| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:26
- Nahlásit
Vlčáčková A chlupatá Eninka mi tedy nijak frustrovaná nepřipadá, to rozhodně ne.
Ano, zcela jiste vrtí štěstím ocasem, když jí na veterině 3 hodiny šijí.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:27 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
Mathea
A vazne si myslis, ze to dela naschval? A ze u toho ma nejaky dobry pocity?
To zcela určitě ne,ale to nic na tý situaci nemění, nemá to prostě doma ani trochu pod kontrolou, jestliže australačka nejdřív napadala borderu a teď bordera se švýcaračkou napadaj australačku, je to spíš scéna jak z volání divočiny než jakkoli vychovávaný psi. nevim co s tim Eninka dělala nebo nedělala,ale je to velmi alarmující stav a bagatelizování toho stavu tim že je pes "puberťák" se stejně nic nevyřeší a i pochopim že celkově ten Eninky přístup může už dost lidí nasírat....ovšem pořád víc je mi líto toho napadanýho psa a chtěla bych se tu dočíst že si Eninka aspoň nepořídí dalšího...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:29
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
Pro zlepšení vztahů ve smečce u nás zafungovala i taková banalita, že jsem si všechny psy posadila před sebe a jmenovitě jim z ruky dávala dobrůtky. Když někdo chtěl sežrat pamlsek někoho jiného, sápal se někomu na záda apod., nedostal nic...
přesně tohle sem měla taky na mysli, my to děláme s velkym množstvím psů na vycházkách, sedí se natěsno u sebe a odměňuje se, všechno pěkně na klid, mařena se tím naučila nevšímat si právě toho, že se jí někdo tlačí na záda, že je někdo moc blízko, že se před ní někdo tlačí, nebo na ní šlápne. Je to moc dobrá věc.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:32
- Nahlásit
pawLINka
Ano, zcela jiste vrtí štěstím ocasem, když jí na veterině 3 hodiny šijí.
To, že psa šijí na veterině, je důkaz jeho frustrace?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:32
- Nahlásit
Sízra Milanová
To zcela určitě ne
S tímhle nemůžu souhlasit, neznalost neomlouvá, dospělej člověk musí vědět, co je to prevence. A Eninka neprokázala ani jedno z logických opatření, a navíc dostala fakt debilní nápad pořídit psa. Proti vší logice.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:34
- Nahlásit
Vlčáčková
a tobě přijde normální nezabezpečit psy poté co se jednou servaly tak že jeden z nich musel na šití????
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:34
- Nahlásit
Sízra Milanová
ale to nic na tý situaci nemění, nemá to prostě doma ani trochu pod kontrolou,
Vsak ale ja nikde nepsala nic jinyho, nez ze je to pruser jak vrata.
Eninko sama si muzes precist spoustu zkusenosti lidi, ktery meli doma konflikty ve smecce a jak je resili/vyresili/resej a jaky jsou vysledky. Stejne tak napady, postrehy a nazory lidi, co smecku ani doma nemaj a presto je jejich pristuo zodpovednejsi a jasnejsi pro psy, nez je ten tvuj. Fakt moc doufam, ze si z toho vezmes to podstatny a posleze se ti podari tvou smecku urovnat.
Muj pes se driv snazil prsit na stejne veliky a vetsi psiska, dneska uz mi staci mu rict "neres to, debile" a je klid, nic takovyho psa v jeho chovani neomlouva, vubec nic, respektive nic neomlouva majitele, ze ho to necha delat. A pokud je pes fakt agresor, musi bejt zabezpecenej a hlavne ochranenej zbytek smecky.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:35
- Nahlásit
Vlčáčková
Ne, podle mě nemůže být nefrustrovaný pes, který je neustále porvaný na veterině, a kterého za účasti paničky šikanují ostatní psi. Takový pes je vlastně úplně v pohodě a je takhle šťastný.
A víc to s tebou rozebírat nebudu.
|
Vlčáčková
Člen |
- Nahlásit
Alexa
To někde píšu?
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
To, že psa šijí na veterině, opakovaně, je důkaz něčeho úplně jiného. Sama za sebe budu velice ráda, když Eninka od nápadu pořídit psa, přejde k nápadu pořešit smečku svých fen tak, aby k opakovanému šití již nemuselo dojít.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:36
- Nahlásit
pawLINka
Není stále porvaný na šití. Ta situace není stále stejná, ale časem se dost výrazně měnila. Trošku to už posunuješ jinam a záměrně, takže pro mě už nemá cenu to s Tebou dál řešit.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:37
- Nahlásit
Pro zlepšení vztahů ve smečce u nás zafungovala i taková banalita, že jsem si všechny psy posadila před sebe a jmenovitě jim z ruky dávala dobrůtky. Když někdo chtěl sežrat pamlsek někoho jiného, sápal se někomu na záda apod., nedostal nic...
přesně tohle sem měla taky na mysli, my to děláme s velkym množstvím psů na vycházkách, sedí se natěsno u sebe a odměňuje se, všechno pěkně na klid, mařena se tím naučila nevšímat si právě toho, že se jí někdo tlačí na záda, že je někdo moc blízko, že se před ní někdo tlačí, nebo na ní šlápne. Je to moc dobrá věc.
Gerda
Jo, ale holky, vy to děláte rozumě a s citem pro psy a neřešíte to, co Eninka, ta se v tom prostě plácá ani neví jak, s Vlčáčkovou a Dostálem to si myslím nevyřešej
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:38
- Nahlásit
Gerda
Souhlas. Pes je šitý "jen" dvakrát, co vím. Ale i to se mi zdá dost.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:39
- Nahlásit
pawLINka
podle mě nemůže být nefrustrovaný pes, který je neustále porvaný na veterině
jsem si vzpomněla na červenýho trpaslíka
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:41
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
já bych zase řekla, že za standardní situaci není třeba chválit, abychom z toho neudělali něco extra, čili abychom zbytečně neupozorňovali na "nezvyklost" situace a tím psa nevědomky neupozorňovali na to, že se něco děje, když se vlastně nic neděje
Ano, jen je zpočátku potřeba posadit je raději dál od sebe a navíc bych žádný sápání se na někoho vůbec nedovolila, už na náznak bych reagovala, otázka je, jestli zrovna toto jí pomůže, když fena jde i přes paniččin vyložený nesouhlas po druhé feně a to tak, že stále
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:43
- Nahlásit
Vlčáčková
Souhlas. Pes je šitý "jen" dvakrát, co vím. Ale i to se mi zdá dost.
Tak to si dost protiřečíš. Na základě tohodle sdělení bys Enince nemohla doporučovat pořízení psa.
|
pawLINka
Člen |
- Nahlásit
Eninka
O konfliktech ve smečce bych ti toho mohla taky napovídat až až... Ovšem já nemám klasickou smečku, která by spolu vyrůstala od mala, a ve které by byli samí psychicky zdraví psi...
I přesto jsme to zvládli, ale chce to přísný pravidla.
Já mám psy ve své nepřítomnosti oddělené. Když jsou se mnou, tak jsou puštění, ale musím je i tak hlídat. Jsou to drobnosti, které by mohly vyvolat nedorozumění a následnou šarvátku... Taky mám psa prudiče, který si ovšem neuvědomuje převahu ostatních, proto by to pro něj dopadlo velmi špatně.
Psy pouštím společně denně a prakticky veškerý čas se mnou trávíme společně ať už doma nebo na procházkách. Většinou mají koše a i s nimi je nechávám bez dozoru jen na krátký čas a snažím se tomu vyhýbat.
Taky musím dodržovat určitá pravidla např. při večerním krmení, při pouštění psů ven a při dalších vypjatých situacích, kdy je konflikt na vlásku (např. když vycházíme ze vrat na procházku, když si s některým psem hraju, když chci některého psa potrestat...). Ale jde to a prakticky mám klid a nic se neděje.
A jinak já žádného psa ve své "smečce" neprotěžuju, ale u nás je to zase trošku něco jiného...
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
Pes je šitý "jen" dvakrát, co vím. Ale i to se mi zdá dost.
Nemusíé to bejt jen to fyzický poškození, co psa uvede do dyzgomfortu, můžou to bejt i provokace, nebo nějaký to psycho, či jak se tomu u psů řiká, pokud se tomu u psů vůbec nějak řiká...
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:44
- Nahlásit
Já nejsem odborník na smečku, ale reagovala jsem proto, že jsme doma smečku měli a zvládla jsem to-4feny a jeden pes. Pes, ač to byl "asociál"-vzali jsme ho jako dospělejšího z příšernejch podmínek-tak fenám ustupoval. S tím oddělováním-já jsem k tomu díkybohu nebyla nikdy nucena, ale bála bych se toho, že by to bylo konečný řešení a protože mám určitý představy o držení psů-chci aby se mnou sdíleli prostor a vadilo by mi, kdyby musel být jeden někde izolovaný...podle mě to má zadavatelka podobný-a nevím, jako laik, jak bych řešila následné zařazování zpět. Situace příšerná...nevím kolik času mimo domov psi tráví-vím jak člověka velká zahrada mnohdy nedonutí jít ven-možná nemaj dost zaměstananou hlavu. Rozhodně mi pořizování dalšího psa přijde jako úplnej průser a doufám, že si to nechá projít hlavou a upustí od tohodle řešení. Možná bych momentálně uvažovala o částečném oddělení těch dvou , co se spojily... a přesně jak popisuje Alexa-nebo kdo to psal-první náznak a "dostane". Jinak mezi pubertou a rozmazleností je dost rozdíl..no ač "styl" zadavatelky nemusím, držím palce, jde přece o psy...že jo
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:46
- Nahlásit
Eldoguero
Ano, jen je zpočátku potřeba posadit je raději dál od sebe a navíc bych žádný sápání se na někoho vůbec nedovolila, už na náznak bych reagovala, otázka je, jestli zrovna toto jí pomůže, když fena jde i přes paniččin vyložený nesouhlas po druhé feně a to tak, že stále
To sem měla na mysli, ale neumim to tak hezky napsat jak ty Holky z žumpy umí se psy pracovat intuitivně, logicky a podle nastalých situací a tím pádem správně. To je ten základní problém Eninky. Ta už to řeší víc jak rok a nikam to nevede, proč asi...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:48
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
S tímhle nemůžu souhlasit, neznalost neomlouvá, dospělej člověk musí vědět, co je to prevence. A Eninka neprokázala ani jedno z logických opatření, a navíc dostala fakt debilní nápad pořídit psa. Proti vší logice.
souhlasim,ale schválně to nedělá..prostě na to nemá,neměla by mít 3čuby ale třá max jednoho malýho čokla,kterej by se rozcapenim nestal pro ostatní nebezpečnym...ale tady padlo jestli to dělá schválně aby jim ublížila...ne,ubližuje jim...ano...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:49
- Nahlásit
Gerda
Nemusíé to bejt jen to fyzický poškození, co psa uvede do dyzgomfortu, můžou to bejt i provokace, nebo nějaký to psycho, či jak se tomu u psů řiká, pokud se tomu u psů vůbec nějak řiká...
Souhlas, ale neposunuj tu diskuzi záměrně někam jinam, jo?
Já si třeba myslím, že pro toho psa musí být dost velký zklamání už jen to, že tomu neumí panička nijak zabránit... Může jí ten pes věřit?
Pro mě je to dost smutná situace a doufám, že ji Eninka začne opravdu řešit. Jinak než pořízením dalšího psa, což by byl mnohem větší průser...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:50
- Nahlásit
hally001
To oddeleni je treba proto, aby mohla v klidu zacit resit ty konflikty a postupne na tom pracovat. Pokud je necha spolu a furt si s tim nebude vedet rady jako ted, pak nema sanci, aby to urovnala. Musi se tam nastolit poradek, klid, musi prijit na system, kterej bude fungovat. Musi analyzovat, v jakejch pripadech vznikaj trenice, jestli jde jen o bordera vs australak, nebo bordera a BSO vs australak, nebo jina kombinace. Musi vypozorovat drobny nuance v chovani za ruznejch okolnosti a to ji asi nepujde, kdyz bude mit stale vsechny 3 pohromade. Snad to pripadne oddeleni bude jen docasny, nez se systematickou praci dostane k tomu, ze smecka bude moct fungovat pospolu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:50
- Nahlásit
Gerda
Nechci se zastávat bordery a taky s nimi nežiju. Ale přede mnou nezačínala, ale reagovala. Samozřejmě to může být jinak, ale píšu jen to, co jsem viděla.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:55
- Nahlásit
Vlčáčková
Není stále porvaný na šití. Ta situace není stále stejná, ale časem se dost výrazně měnila. Trošku to už posunuješ jinam a záměrně, takže pro mě už nemá cenu to s Tebou dál řešit.
Podívej se,ty tu pořád naznačuješ že víš o situaci mnohem víc než řekla Eninka, tak nedělej tajemnou a řekni jak to celý je,když to neni tak jednoduchý jak popisuje Eninka,která v tom žije, v čem je teda jádro pudla?! A opakuju svou otázku..ty jsi pro 4ho psa?
|
Gi a smečka
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
Může jí ten pes věřit?
Ne.
Vlčáčková
Ale přede mnou nezačínala, ale reagovala. Samozřejmě to může být jinak, ale píšu jen to, co jsem viděla.
Mezi slepými jednooký králem.
|
Eldoguero
Člen |
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jenže ona to řeší dle svého nejlepšího vědomí a svědomí (tímto se nijak nechci Eninky zastávat) u pana Dostála, který jí dává rady, jež vedou k tomuto
Nemyslím si, že to dělá úmyslně, ale nechala se přesvědčit, že kastrací fen se vyřeší problémy zpočátku (ne od p. Dostála), pak řešila problém se staršími fenami a teď řeší vážný problém s nejmladší čubinou
Skoro se bojím, že pokud se bude dál řídit radami tohoto (jak ho nazvat?) radiče, třeba, tedy toho, který jí poradil pořídit si do rozhádané smečky dospělého dominantního psa, pak situaci nevyřeší nikdy
Ale je to samozřejmě jen můj osobní názor
|
pawLINka
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
přede mnou nezačínala, ale reagovala.
Jo, tak takhle to taky může být a ani bych se tomu nedivila... Nevím, ty čuby neznám...
Ale jak jsem psala - doma mám taky idiotka, který neustále má tendenci napadat nejsilnějšího psa ze smečky a neuvědomuje si, že by mohl dostat hezky na prdel. Ovšem ten můj pes je psychicky nemocný a radši by se nechal zabít než aby "pochopil, že na to nemá"....
Pokud je to takhle, tak tím tuplem je to jen o tom, aby si to Eninka ve smečce vykomunikovala.
Jinak u nás platí, že když se něco semele, tak přes držku dostanou všichni zúčastnění. A je klid.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:58
- Nahlásit
pawLINka
Jinak u nás platí, že když se něco semele, tak přes držku dostanou všichni zúčastnění.
pokud nevidím kdo začal. když to vidím, tak dostane ten začínající. Doma smečku nemám, ale běžně jsme jezdili do bytu ke 3-4 fenám (chrti) s naší fenou- vemenem. Párkrát ji bylo traverzou vysvětleno, že se vrčet a napadat nebude a byl klid. prostě šéf má být eninka a netrpět nějaké šikany.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:59
- Nahlásit
Mathea
Musi vypozorovat drobny nuance v chovani za ruznejch okolnosti a to ji asi nepujde, kdyz bude mit stale vsechny 3 pohromade. Snad to pripadne oddeleni bude jen docasny, nez se systematickou praci dostane k tomu, ze smecka bude moct fungovat pospolu
bojim se že pokud nevypozorovala drobný nuance,když na sebe psi začli bosnit a nezabránila ničemu,pak toho dle mě neni schopná a buďto se zabijou,nebo je bude navždy oddělovat nebo jeden pespůjde z domu...to je podle mě smutná realita. A nebo vůbec nejhorší možnost je 4pes přijde do domu
|