| Autor |
Zpráva |
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:49
- Nahlásit
LucieS
Bordera je pidipes, kterého musíš zmáknout jedním hmatem.
A ještě chlupatej. Ty se chytaj a zahazujou beztak jedna báseň.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:49
- Nahlásit
Gi a smečka
A řídit auto se taky učít haváriemi?
Na tomhle konci netu Ti na Tvé ubohoučké rytí sere pes. Běž si radši hodit psem, ať se zklidníš, a mě si nevšímej?
Koukám, že už tu začíná být obvyklá vysírací sestava, takže pa.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:50
- Nahlásit
Vlčáčková
Papa zlatíčko, měj se hezky.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:57
- Nahlásit
Eninko, nechce se mi to tu celý pročítat. Chtěla jsem ti jen dát vědít, a dávala jsem to i do tématu zamavých darovacích psů, že na Aukru jsou dva bordeří kluci s papírama za kačku. Pracovní linie.
ale i když o to nestojíš, jen malý přípodotek: dle mé logiky a zkušeností, pes fenu neporovná, naopak. Tedy normální pes s normální výchovou a socializací. V psích smečkách šéfují feny. Hale, já mám feny odjakživa a šéfuju jim já, prát se nesmí proto, že JÁ to nechci. Tož tak a už v tom nebudu rýpat
|
hally001
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková-občas hodit psem, v pravou chvilku a po..během "činu" není až tak k zahození...a to myslím naprosto vážně. To že se tady strhnou soukromé bitvy se dalo čekat...ale je tady spousta lidí, kteří se snaží poradit, to že je to vina Eninky je jasný a taky mě trochu překvapilo, že jsi jí nevymluvila ten nápad se psem a kopírovala jí adepty...musíš uznat, že je to kravina
|
kejtlin
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
ale vysírat jsi začala ty
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:58
- Nahlásit
stetisek123
dle mé logiky a zkušeností, pes fenu neporovná, naopak. Tedy normální pes s normální výchovou a socializací. V psích smečkách šéfují feny. Hale, já mám feny odjakživa a šéfuju jim já, prát se nesmí proto, že JÁ to nechci. Tož tak a už v tom nebudu rýpat
naprostej souhlas.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:00
- Nahlásit
Vlčáčková
Jasný, přece tady nebudeš plýtvat svou inteligencí na nás, že?
Mě třeba udivuje, že nemáš argument na to, že jsi do takové situace Enince hledala dalšího psa. Podle tebe je to opravdu řešení?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:00
- Nahlásit
Vlčáčková
Koukám, že už tu začíná být obvyklá vysírací sestava, takže pa
jedinej kdo tu začal vysírat jsi ty,nejenom že si nedokázala Enince doposud pomoct, ale navážíš se tu do lidí co se snaží aspoň nějak poradit a když se nenavážíš,tak pouze mlžíš...protože ty o tom víš víc a nikdo jinej vlastně neví o co jde. A reaguješ pouze příspěvky na který se ti to hodí, já jsem se tě několikrát slušně ptala jestli o tý situaci víš víc a jestli jsi pro 4ho psa, ale bohužel tohle tě nezajímá, jen osobní útoky..oukej proč ne,jen si příště nehraj na spravedlivou prosím
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:01 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
pawLINka
Nedá mi to... chtěla udat pejska do dobré rodiny, aby si tam spokojeně žil a aby měla další čárku za zachráněného pejska
Edit: Jak v tom filmu 4 vraždy stačí, drahoušku v tom vězení.. my tě jdeme zachránit
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:03
- Nahlásit
Gi a smečka
Nebo ještě líp, pozvat si čéka k sobě domů,
Ideální řešení.
ten čék by musel bejt odborník, no. A ne Vlčáčková
To určitě, ale opravdový odborník ne někdo, kdo ji na rvačky ve smečce poradí pořídit si 4. psa nebo naopak někdo, kdo funguje možná jako nezávyslý pozorovatel, ale nemá o problému jako takovém, nedejbože o jeho řešení ani šajn. To dá rozum
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:04
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
chtěla udat pejska do dobré rodiny, aby si tam spokojeně žil a aby měla další čárku za zachráněného pejska
No jedině tak.
A nejlepší je, že jakmile jí začnou docházet argumenty, tak napíše buď, že se s náma nebude bavit a nebo, že musí účtovat. Nechá to vyšumět, aby nemusela odpovídat, a pak jede znova.
Btw: A je docela zajímavé, že tady ještě nezazněla Sabina.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:05
- Nahlásit
pawLINka
že tady ještě nezazněla Sabina
Neboj, zazněla, už včera
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:05
- Nahlásit
pawLINka
vůbec nefim, kdo je Sabina, jedině malá čarodějnice
Ale teď mi došlo, že vo tom filmu ho pak zmlátěj to fakt sedí
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:07
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
vůbec nefim, kdo je Sabina, jedině malá čarodějnice
To je Sabrina,tydýte.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:08
- Nahlásit
Baico
Neboj, zazněla, už včera
Tak to mi uniklo. Pořád jsem si říkala, že mi část skládačky chybí.
Sabinu jsem zaregistrovala jen v šoltyjích.
Lucie Kratochvílová
vůbec nefim, kdo je Sabina
Máš velké chyby ve vzdělání.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:08
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
vůbec nefim, kdo je Sabina
Tak si projdi tohle http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_11963_0.html
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:10
- Nahlásit
Jebloň
Sabrina jo? No jo! Dyš já to neviděla už strašně let
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:11
- Nahlásit
Děcka, já tolik těch stránek nestihnu tak rychle dočíst, půlku mám..
Teď jen - pokusím se stručně - nastíním...
Musím uvést na pravou míru zezačátku jednu věc. Pan Dostál mi před rokem pomohl vyřešit problém v mé smečce, kdy Eninka rvala Báru a malá Terka na to jako štěně koukala. Neměl se mnou slitování v názorech, které se v mnohém podobají těm vašim, on mi vždycky říkál a říká co vy a ani mi neradil dalšího psa do smečky, ušetřete jej prosím názorů na jeho osobu, nechtěla bych, aby tady vyznělo, že mi poradil něco, co není košér vůči smečce.
Máte pravdu, všichni s tím, že já jsem ten problém, já jsem nechala borderu dojít tak daleko, vím to, tohle, co se mi děje, je jen následek příčiny. Já to musím dát dopořádku, s tím psem to byla úvaha. Akorát jsem v háji s tím, že mi teď dvě feny kouskujou třetí a ta jedna mi přerostla přes hlavu. Ano, věřím, že mi pes může pomoct urovnat vztahy, ale taky naopak, a to naopak by byl průser jak vrata, protože by se mohli rvát ne tři, ale čtyři... Uznávám, že v této situaci to nebyl optimální nápad. Vážím si všech názorů a příspěvků, jak je pročtu do detailu, vezmu si z nich ponaučení a pokusím se smečku urovnat.
Tento problém mi vygradoval teprve nedávno a natolik se zhoršil během pár dní, že mě to těžce zaskočilo. Ty signály od Terky byly už dřív, ale až teď to ruplo. Neměla jsem je přehlížet, neměla jsem to takto nechat zajít, ale stalo se.
Došlo na vaše slova a na slova pana Dostála, varoval mě již dřív, že pokud nebudu důsledná, že se mi to stane, už před rokem mi to říkal a já to podcenila a stydím se za to. Stydím se sama za sebe a to myslím upřímně a vážně. Mí psi jsou nejvíc, na čem mi v žitově záleží. To není klišé, ale realita a proto mě to hrozně zasahuje.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:12
- Nahlásit
hally001
Občas hodit se psem není k zahození. To je dobrý.
Ale je to realita. Moje kauza "let Mordora" je velmi často rozebírána internetovými válečníky, kteří jsou nejvěčími odborníky. Za monitorem. Přitom jsem udělala intuitivně to nejlepší, co jsem v ten moment udělat mohla a vyřešilo to soustu jeho motanic v hlavě. Dlouhodobě. Páč chudák zjistil, že já jsem asi lepčí, páč umim něco, co von ne. Nehledě na to, že letěl přesně mířeným hodem na postel do peřin. Zase nepotřebuju mít dolámanýho psa, že. To by bylo peněz za veterinu.
Lucie Kratochvílová
Nedá mi to... chtěla udat pejska do dobré rodiny, aby si tam spokojeně žil a aby měla další čárku za zachráněného pejska
Kriste, jak trefné. Pseudozáchranářka.
Eldoguero
ale opravdový odborník
Těch je tady docela dost, ale ona si zrovna vybere toho nejlepčího, jak tak koukám.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:17
- Nahlásit
Eninka
Stydím se sama za sebe a to myslím upřímně a vážně. Mí psi jsou nejvíc, na čem mi v žitově záleží. To není klišé, ale realita a proto mě to hrozně zasahuje.
Hele,přestaň se stydět a začni to řešit,ale né pořízením psa,protože si myslím,že fakt teď u tebe velí fena a bylo by možná ještě hůř.Tu o které víš,že vyvolává konflikty separuj,nenech ji s těma zbylejma dvěma a hlavně,začni to řešit ty a nenech ty psy!
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:17
- Nahlásit
Eninka
a jak budeš ted postupovat bezprostředně,oddělíš je,okošuješ? Myslim prostě abys zabránila už dalším útokům....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:18
- Nahlásit
Eldoguero
zkusím zareagovat na jeden příspěvek. Švýcarka toho není příčinou. Vždycky byla submisivní, klidná, hodná, nikdy ani náznak dominance, vždy všem ustoupila. Já vůbec nechápu a nevím, proč se rozhodla při každém, dnes už denním konfliktu, který se jí netýká, to takto řešit. Kdysi Eninka mlátila ji a ona se ani nebránila, nechávala se pokousat (než jsem to vyřešila),
i když ke konci se už bránila, ale jen bránila Enince. Dnes když jen uvidí, nebo zaslechne, že jde Terka do útoku, okamžitě přiletí a rve Ennie taky a to šíleně. Neznám ji takovou, běsní spolu s Terkou
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:19
- Nahlásit
Eninka
Ty signály od Terky byly už dřív, ale až teď to ruplo. Neměla jsem je přehlížet, neměla jsem to takto nechat zajít, ale stalo se.
No to ne, no.. Měla dostat na budku už při prvním škaredém pohledu.
Todle já třeba tvrdě potírám. Jakmile někdo vrkne na druhýho, tak už řvu. Ale nemyslím vrknutí ve hře nebo tak. Doře poznám, že to bylo vrknutí zlostný. I když voni se prásknou, páč už jsou tak vyškolený, že jak se ozve zlý vrknutí, už všichni rameno na rameno prchaj kolektivně na dvůr. Páč věděj, že bé řef.
Na druhou stranu ale díky předchozím zkušenostem nenechávám psy pohromadě samotný. Rozděluju je tak, jak jsou na sebe zvyklí a jak si seděj povahově. Čili Máfo může bejt s kýmkoliv, Gara nesmí být s malejma, Monkey nesmí zůstat s holkama.
Ano, věřím, že mi pes může pomoct urovnat vztahy
Jo, tomu já věřím taky. Ale musel by to být pes, kterej tam prostě vyrost, zná to, stojí po tvém boku a spolupracuje s tebou. Což mi přijde u staršího bezprizoráka poněkud více nereálné.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:21
- Nahlásit
Eninka
Já vůbec nechápu a nevím, proč se rozhodla při každém, dnes už denním konfliktu, který se jí netýká, to takto řešit.
Protože to neřešíš ty. Nemyslej si o tobě, že jim velíš a páč zase jim pud velí, že musej mít vůdce nebo smečka zahyne, tak se to snažej vyřešit samy. Ale páč nevěděj jak, neuměj to a nechtěj to dělat, vzniká z toho akorát tak anarchie a bordel. Vem traverzu do ruky a nastol pořádek a béš mít klit raz dva.
A samozřejmě je nenechávej spolu bez dozoru. UŽ NIKDY!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:23
- Nahlásit
Eninka
Já vůbec nechápu a nevím, proč se rozhodla při každém, dnes už denním konfliktu, který se jí netýká, to takto řešit.
Kdysi Eninka mlátila ji a ona se ani nebránila, nechávala se pokousat
mě osobně přijde, že ty dvě věty souvisej. Slabej pes se snadno přidá na stranu grázlouna, aby sám nedostal....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:25
- Nahlásit
Jebloň
Sízra Milanová
popíšu, jak žijeme (kvůli okošování a tak). Jsme na domě s velkou zahradou. Když jsem v práci - denně 9-17 hod. jsou holky jen venku. Leží, spí a tak. Vidím na ně kamerama, tak to vím. Nikdy se mi nestalo, že když přijdu domů, že by na nich byly známky konfliktu, děje se to jen za mé přítomnosti (prozatím). Přijdu dom, otevřu velké skleněné dveře ven a tak jsme všichni všude. Lítají kde chtějí, i v zimě mám otevřeno ven z obýváku. Nemám kotce, nemám je jak oddělit. Nikdo není zvyklej být přes den uvnitř zavřenej beze mě. Když okošuju borderu, tak v okamžiku, jak koš sundám (ale to nevím, myslím si to, znám to od Eninky), tak stejně půjde útočit. Koš mít pořád na sobě nemůže. Na hovňajz je, že ony spolu normálně vychází, hrají si, lítají, blbnou a tak a zničeho nic přijde okamžik, kde bordera vycení zuby a skočí, dál to znáte. Je ale pravda, že pokud se mi už třikrát podařilo Báru oddělit, tak bordera dostane na prdel od Eninky a okamžitě toho nechá a pak lítostivě chodí okolo. Jsem z toho jelen.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:27
- Nahlásit
Eninka
Promiň, ale nemá v tom prsty ty víš kdo
Na tohle jsem se tě ptala na první stránce, ty jsi mi odpověděla:
Ta konzultace ano, máš pravdu, je to tak, ale dostala jsem i vysvětelní a má to logiku
a teď napíšeš, že Dostál v tom nemá prsty hele, tak si ale ujasni jak to doopravdy je, začínám z toho ze všeho mít dost divný pocity
Nacházím v tvých příspěvcích strašně moc rozporů a nesrovnalostí.
Je sice hezký, že si uvědomuješ, že jsi udělala chybu, ale teď je na čase si to nejen uvědomit, ale i s tím něco dělat.
Můžu se tě zeptat, jak ti tedy tvůj poradce obhájil pořízení si 4. psa - samce do smečky rozeštvaných fen? Mě osobně totiž žádné logické vysvětlení nenapadá. Napsala jsem už mnohokrát, že ano je možné, že pes by mohl situaci zklidnit, ale ... není to moc pravděpodobný, dokonce bych se nebála říct, že je to nepravděpodobný a spíš si zaděláváš na dost velkej průser
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:30
- Nahlásit
Eninka
Nemám kotce, nemám je jak oddělit.
Já taky nemám kotce,ale proto jsem koupila klece. A pozor....taky sem je kupovala,až po tom co u nás problém vznikl,ale už jsem psy oddělovala.....v domě jiná místnost,venku,jinej kus oploceného.Jen v mojí přítomnosti mohl být boxer s KOŠEM se všema.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 13:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Koukám, že už tu začíná být obvyklá vysírací sestava, takže pa
Jsi dobrá jako Eninky advokátka, fakt Jdi radši účtovat, abys neudílela svoje moc chytrý rady.
Doufám, že Eninka si z týhle diskuze vezme k srdci ty správný fakta a rady od lidí, který sice někdy i vysíraj, ale píšou tady toho k tématu dost a dost.... a hlavně že nedá na ty tvoje, to by si moc nepomohla.
|