při nácviku kruhu). Náběh zprava nám jde líp, že se nenabíhá do díry, ale obtáčí kolem tyčky jakž takž pochopil. Myslíš, že nácvik s přivoláním může mít úspěch? S ukazováním nám to prostě nejde a mně se pak zdá, že je zmatený jak trubka a po tréninku si řeknu, že chudák vlastně nevěděl, proč občas volám dobře a občas NE
Šeltii jde slalom ještě hůř než kolii, ale vzhledem k věku a k tomu, že jsem vlastně náhradní psovod místo dcery, tak to nijak zvlášť neřeším. Prostě ho tam po špatném náběhu navedu znova.
Ještě se tě chci zeptat, jak to děláš se starší šeltičkou? Bude ještě trénovat a závodit? Já jsem se starším psem závodit nechtěla, ale když jsem ho chtěla nechat doma, strašně tam naříkal a já to nedokázala rozdýchat.
|