Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Eninku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:37
- Nahlásit

Fifi
Nejak nevim, co si od tohodle experimentu slibujes, ale sama za sebe rikam, ze to neni dobry napad!

to mi taky přišlo,ale třá je v tom nějakej tajem,kterýmu my nerozumíme ale Eninka už má jasno

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:39
- Nahlásit

Eninka
Já si to myslela logicky může podat kdo chce co chce, že
Pokud máš jen jednu dominantní fenu, pak nechápu v čem je problém, jesltiže se jí ty dvě podřídí, tak přece nemá důvod dělat problém. Hele, asi bych to ještě zvážila, i když ty už jsi zřejmě rozhodnutá.
Já mám doma dominantní fenu, která protože se jí ostatní podřídí (každý jinak, ale nikdo si netroufne na ní hučet) konflikty nevyvolává. Jedinou výjimkou je hárání, to se fakt snaží "zlikvidovat" konkurenci v okolí a je jí putna jestli je to fena, která ji v podstatě vychovala, nebo poprvé se hárající štěně. Toto dělá pouze v přítomnosti psa (a mojí nepřítomnosti )
Chci tím jen říct, jestli není problém třeba fakt jen v tom hárání, lze to řešit prostou izolací od ostatních na kritickou dobu.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:42
- Nahlásit

Eldoguero
Promiň, ale nemá v tom prsty ty víš kdo

jakože přímo nejvyšší?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:45
- Nahlásit

Eninka
kdo má smíšený smečky, a má zvládnutého dominantnějšího psa, tak se mu toliko nedějí doma ty šarvátky.
tak já mám doma dominantního psa a dominantní fenu, fena je mladší výrazně, přesto od prvního hárání jasně stoupla nad psa, který s ní o tom vůbec nediskutova. Upozorňuju, že pokud by se o totéž pokusil pes, klidně by ho zabil.
Ale přesto - pes je ovládán fenou, resp. psi jsou ovládáni fenami a to dominantní i ti submisivnější.
Dominantní pes si nic nedovolí ani na submisivní fenu.
Nutno podotknout, že všichni vyrostli ve smečce, to ano, ale osobně bych si ve tvém případě od toho zázrak neslibovala Aby to nedopadlo ještě většími problémy

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:47
- Nahlásit

Sízra Milanová
úpa nejvyšší né jen tendlenc - Viktor, essi víš kerej

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:49
- Nahlásit

Eldoguero

já mám větší probém a s háráním vůbec nesouvisí. Nejmladší bordeře se obě fenky absolutně podřídily. Nikdo ji neprovokuje, nikdo neleze do misky, pokud ona chce do postele, tak ony ji tam nechají jít a lehnou si vedle atd atd. Jenže ta borderka, jak dosáhla cca roku, začala terorizovat fenku, co byla předtím nejvýš nad fenama. A docílila toho, že tu druhou dostala na svoji stranu, utvořily si svoji "dvojku" a v okamžiku, kdy bordera vrčí a míní útočit na australačku se přidá BŠO a pak ji dorvou obě společně. A už zašly fakt hodně daleko, naposledy před třema týdnama ji 3 hodiny šili na veterině a ty dvě v tom prostě pokračujou. Blbý, vím, ale je to prozatím takto

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:49
- Nahlásit

Eldoguero
úpa nejvyšší né jen tendlenc - Viktor, essi víš kerej

jo tendlec....ahááááá,já se těšila že někdo navštívil magické Vlčáry ,tag nic.

Eninka

A co vlastně dělaj ty čupky proč se rvou vůbec?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:54
- Nahlásit

Eninka
A docílila toho, že tu druhou dostala na svoji stranu, utvořily si svoji "dvojku" a v okamžiku, kdy bordera vrčí a míní útočit na australačku se přidá BŠO a pak ji dorvou obě společně. A už zašly fakt hodně daleko, naposledy před třema týdnama ji 3 hodiny šili na veterině a ty dvě v tom prostě pokračujou. Blbý, vím, ale je to prozatím takto

a jen skromná otázečka,proč netraverzuješ když začne ta první povrkávat? Nebo co děláš ty v tý chvíli,nebo proč to vůbec došlo tak daleko? To je dost děs teda.... , to se bojim že to psem teda nevyřešíš...

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:54
- Nahlásit

Eldoguero
Sízra Milanová
jen tendlenc
magické Vlčáry

ale no ták, nejde o toho člověka, byl to můj nápad a jen jsem jej konzultovala, nic víc.. ale Vlčáry to nebyly...to ne

proč se rvou jsem napsala Eldoguero, vlastně nevím proč, jen se to tak ve smečce prostě vytvořilo a mně se nedaří to pořešit. Když jdou dva psi proti sobě, s tím jsem si vždycky poradila, ale dva proti jednomu je průser, kterej nemusí jednoho dne dopadnout dobře a přece jenom jeden 50-ti kilovej pes a jeden přes 20 ks proti 18 kilové nejmenší...hrůza, fakt jo

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:58
- Nahlásit

Eninka
Nečekám, že za mě něco vyřeší, ale na druhou stranu je fakt, že kdo má smíšený smečky, a má zvládnutého dominantnějšího psa, tak se mu toliko nedějí doma ty šarvátky.
Ja ti nevim, mela jsem tez dominantniho samce rtw ve smecce s rtw fenou a terierkou. Ani si neskrtnul, zahucely na nej a sel bokem. A kdyby na nej huknul takhle pes, bylo by velky badabum. Asi si rozhodnuta, rozumnyma argumentama te tu nepresvedcim.
Snad jen prosba, zkus tu "dominantni mrsku nekastrovanou" pochopit, proc nejak (jak vlastne???) prudi ve smecce, podumat a rozebrat si tu soucasnou vasi situaci. Nic z psiho chovani se nekona bez priciny - at uz slabeho vedeni, nedostatku ci prebytku zajmu, vychovy jine, nez by mela byt a blabla.. Neber osobne, jen se fakt zkus zamyslet.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:59
- Nahlásit

Sízra Milanová

,proč netraverzuješ

mockrát jsem o tom četla na žumpě, ale dodnes nevím, o co jde. Každopádně se vždycky mezi ně postavím, ale ta bordera jde i přeze mě. Když ji chytnu, nebo zvýším hlas, tak ji ještě víc vyprovokuju, odvolat v této situaci taky nejde, a přitom se vůči mně chová normálně, asi mě nebere, ale poslouchá, je milá, ale na tu Eninku má pifku a Bára ji v tom podpoří, když jde na ni, ach jo

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:01
- Nahlásit

Eninka
Když jdou dva psi proti sobě, s tím jsem si vždycky poradila, ale dva proti jednomu je průser, kterej nemusí jednoho dne dopadnout dobře a přece jenom jeden 50-ti kilovej pes a jeden přes 20 ks proti 18 kilové nejmenší...hrůza, fakt jo

a co myslíš že ti přinese ten další pes,akorát se přikloní k tý silný skupině a bé vymalováno,já nevim nemám s timhle zkušenost,ale logicky když si ta jedna fena podmanila tu druhou,dá i toho psa,ne? Nebo to myslíš že se nestane?

Eninka
Člen
- Nahlásit

Fifi

at uz slabeho vedeni, nedostatku ci prebytku zajmu, vychovy jine, nez by mela byt a blabla

myslím, že tady je zakopanej pes, pořád nad tím přemýšlím a asi dělám chybu, kterou si ani neuvědomuju. Bordery vypadaj jako plyšáci, ale nejsou ani omylem. Zvládla jsem drsnější rasy, a tady jsem v háji, trochu neuvěřitelný, ale je to tak.

Eldoguero
Člen
- Nahlásit

Eninka
No tak to je problém to chápu, ale fakt si myslím,že pes by to nemusel vyřešit - nevylučuju, pokud by to opravdu dopadlo tak, jak jsis namalovala, což možný je, pak ano, ale ono to může dopadnout taky tak, že pes se přidá na stranu dominantní feny a její kámošky a třetí čubina bude, kde, bude v háji Tím, že pes bude už dospělej - jsi si jistá, že ho třeba ve vyhrocený situaci zvládneš? Myslím, že opravdu necouvneš, když by třeba hučel na třetí fenu a v ráži by si houknul i na tebe?
Osobně si nemyslím, že pes začne třetí fenu chránit, jestli to myslíš tak, nebo rovnat tu první. Spíš to dopadne tak, že se při konfliktu přidá na jednu nebo druhou stranu a tou druhou stranou myslím, že se rovnou pustí do dominantní feny a problém tímto je stále na světě. Těžko bude ten pes jen tak stát a koukat, jak se čuby řežou.
Ani náš květinový kanárek nestojí a nekouká, když třeba štěňata, nebo mladí na sebe hučí a zkouší to (pravda on kníká a snaží se je rozhánět, bo nesnáší násilí ale to je vyjímečný případ, páč je to dost vyjímečnej pes )
Nehodlám tě od tvýho rozhodnutí odrazovat, to v žádným případě, ale promysli to znova.
Podle mýho potřebuje srovnat první fena především od tebe a ne od psa

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:05
- Nahlásit

A ja nez neco napisu..
Nejmladší bordeře se obě fenky absolutně podřídily. Nikdo ji neprovokuje, nikdo neleze do misky, pokud ona chce do postele, tak ony ji tam nechají jít a lehnou si vedle atd atd. Jenže ta borderka, jak dosáhla cca roku, začala terorizovat fenku, co byla předtím nejvýš nad fenama. A docílila toho, že tu druhou dostala na svoji stranu, utvořily si svoji "dvojku" a v okamžiku, kdy bordera vrčí a míní útočit na australačku se přidá BŠO a pak ji dorvou obě společně. A už zašly fakt hodně daleko, naposledy před třema týdnama ji 3 hodiny šili na veterině a ty dvě v tom prostě pokračujou. Blbý, vím, ale je to prozatím takto
To je sila teda. Tak do tohodle bych tuplem 4. clena neporizovala, spis pracovala na tom, aby se ta borderka zacala chovat dle tvych predstav. Dvojku jim zatrhnout, zavest jiny rezim, vyzkoumat, v jakych situacich konflikt vznika atd.. Proste jim rozhodit ty pakty a ukazat, ze pripadny sebemensi naznaky cehokoliv nebudes nechavat bez patricne odezvy...

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:06
- Nahlásit

Ackoli jsem, co se tyce smeckovityho chovani, docela lajka, pac mam doma jen 2 blbouny a to co vim, vim z pozorovani doma, smecek mejch kamaradu a znamejch, z pozorovani psi komunikace atd. a cteni, tak s timhle
Eldoguero
Podle mýho potřebuje srovnat první fena především od tebe a ne od psa
Naprostej souhlas. Psa a este k tomu dospelyho bych do takovyhle smecky netahala ani omylem.
A vim, ze sem nenapsala nic prevratnyho, ale napsat sem to za sebe musela.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:07
- Nahlásit

Eninka
Každopádně se vždycky mezi ně postavím, ale ta bordera jde i přeze mě. Když ji chytnu, nebo zvýším hlas, tak ji ještě víc vyprovokuju

tak ona na tebe uplně s prominutím sere a ty se jí bojíš,ta ti tam teda dost bosní a vypadá to že to došlo už dost daleko,když si tohle dovolí... , poprvý když začla na tu druhou machorvat měla dostat po tlamě....vim,tady se to nenosí..ale to je to co bych udělala já . A znova Im not beeing agressive Im beeing dominant...., ale u tebe to vypadá že už je za hranicí kdy pokouše i tebe..a to už nevim,tam bych psa dojít nenechala..aspoň doufám...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:08
- Nahlásit

Sízra Milanová
ne ne to nejsou vlčáry tentokrát
Eninka
Čím víc to čtu, tím větší mám pocit, že pes do smečky vnese jen další chaos.
Naopak něco udělat bys měla ty s borderou. Fakt, že se nenechá okřiknout a naopak to bere jako podporu od tebe není dobře. Prostě tě nebere zkus místo dalšího psa zapracovat na ní a vašem vzájemným vztahu

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:10
- Nahlásit

Fifi
Jo jo souhlas.

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:10
- Nahlásit

Eldoguero

já vím, že hlavně na mně záleží, jak se budu chovat vůči smečce psů, žádnej pes to za mě nevyřeší, to mi je víc než jasný, akorát já i třeba vidím, že když ke mně přijde někdo s fenou, ostatní ji trochu prudí, ale psa, a to ne jednoho, k tomu se chovaly úplně jinak (tak jasně, byl to pes), ale byl tam ten respekt, nebo jak to říct. Jako je ale fakt, že na mě nikdy žádnej z mých psů nikdy nezavčel a nedovedu si představit, jak píšeš, že by se mi to mohlo stát, což nemůžu vyloučit. Nechci dělat věci typu - pokus - omyl a pak třeba psa dát někam dál. \Pokud jej pořídím a smečka jej přijme, tak jsem odhodlaná tu smečku řešit s psem, ale nechci a nesmím dopustit to, aby byl pes v područí fen a ještě navíc se přidal na stranu útočících.

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:11
- Nahlásit

Eninka
ale nechci a nesmím dopustit to, aby byl pes v područí fen a ještě navíc se přidal na stranu útočících.
Ale to nezvladnes osefovat ve chvili, kdy nemas osefovanou hlavu smecky. Coz teda fakt nemas bohuzel

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:15
- Nahlásit

Eninka
ale nechci a nesmím dopustit to, aby byl pes v područí fen a ještě navíc se přidal na stranu útočících.

No hlavne by sis mela psa porizovat do pohodovy a vyreseny smecky fen, ne do valcicich stran barikad a jen doufat, ze se prida k ty ci ony strane. Fakt, zkus si nejdriv srovnat tu fenu, ktera ti tam prudi. Vic uz k tomu asi nemam co rict a doufam, ze to u vas dobre dopadne.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:17
- Nahlásit

Eninka

a jak to zařídíš,když už teď to nedáváš....to neošéfuješ ani omylem a pes se přidá k jedný nebo k druhý straně a bude to horší ještě.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:19
- Nahlásit

Eninka
Ano, to opravdu nesmíš, ale bophužel je to dost pravděpodobná varianta
Hele souhlas s tím co píše Mathea

nemas osefovanou hlavu smecky. Coz teda fakt nemas bohuzel
Je to tak, bordera tě sice poslouchá, ale v krizový situaci tě vůbec nebere, tedy tě příliš nerespektuje. nečekala bych, že pes se stane najednou tím prvním, to by musel být hodně dominantní pes, se zkušenostma s "vedením smečky" a i tak by to bylo dost nejistý, psi se opravdu většinou podřídí feně, smečka je tak v zásadě nastavena (řídí jí alfa pár, kde má hlavní slovo fena).
Zkus jim nabourat rytmus, tak jak psala Fifi prostě švýcarce v žádným případě netroleruj přidávání se na ničí stranu a především bordeře musíš vysvětlit, že útočit na druhého člena smečky jen proto, že se z toho stal tak trochu dobrej zvyk, fakt není dobrý.

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:20
- Nahlásit

Sízra Milanová

tak ona na tebe uplně s prominutím sere a ty se jí bojíš,

jo, sere, to je pravda,v těch situacích s Eninkou jo, ale nebojím se jí, jen jsou pro mě hrozný ty situace, kdy ta mrcha na sto procent ví, že se k ní okamžitě přidá ta druhá, když totiž Bára není v dohledu, Tereza dostane od Eninky "na prdel", australáci jsou drsňáci a bordera na ni sama "nemá".

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:28 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

Eninka
jo, sere, to je pravda,v těch situacích s Eninkou jo, ale nebojím se jí, jen jsou pro mě hrozný ty situace, kdy ta mrcha na sto procent ví, že se k ní okamžitě přidá ta druhá, když totiž Bára není v dohledu, Tereza dostane od Eninky "na prdel", australáci jsou drsňáci a bordera na ni sama "nemá".

Tos neměla nechat dojít až tak daleko no,tohle je blbý dost. fakt si neber toho psa,bude to jen horší....ty psi tě nerespektujou a nebude tě respektovat ani ten novej,ještě po něm chceš vlastně aby byl dominantnější než ty,což kdyby fakt byl,tak seš už uplně v pr... nevim

Mimochodem to popisuješ jak nezůčastněnej pozorovatel,koukáš jak se perou dvě,pak tři....to neni vůbec dobrý

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:38
- Nahlásit

Sízra Milanová

já jsem spíš uvažovala v tý rovině, že pes by za mě nic neřešil, ale byl by pro ně něčím jiným, ty feny samy se sebou takhle zafungovaly. Když to vezmu zpětně, tak ten problém se pomalu vytvářel až vyvrcholil. Bordera byla úžasný štěně, ale nikdy nebyla moc kontaktní. Spíš byla taková samotářská, lehala dál od smečky, nikdy se moc ničeho neúčastnila, ale časem si začala lehat výš, než ostatní, na mě často zkoušela téčko, vrčela u misky, kradla všem kostičky a všechno jí vlastně od všech "procházelo". A jednoho krásnýho dne se plouživě dostala nejvejš. Feny to "vzaly" a jí to nestačilo, překonala nás vlastně všechny doma. Využila své polehoučku vydobité pozice a zachází tak daleko, jak jen to jde. Ano, máte pravdu, já sama jsem selhala a musím napravit ten blbej stav. U sebe musím začít.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:48
- Nahlásit

Eninka
A jednoho krásnýho dne se plouživě dostala nejvejš

no to právě koukám no

na mě často zkoušela téčko, vrčela u misky, kradla všem kostičky a všechno jí vlastně od všech "procházelo".

no jo tak to ale je pak jasný,že je to takhle daleko,to bych vůbec nedala nějaký vrkání u misky a tydle móresy...ne,vůbec od začátku nic takovýho netolerovat, já právě proto že jsem se bála že bych pak nevěděla co s tim psem dělat,kdybych se dostala tam kde seš ty,tak jsem věděla že jakýkoli bosnění musim uplně od prvopočátku potlačit a naštěstí teda se mi to podařilo. Ale když takhle bojujou a dělaj si různý skupinky atd,tak je to velkej průšvih a nepořizuj do toho toho psa...fakt,budou se akorát prát všichni

younglady
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 00:58
- Nahlásit

Eninka
jako pořídit si psa do totálně rozvrácený smečky je holá nezodpovědnost. Já mám dvě feny, spolu jsou srovnaný, ale spolubydlící má dva psy - samce a feny se chytnou vždy JEN když jsme společně v obýváku, protože starší je nemá ráda, vrkne a mladší jde do ní. Jinak jsou spolu v podstatě v pohodě.
V první řadě si myslím, že bordera tě má silně na háku. Potřebovala by vycepovat a srovnat do latě a uvědomit si, že ty jsi tam pánem, nikoliv ona. Dokud nebudeš mít vyřešeno toto, dalšího psa domů prosímtě nevoď. Chvíli k němu třeba budou mít respekt, dokud ho budou brát jako návštěvu, ale jak si uvědomí, že zůstává a stává se členem smečky, tak si ho nejspíše bocka šoupne pod sebe a pojedete nanovo a až budeš trhat od sebe 4 psy a trávit noci s potrhanou aussinou na veterině, budeš litovat.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 01:03 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eninka
Sízra Milanová
a jen skromná otázečka,proč netraverzuješ když začne ta první povrkávat? Nebo co děláš ty v tý chvíli,nebo proč to vůbec došlo tak daleko? To je dost děs teda.... , to se bojim že to psem teda nevyřešíš...

jj, v momentě, když si kdokoli z mé smečky dovolí na jiného člena pobrkávat, vytěsňovat, odstrkávat natož cenit zuby – podle situace přiměřeně a hlavně okamžitě reaguju, od tichého mírného "NE" (stačí na Rozinku) až po pořádnej sprdunk, případné vyhoštění do izolace atd.

Na každýho mýho psa platí něco jinýho, ale všichni se mnou chtěj bejt v pohodě a ví, že kdo prudí, tak vostrouhá, je dusno a jsem pak hodně nepříjemná. Netoleruju nikomu sebemenší náznaky šikany. Funguje to. Teď už stačí jen zvednout prst nebo tiše houknout a je klid.

Měla jsem v únoru dost velkej problém s Žofkou, která navostro napadla starou Tonku. Zpětně už je jasný, že to bylo zaviněný řadou mých chyb, situací, okolnostma... až to takhle vygradovalo.

Pes - samec, za tebe problém s fenkama nevyřeší. Nejdřív ze všeho bych si lámala hlavu, kde dělám chybu a až bych vyřešila momentální situaci, přivedla bych domů dalšího psa....

Navíc si chceš vzít dospělýho psa, u kterýho neznáš minulost a můžou se po čase objevit nejrůznější problémy... (Vím o čem píšu, sama mám smečku z nalezenců a útulkáčů). A tvůj problém se jěště může znásobit.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání