Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Eninku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Autor Zpráva
Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:59
- Nahlásit

Eldoguero
Skoro se bojím, že pokud se bude dál řídit radami tohoto (jak ho nazvat?) radiče, třeba, tedy toho, který jí poradil pořídit si do rozhádané smečky dospělého dominantního psa, pak situaci nevyřeší nikdy
Tak vono se to naopak může potom vyřešit velmi rychle. Akorát se obávám, že nebé pak Eninka moc spokojená.

hally001
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:59
- Nahlásit

Lucie KratochvílováHolky z žumpy umí se psy pracovat intuitivně, logicky a podle nastalých situací a tím pádem správně.
-souhlasím..já mám třeba velkou důvěru v Davídkovou a ač jsem člověk, který má zkušenosti, empatii a zajímám se o psy víc jak 17let, tak s ní konzultuju , protože já jsem na ty dogy a ty vyjdou skoro s každým a nejsou konfliktní, tak pokud se řeší nějakej na umístění nebo nedokážu odhadnout příčiny chování nějakýho "nováčka" kterému se hledá nový domov, tak se na ní vždycky obracím. Člověk se nad její radou zamyslí a nakonec mu sepne, že je to vlastně logický a přirozený. Dost mě posunula ta společná venčení, kam chodili i lidi, který měli problémy s čoklem a... . A to je právě to, když se člověk zamyslí nad touhle situací, tak mi nepřijde logický do smečky dávat dospělýho samce.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:01
- Nahlásit

pawLINka
Ano, tohle je ideální cesta ke zničení důvěry v páníčka
Mathea
Souhlasím. Nemůže začít pracovat se všemi třemi zároveň, je nutné, aby pracovala nejprve s každou fenou zvlášť a pak teprve je "dávala" do kupy. To nemám na myslí společný procházky.

Trochu zapomínáme na švýcarku, která na mě působí dojmem "toho černýho vzadu" (to zní divně vzhledem k barvě, co ), já fakt nevím jak situace vypadá, reaguju jen na to co je psáno zde nebo na Dostálových stránkách třeba. Ale já bych ji nepodceňovala, není nakonec ona tou příčinou byť nepřímo? Nevím, jen házím do placu spekulaci

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:02
- Nahlásit

Sízra Milanová
bojim se že pokud nevypozorovala drobný nuance,když na sebe psi začli bosnit a nezabránila ničemu,pak toho dle mě neni schopná a buďto se zabijou,nebo je bude navždy oddělovat nebo jeden pespůjde z domu..
To je taky moznej scenar, ale dejme tomu, ze pokud ona bude v klidu s ohledem na to, ze se feny proste nebudou mit jak servat a nekdo ji s tou systematickou praci poradi, primo u ni, pak je mozny, ze se to da do kupy. A ackoli tuhle situaci fakt tezce nezvladla, neprala bych ji, aby musela dat jednu z fen pryc.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:05
- Nahlásit

Gi a smečka
tak jasně, to už tu psala Baico

hally001
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:05
- Nahlásit

Mathea-ale tohle já chápu-tenhle systém oddělování-ale taky vím, že může nastat situace, kdy se bude bát je dát znova dohromady a momentálně nemá vymyšlený postup , protože čeká spasení od nově příchozího samce...Já nevím jak dlouho to řeší, někdo psal že rok-to už bych byla v bohnicích-rok je moc, na to že se nic nevyřešilo. Jsou lidi, který oddělili konfliktní psy a po pár měsících už je k sobě nemohli vůbec pustit..vyhrotilo se to, tak aby to takhle neskončilo...

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:07
- Nahlásit

Eldoguero
Ale já bych ji nepodceňovala, není nakonec ona tou příčinou byť nepřímo?
Ono podle myho tam ta kombinace fakt muze bejt jakakoli a Eninka momentalne neni schopna to urcit a rozpoznat. Ovsem cerny bily svycarsky ovcak je krasa
Nicmene to chce fakt dukladne analyzovat, kdo, jak, co a proc. A dle toho pak jednat dal. Me by treba i zajimalo, jak se chovaj feny k dalsim zviratum, se kterejma prijdou do styku, jak se k nim chovaj zvlast, po ruzne seskladanejch dvojicich, vsechny dohromady.. Jenze to fakt musi clovek mit trochu napozorovanou psi komunikaci a umet v tom cist, alespon ten zaklad.

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:09
- Nahlásit

hally001
Jasne, chapu, jak to myslis. Ale at tak ci tak, Enince proste zcela z logickyho hlediska nezbejva nic jinyho, nez je ted oddelit. Pak musi dojit k co nejrychlejsi analyze toho, co se v ty smecce vlastne deje a pak k postupny naprave. A pokud by to nakonec muselo skoncit tak, ze jedna fena bude muset bejt ze smecky vydelena uplne, protoze to proste Eninka nezvladne, porad je to lepsi scenar, nez dorvana australacka

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:10
- Nahlásit

Mathea
Ovsem cerny bily svycarsky ovcak je krasa
Jak pro koho
kdo, jak, co a proc
Mám obavu, že jasno příčinou sama Eninka. Dokud ona nezmění svůj přístup ke psům, tak se u í nic nezmění.

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:10
- Nahlásit

Už jsem zpátky, jdu všechno dočíst, je tady toho hodně, ale je to pro mě moc důležitý, ty vaše úvahy a informace, díky díky díky, jdu na to

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:11
- Nahlásit

Mathea
Ovsem cerny bily svycarsky ovcak je krasa
Že skoro perla černá samozřejmě
Ona by ale mohla, jako jediná nám říct jak to vlasně je. Ona by je měla znát nejlíp.
hally001
bát se bude zcela určitě, ale pokud chce situaci řešit, musí si nejdřív vyřešit situaci s každým psem zvlášť ona, jako panička, pak teprve může začít rovnat vztahy ve smečce - nejde to obojí naréz, rozhodně ne v této situaci

pawLINka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:11
- Nahlásit

je to pro mě moc důležitý, ty vaše úvahy a informace, díky díky díky
Tak hlavně, aby to mělo nějaký efekt...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:13
- Nahlásit

Eninka
No konečně

Gerda
Člen
- Nahlásit

Eldoguero
musí si nejdřív vyřešit situaci s každým psem zvlášť ona, jako panička, pak teprve může začít rovnat vztahy ve smečce
myslim si to stejně, eldoráde.

Sízra Milanová
Člen
- Nahlásit

Mathea

To je taky moznej scenar, ale dejme tomu, ze pokud ona bude v klidu s ohledem na to, ze se feny proste nebudou mit jak servat a nekdo ji s tou systematickou praci poradi, primo u ni, pak je mozny, ze se to da do kupy

Jo to víš že je to možný ale já jsem skeptik v tomhle,ale samo bych si přála aby to dokázala Eninka urovnat...ale už by si asi neměla nechat radit od toho "odborníka" co jí radil dalšího psa do smečky. Každopádně včera Eninka psala, že by zvládla i "silnější" plemeno než je bordera..ale teda při vší úctě s tim rezolutně nesouhlasim a nedoporučuju nic takovýho zkoušet

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:15
- Nahlásit

Baico
Mám obavu, že jasno příčinou sama Eninka. Dokud ona nezmění svůj přístup ke psům, tak se u í nic nezmění.

Souhlasím, ale spíš dokud se nenaučí se psema zacházet a to se jí u týdle trojčlenky nepodaří, bohužel.

Eldoguero

Ona by je měla znát nejlíp.

Já si myslím, že je vůbec není schopná znát natož správně popsat jejich skladbu a chování. Příčiny, důsledky atd.

Eninka

Budu ráda, když mi moje úvahy vyvrátíš a dokážeš schopnost. Díky

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:15 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eldoguero
já bych zase řekla, že za standardní situaci není třeba chválit, abychom z toho neudělali něco extra, čili abychom zbytečně neupozorňovali na "nezvyklost" situace a tím psa nevědomky neupozorňovali na to, že se něco děje, když se vlastně nic neděje

Jo, jasně, to máš pravdu... Já tím nemyslela dělat kolem toho moc divadlo a nějak to zdůrazňovat, ale podrbat za uchem, říct hezký slovíčko...

Ano, jen je zpočátku potřeba posadit je raději dál od sebe a navíc bych žádný sápání se na někoho vůbec nedovolila, už na náznak bych reagovala

Ano...

otázka je, jestli zrovna toto jí pomůže, když fena jde i přes paniččin vyložený nesouhlas po druhé feně a to tak, že stále

aha.., "a to tak, že stále" jsem nezaznamenala.. chjo

Eninka

Jenom pro upřesnění, neřeším tebe, jako osobu, jen jsem sem v noci nakoukla a měla jsem hodně blbej pocit, že se ženeš do pořádnýho průseru. A samozřejmě nejen ty, ale i tvá smečka. Už takhle to máš dost vymklý z kloubů a pořizovat si do tohoto stavu jěště dalšího psa... Fakt bych toho odborníka strčila do termitiště...

Jebloň
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:18
- Nahlásit

Mathea
Ale at tak ci tak, Enince proste zcela z logickyho hlediska nezbejva nic jinyho, nez je ted oddelit.
Souhlas.
Mám velmi smíšenou a poskládanou smečku.V okamžiku,kdy tu ještě byla stará fena boxera,celkem nebylo potřeba moc zasahovt,ona si to rovnala sama a k nějakým velkým rvačkám(nepočítám mini půtky) nedocházelo.Vždycky tu smečku vedla fena.
Když odešla,nastal zmatek.....mladej boxer to chtěl vzít po ní a neměl na to a došlo ke dvěma velkým rvačkám.
A já tenkrát věděla,že pokud ho neoddělím,tak to špatně skončí.Prostě mi nic jiného nezbylo,i když měl koš,tak šel do kohokoliv.
On byl nešťastný a my taky,takže tenkrát padlo rozhodnutí na další fenu boxera,štěně.
V okamžiku kdy přišla,bylo zase všechno jinak,už se pes hodně vyklidnil,pod dozorem funguje se psama v pohodě,ale nikdy,nikdy,nikdy bych ho nenechala se psama samotného,protože vím,že by to mohl být průser a proto je radši oddělím.
Neumím psát jako někteří tady,nevím jestli je to srozumitelné,ale tak sem to prostě vyplodila.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:22
- Nahlásit

Jebloň

Sem to pochopila kupodivu

Mě jenom prostě nejde na rozum, proč Eninka psy dávno preventivně nezabezpečila...

Jebloň
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:25
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Sem to pochopila kupodivu

Děkuju.
Mě jenom prostě nejde na rozum, proč Eninka psy dávno preventivně nezabezpečila...

Ani mě ne.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:29
- Nahlásit

Gi a smečka
Mezi slepými jednooký králem.
Říká někdo, komu se psi pozabíjeli, někomu, kdo ve smečce rvačky nemá?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:31
- Nahlásit

Jebloň
Neumím psát jako někteří tady,nevím jestli je to srozumitelné,ale tak sem to prostě vyplodila.

co máš,dyk je to napsaný naprosto srozumitelně!

Lucie Kratochvílová

to taky vůbec nepobírám a tak nějak jsem vyčetla jakoby Eninka byla u sebe doma pouze pozorovatel a ošetřovatel následků útoků a ne aktivní "manažer" svý smečky....

Jebloň
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:34
- Nahlásit

Sízra Milanová
co máš,dyk je to napsaný naprosto srozumitelně!
fakt?

Eště sem zapoměla napsat,že jedinej pes,se kterým může bejt boxiš v klidu o samotě je zase jen boxérka......spolu jim to šlape.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:35 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit

Vlčáčková
A to mě mělo jako urazit nebo tak něco?

Na rozdíl od tebe aspoň vím, o čem mluvím. Ty to nevíš ani v případě Eninky, ani v případě mém.

Jebloň
Asi čeká, až o některýho přijde.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:37
- Nahlásit

A kdyby to někoho zajímalo, tak mám dvě čuby a jednoho psa, všichni jsou v sluníčkový květinkový pohodě blbý je, že nevim, jak to dělám a jestli na tom mám vůbec nějakou zásluhu až vám ty vaše problémy závidim!

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:38
- Nahlásit

Vlčáčková
Říká někdo, komu se psi pozabíjeli, někomu, kdo ve smečce rvačky nemá?

Hele to je fajn že máš bezproblémovou smečku, jen je škoda že si teda Enince nějak dobře neporadila už dřív, když jsi tady jediná která o tom problému věděla a navíc jí ještě pomáháš schánět toho 4psa, nemyslim si že je to zodpovědnej přístup k tomu problému, ale i když je fajn to tady někomu na foru jakoby nandat( taky mě to vobčas chytí,co si bém povídat) , někdy to neni uplně konstruktivní řešení...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:40
- Nahlásit

Sízra Milanová
Hele to je fajn že máš bezproblémovou smečku, jen je škoda že si teda Enince nějak dobře neporadila už dřív, když jsi tady jediná která o tom problému věděla a navíc jí ještě pomáháš schánět toho 4psa
Dík. Fakt se mi ještě dneska nevzbudil mozeg.

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:43
- Nahlásit

Gi a smečka
Pani buďte vklidu, to jsou stále ty kyselé hrozny
Já sama čekám,až se k tomu vyjádří sama Eninka. Dotazů tady na ní padlo celkem dost.

LucieS
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:46
- Nahlásit

Tak ten asiat na začátku není blbej nápad, znám tři smečky, kterým vládne pes a rozmíšky mezi čubama řeší rychle a efektivně. Jen by si asi Eninka pak musela sbalit a nenápadně se odstěhovat .

Jsem taky pesimista a souhlas s tímhle:
bojim se že pokud nevypozorovala drobný nuance,když na sebe psi začli bosnit a nezabránila ničemu,pak toho dle mě neni schopná a buďto se zabijou,nebo je bude navždy oddělovat nebo jeden pespůjde z domu...to je podle mě smutná realita. A nebo vůbec nejhorší možnost je 4pes přijde do domu

Eninka
Jak to, že ta bordera před tvýma očima porve druhého psa? Bordera je pidipes, kterého musíš zmáknout jedním hmatem.
Proč to nejde?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:47
- Nahlásit

Baico
Hele já jsem v klidu. Víš co, naštvat dokáže hodně lidí. Ale rozhodně mě nerozhodí někdo, kdo jen krafe a krafe a myslí si, že krafe chytře, ale přitom mele takový exkrementy, že je to ve skutečnosti spíše k smíchu. A ještě si myslí, jak jsou všichni okolo bubí a nerozumí tomu. No, nic.

Na Eninku jsem taky docela zvědavá, ale obávám se, že by musela navštívit i se psíma čéka, kterej by jí poradil. Nebo ještě líp, pozvat si čéka k sobě domů, kterej by kouknul a řeknul, co dělaj blbě. Ale ten čék by musel bejt odborník, no. A ne Vlčáčková.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání