| Autor |
Zpráva |
Venuše
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 18:44
- Nahlásit
Biluška
Ouplně a dočista dočista. To bude tóčo co?
A jinak díky za "šnečky", budu pilně trénovat.Stejně je venku hnusně.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:37
- Nahlásit
Biluška
Hlásím pokrok v pokusování při skákání a učení. Hodně pomohlo i šnečkování a učení na ruku. Asi začíná chápat, že ta ruka není na kousání, ale na to, že ho někam dovede Díky za to
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:39
- Nahlásit
Venuše
co to je šnečkování ?
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 11:58
- Nahlásit
Taky by mě to zajímalo, nejdřív sem si myslela, že je to nějaká hra na PC a ono to bude agility
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:04
- Nahlásit
Jimmi
Madabiš
Tak budu dělat že to znám , ale zkouším to teprve chvíli.To je takový učení na ruku pomocí pamlsků, nejlíp to popisuje Biluška ve fóru "pro agiliťáky" Mě to pomáhá k tomu, že malej sleduje ruku, jinak lítá jak plašan, a navíc když se hodně rozdivočí, což u něj není pražádný problém, tak mě pokusuje ruku, což není moc příjemný
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:44
- Nahlásit
Venuše
no vida, co se člověk nedozví
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 13:41
- Nahlásit
Jimmi
Kukala si na to, nebo to chceše popsat? Eště tak metodu na zklidnění pesu a bude to Ale to asi až věkem. Já právě potřebuju aby mě dokázal sledovat, a né spolíhat na to, že je intoš a pochopí celej parkur sám od sebe I když nebylo by to špatný ukázat před závodama psovi nákres parkuru a pak už jen sledovat co?
Věřím, že kdyby to šlo, tak pesani nebudou dělat tolik chyb, jako když je "vodí" lidi.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 14:05
- Nahlásit
Venuše
Tak to jo až budu mít delší chvilku tak tam kouknu.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 14:08
- Nahlásit
Venuše
juknu tam
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 15:11
- Nahlásit
Madabiš
Jimmi
To sem ráda že nejsem sama kdo nestíhá.Když tak kukám na jiné účastníky, tak mi připadá že nedělají nic jiného než přispívají do diskuzí
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 15:14
- Nahlásit
Venuše
tak já si to už i vytiskla
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 15:59
- Nahlásit
Jimmi
Ty si ale šikulka. Já to teď s malým zkouším na prochajdách, ale i třeba na rovince, jen aby věděl, že ta ruka co má před čumákem znamená směr a né cíl zkusu Chtěla bych přes zimu pilovat poslušnost a učení směru, a vůbec ovladatelnost pejsu, protože to je hóóódně důležitý.
Mám toho v plánu strašně moc co bych chtěla dělat, ale když nebude poslouchat, tak jsou všechny plány nanic.
Snad to půjde i s tím malým, když už jsem nikoho z vás neposlechla a zítra si jedem pro dalšího šeltičího klučinu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 16:36
- Nahlásit
Venuše
Tak gratulujem Doufám, že se příští rok budeme potkávat na závodech.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 17:01
- Nahlásit
Biluška
Taky doufám, pokud se spíš nebudu zúčastńovat kurzů na odchyt divé zvěře
Ale né, já myslím že to při dobré vůli zvládnem. Příští rok už by prcek něco málo mohl skočit. Já zběžně koukala na fórum Suchá Rudná. To vy tak si pořádáte agi víkendy častěji? A máte to i pro začátečníky?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 17:50
- Nahlásit
Venuše
Tábory děláme jenom v létě a na podzim. Přesněji tak, jak mají děcka ve škole prázdniny. Začátečníky berem taky, tam se vždycky udělá takový pelmel a do těch násilím natluču nějaké vědomosti Pouvažuju o nějaké intenzivce i přes rok
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 18:40
- Nahlásit
ahoooj, zdraví bezneťák...ani nestíhám přečíst, co se tady událo. U nás furt spíme na zemi, stavební firma je pořád ve skluzu, silnice nikde, jenom polní s bahnem a já včera málem způsobila bouračku. Ale jinak vše OK.
Venuše
gratuluji k přírůstku. Já ani štěně nebudu potřebovat neb Akimek se asi vrací do dětských let. Včera se nám vykakal ve sklepě a dnes pro změnu vyčůral Dnes jsem ho u toho načapala a hned dvě chytnul, tak jsem zvědavá....
Pa všichni. Gábina a kluci
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:01
- Nahlásit
Biluška
My byli na LVT v létě, a tam byla směska začátečníků i pokročilých, ale z 90% jen šeltičky. Bylo to bezvadný, a hodně nám to dalo. Kdyby se něco dělo, tak by sme se přifařili
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 11:57
- Nahlásit
gabifi
možná je vyjukanej z novýho, asi se hůř adaptuje
mě Jim včera rozkousal ramínko na šaty...nikdy nic takového neudělal
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 12:10
- Nahlásit
Jimmi
gabifi
Taky jsem na to myslela. Mojí kolegyně RR, pokud je to zkratka rhodéskýho ridgbeka, tak ten zase, když se pořád s přítelem stěhovali, a různě ho převáželi k rodičům, a k babičce, a tak, tak ten zase začal napadat lidi a bezdůvodně kousat. A teď když kolegyně šupajdila zpátky k mamince, kde vyrůstal, tak je v klidu
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2006 12:15
- Nahlásit
Tak a je to tady milé chlupatice i nechlupatice. Jak jsem už psala dřív, že se to asi stane, a neuposlechnu vaše dobře míněné rady o pořízení dalšího štěníka, tak jsme si včera dovezli druhého šeltičího klučinu, tentokrát trikolorka
Vím, že to bude náročný, i když jsem nemyslela že tolik, ale s vaší pomocí a radami to určitě zvládnu
Samozřejmě se musím spolehnout sama na sebe, ale hodně jste mi tady zatím pomohly.
Teď si tady budu tak nějak nahlas uvažovat, a jestli budu uvažovat nesmyslně, tak mě prosím opravte
Vidím to tak, že ze začátku, než si malej zvykne na nás, prostředí a tak, tak budem venčit odděleně i společně, aby si vytvořil kontakt hlavně na nás, ne jen na smečku.
Navíc tolik pohybu, co mají ti starší zatím nezvládne, takže to půjde dobře, i když časově náročnější to bude. A až to bude snesitelnější, a nebude potřeba rybářská síť na konci lasa určená k odchytu pesanů, tak si myslím, že není problém, když budu cvičit oba zaráz, kdy jeden prostě bude čekat až docvičí ten druhej. To by šlo ne?
Co se týká reakcí na nově příchozího, tak labrador naprosto v poho, a naše malá tryskomyš trochu žárlí, neustále je ve střehu a hlídá si ho. Takže uvidíme, třeba si začne myslet, že není až tak nenahraditelnej a nebude tak individualizovat , a bude se mi taky trochu věnovat
První noc proběhla skoro v klidu, jen ten nejmenší neumí zatím vyskočit na postel, tak fńukal u postele, ale pak zalezl do pelíšku. Vypadá to, že bude trochu klidnější, než naše neřízená střela. Pokud to teda nebude otázka času, kdo se komu přizpůsobí.
Miniprcek je sladkej
Nezlobte se, že vám to všechno říkám, ale já se s někým musela podělit o pocity.Doma už to všichni znají
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 20:43
- Nahlásit
Hele, tak sem tady s prvním dotazem Jak nebezpečný je zuřivé přetahování naší tryskomyše a 3měs piraně?(rozumějte piraňa je ten novej štěník) Myslím tím kvůli zubům? Aby mu třeba nerostly křivě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:09
- Nahlásit
Venuše
Není, klidně je nech.
Mimochodem, co je to za mimino? Mluv, honem, hořím zvědavostí. Jméno, stanice, rodiče... fšechno, ale hooooonéééééém
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:54
- Nahlásit
Biluška
Nestíháááááám , byla sem venčit smečku. Teda venčit, spíš je chytat ve vichřici Je to Black Magic, ch.s Amor Real, v podstatě nevlastní brácha našeho Romiša, a otec Scandyline Uncommon Story, teda jestli sem to napsala dobře.A opět jednokulečník Takže dohromady s Romišem jsou to jeden celej pes
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 07:12
- Nahlásit
Venuše
Amor Real neznám, odkud jsou?
Dávej bacha, ať ti je vichřice neodnese do země Oz
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:15
- Nahlásit
Biluška
Paní Aneta Matýsková a jsou z Kokor, kousek od Přerova. Ona má 1 šeltičku a 2 kavalírky.My si od ní brali i Romiša.
No s tím větrem je to mazec, včera funělo jak hrom
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:29
- Nahlásit
Venuše
..hele moc ti závidím to rozhodnutí , já tolik odvahy zatím nemám a rozhodn tady budu pečlivě zaznamenávat tvoje otázky a hlavně odpovědi a budu si dělat zásobu do budoucna.
Jinak podrbej svojí smečku a držíííím ti palceeeee a hrozně mimčo závidím
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:12
- Nahlásit
Jimmi
Otázka je, jestli to byla odvaha či pomatení smyslů, vzhledem k situaci , ale už se stalo, jsem ráda a budu se snažit to ukočírovat. Tryskomyš totiž žárlí
A to je hned další dotaz. Snažíme se kolem piraně nedělat zbytečnej humbuk, myslím tím takový to "ťuťuťu, ty si sladkej apod. protože to tryskomyš nese špatně. Hrají si doma v pohodě, piraňa ho docela valchuje, ale myslím, že kdyby tryskomyši vadilo, tak si nehraje.Horší je to venku. Když totiž piraňu voláme, tak ho tryskomyš nechce k nám pustit, pořád na něj doráží.O to hůř se nám učí přivolání, že jo
Chodíme s něma zvlášť i dohromady.Když jdem s piraňou sami, tak se drží u noh a není problém když přivoláme, ale dohromady je to složitější. To samé s tryskomyší, když je sám, tak přivolání není problém. Co s tím? Nechci stranit ani jednomu.
Tryskomyš je osobnost a individualita, piraňa je mazel.
Pro přehlednost tryskomyš=ten starší, piraňa=mladší
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 16:27
- Nahlásit
Venuše
Tak gratuluju k novýmu přírůstku. Doufám, že bude taky nějaká fotka.
Doufám, že se u vás povede všechno dobře zkloubit a kluci budou v poho.
Podle mě je dobře, že ten starší pes je už teď trochu nadřazenější - podle mě bude snažší rozdělení pozdějších pozic. Nemyslím tím, že ho máš nechat dělat co se mu zachce, ale to mrně to tak prostě bude brát hned od začátku.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 16:35
- Nahlásit
Madabiš
Díky za gratulace , a na fotkách se pracuje, hned jak budu mít doma technicky zdatnou neteř, tak to hodím do galerie i sem
Já mám jen obavu, abych neztratila tak "těžce" vybudovaný kontakt s tím starším. Je to totiž tvrdohlavec, a docela mi trvalo ho přesvědčit, že já jsem to nej na celém celičkém světě. On možná ani tak nežárlí na mladšího, jak na mě. Babičce to totiž moc nedělá, že by malýho odháněl, když ho volá k sobě.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 17:21
- Nahlásit
U nás to bylo dost podobný, proto jsem tě od toho odrazovala.
Starší pes byl hroznej, musela jsem se mu věnovat snad 24 hodin děně aby aspoň trochu vzal na vědomí, že existuju. Když sme přivezli kolii tak ho bral jako hračku na pabavení. Jenže pak starší pes dospěl a zjistil, že se nechce s nikým dělit a taky se sešlo dohromady pár blbejch náhod.
jen můžu poradit, věnuj se tomu prvnímu pořád stejně, ale na druhou stranu hned od začátku choď i s každým zvlášť.
Tak držím palce.
|