Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 20:46
- Nahlásit

Madabiš
my a pískomilky jsme taky bez PP...totéž co u vás, bezpapíráci v převaze

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 20:50 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Madabiš
se divím, že se s náma kluci baví, když jsme takový plebs

Madabiš
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:36
- Nahlásit

gabifi
kluci maj krásnej obr košík

petl
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:08
- Nahlásit

Ahoj lidičky, po delší době je u nás zas poněkud ležérněji, tak se můžu začíst do diskusí Zdravím všechny a dávám do placu výsledek našeho víkendového snažení vyfotit obě poletuchy ve výstavním postoji - už jsem vám říkala jaký je mezi nimi rozdíl. Zatímco fotky Nanynky byly nafocené cca za 5 vteřin protože ta střihla postoj a zatvářila se líbezně, u Kuliny to vyžadovalo půl hodiny perné práce a focení v několika sekvencích plus účast figurantů chřestících pytlíkem piškotů a především pevné nervy všech zúčastněných včetně Nanynky která opodál uvázaná ke stromu řvala vzteky že chce taky pózovat

Takže následuje miniseriál "Kterak se holky v postoji fotily":
1. Nanynko stůj !

A tvař se líbezně prosím ano?

2. Kuli stůj!

A tvař se líbezně prosím ano?

A pak už jsme jen řádili, jo lumpárny na ty je užije nejvíc - všimněte si prosím u Kuli rozdílu ve výrazu při postoji a na "číhané" - lumpárna jí z očí jenom svítí

Nanynko aport!

Kuli na číhané

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:42
- Nahlásit

petl
Jééé, to sou hezký fotky. Musím si taky pořídit foťák, kolikrát jsou to fakt záběry A nebo eště líp kameru, protože bych ráda natočila, jak tryskomyš usazuje tlapkou piraňu, když vedle sebe stojí, řeknu jim sedni, tryskomyš věci znalá ihned provede, ale piraně to trvá dýl, jelikož mu to eště moc nejde. No a právě tehdy tryskomyš položí na piraňu tlapku s výrazem "tak už si sedni, nebo ten piškot nedostanem"

Jinak je u nás pořád veselo, piraňa je učenlivej, jen co je pravda Pochopitelně se učí líp ty lumpárny než důležité věci.
A propó Petl, nějak mi nevyšla vize,tak jak jsi to měla ty, že k hyperaktivce přišlo klidnější štěndo. On je ten mladší nymlych to samý jak ten první
Na všechny mám opět dotaz, asi triviální, ale olizujou a ožírají oba dva stěny. Podle mě nedostatek vápníku, ale zase na druhou stranu, když budu přidávat vápník, tak ten staví uši, tak abych jim pak nemusela lepit na uši kila žvýkaček

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:05
- Nahlásit

Venuše
no to je super, že tryskomyš zařídí výchovu pirani!!!!!!! jedí granule??v granulích pro štěňata by měl být poměr vápníku ok, ikdyž stát se může všechno..no jonda stěnu taky někdy olizuje, ale zjistila jsem, že to dělá jen když se nudí a štěkánim mě výjimečně nevyburcuje ke hře, tak prostě jde a hryže do stěny..když mu taktně naznačím, že asi není úplně normální, vezme si radši žvýkací kost..dělá to jen když jsem doma- stěny ohlodané nejsou..takže není možnost, že by se nudili a piraňa tohle chování odkoukal??

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:16
- Nahlásit

eva od jondy
Jojo, to zařídí, to se mu daří bááááječně Hlavně v těch lumpárnách, anebo když teď startuje po lidech, dětech a jiných zajímavých věcech k zastrašení. Možná už jsem to psala, ale příchodem pirani tryskomyš povýšil na ochránce stáda, a řádně se, k nelibosti naší i okolí, snaží chránit sebe, piraňu, mě, babičku, dceru, prostě celej jeho svět, před "nepřáteli"
A tohle teda piraňa zvládl odkoukat hnedle
Hrozně nerada bych tryskomyš opět uvazovala na vodítko, třebas stopovací, ale jinak to asi nepůjde. Nerada bych se dostala do situace, že když vyjdu na ulicí, tak aby si matky schovávali svoje uřvané a ječící děti, důchodci aby začali mávat hůlkama a ostatní chůze schopní lidé aby se rozprchli se slovy "bachááá, to je ta stěma agresorama"
Oni jedí hlavně granule, ale i sem tam vařený.A nudit se??? To snad ne !!! Vždyť já si tolik nehrála se svým vlastním dítětem, tak jak s těma dvěma

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:02
- Nahlásit

Venuše
No tak tohle jonáš dělá taky, já ho mám pořád puštěnýho, je v pohodě, ale nesmí nikdo promluvit na něj nebo na mě, nebo se divně chovat, přiblížit se k našemu majetku..... nejlepší je zavolat ho dřív, než stačí "zaútočit" to se mi osvědčilo, teď cvičíme s clickerem a naučil se, že když zavolám, tak hned běží, protože ví, že bude click a pamlsek, ikdyž nevolám klasicky ke mně, aby nezevšednělo přivolání, to dělám jen několikrát za vycházku...dřív jsem z jeho ovčáckého chování byla trochu mimo, ale na druhou stranu mám lepší pocit, protože když mě nějalé individuum začne otravovatm, tak mi už asi 4krát dokázal, že je schopen podobné lidi udržet v bezpečné vzdálenosti..no a když náááhodou přijde návštěva, tak musí být zavřený v pokoji, aby bylo slyšet...ale na moje známé a přátele je většinou úplně vpohodě..pokoušela jsem se ho to nežádoucí hlídání všemožně odnaučit, ale bez znatelnějšího výsledku, nechci aby ve mně ztratil důvěru a tak jsme zakotvili na 100% přivolání i v krizových situacích...ovšem dovedu si představit, že když jsou 2, je to ještě obtížnější..no jo no, smečka..
a k tý nudě-pro jonáše nastává ve chvíli, kdy odložíme hračku, nebo přijdeme z venku-ať žijí 2 psi!!

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:30
- Nahlásit

eva od jondy
Tak to jsem ráda, že není praštěnej sám Taky na něj nechci pořád hulajdat, když je tak svědomitej a hlídá. Jak říkáš ztratit důvěru a okřikovat ho. Už tak mi to dalo práci být pro něj "zajímavá", je to toiž osobnost a individualita
S tím cklickerem jsi mě zaujala, já o tom něco četla, a moc se mi to líbilo, ale nemám nějak moc představu jak to funguje.
My teda zatím 100% přivolání nemáme, ale pracuju na tom, taky by to mnohé vyřešilo si myslím.
Takže jak je to s tím clickerem? Dá se použít i při agility? Nebo raděj jen na poslušnost?

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:30 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

petl
fešandy, rošťandy

Fotoseriál výborný nápad, musím taky nějaký vyrobit.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:57
- Nahlásit

Venuše
určitě sám praštěnej neni..právě že jonáš je taky citlivej, ale prostě mě ve chvíli, kdy hlídá, nevnímá jako normálně..byla jsem v létě u kamarádky týden na návštěvě, jonda se tam se všemi skamarádil...a začal brát jejich dům za své území.. problém byl v hlavě rodiny, protože její táta byl přes den v práci a nedejbože když pak chtěl přijít na SVOJÍ zahradu..jonda byl nepříčetný a pořád se ho držel a vyřvával na něj..pamlsek od něj nepomáhal...nic nepomáhalo..několikrát jsem ho zvedla za kůži do vzduchu a jonáš pouze visel a vyřvával dál..pouze jsem tím dosáhla, že se mě bál,ale jen když nebyl "nepřítel" na zahradě..to mě dost dlouho mrzelo a musela jsem pracně získávat jeho důvěru..přitom tom není rozhodně tak, že by mě neuznával..nebo byl dominantní. když dělá něco špatnýho, tak stačí když na něj křiknu a výhružně upřeně na něj hledím a on si ihned lehá na záda a dělá týraného chudáčka těžko se to vysvětluje, to se prostě musí vidět..pro něj je prostě hlídání úděl, nebo jak to říct..
Už tak mi to dalo práci být pro něj "zajímavá", je to toiž osobnost a individualita-naši hafové jsu si moooc podobní..
nakonec jsem to vyřešila tak, že když byl "nepřítel"

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:03
- Nahlásit

Venuše
pokračování
na zahradě, tak jsem mu honem dala vodítko, odložila ho a odloženého nechala vyřvávat a když se rozhodl jít zakročit, stačila sem čapnout alespoň vodítko..
no to 100% přivolání je právě teď kvůli clickeru..předtim to bylo tak 80-90% ale jonáš je starší než tryskomyš a piraňa, je mu už 19měs..navíc třeba u přivolání od háravky si na těch 100% jistá nejsem stejně, takže jsem to s tim 100% přivolánim asi přehnala...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:50
- Nahlásit

Venuše
s clickerem trénujeme asi měsíc, to je hrozně krátká doba, ale fakt se o dost zlepšila jeho pozornost na vycházkách a stačí zavolat jonáši pojď, nebo něco a on ne že by si jako předtim dočuchal co pořebuje a pak teda šel, ale rovnou za mnou běží teď na běžné zavolání přiběhne asi jako "před clickerem" na ke mně..za ke mně mu dávám místo čtvrtky piškotu celý rozlámaný-bonus, aby přece jen ke mně bylo ještě jistější.. teď vyšla knížka clicker trénink, stojí asi 100,- a základy tam jsou vysvětlený. jinak na netu o tom je spousta. dobře mi to přijde vysvětlený na str. http://www.lerl.info/dogdancing/cviky.html nalevo na hlavní stránce v dokumentu Clicker.doc a tady jsou s clickerem základní povely http://www.cadaver-k9.cz/clicker.html.
jinak s 2 psy to asi bude obtížnější, ale stejně cvičit se musí s každým zvlášť a pokud na přivolání přibíhají najednou, tak v klikání na společných vycházkách taky nevidím problém. bohužel jsem našla stránky o výcviku agility clickerem jen anglicky..ale určitě se dá suprově použít na učení zón, to je i v českých článcích často napsáno..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:51
- Nahlásit

Venuše
dala jsem tam nakonec tečku, tak takhle už by to mělo jít spustit.. http://www.cadaver-k9.cz/clicker.html

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:12
- Nahlásit

eva od jondy
Spoustu informací, díky za ně, teď musím odběhnout, ale ještě se sem večer vrátím, a pokecáme ju?

Madabiš
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:18
- Nahlásit

petl
Holky jsou fakt fešandy

gabifi
Fotoseriál - sem s ním!

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:31
- Nahlásit

Madabiš
ty taky!!! Foťák máš přeci opravený

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 21:37
- Nahlásit

eva od jondy
Som spät, sice pozdě, ale přeci. Všechno sem přečetla, a mám technický dotaz.To mám jako pesu pozorovat, a až si třeba sedne tak kliknu, dám odměnu a řeknu sedni? A jak je to při tom přivolání třeba? Asi sem blbec, ale nechápu. Apropó, piraňa zřejmě přezubuje, takže začíná demolice kaberců

gabifi
O jakým fotoseriálu se tu mluví?

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 07:18
- Nahlásit

Venuše
Nepřidávej vápník, tím bys fakt nadělala víc škody jak užitku (nejen na uších, ale i na ledvinách a játrech). Přidávej nějaký alavis, chassoton, nebo takový něco na klouby. Tím vyrovnáš i ten deficit vápníku, který mají a prakticky bez rizika narovnaných uší.

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:09
- Nahlásit

Biluška
A co takhle sulc jako takovej?To je taky na klouby. Nedávno jsme koupila takový tabletky s chondrem, nebo chondro, to může být?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:33
- Nahlásit

Venuše
To mám jako pesu pozorovat, a až si třeba sedne tak kliknu, dám odměnu a řeknu sedni? - přesně, tohle je jeden způsob. takhle bych to chtěla zkusit jestli se mi někdy poštěstí mít k jondovi kámoše..ale protože jonáš už tyhle věci umí, tak prostě při poslušnosti třeba řeknu sedni, kliknu, pamlsek, pochvala, ale protože to už umí dlouho, tak to kliknutí používám spíš jako potvrzení toho, že to dělá správně, třeba dělám obraty a kliknu mu až když nějakej udělá úplně správně a rychle, ne jako když se to pes učí a dostává klik a pamlsek, pochvalu už za náznaky. to bude asi i případ tryskomyše, že už toho spoustu umí. jinak ten způsob jak píšeš by se určitě dal uplatnit u piraňi u učení něčeho úplně nového, samo i u tryskomyše, ale piraňa toho přece jen asi umí míň a je to ještě úplný mimi. u přivolání to dělám tak, že když zavolám ke mně, tak když přibíhá a je kousek ode mě, tak kliknu, protože se mi u něj nechce klikat až když předsedne, takhle už ví, že to dělá dobře a žene se, aby dostal pamlsek. jinak jsem dělala ten první týden hodně často to, že když procházel na vycházce blízko mě, zavolala jsem na něj jménem, přišel a čučel na mě-klik, pam.,pochv., když nepřišel, žádnej klik,...a to jsem dělala tak dlouho, až začal občas přicházet sám a čučet na mě a za to taky dostal klik,..a teď už je naučenej, že když zavolám joný, nebo tak, tak už si letí pro klik atd., za přivolání dostává navíc bonus... no a klikala jsem mu právě když prošel hezky kolem lidí a nevšímal si jich, nebo se rychle odpoutal od psích kámošů, když jsem na něj volala a tak. já si říkala, jestli to není stejné, jako když bych ho za to, když klidně projde kolem "nepřátel", jen pochválila a dala mu pamlsek, ale fakt ne, tohle je lepší, protože se dá suprově pochválit jen to žádoucí chování, prostě ten klik je mnohem rychlejší než slovní pochvala a pesan si hned přiběhne pro odměnu, než se stačí rozkoukat a rozeřvat, navíc nějak pochopěj, že je to potvrzení žádoucího chování a nekouká na mě jak vejr, jako dřív, za co ho to chválim...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:39
- Nahlásit

Venuše
jo a ještě k tomu učení, mi přišlo u něčeho dost složitý nechat psa ať se snaží a vymýšlí, jak povel splnit, pak kliknout, tak to dělám systémem, že třeba jondu pro zábavu učim prvky tance, prostě ho třeba do otočky navedu pamlskem, kliknu, dostane pamlsek, zopakuju to, ale už mu u toho říkám otoč se, dá se to takhle určitě využít i při poslušnosti, navádět pamlskem a když se přiblíží tomu co chci, kliknout,pam.,pochv...to dělám třeba aby si rovně sednul u nohy a tak..tak snad jsem trochu pomohla..

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 10:16
- Nahlásit

eva od jondy
Tak takhle by to šlo Mě totiž nešlo do hlavy jak on zjistí že dělá nějakou věc správně, když mu vlastně nedám povel. Ale jsou chytřejší než sem si myslela
A přivolání nebo odvolání od nepřátel by bylo super.Takhle akorát hulajdám jak pavián a nic z toho
Akorát budu muset učení prcka oddělit od tryskomyše, ale to přivolání pude ve dvou Tak moc díky

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 10:26
- Nahlásit

Venuše
no já jsem zastánce toho, že z pozitivních věcí se má zkusit všechno...jako si myslim, že jonda není inteligentní ve stylu komisaře rexe, ale pochopil to, ikdyž jsem měla vážné pochybnosti, jesli mu to klikání taky klikne nebo docvakne v hlevince a ono kupodivu docela jo..tak hodně štěstí při výcviku ďáblíků.. popravdě já sama jsem o trochu klidnější, že postižených sheltiček hlídkovánim je víc..

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 10:48
- Nahlásit

Fotoseriál "Jak jsme se přestěhovali"

1. Akimkovo místo v pracovně.

Kendyk chodí do pracovny pouze na krátkou návštěvu, když mne chce pozvat na procházku.

2. Koupili jsme pohovku. Akimkovo místo v pracovně.

Už i Kendyk má své místo v pracovně. Jeho návštěvy se znatelně prodloužily.

Venuše
no třeba o takovémhle

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 10:51
- Nahlásit

eva od jondy
Ona je z toho nejvíc na mrtvici naše babi, protože s nima chodí po venku hlavně přes týden a ve dne a po sídlišti, páč se do velkých akcí ve stylu 3h prochajda po lese nepouští, což je frekvence právě maminek s dětma a důchodci, a je z toho nervní, že tryskomyš hlídkuje a řve
Mě to, když s něma lítám po parku večer docela vyhovuje, určitě sem radši když mě upozorní, než když se za náma někdo plouží a já o tom nevím.I když sem teda zatím žádný incident neměla, ale pro případ aspoň zastrašení
U pirani pozitivní myšlení není problém, ten je neustále dobře naladěn, zato tryskomyš je povaha složitá. Právě u něj mě to bude zajímat hodně jak to bude fungovat.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:18
- Nahlásit

Venuše
no jo no, holt člověk si na tyhle projevy musí zvyknout..u nás se už hodně pejskařů smířilo s tim, že jondovi se nezavděčej..sousedi už jsou taky celekm zvyklí..
no oni sou sice malí, ale rámus udělat prostě umí..a když opravdu o něco jde, tak jonda dokáže svůj projev ještě 2krát umocnit..na zastrašení to rozhodně zatím stačilo..
piraňa musí být super, v tryskomyši úplně vidim jondu, o jondově podivné povaze radši nemluvit...musím bohužel říct, že jako prvního psa jsem měla 8měs. NO-bylo mi 11(prostě malá holka sama na nevychovávanou NO) a měla jsem jí z ligy na ochranu zvířat, žila odmala na ulici a v posledním měsíci, než jsem si jí vzala, tak vystřídala 2 majitele, ale ve složitosti povahy na jondu rozhodně neměla..tim teda nechci říct, že tryskomyš je na tom jako jonda, ale spíš, že i u takový dubový hlavičky, jako má jonda, klikat jde..

gabifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:22
- Nahlásit

Biluška
Pomoooc! Jsem si vzpomněla, že bych měla zaplatit ČP Klubu agility. Vloni mne pozdní platba stála kilo navíc Už si vydala Střípky, nebo plaším zbytečně?

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:34
- Nahlásit

eva od jondy
Já ti mám čeče někdy pocit, že sem mu šumafuk, že ho jako obtěžuju nějakejma povelama nebo něčím podobným A obzvlášť u skákání se v něm absolutně nevyznám. Skočí kamkoliv, cokoliv, kdykoliv, jakkoliv, ale mám pocit že u toho hrozně zuří, jakoby se mu nechtělo, ale přitom udělá všechno. Projevuje se to štěkáním a pokusováním, hlavně mě teda. Přitom za mnou lozí i na záchod, úplně normální je, že se automaticky zvedá i když spí, když já se pohnu.Kolikrát je mi ho až líto, že tak pořád cestuje, když odpočívá a já si jdu namazat rohlík do kuchyně, nebo si zapálit, a on se zvedne, lehne si do kuchyně, počká až dokúřim, pak se zase zvedne a jde se mnou zpátky
Já zas měla před tím oříška, ale to byl člověk převlečenej za psa, s kterým sem mluvila normálně bez povelů Jen mě teď mrzí, že jsem s ním nic nedělala, když vidím co všechno se dá dělat, ale i tak si myslím měl krásnej pohodovej 15ti letej psí život

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:54
- Nahlásit

Venuše
Já ti mám čeče někdy pocit, že sem mu šumafuk, že ho jako obtěžuju nějakejma povelama nebo něčím podobným -tak tenhle pocit mám taky..no jako joda zas když skáčem, tak ho musim brát ke startu na vodítku, protože by tam prostě nešel..přitom předtim, než pro něj přijdu, natěšeně huláká..je děsně smutnej, nebo nevim jak to říct a někdy dokonce zapírá nožky do země já přemýšlela, jestli kvůli tý nechuti s agi neskončit..jenže on pak lítá jak blázen a když už běžíme, má z toho děsnou radost, žádný překážky se od začátku nebál..a všichni kdo ho viděj běžet, říkaj, jak ho to hrozně baví..když to zkazim, přeskáče většinou ještě půlku parkuru..ale příště zas nechce na start..fakt nechápu..navíc já si ho vzala jako 0,5ročního hafa, kterej si se mnou odmítal hrát-hrál si jen sám, nebo se psama-teď je to do hraček magor-hlaně do hraní se mnou, ale třeba ke cvičení měl vyloženě nechuť a to já vše dělám pozitivně, až sem byla zoufalá..no teď už je to o 100%lepší, ale připadám si jak dement, když musim furt přehrávat fakt maxiradost ze všeho..problém je, že on si musí myslet, že na všechno vlastně přišel sám..nedejbože ho při cvičení ručně poposunout!to se hned zhroutí na záda a odmítá se hýbat..jinak je tryskomyši děsně podobný i vtom, že stačí, když vrznu židlí a z nejhlubšího spánku hned vylítne, jako kam zas jdu..jedině jak mu můžu umožnit spánek je nehýbat se....přitom je to pes, kterej se kromě petard ničeho nebojí a kromě toho hlídání je normální, je zvyklej cestovat, pohybovat se navolno v koncentraci lidí a je bezproblémový na hafany..jak tohle vysvětlit???ten oříšek musel být super, měli jste krásnej vztah!!

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání