Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 09:58 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Jimmi
Boudička nebo klec je super. Sama jsem klece dřív odsuzovala až do doby kdy mi jedna - a tady to fakt nemůžu nazvat jinak než koza - málem rozšlápla spící Kulině hlavu. Normálně mi spícího psa v rozběhu přeskočila (asi se hnala ke kruhu či co) a doskočila jí podpatkem asi 5cm od spícího čenichu. Kulina se jí poměrně snaživě pokusila rafnout za kotník a paní čuměla jak puk. Tak jsem jí ještě sprdla co si myslí že ti psi tady kolem jsou plyšoví nebo že když jsou výstavní že nemají zuby nebo co a paní odpálila pryč. No, a Kulině jsem ještě nějakou dobu vysvětlovala že prudký pohyb cizí nohy neznamená vždycky to že tu nohu musí sežrat
Po téhle zkušenosti jsem prostě koupila klec a obě holky jí berou jako svoje výstavní místečko, můžou tam v klidu pozorovat okolní ruch a nebo chrupat. Nijak je tam nervu, lezou tam samy.
Venuše
Vím že je to časově náročný, tak to cvičení omez - ostatně máš ještě prcka - stačí tak 15, 20 minut ne? Stejně ale zastávám názor že je lepší druhého psa někam odložit, třeba i nechat v tom kotci nebo v autě. Nestresuje se řevem na cvičícího a cvičící se lépe soustředí

Venuše
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:37
- Nahlásit

petl
No ono ani s tím starším nejde cvičit moc dlouho, neumí se dlouho soustředit neb je to hyperaktivní tryskomyš, takže ho dlouho netrápím.
Zkoušela jsem ho dát u nás na cvičáku do odkládacího kotce společně s kámošem labradorem, ale oba tam vyváděli jak najatí. A to jsme stáli kousek před tím kotcem. Vím že to nepůjde hned, tak to musím zkoušet
Oni jsou totiž bohužel závisláci oba dva.

Venuše
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:39
- Nahlásit

gabifi
Jojo, to znám, ti naši dva čertíci, a hlavně teda ten starší, je neskutečně akční, neumí odpočívat ani doma. I když leží, tak se stačí pohnout a hned cestuje za mnou.Mladší zatím když se mu chce spát, tak si prostě lehne a spí, a nic ho nezajímá. Pkud ho teda ten strší neruší

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:57
- Nahlásit

Venuše
Nojo, vy jste stáli před kotcem tak, že vás viděli, co ?
To chce prostě zmizet z dohledu, však oni se uklidní. Navíc si tím krásně dáváš základy samostatnosti a odložení. Samozřejmě ale po chvilkách a postupně prodlužovat.

Venuše
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 11:02
- Nahlásit

petl
Nóó? A to se nemá? já myslela že jo Právě aby si nemyslel, že ho tam nechám už nafurt. sem myslela.Tak to jo, tak to musím vyzkoušet. A když budou vyvádět i tak?

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 11:14
- Nahlásit

Venuše
Vyvádět budou na to se připrav
Nech ho tam, na malou chvilinku a přijď ne když bude řvát ale až se uklidní - aspoň na chvilinku jinak si spojí fajn, ječím, panička přijde. Joo, a nechoď mu ani vynadat - on si spojí ječím, fajn, panička přijde, sice mě seřve ale stejně přijde

Uvidíš že se bude uklidňovat čím dál rychleji, a pak můžeš začít ty intervaly prodlužovat.
No, cílem je abys nebyla otrokem psa. Pes by měl dělat to co chceš ty a ne obráceně, ne? Takhle se časem odnaučí si "vyřvávat" třeba večeři nebo venčení. Když na mě holky zkouší si něco vyštěkat, tak schválně dělám že neslyším dokud se neuklidní.
Hele ale to ber samozřejmě s mírou - něco jiného je když si na mě divoce uprostřed hry vyštěkává aportek, to je ok, ale už ne že přede mě přijde, a začne mě vyštěkávat ve smyslu teď si chci hrát, tak pojď honem protože já chci a chciiii a chciiii - to bys přece malému dítěti taky netrpěla ne?

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 15:04
- Nahlásit

petl
já jsem ve zvykání na odkládací kotec moc úspěšná nebyla. Kluci to berou jako nutné zlo, celou dobu stojí a uraženě vyhlíží přes mříže, kdo je přijde vysvobodit. Radši proto používám na odložení auto, ale to není vždy vhodné, kvůli počasí a na větších akcích většinou musím parkovat příliš daleko.
A ještě mám zkušenost, že některé odkládačky jsou zamřížované tak "šikovně", že pes může vystrčit dost velkou část svého těla ven a zlobit......a pokud je vedle ubytován podobný týpek, dokážou si solidně upravit obličeje.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 15:11
- Nahlásit

gabifi
Nám se to povedlo celkem solidně - taky asi proto že jsem na kotec i klec najela až ve starším věku - cca 9 měsíců kdy už pes není až takové mimčo. Holky už mají zkušenost s tím že když je někde opustím a řeknu "čekej" tak se 100% vrátím. Vědí že si mojí přítomnost ječením nevydupou tak holt čekají
Je fakt že mi ten cirkus ze začátku taky bral nervy, ale když se to naučit musejí, tak prostě musejí - tak jako se musely naučit přijít na povel, v tom jsem taky nekompromisní.

Venuše
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 15:45
- Nahlásit

petl
Jo, tak to znám moc dobře ten postoj, co se týká vyštěkávání tak to zkouší taky, ale poznám kdy je to ve hře nebo kdy jen tak, aby se náhodou panička nenudila, nebo nedej bože mohla dívat v klidu na televizi. Takže to vyštěkávání ukončím a je klid.
Čeče, když si tak vzpomenu na štěněcí léta mýho dítěte, tak opravdu jsem tohle vynucování u svýho mimča netrpěla, ale u pejsů se mi to nějak vymyká z kontroly. Asi už senilním. Starší ročníky by si asi neměli pořizovat mimina, pak z nich vyrostou rozmazlenci
Taky mě napadlo, jestli to, že nevydrží nikde na místě, nebo nedej bože být uvázaný a já jdu pryč, taky není z toho, že si není mnou jistej, tak se bojí, že ho někde nechám. Možná to zbytečně pitvám, a je to prostě jen tím, že není zvyklej být kdekoliv sám nebo uvázenej.To samé s kotcem, že jo.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 16:04
- Nahlásit

proMadabiš
pojedeš do Hradce???
nebo máte holky(gabifi) zase nějaký závodění?

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 16:22 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Jimmi
máme halovky v Budějovicích.

Další díl fotoseriálu: Naše pískomilky.
Všichni je máme rádi, i když Kendyk úplně jiným způsobem - vynaložil hodně sil, aby si je ulovil

Jmenují se Ambra a Ajša, a protože je od sebe nerozeznáme, jedna se jmenuje Ambra a Ajša a druhá se taky jmenuje Ambra a Ajša

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 16:36
- Nahlásit

gabifi

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 18:35
- Nahlásit

Jimmi
prosím prosím, přidej na své nové a krásné stránky tenhle odkaz:
http://www.sos-kolie-a-seltie.ic.cz/

Madabiš
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 19:20
- Nahlásit

Jimmi
My budem doma sedět na prd....
Chtěli sme jet fandit do budějek na závody, ale moje drahá polovička má tenhle víkend službu takže musí bejt doma. a sama si s prckem ještě netroufnu.
gabifi
Tak ať si hezky zaběháte.

Já dneska prvně pustila Bíďu vyřádit - nožička mu drží pohromadě tak snad už se mu to dohojí.

Madabiš
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 19:22
- Nahlásit

Jimmi
My budem doma sedět na prd....
Chtěli sme jet fandit do budějek na závody, ale moje drahá polovička má tenhle víkend službu takže musí bejt doma. a sama si s prckem ještě netroufnu.
gabifi
Tak ať si hezky zaběháte.

Já dneska prvně pustila Bíďu vyřádit - nožička mu drží pohromadě tak snad už se mu to dohojí.

Madabiš
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 19:25
- Nahlásit

nějak mi to blbne

gabifi
Ambra a Ajša jsou krásná a ta druhá taky

Madabiš
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 20:10
- Nahlásit

Madabiš
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 20:16
- Nahlásit

ha povedlo se! Tak já taky pokračuju s fotoseriálem Tak to byl Bedříšek a jedna z našich neúnavných koček - u nás nezdrhaj kočky před psama, ale psi před kočkama

A tady je náš Dagýk - že by s potomkem?

Venuše
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:02
- Nahlásit

Včera jsem před babi předhodila, že bych chtěla kluky učit samostatnosti a odkládání v kotcích nebo něco podobného. Bohužel sem se setkala s nepochopením a babi mě chce vydědit, že teda nebudu její chlapečky někde zavírat a trápit v kotcích Asi je to budu muset učit tajně. Snažila jsem se jí vysvětlit, že je to pro jejich dobro, ale nic moc

Už jsem psala Ježíškovi o digifoťák, ať můžu předhodit taky nějakej fotoseriál

petl
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:15
- Nahlásit

Madabiš
Potřebovala bych k vám vzít Nanynku naučit že kočka není obecní nepřítel
Tuhle se u veterináře v čekárně vtírala do přízně všem spolučekajícím tak dlouho než zjistila že pán kterému se snaží vlézt až za krk má vedle sebe v přepravce kočku. Od té doby byl pán škrtnut ze seznamu žádoucích a nastalo ostražité obcházení. Inu, co se dá čekat od toho kdo se paktuje s nepřítelem, že

Jimmi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:24
- Nahlásit

gabifi
tak už tam jsou

Jimmi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:30 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Jinak z trochu jiného soudku...
V stanici Nirreterrit se narodila nádherná blumerle a jedno trikolorní štěndo.
Proč to píšu? jednak se můžete mrknout a jednak jsem strašně zvědavá, jaká dostanou jména. Je to déčkový vrh a Nirreterrit dává "opravdu, ale opravdu" originální jména. Jenom je trochu škoda, že Zuzka to neřeší, jako posledně, kdy se na fóru vymýšleli úžasný jména. Teď tak trochu tápeme, ale je pravda, že budeme mít takové malé vánoční překvapení. Tak jí držím palce, aby i tentokrát nechyběla fantazie a špetka humoru.

zapomněla jsem ten odkaz http://www.smooth-collie.info/novinky.htm

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:50
- Nahlásit

ta protivná diskuse mi žere příspěvky! Já se s tím mořím a pak prd!

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:54
- Nahlásit

Madabiš
vkládej adresu zvětšených fotek, ne těch úplně malých. Takhle se to kliknutím nedá zvětšit a já se pak nemůžu kochat

Jimmi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 10:48
- Nahlásit

gabifi

kdo že ti žere příspěvky?

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 11:09
- Nahlásit

Jimmi
no, píšu, píšu, potom dám odeslat, ono se to zakousne, napíše Stránku nelze zobrazit a příspěvek je v háji. Tvořit to samé ještě jednou se mi nechce. Budu si muset texty před odesláním kopírovat.

petl
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 11:11
- Nahlásit

gabifi
už to pro jistotu dělám pořád se mi to kouše a vůbec to všelijak zlobí už delší dobu

Madabiš
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 11:33
- Nahlásit

mě to včera zlobilo taky, ale když jsem dala normálně zpět tak to tam bylo pořád napsaný, ale šlo to odeslat až po 60s znovu
gabifi
na ty fotky jsem přišla až pak takže pro příště
Jimmi
jo na jména jsem taky zvědavá - my chcem nějakýho hamletovskýho příbuznýho
zdraví Být či nebýt Nirreterrit

Madabiš
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 11:41
- Nahlásit

petl
K nám přijela kamarádka s malou foxicií, která kočky prohání, ale to kotě bylo tak šíleně neúnavný, že opět zdrhal pes!
Takový kotě sme ještě neměli - nemáte někdo zájem jdu ho vyfotit ať se pokocháte a Gábina vidí o co přišla

Jimmi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 12:58
- Nahlásit

Madabiš
nokdyž si zacpeš nos, tak to úplně slyším "dýtčinedýt"

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání