| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 11:07
- Nahlásit
Madabiš
Ivča dělala časomíru a rozhodčího v jedné osobě, tak jsem toho zneužila. Já jsem byla jenom stavěč parkurů a zvedač latěk a v téhle funkci jsem si mohla dovolit odskočit na jeden běh
Ještě mám domluvené s Ditou, že mi v lednu v hale půjčí na tréninku Alfaru a já ji půjčím Kendyho...s půjčováním Kendyho to asi nebude tak žhavé, nevím, jestli by s někým jiným chtěl běhat
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 15:19
- Nahlásit
gabifi
ste si dělali v Kardašce závody? nebo kde ste byli?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 15:37
- Nahlásit
Madabiš
dělali jsme závody v Kardašce pro děti, ale dospělým byl taky vstup povolen
Musíš někdy přijet proskočit Bíďu.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 19:06
- Nahlásit
gabifi
Mám to v plánu - na jaře až se změní čas bych chtěla začít jezdit cvičit - teď už na malýho není moc počasí a stejně by to celý probrečel.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 19:08
- Nahlásit
gabifi
Mám to v plánu - na jaře až se změní čas bych chtěla začít jezdit cvičit - teď už na malýho není moc počasí a stejně by to celý probrečel.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 12:28
- Nahlásit
Madabiš
chi, neboj, v klubovně by se mu určitě líbilo
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 16:50
- Nahlásit
ahojte, trochu jsem projížděla to forum od začátku, ale nečetla jsem všechno, to by bylo nadlouho A vidím, že jste se tu o mě bavili, jak jste se bavili, kde je kolik šeltií Tak ty dvě agilitící z Lipníka nad Bečvou cvičící v Přerově-Předmostí jsou moje Ještě tu jsou v Lipníku další 2 šeltinky (co si pořídili známí, když poznali našu Bešu ), ale to jsou typičtí psi zahradovití a pak jedni známí si pořídili šeltiáka taky jen tak, ale zase chodí často na tůry po horách
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:08
- Nahlásit
tak webovky nemůžu dělat, protože jim to nefunguje, tak jsem si dala pár fotek do profilu na lidé, abych vám je tady mohla ukázat
to jsou moje holky u chko Škrabalky
Tady se Connie kochá přírodou u rybníka Pískáče
Koninka se kochá západem Slunce u řeky Bečvy
Takhle holky slavily Silvestra
Bessinka a pokus o postoj
Connie, pokus o postoj se nezdařil
Obě moje pusinky
A jako bonus naše minulá fenečka Sendynka
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:44
- Nahlásit
Shelticka
Hezký holky, Besinku znám z tábora, ta je šikovná i na jiný věci
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:47
- Nahlásit
Tak takhle oslavoval Romik Silvestra
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 15:48
- Nahlásit
A Jimik nevěřícně koukal, co to tam vyvádí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:34
- Nahlásit
Shelticka
ahoooj, vítej tady
Venuše
chi, v té flašce je šampáňo?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:37
- Nahlásit
uff jsem se nějak rozohnila s myslivcema, i když nevím, já jím říkám hajný, co je vlastně správně?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:53
- Nahlásit
Jimmi
já jim říkám myslivci a nevím, co je správně. Vděčné téma Exsousedka pracovala v lese a pak vyprávěla o myslivcích, jak se jak malí klucí kasali, co skolili, včetně psů a koček. Se štvaním a ochranou zvěře to nemělo nic společné.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 19:25
- Nahlásit
Jimmi
co já znám hajný - tak se staraj většinou jen o les-takže tohle slovo mám zafixovaný s lidma se kterýma se dá mluvit, ale myslivec je prostě magor , zrovna nedavno říkal brácha jak slyšel dva myslivce jak cvičej psy na lišku - obmotaj kočce nohy izolepou a pustěj jí do nory - aby prej nepoškrábala psy. Maj to v tý makovici nějaký divný - neříkám, že všichni, ale většina podle mě jo! Já se taky vždycky rozohnim
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 09:10 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
Shelticka
máš krásný hafušky
Jimmi
já se zapojila na začátku tohodle téma, ale když jsem viděla, kam se to ubírá, zbaběle jsem to vzdala
gabifi
bohužel znám ze školy spolužáky, kteří si udělali ve čtvrťáku myslivecký kurz, nutno říct, že všichni měli dost vyvinutý lovecký instinkt a velmi snížený instinkt mít rád zvířata, dívání se na utrpení zvířat pro ně byla max. sranda- hele jak ssebou to zvíře škube, ha, ha....ale neblázni, oni přece necítí bolest jako lidi, jak bys jinak tu krávu zvedla, než jí nakopat...atd...to je prosím mladá síla mezi myslivci, která vše jistě zlepší..jinak jsme měli i mladého učitele myslivce-veterináře, který měl zvířata sice prý rád, ale chování k nim tomu nenasvědčovalo..např zásada, cokoliv si ke mně zvíře dovolí, vrátím mu 3krát-např. když se mně kůň bojí a ožene se po mně, zlomím o něj vidle-bez přehánění...
Madabiš
mám to zafixovaný úplně stejně -hajný se stará o les a myslivec zas o postřílení zvířat...bohužel při cvičení na lišku co vím, tak kočky používá při výcviku většina myslivců, protože sou to paka vymatlaný a koček je vždycky dost...jinak nechci všechny házet do jednoho pytle, ale kdo má ze střílení zvířat radost, toho prostě nikdy nepochopim a nebudu mít ráda..
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 11:53
- Nahlásit
Jak si měříte vzdálenost psa od vás? mě to přijde fakt směšný, ale dneska na metrech závisí evidentně život psa v lese, tak jak to děláte? Nikdy mě nenapadlo počítat metry při házení klacku, Jim nosí klacky, to je to co ho v lese maximálně zajímá, já sbírám houby a nikdy jsem neodhaldla, jak je ten pes daleko.....
přijde mi to nechutný, bát se o psa, kterej chvilku utíká po stopě, u nás stejně nemá šanci laň uhnat, to by museli ty laně vyhynout stresem už dávno
|
petl
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 11:57
- Nahlásit
Ahoj po svátcích
Jimmi
Neměřím, holky se mi stejně drží tak do 10 metrů, nestopují, zvěř nehoní. Spíš se je snažím mít v každém okamžiku na očích a pod kontrolou.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 12:30
- Nahlásit
Jimmi
Nikdy mne nenapadlo vzdálenost ani odhadovat, natož měřit. Psi mi utekli několikrát v době puberty, teď se to nestává. Akim se mne drží jako klíště, Kendy pobíhá kolem, počítám tak do 30 metrů. Někdy Kendy vyběhne za zvěří, po povelu Ke mně se bez problému vrací.
V lese mi přijde špatně, seknu tam sebou a ještě mi nějaký zelený přítel vystřílí smečku, ptže není pod kontrolou.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 12:43
- Nahlásit
gabifi
pokud by zelení mužíci tak krásně dodržovali svůj zákon, tak bysme se neměli vůbec bát, protože podle mysliveckého zákona:
myslivecká stráž je oprávněna usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení,
takže vlastně myslivci můžou zastřelit vpodstatě beze strachu křížence typu korálek..
ale pochybuju, že by všichni myslivci poznali, že vaši krásní pesani jsou ovčáci...ale fakt to nechápu..uvedené typy psů asi zvěř nehoní či co....zvlášť lovecká...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 12:47
- Nahlásit
navíc se nechci vysmívat tomu, že srnka může v nynějším "studeném" lednu dostat po popoběhnutí zápal plic, ale 99% psů co znám, tak za srnkou vyběhne a během několika okamžiků jsou uřváni, přestože se dostanou přes bezpečnou vzdálenost...a když je to třeba na poli, kde je na srnku vidět, neběží o 5km dál ale po chvíli se zastaví, čučí a nevypadá, že by se po 300 metrech hroutila..jestli ano, ať myslivci zavírají srnky rovnou do kravínů, protože je zdegenerovali víc než lidi domácí zvířata..
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 12:54
- Nahlásit
eva od jondy
jj živě si představuji, jak zelený přítel večer usíná nad atlasem psů, v kterém poctivě studuje, na co že to podle zákona střílet smí a na co ne
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 12:57
- Nahlásit
gabifi
taky to úplně vidím před sebou...a každý týden hledá na internetu,jestli náhodou nejsou mezi psy nějaká nová plemena ..popřípadě si nosí ssebou atlasy na posed, aby měl jistotu, než vypálí
|
petl
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:02
- Nahlásit
gabifi
dobrý
a nebere se to ovčácké a lovecké ve smyslu "při výkonu služby"? Tj ovčácký pes je ten který momentálně žene stádo, lovecký ten který je s pánem na aktivním lovu atd...to by dávalo větší smysl...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:04
- Nahlásit
petl
ok, zakoupím pár ovcí a poženu je na každou prochajdu s náma
holky, mrkněte sem:
URL
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:07
- Nahlásit
petl
no ale to tam není napsaný-ve výkonu služby, to by tam jinak upřesnili,ne??
gabifi
ach jo, doufám, že si ho někdo rychle vezme..je překrásnej..
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:08
- Nahlásit
eva od jondy
šeltičky z útulků se udávají bez problému...naštěstí
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:09
- Nahlásit
gabifi
to je výhoda čistokrevnejch psů...já se na stránky útulků nemůžu vůbec koukat...vzala bych si nejradši všechny
|
petl
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:12
- Nahlásit
gabifi
eva od jondy
jo snad tam dlouho nepobude
eva od jondy
je fakt že tam píšou "ovčáckých a loveckých plemen" - jestli je to tedy doslovaná citace, o aktivní službě není řeči
ten "výkon" se pak specifikuje v další části "slepecké, služební atd" tady už se klade důraz na výkon ne na plemeno...tak nevím.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:14
- Nahlásit
Ahoj holky, mám na vás prosbu.Kamarádky chce pořídit dceři šeltii.Holčina běhá agility s fenkou, která už je trochu starší a tak chtějí přikoupit přírustek . Mohly by jste mi poradit, kdo chová šeltie, ale zároveň s nimi běhá ? Aby ten chovatel měl trochu představu co bude kamarádka chtít. Vím, že každé zvíře je jiné, ale takhle po poradě s vámi se jim bude lépe rozhodovat. Zatím díky Fík
|