Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 13:14
- Nahlásit

Ahoj holky, já jsem tu nějak dlouho nebyla a koukám, že je se tu nějak nashromáždili dotazy
gabifi
Střípky už jsou v tiskárně, koncem příštího týdne by měli být u lidí. Ale platba členských příspěvků s tím nijak nesouvisí, ty se musí zaplatit do 31.12. nebo to zase bude o kilo dražší. Ve Střepech je to podrobně vysvětleno.

Venuše
Sulcem nic nezkazíš, ale taky nic moc nepomůžeš. Ty hodnoty v něm jsou celkem zanedbatelné a varem se ještě dost zničí.

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 17:22
- Nahlásit

Biluška
díky, já jsem použila hlavu a podívala se na webovky klubu až po vznesení dotazu Platila jsem vždy podle instrukcí ve Střípcích a neuvědomila jsem si, že letos má klub počertech funkční webové stránky, takže na Střípky nemusím s platbou čekat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 07:28
- Nahlásit

gabifi
Jo, letos je to obráceně Funkční stránky a nefunkční Střípky . Ještě, že je vydávám naposled, už mi ta zbytečná práce fakt leze na mozek . A jestli mi z Kardašovy Řečice, Hluboké a Jihlavy nepošlou okamžitě výsledky do Psa roku tak na členské schůzi spáchám něčí vraždu. Pošlu na ně pumu, ať se holka zase jednou nažere

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 08:31
- Nahlásit

Biluška
Střípky už nebudou? Pravda, co byly zprovozněny webové stránky, už na ně nečekám tak dychtivě
Jihlava v té ignoraci Psa roku jede taky? Počkej až ti napíšou, že je poslat nemůžou, ptže je ztratili. A pak až tě budou ti, co přišli o body, chtít sežrat....ještě že máš pumu

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:02 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

A odteď budeme k mání tady. Původní stránky jsou trošku problém...když má čas webmaster, tak já ho nemám a naopak
http://www.sheco.estranky.cz/
Zatím tam není vůbec nic

Venuše
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:39
- Nahlásit

Ahojky všem
Tak se vám musím pochlubit jakou hezkou neděli jsme měli s hafunkama
Po té, co jsme absolvovali výlet do Bruntálu, kterýžto bohužel nedopadl (to ví Biluška, ale co se dá dělat, stalo se ), tak jsem si říkala, že to klukům i sobě vynahradím hezkou prochajdou v lese kolem říčky. Tak jsme si vyšlápli i s naším kámošem labradorem, kluci blbli jak o život, absolvovali hoňky po poli i po lese, spokojenost na všech stranách, až do doby kdy jsme potkali jednu bojácnou feňulku, taktéž na volno. Naši kluci si to k té chuděrce nasměrovali a chtěli si popovídat. Já tu paní znám, ona nás taky, slušně sme se pozdravili, takže jsem byla v klidu, naši kluci jsou v poho, a ta paní taky, ale bohužel feńulka ten nápor naší smečky neustála a vletěla do té říčky na koupačku. Krve by se ve mně nedořezal, v té paní asi taky ne. "tak to je bezva, a můžeme jít domů Karle" zavelela, vrhla na mě nenávistný pohled, a já za velkého omlouvání a se skroušeným výrazem pokračovala. Kluci pochopitelně nepochopili závažnost situace, takže řádili dál
Aby toho nebylo málo, po příchodu domů jsme zjistila, že nemám svůj prstýnek - nakonec se teda našel, uf. No a k dovršení povedeného dne se povedlo pirani někde zdlábnout kus ryby. Naštěstí mu nic není Tak takovou hezkou neděli jsme měli

Ale teď vážně. Když už jsem se rozhodla a máme doma dva pošuky, a já bych je chtěla mít vychovaný, tak bych potřebovala poradit jakým způsobem je učit. U staršího pilovat to co už umí, u mladšího učit věci nové. jestli vydržet ty smutné a nechápavé pohledy, když je budu brát samostatně ven, anebo vydržet to blafání a fňukání venku, kdy z jedním něco dělám a druhej čeká kousek opodál?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 14:09
- Nahlásit

Venuše
ahoj, ty máš taky piraňu? pochopila jsem, že je to kluk, já mám piraňu holku tak to můžem někdy dát dohromady a budou malý piraňčátka Jinak taky mám jednu starší a jednu půlroční (to je ta piraňa) a to dilema s cvičením řeším taky...

Venuše
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 14:18
- Nahlásit

Shelticka
Tak kdybych měla mít miminka po svejch klucích, tak rozhodně malá tryskomyšátka, ten starší je totiž výstavní kousek tryskomyši. Jenže bohužel asi nebudou ani pirančata ani tryskomyšata, neb oba mají po jedné kouličce. Sice pravda dohromady jsou jeden celej pes, ale každej zvlášť, smůla
No a jak to teda děláš?
Tomu staršímu bude teď rok, ten mladší má 4 měs.

Venuše
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 14:20
- Nahlásit

Shelticka
Hele, a ty býváš někdy na agiliťákách že jo? A byla si na LVT s Lasií v Žamberku letos v létě že jo?

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 19:11
- Nahlásit

Venuše
Já kluky beru všude společně, kromě veterináře - tam by mne z dvou asociálů trefilo Když cvičím s každým zvlášť, ten druhý, chudáček zapomenutý a opuštěný, štěká a vyvádí na úvazku jako o život. O něco lepší je, když jednoho strčím do kotce nebo přenosné boudičky. Pak šeltie jenom uraženě poštěkává a kolie dokonce mlčí.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 21:30
- Nahlásit

Venuše
Vždycky je jedna uvázaná. Starší štěká míň, malá řve jak pominutá. Beru je všude spolu. Ale když vezmu třeba malou někam samotnou, když to jinak nejde, tak je uplně v pohodě. Na jakých agiliťákách myslíš? Tady na cz-psovi chodím ještě na Agility tábor Suchá Rudná a sem tam vlezu i jinam, jinak ještě chodím na mujpes.cz Jo a v Žamberku jsem byla, ty taky?

Venuše
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 21:36
- Nahlásit

gabifi
Já je taky raděj beru všude spolu, vlastně je beru všude spolu, ale právě kvůli tomu učení a cvičení mě to zajímalo.Jako dohromady je to mazec, a prakticky neproveditelné. Zrovna dnes jsem to v parku zkusila, ale asi to nebylo nejlepší řešení, přece jen víceméně večer, spousta chodců, no ale za pokus to stálo. No a jak říkáš, ten druhej jakoby ho na nože brali. Třeba za deset let, budou jeden jak druhej způsobně sedět a čekat až na něj přijde řada.Sakriš, nějak mi nejdou smajlíci.

Venuše
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 21:44
- Nahlásit

Shelticka
Tak to jsem ráda, že je "netrápím" sama. Jako odděleně jsou taky kluci v poho, nemají problém chodit zvlášť, ale jsem radši když jsou spolu.Jojo, byla jsem tam, a s náma byl ve stanu černej labrador.
Tak myslíte, že jim nepůsobím velkou psychickou újmu, když jeden čeká až ten druhej docvičí?

gabifi
V přepravce ani v kotci ještě ani jeden nebyli, a ani si to nedovedu dost dobře představit, myslím, že bych z nich pak měla blu merle,zešedivěli by hrůzou.

petl
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:53
- Nahlásit

Venuše
Při cvičení je mám zvlášť to jinak nejde, no a na úvazu ta druhá samozřejmě řve jako střelená. Takže kotec, nebo místo kotce zůstane v autě no a pak se prohazují. Mají klid jejich hlasivky i moje uši

Na procházky samozřejmě beru obě společně, ale pokud chci jen někam "vyběhnout" tak beru obvykle jen jednu, podle okamžitého rozhodnutí, nijak to nestřídám pravidelně aby si holky nevypočítaly "ahá, minule šla ona tak teď musím jít já" - nedělám z toho žádnou vědu, prostě sbalím psa, druhého nechám bez utěšování na zahradě, ať si zvykají že chodí SE MNOU a ne SPOLU. Od té doby nemám problémy je nechávat doma o samotě, žádné vytí steskem se nekoná, ta co zůstává prostě bere čekání jako samozřejmost.

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:55
- Nahlásit

Venuše
kotec naši kluci úpřimně nenávidí a já je tam zavírám co nejméně, ale někdy je to na cvičáku nebo závodech nutné pro jejich bezpečnost. Aby mi je žádný pes neserval, když jsou uvázaní. Textilní přepravka, to je něco jiného, ta u nás doma funguje jako boudička, do které chodí kolie, když chce mít soukromí. Považuje jí za své místo i na závodech a je to jediný prostor, kde dokáže odpočívat, když jsme nakrátko v cizím prostředí. Já s klukama jezdím všude sama a nedokážu si představit, že bych je například na výstavě nechala někde uvázané a odešla třeba na kafe nebo na záchod. Není špatné psy na plastovou přepravku, klec nebo textilní boudičku zvyknout. Co jsem si jí pořídila, nejsem po absolvování různých psích akcí tak unavená (naše kolie je opravdu poděs a vyžaduje spoustu fyzické síly).

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:57
- Nahlásit

gabifi
Střípky jsou úplně zbytečné, všechny informace lidi už dávno mají a vycházejí klub šíleně draho. Zatím to vypadá, že klub bude mít vždycky 4 stránky v Psích sportech a ty nahradí Střepy

Venuše
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:00
- Nahlásit

gabifi
Taky mi to každej říká, a určitě na tom něco je. Jenže já to mám nějak obráceně, co se týká přepravek, kotců a taky vodítek. I když soudím, že jsou to věci dobré, tak nějak k tomu mám vnitřní nechuť, a oni to kluci určitě poznají, takže k tomu můžou taky tak přistupovat. Třeba blbý vodítko, vím, že je nutnost a víceméně samozřejmost, ale tak nějak ho nemusím.Ale to je samozřejmě můj problém.
I lidi na cvičáku si svoje hafuny, když s něma necvičí a jen tak kecají, nebo při kousání a obraně, tak je mají v kotcích, aby prý se pesani zbytečně nenervovali.
Ale mě připadá, že kluci by byli víc nervní v kotci než když jsou se mnou.

Venuše
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:07
- Nahlásit

petl
Ono je to totiž i časově náročný, kdybych je chtěla brát ne vždy společně, neb chodívám pozdě domů, ale na prochajdách je to v poho, šlo mi v podstatě o to učení a cvičení, a jak to kdo dělá, a jestli nejsou ufňiukanci jen ti naši nebo i ostatní.
Zrovna včera večer jsem to aplikovala, ale asi bohužel na blbým místě a blbou dobu. Sice po světlem lampy a v parku, kde to znají, ale i tak, přece jen se sem tam ve tmě něco šustlo, tak to nebylo nic moc, když se nemohli soustředit. Nechám si teda "velké cvičení mučení zvířátek" až na víkend.Ať už je jaro a léto!!!

Zany
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:25
- Nahlásit

Venuse: poridila jsem si takovy ten skladaci domecek az pozdeji asi ve trech letech a seltiak si zvykl v pohode a je mnohem lepsi nez nekde uvazovat nebo porad chodit s nim. A hlavne mene steka a treba u nas cvicaku stekavky moc nemilujou a bez moznosti ho do prepravky odlozit, by stekal jako blazen nebo by s nami nemohl/uz cvici jen rekreacne/

Biluska: Co jsou to psi sporty? Nejaky casopis?

Venuše
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 16:41
- Nahlásit

Zany
Když tak nad tím přemejšlím, tak ten starší si taky doma rád zaleze pod židli, nebo stůl nebo kamkoliv zaleze, když chce klid.Tak možná by odkládačku nebral jako až takovej ústrk Zkusit to můžu, což o to.Ten mladší ne, to je prdelka mazlivá.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 17:49
- Nahlásit

Venuše
Né určitě to není trápení, když je jeden uvázaný. Já vždycky první cvičím s tou starší, protože je v hierarchii víš a mladší je uvázaná. Vždycky štěká jak poděs, ale učím ji povel ticho a to vždycky chvilku drží tlamku a když Bešu (tu starší cvičící) nějak víc nahlas a jásavě chválím, tak samozřejmě malá žárlí a začne se zase ozývat, ale když ji okřiknu, tak zas na chvilu zmlkne a když je uvázaná starší, tak je v klidu a začne se ozývat jen takovým sem tam štěkem, když už to moc dlouho trvá a ju nebaví sedět na mokré trávě

Protože cvičím na procházkách, tak si nedokážu představit, že s sebou vláčím patnáctikilovou klec a látkovým boudičkám nevěřím, vím že se dají ukotvit proti převrácení, ale stejně, pes se může ven prokousat, může na to někdo nebo něco spadnout atd... a stejně bych byla líná ji s sebou vláčet na procházky
Samozřejmě na různý akce, tábory atd. si klec beru, taky bych psy nenechala nikde samotný uvázaný bez dozoru...

Venuše
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 17:57
- Nahlásit

Shelticka
Tak nějak jsem to myslela, protože si nedovedu představit, jak bych to časově zvládala, i kdyby to oddělené učení mělo být sem tam, a navíc se venku skvěle spolu vyřádí
U nás je to možná taky stížený tím, že ani jeden neumí moc odložení. O malým ani nemluvím, ale i ten starší je na nervy když má být chvilku v odložení - na tom jsme taky pohořeli při zkouškách - natož tak ještě přihlížet jak s mladším něco dělám, a nedej bože ho taky chválím

Venuše
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 17:59
- Nahlásit

Shelticka
Ale na různé akce asi budu uvažovat o přenosce, to jo.

Madabiš
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 19:30
- Nahlásit

gabifi
Stránky super už se těšíme jak je naplníš

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 21:46
- Nahlásit

Venuše
já kluky na přenosnou boudičku zvykala nejdříve doma. Normálně jsem jí rozložila a dávala jim do ní piškotky, hračky, někdy i jídlo a učila jsem je taky, že jí můžu zavřít, když jsou uvnitř. Až když stála doma asi 6 týdnů, začala jsem jí brát na závody. Tam zavelím boudička a kluci do ní metou v očekávání piškotu jako o život. Šeltie do ní sama bez povelu moc nechodí, ale kolie jí má opravdu jako své místo a dokonce si tam schovává hračky. Je důležité učit psa, aby v cizím prostředí dokázal odpočívat. U hyperaktív je dobré, když občas odpočinek naordinuje páníček...jinak se může stát, že pejsek usne ve stoje a spadne (Kendy) nebo že usne na stojáka opřený o zeď (Akim)

Madabiš
si nedělej srandu

Madabiš
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 23:52
- Nahlásit

gabifi
si nedělám, myslím to vážně!
Já se k mojim stránkám asi nedostanu

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 06:32
- Nahlásit

Madabiš
jestli na nich budu pracovat s takovým nasazením, jako na těch minulých, tak budou hotové někdy v příštím tisíciletí
Včera jsme byly s Ivčou za dobré trubky. Přijely jsme na cvičák a tam nikdo. My si neuvědomily, že je Mikuláš. Njn, jedna UŽ nemá děti a druhá JEŠTĚ nemá děti

Madabiš
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 08:17
- Nahlásit

gabifi
Mě to včera taky nějak nedocvakalo - Dagouš venku štěkal jak blázen - normálně štěkne tak jednou za tejden - a já pořád co mu je a asi v deset mi došlo, že ho dráždilo peklo takže se k vám přidávaj i ty co právě děti mají

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 08:53 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

gabifi
Stránky hezký, jen to naplnit co? Moje prvotní nadšení nějak vyprchalo a teď jenom přemýšlím co tam ještě napíšu a dám za fotky.

Jinak to povídání o látkové boudičce a vůbec klecích jsem uvítala, protože mám pocit, že Jim i když je sám, tak nemá na výstavě klid a hlavně, když jsem někde sama, tak nemám klid ani já. O kleci nebo boudičce přemýšlím dlouho, ale zatím jsem se neodhodlala a taky nějak nejsou ty finance. Možná, že pořídím tu látkouvou, protože když jsem sama, snáze to utáhnu, aspoň si to tak představuju.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 08:57
- Nahlásit

Jo! abych nezapomněla, Jim strašně prohnal chudáka čerta, kterej si dovolil hrubým hlasem obtěžovat mojí holčičku.
Sama jsem u toho nebyla, ale jak se holky smály, tak to byl prý letos super Mikuláš a různé dětské existence si u nás Jima předpůjčují na příští rok.

Jima jsem samozřejmě pochválila za obranářský zákrok.....

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání