Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Eninku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:42
- Nahlásit

Gerda
hele třeba vůbec neni dominantní, třeba je to jen rozcapenej spratek, co mu to prochází už od mala, a pokud by to tak bylo, sebrat všechny pravomoce a rozcapenostě a zdržet borderu vyčůranou při zemi.

souhlasim,já myslim prostě dominantní v současný době, jistě je jen rozcapená...jako by byl každej pes, kterej si mohl cokoli dovolit...

kejtlin
Začni protěžovat nejdominantnější fenu z nich

to už asi dělala,ale zas až moc,až si jí dala až nad sebe...

Pokud se rvou prostě už furt, proč nemaj aspoň koše?

ANO

Eninka

Fakt proč nemají koše nebo nejsou oddělené? Tohle je fakt zlo

Mathea

Já teda nevim koho myslíš, ale mě je například toho neustále rvanýho psa dost líto a příde mi,že se tu většina lidí snaží poradit, nebo prostě říct svůj názor na stav věcí. Hon na čarodějnice si představuju jinak teda...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:46
- Nahlásit

Fifi
Co znam feno-psi smecky, tak vladne fena.
No, to je podle mě relevantní.. On se pes nemusí vůbec projevovat. U nás taky naoko vládne Mambice tlapkou pevnou a krutopřísnou. Ale když jde fakt do tuhýho, což se zatím stalo asi dvakrát!, tak se do toho vloží Máfo. I když se to nezdá, páč on jenom leží na gauči a chrápe a Mambici všechno dá, je to stejně on, kdo zavelí, když je průser.

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:49
- Nahlásit

Sízra Milanová
Já teda nevim koho myslíš, ale mě je například toho neustále rvanýho psa dost líto a příde mi,že se tu většina lidí snaží poradit, nebo prostě říct svůj názor na stav věcí.
Ale jiste, taky bych v kuzi toho rvanyho nechtela bejt a je mi z toho desne smutno. Ja jen ze post od Baico o tyrani zvirat a post Davidkovy presne zavani tim, ze se to zas strhne mela a to si myslim, ze to je to posledni, co to zvire ted potrebuje. Dulezity je, aby si Eninka uvedomila, jak to resit a resit to zacala. Vubec nic proti jakymukoli prispevku s radou, byt desetkrat opakovanou, jelikoz je jen dobre, kdyz si tohle Eninka precte od co nejvic lidi s ruzne velkejma zkusenostma se psama.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:50
- Nahlásit

davidkova renata
jsi na mě prostě moc chytrá...

spíš taková rafinovaná

Alexa
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:52 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

Mathea
Ale jiste, taky bych v kuzi toho rvanyho nechtela bejt a je mi z toho desne smutno. Ja jen ze post od Baico o tyrani zvirat a post Davidkovy presne zavani tim, ze se to zas strhne mela a to si myslim, ze to je to posledni, co to zvire ted potrebuje. Dulezity je, aby si Eninka uvedomila, jak to resit a resit to zacala. Vubec nic proti jakymukoli prispevku s radou, byt desetkrat opakovanou, jelikoz je jen dobre, kdyz si tohle Eninka precte od co nejvic lidi s ruzne velkejma zkusenostma se psama.

no víš já se jim zas tak moc nedivím, protože když si to tu přečteš od začátku spoustu lidí jí napíše že to je blbost-pořídit psa do rozhádaný smečky- a ona stejně napíše že jí to poradil nevím kdo, z čehož já tedy získala dojem, že si tu můžem psát co chcem, že stejně na 99% poslechne toho psoradila. A vážně nechápu proč ty feny nemsj koše, případně nejsou oddělený

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:55
- Nahlásit

Mathea
hele několikrát tu vlčáčková psala jak je eninka na todle forum prostě moc chytrá a zárověn jí sem nahází linky na různý čokle když je u ní situace jaká je ..mi to jaxi nedalo,to víš,sem jen člověk,ale bud úpa v klidu bo odcházim k rybníčku ,což mi příde přínosnější než se tu snažit vysvětlit enince kterak se chovat bo můj názor je,že prostě nejni vůdčí typ ovšem mohu se plést,to ano
takže můžeš bejt naprosto cajk stran Ot příspěvků v tématech Pro....

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:55
- Nahlásit

Alexa
pořídit psa do rozhádaný smečky

Tohle neni rozhádaná smečka.
Tohle je smečka, kde Eninka nechává cíleně šikanovat jednu čubu.

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:56
- Nahlásit

Alexa
To chapu, ale vazne si nemyslim, ze by tomu pomohly osobni utoky.
proč ty feny nemsj koše, případně nejsou oddělený
A todle nechapu taky, nejmin do doby nez najde reseni, nez prijde na to, co a jak delat s borderou a BSO, aby nesikanovaly.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:57
- Nahlásit

Mathea
Ona to řeší. Viděla jsem i slyším, když spolu telefonujeme, a zrovna borderka "prudí". Ono je to ještě trošku složitější, než jak to Eninka popsala. A chlupatá Eninka mi tedy nijak frustrovaná nepřipadá, to rozhodně ne. Každopádně bordera je mladá, hodně mladá, a potřebuje pevnější usměrnění. Je poněkud rozmazlená, řekněme "pubertální".

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:57
- Nahlásit

davidkova renata
bo odcházim k rybníčku

To bych taky dost ráda udělala, ale jsem v práci takže se nechávám klidně ztrhnout davovou psychózou a honem na čarodějnici

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:59
- Nahlásit

all

Já myslim že bude úspěch pokud si Eninka nevezme žádnýho novýho psa, na tom by se všichni mohli shodnout,ne? A pokud bude oddělovat a košíkovat čuby dokavaď nezačne tu situaci nějak řešit,co?

Eninka

Pořád jsi rozhodnutá si toho psa novýho pořizovat?

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:59
- Nahlásit

Vlčáčková
a ty si jako fakt vážně a upřímně myslíš, že když tam k nim dotáhne bůhvíjakého psa, tak se to zlepší? fakt si to myslíš?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:00
- Nahlásit

Eninka
A docílila toho, že tu druhou dostala na svoji stranu, utvořily si svoji "dvojku" a v okamžiku, kdy bordera vrčí a míní útočit na australačku se přidá BŠO a pak ji dorvou obě společně. A už zašly fakt hodně daleko, naposledy před třema týdnama ji 3 hodiny šili na veterině a ty dvě v tom prostě pokračujou.
To je docela drsný, ale stává se. Každopádně je to pitomost pořizovat dalšího psa do rozvrácené smečky. Věř tomu.. Já sem už pár bezprizoráků dotáhla a docela dobře vím, jak to vypadá, když dotáhneš novýho člena, notabene dospělýho. Pokud nemáš perfektně zvládnutý zbytek, koleduješ si o dost velkej průser.

ale psa, a to ne jednoho, k tomu se chovaly úplně jinak
Ale pes návštěvní a pes domácí je vcelku hodně velký rozdíl...

Hipík a Tonička a Rozinka
ale především, všichni chtějí být zadobře se mnou...
Tj, to spojuje, viď.

kejtlin
můj názor-ty feny čekaj,na příležitost, kdy tu nejslabší udělaj, prostě ji zabijou, nevím jestli roztrhaj ale určitě ji zabijou a ty jim tu příležitost dáváš
Taky to tak vidim.. Ale někdy si čék prostě na tu tlamu dát musí, aby prozřel..

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:02
- Nahlásit

Vlčáčková
Ona to řeší. Viděla jsem i slyším, když spolu telefonujeme, a zrovna borderka "prudí". Ono je to ještě trošku složitější, než jak to Eninka popsala.
Evidentne to neresi dostatecne, spravne, korektne, kdyz se ji tu cuby furt rvou. Tak at to popise uplne vsecko.

A chlupatá Eninka mi tedy nijak frustrovaná nepřipadá
Treba jenom zatim.

Sízra Milanová
Já myslim že bude úspěch pokud si Eninka nevezme žádnýho novýho psa, na tom by se všichni mohli shodnout,ne? A pokud bude oddělovat a košíkovat čuby dokavaď nezačne tu situaci nějak řešit,co?
Naprostej souhlas

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:03
- Nahlásit

Vlčáčková

a ty souhlasíš s tim aby si vzala dalšího psa?!

Ono je to ještě trošku složitější, než jak to Eninka popsala.

Ať je to složitý jak chce,v první řadě bych zajistila aby se prostě rvát nemohly ty feny a hotovo,pak až bych řešila čim se to spouští,kdo bosní,kdo se přidá apod....

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:03
- Nahlásit

Co se oddělování psů týká, určitě bych neoddělovala striktně, jak psala kejtlina - společný procházky a zábava, na prostoru, kde je dost únikovýho prostoru na to, aby mohla vzniknout šarvátka z nedostatku místa. Stejně bych napadavý čuby zakošovala, ale určitě je brala ven společně co nejvíc, aby měli ty nejlepší společný zábavy, aby veliký výhody plynuly ze společnýho poklidnýho a radostnýho soužití, tzn třeba ty nejlepší hry společně...hračky asi ne, o to by se mohly šťouchnout, ale prostě společnou zábavu, třeba v jednom zápřahu nap ořádnou procházku, být v klidu blízko u sebe bez náznaku nervozity...doma koše, odstranit všechno, co může konflikt vyvolat - hračky, jídlo, misky, pelechy dál od sebe -, společně nechávat, zakošovaný, doma po dvou, napadanou a jednu z napadajících, bez sledování, třetí v bedně nebo v jiném pokoji, z klidových situací by jim plynuly výhody, pohlazení, na gauč ani jedna, jakýkoli vrknutí, nebo možná už spíš ten nablblej pohled, kdy vidíš, že to zvíře něco kuje, že zastrašuje očima, strnující postoje, ocasy vysoko nesený...ihned utlumit, nedávala bych už napadanou čubu společně s oběma agresorkama...s čubama jednotlivě cvičila a trénovala, snažila se je třeba i každou zvlášť k něčemu vést, trávila pokud možno nějaký čas s každou zvlášť, u napadaný zvyšovala klid a sebevědomí a důvěru ve mě, jakožto páníka, co velice selhal. Asi, pokud nejsem dostatečně přesvědčivá a skutečně silnej (osobnostně a nervově) člověk, bych se do nějakejch ořvávaček či agresivních výpadů moc nepouštěla.
Co si o tom myslíte? To mě jen tak napadlo, co bych s tim dělala já, je to nesmysl?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:04
- Nahlásit

Vlčáčková
Ona to řeší.
řeší to už dýl než rok a jaxi nic..
http://www.psiskolafalco.cz/poradna.htm
je ta za půlkou kousek...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:05
- Nahlásit

odstranit všechno, co může konflikt vyvolat

někdy může konflikt vyvolat i páníček

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:08
- Nahlásit

Gerda
ale já psala at´ je bere společně na procházky, ale striktně odděluje v uzavřeným prostoru

Baico
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:08
- Nahlásit

Vlčáčková
Je poněkud rozmazlená, řekněme "pubertální".
No to dle mi přijde dost blbě vyjádřené, kdy ta podle tebe rozcapená a pubertální fena tu drho dorvrval tak, že jí pak na veterině 3 hodiny šijou? A to opakovaně?

Mathea
Ja jen ze post od Baico
A co to podle tebe je, když nechá naprosto bez zásahu, aby zbytek smečky opakovaně dorval tu australačku?

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:08 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
někdy může konflikt vyvolat i páníček
jo, to jo, když je ze situace třeba nervní, moc a divně to řeší, proto sem právě psala - zakošovat a nechat po dvou bez velkýho sledování...ten koš jakožto pomůcka umí člověku udělat takovou berlu, páč se sn im tak strašně moc velkej průser nestane, proto se i člověk může chovat klidněji, jistěji, bez velkých emocí řešit situace, má tam ten čas, když se psi nemůžou zakousnout...

edit:
kejtlin
ale já psala at´ je bere společně na procházky, ale striktně odděluje v uzavřeným prostoru
vždyť jo, to jsem tak i pochopila, oddělovat, ale určitě brát hodně na společný procházky, aby nebyly úplně komplet oddělený....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:09
- Nahlásit

Vlčáčková
Je poněkud rozmazlená, řekněme "pubertální".
Hm a takovýmto způsobem se z ní za chvíli stane spratek, který australačku bude šikanovat víc a víc, pochopitelně, že jen za přítomnosti fyzicky silnější BŠO, což už se děje teď, pokud se do týhle situace dostane pes, pak v lepším případě nevyřeší nic, v horším se přidá na jednu stranu (což je víc pravděpodobná verze) a problém bude ne se 3 psy, ale se 4
Jasně, že je ve hře i varianta, že pes vnese do smečky "klid", akorát vzhledem k tomu, že prudička je jediná nekastrovaná a tedy hárá, bych se obávala toho, že začne při hárání prudit znovu a bude to o to horší, že bude v popředí zájmu toho psa a přitom bude mít za pr...lí fyzicky silnou švýcarku ...
no, nezdá se mi to jako ideální řešení, nevím, jak Eninka situaci řeší, ale pokud opakovaně musí na veterinu s porvanou čubou, bordera jde do rvačky i přestože je u toho panička a švýcarka se přidá přes přítomnost paničky ... to mi prostě nepřijde jako vhodný prostředí pro dalšího psa za prvé a za druhé rozhodně taky mi to nepřijde jako řešená situace

Alexa
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:09
- Nahlásit

davidkova renata
počki, ale tam píše že jí ta australčka rve tu švýcarku. A teď bordera se švýcarkiou tu australačku.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:12
- Nahlásit

Gerda
Co si o tom myslíte? To mě jen tak napadlo, co bych s tim dělala já, je to nesmysl?

mě se to líbí a zajímalo by mě co s ím doteď Eninka dělala,že se to takhle vyhrotilo?

Mathea
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:15
- Nahlásit

Baico
A co to podle tebe je, když nechá naprosto bez zásahu, aby zbytek smečky opakovaně dorval tu australačku?
A vazne si myslis, ze to dela naschval? A ze u toho ma nejaky dobry pocity? Absolutne tady nechci obhajovat to, k cemu to nechala zajit, to fakt ne. "Jen" proste nezvlada situaci a hleda priciny tam, kde nejsou (kastrovane feny) a reseni takovy, ktery ji to cely akorat hrozne ztrpci (dalsi pes). A ja jen doufam, ze se podari to Enince vysvetlit, pro dobro tech coklu.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:18
- Nahlásit

davidkova renata
řeší to už dýl než rok a jaxi nic..
http://www.psiskolafalco.cz/poradna.htm
je ta za půlkou kousek...

nemůžu to najít,jaký jméno....?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:18
- Nahlásit

nevím, jak Eninka situaci řeší, ale pokud opakovaně musí na veterinu s porvanou čubou, bordera jde do rvačky i přestože je u toho panička a švýcarka se přidá přes přítomnost paničky ... to mi prostě nepřijde jako vhodný prostředí pro dalšího psa za prvé a za druhé rozhodně taky mi to nepřijde jako řešená situace

ta sitace se řeší teda už víc jak rok, různě se mění a Eninka evidentně situaci nezvládá dost dlouhou dobu, klidně přihlíží ba podporuje šikanu ve svý vlastní smečce, rad nedbá, preventivních opatření taky nedbá tak co už zbývá než jen čiré zoufalství kolemdoucích radičů a lítost nad ubohou týranou fenou, který se může lehce zaměnit za osobní invektivy

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:21
- Nahlásit

Mathea
A vazne si myslis, ze to dela naschval?

Tak 5leté děcko by to naschvál nedělalo a nemělo by z toho rozum, ale dospělý člověk? A teď to myslím obecně - to by ten dospělý člověk musel mít v hlavě nasráno.

Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:22 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eninka

Než seženeš někoho důvěryhodnýho (rozhodně ne toho, kdo ti poradil přibrat dalšího psa), kdo ti na místě s tvými psy poradí a naučí tě, jak máš kdy reagovat, bych postupovala asi takhle:

1) košíky (kvůli nim, i kvůli sobě - ať se nebojíš, že tě rafnou, když bude třeba dostat je od sebe...)

2) prudičovi OKAMŽITĚ zatrhnout agresi, potrestat - zkusila bych izolovaci

3) Bordeře bych zajistila, aby měla důkladně zaměstnanou hlavu i tělo (pokud to tak není). Co vím, je to pracovní plemeno se spoustou energie... Víc bych se ji věnovala, abych jí na sebe navázala...

4) Se všema (zvlášť i dohromady), bych formou hry procvičovala poslušnost.
Pro zlepšení vztahů ve smečce u nás zafungovala i taková banalita, že jsem si všechny psy posadila před sebe a jmenovitě jim z ruky dávala dobrůtky. Když někdo chtěl sežrat pamlsek někoho jiného, sápal se někomu na záda apod., nedostal nic... V klidu, bez nadávání a okřikování... Jen klidný, tichý NE a žádný pamlsek.

5) Nezapomenout prudiče chválit. I když se chová vlastně úplně normálně... U nás pro příklad situace, kdy vedu Toničku ze zahrady domů a Žofka nám bez keců uhne z cesty. Nebo když do ní Toni nechtěně vrazila a Žofka nijak podrážděně nezareagovala.

6) Snažit se zachovat chladnou hlavu a nenechat se strhnout do vzteku, smutku, afektu... (nemyslím, že bys byla hystera, ale někdy je tohle dost těžký, zvlášť, když jde do tuhýho...)

Jinak já volím cestu, že nepreferuju víc žádnýho ze svých psů, šéf jsem já...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:24
- Nahlásit

nedostal nic...
Nebo přesdržku.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání