| Autor |
Zpráva |
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 21:38
- Nahlásit
Všem co měli narozky opožděně taktéž gratulíruju
A rovnou se i pozeptám co dělat, když naše tryskomyš při běhu, nebo při skákání přes překážky štěká, a na konci vždycky cvaká po rukách.Moc tomu nerozumín, a nechce se mi věřit, že mě chce doopravdy kousnout, spíš mi to připadá, že je tak rozjetej a prostě to dělá ze srandy.Skákání ho baví, a jindy to nedělá, jen u toho skákání.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 22:54
- Nahlásit
Venuše
štěkat ho klidně nech, pokud se dokáže soustředit na běh. Většinou jsou pak ale psi rozptýlení a nesoustředí se. Musíš ho naučit soustředit se na běh, je to dost složité na popis. Prostě štěkání je fuj, o chňapání po rukách vůbec nemluvě, to je ultrafuj. To soustředění nejlíp naučíš na technických tratích, pokud na rovince prostě slepě letíte vpřed tak to ke štěkání přímo vybízí. Je to fakt těžký, vysvětlit to takhle, měl by tě to naučit instruktor na cvičáku. ( I když zrovna já mám o tomhle co mluvit, pumice ječí hodinu před tím než vyběhne a ještě půl hodiny po tom )
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 23:14
- Nahlásit
Biluška
No je fakt že je to plašan splašenej, lítá jak kulovej blesk.Už se ho snažím brzdit, ale právě že ze začátku sem ho musela docela hecovat a bavit a blbnout s ním, no a asi mu to zůstalo.Prostě takový dívadlo, aby přišel na to, že skákat a plnit to co chci já, je ta nejlepší věc na světě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 23:28
- Nahlásit
Venuše
To je dobře, v tom pokračuj dál. Musí ho to bavit. Ale zároveň se musí soustředit, ne lítat jak blázen beze smyslu. Spousta lidí si dneska plete agi s coursingem, ale o tom to holt není. Nemám ráda splašené psy, kteří beze smyslu letí a majitel se je za každou cenu snaží uběhnout.. (byť přesně jednu takovou mám doma). Mám ráda, když je tým pěkně sehraný, rychlý, ale přesný. Když ten pes prostě ví, co dělá. Akorát zatím nevím jak k tomu pumici donutit U šeltie se mi to povedlo bezvadně
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 23:34
- Nahlásit
Biluška
To je můj sen, vytvořit sehranej tým. Pravda zatím jsme ve fázi, kdy já ho uběhávám, a popravdě né moc se mi to daří , halt už nejsem nejmladší
Máme před sebou hóóódně práce, ale to mě na tom láká.
Zeptám se asi úplně blbě, ale pumice je co za pejsu?
A jak starý=mladý máš pejsy?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 07:36
- Nahlásit
Venuše
pumice je fena pumi (maďarský pastevec) jsou jí tři a půl. Hessit Gold Moravia Classic - šeltie, 8 a půl roku. Qwinky Winky Moravia Classic - šeltie, 4 měsíce.
Perfektně sehraný tým jsme s Hessi, s pumicí (Bellary) se nám to možná snad někdy doufám podaří
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 08:32
- Nahlásit
Biluška
Pěkná smečka, jen co je pravda.Tak doufám že za těch několik let už taky budu moct říct že jsme sehraný tým
Ze šeltiček jako takových jsem nadšená.Hodně mě to oslovilo.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 16:39
- Nahlásit
Ahojky holky chlupatý i nechlupatý. Opět hledám inspiraci u vás, neb máte se šeltičkama zkušenosti. Jde mi o to, že ten náš malej kulovej blesk je kolikrát k neutahání, nejraděj by pořád někde pobíhal a honil se.Na druhou stranu není zas až takovej aportér že by ho bavilo 2 hodiny běhat za balónem, což je nejlepší činnost na zabavení a utahání pejsu. Ke kolu mi to připadá moc brzo, nehledě na blížící se zimu.Běh už sem taky zkoušela, ale to zas moc nevydržím já
Jo a taky ho neskutečně baví se přetahovat o cokoliv.Doufám že si tím nedokazuje jak je silnej a nepřemožitelnej, kolikrát se u toho tváří hrozně důležitě.Ale zas tak často ho nenechám vyhrávat
Ale teď mi jde hlavně o ty běžné aktivity, co do utahání.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 19:45
- Nahlásit
Biluška
Běháš s pumi i závody?
Venuše
Pes se nemusí utahat jen fyzicky, naopak si myslím, že by bylo nejlepší zaměstnat jeho hlavu - to ti pak taky pomůže v jeho soustředění.
Můžeš mu třeba schovávat hračky a on je pak bude hledat, třeba i nějakou lehkou stopu venku na prochajdě, učit různý nový věci - i úplný kravinky a za odměnu mu haž aportek a uvidíš jak o něj bude mít zájem - teda aspoň u nás tohle fungovalo.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 21:24
- Nahlásit
Madabiš
Jojo, to taky zkoušíme, ale on je tak roztěkanej nebo nevím co, že mě připadá, že cokoliv ho chci učit a na co by se měl soustředit, tak u toho fňuká a nechce se mu.A to ho moc dlouho "netrápím", vždycky tak chvilku, abych ho neotrávila.Je v poho, poletuje, a jakmile začnu sedni, lehni zůstaň, tak hodí oči, fňuká a tváří se nešťastně.A jen co se rozběhnu, tak je to jinej pes.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 23:15
- Nahlásit
Venuše
Trochu mi to připomíná našeho staršího psa - je to loveckej kříženec, takže trošku povahovně o něčem jiným, ale popisem - prostě pošuk bez absolutního soustředění. Do roku a půl běhal se stopovačkou, přivolání jsem ho učila na "myšičku" (hrozně rád je loví). Dneska je z něj docela spolehlivej pes - je mu pět a půl roku a trvá to tak dva roky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 09:05
- Nahlásit
Madabiš
No potěš hodiny Stopovačku jsme teda nepotřebovali, přivolání není 100%, ale dostačující, na kritických místech číhám jak ostříž. Takže za 2-3 ročky to bude v poho.Tak to su klidný
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 08:44
- Nahlásit
Hlášení místního rozhlasu !!!!!
Vážené dámy s dlouhými nosy,chlupaté i krátkosrsté,
jdu ván sdělit výsledek našeho pokusu o složení zkoušky ZZO
Bohužel NESPLNILI
Průběh: ráno pršelo jak hrom, pak se vyjasnilo, nervozita celkem v poho, myslím že já jsem na tom byla hůř než mimčo
Důvod neúspěchu: zvednutí z dlouhodobého odložení, a nedonesl aportek. Jinak ostatní v poho, až sem sama čučela
To odložení je náš kámen úrazu, je to pro něj náročný, vydržet tak dlouho na jednom místě a nic nedělat, a aportek mě docela překvapil, ten nosívá normálně. Ale asi ho zarazilo moje chování, neb většinou u aportků poskakuju a volám, a tentokrát to jaksi nešlo
Ale nejní fšem dnům konec, na jaře všem natrhnem kaťata
I tak to odložení byl výkon, takhle dlouho ještě niky neležel, takže já jsem vlastně spokojená
Opět se mi potvrdilo, že když o něco jde, tak umí prcek zabrat.
A taky jsem mu moc nepomáhala, povely sem si brumlala pod fousy, málo sem chválila. Sama jsem nevěděla co si můžu dovolit. Takže tak
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:38
- Nahlásit
Venuše
Já ti gratuluju i tak, protože je to kus tvý a pejskový práce a na jaře to uděláte na jedničku.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:46
- Nahlásit
Jimmi
Děkuji za uznání. "Chlubila" jsem se i jedné naší známe, která zná to naše třeštidlo ještě z léta, kdy jsme byli na táboře, a ta říkala, že je to velkej úspěch, podle toho co jsme tam v létě kolikrát předváděli
Postupně taky zjišťuju co a jak dělám špatně při povelování apodobně. Ono něco jinýho je naučit pejsu poslouchat jen tak pro běžný život, a něco jinýho, když chce člověk složit nějaký ty zkúšky
Takže budem makat a makat
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:49
- Nahlásit
Venuše
držím ti palce, já mám jenom základní poslušnost do "civilu" , takže na to ostatní hledím s otevřenou pusou
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 19:33
- Nahlásit
Venuše
Aspoň máte zkušenost a už budete oba vědět jak to na zkouškách chodí a na jaře to zvládnete na jedničku
Já bych taky ráda na nějakou jela, ale zatím neni čas ani peníze, třeba se taky někdy zadaří.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:01
- Nahlásit
Jimmi
Madabiš
Tojo tojo, zkušenost máme za sebou a teď budem pilovat a přeučovat a učit, a to fše hned 2x, jelikož a protože jsem neuposlechla rozumných rad téměř všech přítomných, a přece jen jdeme do druhýho štěnda V pátek si pro něj jedem. To bude mazec ! Ve 2+1 pravidelně 3 lidi+2 pesani, a o víkendech v tom samém bytě 4-5 lidí + 3 pesani. Jupííí, to bude sranda
Takže když už se mi jakžtakž povedlo, že s prckem můžu jít víceméně v klidu na prochajdu, tak si to "vylepšímů dalším miminem. No co už, no ne?
Zřejmě vás tady od příštího týdne zasypu otázkami jak nejlépe odchytnout šťastně pobíhající štěňata
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:57
- Nahlásit
Venuše
No tak to budete mít doma fakt veselo. Bereš si fenu nebo psa? Já už bych do tohohle podruhý nešla. Vzala bych si jen druhýho psa k dospělýmu nebo druhá by byla fena.
U vás je to malinko jinej případ, protože se tam pohybuje ještě ten dospělej pes (myslím sestry?) a taky jsou to ovčáci - teda pokud to bude zase šeltie a ty maj jinou povahu než náš žárlivej lovečák kříženej bůch ví s čím.
Počítej s tím, že to může být dobrý třeba dva roky a pokud to budou dominantní povahy tak si to mezi sebou budou řešit.
tak ať vám to vyjde a ze psů budou dobrý kamarádi.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:43
- Nahlásit
Venuše
ber s sebou rybářskou síť
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:41
- Nahlásit
Madabiš
Bereme si zase pejska, takže 2x šeltie pes ,1x labrador pes, toť naše budoucí smečka Doufám, že nebudu muset říkat to samo, že už bych to neudělala. Ono to vypadá, že ten druhej je o něco klidnější, takže jsou dvě možnosti, buď toho prvního zklidní, anebo ten první rozdivočí toho druhýho.Anebo taky oba dva rozdivočí mě O šarvátky strach nemám, a když tak si to mrňata vyříkají a bude klid.A ten labrador je naprostěj kliďas, tak toho bych se taky nebála.Halt mu budou po hlavě skákat dva a né jen jeden. Ještě bude rád, že si jezdí přes týden odpočinout do přerova
Jimmi
Dobrej nápad , a taky bych se měla naučit házet lasem jak kovbojové
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:03
- Nahlásit
Venuše
Tak takhle jsem uvažovala asi tak před čtyřmi roky - dneska už to vidím jinak
nejlepší bude skombinovat - síť na konci lasa a rychlý nohy
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:10
- Nahlásit
Venuše
Madabiš
Venuše tebe bude stát zato, někde tě s tvojí smečkou natočit a poslat do "Neváhej a toč" , ale u tebe to opřejmenujeme na "Neváhej a chyť"
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:15
- Nahlásit
Jimmi
No vidíš, eště to budu moct zpeněžit No problém, kameru máme, kapacity na odchyt budou taky, tak když už nebude fungovat poslušnost, tak založíme živnost na ftipných scénkách. Anebo taky "Jen blbni". Však nebojte, neustále budu nosit foťák, aby se nebavili jen kolemjdoucí, ale i vy
To pudou kilečka dólu
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:37
- Nahlásit
Jimmi
"Neváhej a chyť" to je dobrý
- hlavně aby to pejsci nepochopili jinak a nenosili zajíce
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:25
- Nahlásit
Madabiš
Určitě to pejsci nepochopí, a navíc zajíc je kolikrát větší jak oni
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:27
- Nahlásit
Venuše
Moc ti přeju co nejvíce zábavných scének
Madabiš
..ten zajíc by nebyl marný, ale jak znám šeltičky, oni by si raději se zajícem pohráli
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 15:37
- Nahlásit
Jimmi
To jo ale i mezi šeltičkama může být "lovec"
Venuše
A jak se malej jmenuje a bude taky zlatej?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 15:47
- Nahlásit
Madabiš
Teda jméno má Black Magic, ale pro přátele to bude Jim , a jinak podle situací. Našemu Aramisovi taky někdy říkáme štěkno, liško a pod. A je to trikolorek.To bude trojka Zlatej, trikolor a černej. Mě se teda zlaťáci líbí hodně, ale někdy se nevyvede barvička.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:22
- Nahlásit
Madabiš
Jo, pumice taky závodí. V MA2.
Venuše
Zbláznila ses úplně, nebo jenom z části?
|