Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Eninku
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:02
- Nahlásit

Jak skoro všichni víte, mám doma tři fenky. Švýcarského bílého ovčáka, australského ovčáka a border kolii. Nechci úplně pitvat důvody a detaily, ale prostě jsou to tři fenky a pořád mezi sebou "něco řeší". Jsem rozhodnutá vzít k nám do smečky psa. Vím,že pes za mě nevyřeší problémy, které se nám vyskytují, ale jsem přesvědčená, že ve feneččí smečce zafunguje tak, jak by to mělo být, t.j. svojí aspoň trochu dominancí a jiným postojem vůči ostatním, než to mají fenky mezi sebou. Nechci konzultovat, jestli je to správný rozhodnutí, ale chtěla bych tímto tématem oslovit ty, kteří by se dozvěděli o nějakém pejskovi, nejlépe 3-4 roky starém, který vůbec nemusí být čistokrevný, ale měl by být spíš dominantnější a střední velikosti
(nejlépe border kolie, ale vůbec být nemusí), a který hledá nový domov, aby mi tady dali odkaz. Nespěchá to, a vím, že je tady téma na darovací psy, ale přece jenom se tady občas objeví info od někoho z vás, kdo se setkal s nějakým psíkem, který z jakéhokoliv důvodu hledá ten domov, tak mi to sem prosím dejte. Nehledám psa zadarmo, to ne, ale psa, který by nám ve smečce sedl. Samozřejmě může být i nalezenec, nebo útulkovej pes, odkazy na útulky mám, ale přece jenom, kdyby vás nějaký napadl, o kterém víte, nebo se dozvíte, budu ráda.
Díky Eninka

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:14
- Nahlásit

Zeptej se na tohohle: http://pejsekzjimlina.rajce.idnes.cz/Filip_z_utulk u_v_Jimline_u_Loun/
http://www.utulek-jimlin.wz.cz/index2.php?p=pejsci
Filip(č.3040-Čeradice), nejspíše kříženec, asi 3 roky starý pes, v kohoutku cca 64 cm, dobrá zdravotní stav
Zavolej jim, nepiš maily radši.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:24
- Nahlásit

Vlčáčková

díky moc za tip, podobně jsem si jej představovala. Já každopádně nechci jít do psa typu pitbul, dobrman, NO, mollos a tak. Na většího drsňáka si netroufám, ale zase retriever apod. by vzhledem ke kombinaci ve smečce byl spíš až moc hodnej a dobrák, toho by holky měly tendenci pacifikovat a tudy by naše cesta nevedla

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:30
- Nahlásit

Eninka
Dala jsem Ti na Miju dotaz. Třeba budou i jiné nabídky. Hodím Ti to pak sem.
A jdu spát, dobrou noc.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:37
- Nahlásit

A ještě Škubánek: http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.10150 160535444070.309832.181130974069
neboli Śkubec: http://www.zachrannychov-hnevice.wbs.cz/Psi-k-adop ci.html
Ovšem to bude asi tvrdý oříšek. Nevím. Řeknu Kačce, jestli Ti můžu dát nějaký telefon na někoho od nich, a kdyžtak Ti ho pošlu mailem.

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:42
- Nahlásit

Eninka
a co puntíky? ty ještě ve smečce nemáš

http://www.utulek-dasenka.cz/galerie/psi/deli.html
DELI

Věk: 3 roky

Charakteristika: Drobnější dalmatin byl odchycen v ulici 5. května. Je mladý a hodně temperamentní, miluje pohyb, procházky a honičky s pejsky. Byl by skvělým parťákem při běhání, ke kolu nebo na túry. Je srdečný a velmi přátelský - má moc rád lidi a zbožňuje děti; je nejšťastnější, když s nimi může "blnout" na zahradě. S nedominantními pejsky a s fenkami je kamarád. Hodí se do sportovně založené rodiny, do domku se zahradou.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:45
- Nahlásit

Fajka

puntíkovatej je krásnej, ale nejsou dalmatini moc tvrdohlaví? Známej jej měl a on mu teda dělal psí kusy. Jednou mu dokonce proskočil zasklenou verandou, když se chtěl dostat na dvůr. Zkusím se na něj přeptat, díky

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:48
- Nahlásit

Eninka
ale nejsou dalmatini moc tvrdohlaví
jooooo to netuším ...ale co tak vím že jsou docela přirozeně dominantní takže by si třá pořádek sjednat mohl....
ale spíš se to chce přeptat někoho kdo dalmatíny má
ale mě se tenhle líbí moc a s tvojí akční smečkou by stihnul držet krok si myslím

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:49
- Nahlásit

Eninka

jak řiká mamka..azyjat do každé rodiny,ne?

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:50
- Nahlásit

Vlčáčková

Škubánek taky hezkej, tak zkus se optat

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 22:52
- Nahlásit

Sízra Milanová

asiati jsou úžasní, ale když já jsem tak trochu bábovka, když je průšvih ve smečce, víc, než 50-ti kilovýho psa nad zem nezvednu, to mám vyzkoušený, ale zase je fakt, že když si pes zjedná doma mezi těma babama pořádek, tak to třeba ani nebude třeba

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:00
- Nahlásit

Fajka
spíš se to chce přeptat někoho kdo dalmatíny má
Esli nebue trochu problém v to že ten dalmatín je Catahoul jak víno

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:02
- Nahlásit

Pakunobecny

tyjo, ten má krásný oči

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:02
- Nahlásit

Eninka
asiati jsou úžasní

jsou děsně roztomilí, mě se děsně líběj

Ale to byl joke samozřejmě, ten by vás hned sežral všechny. Ale nepříde ti, že třá to bude ještě horší,když do smečky kde se hádaj nasadíš dominantního samce? Už jen proto že si chceš vzít dospělýho a budeš ho muset v první řadě zvládnout ty že jo...já bych se toho třeba bála, ale třá ty seš na to připravená, když už ses rozhodla.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:04
- Nahlásit

Pakunobecny

to na té Dášence není dalmatin?

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:08
- Nahlásit

Sízra Milanová

víš, já jsem to tak trochu konzultovala, tu moji situaci, a bylo mi řečeno, že když vezmu štěníka, tak než psychicky dospěje uběhnou ty cca tři roky a navíc ty feny by jej nemusely brát jako autoritu, což u dospěláka je jiná situace. Já jsem si chtěla pořídit Saarlose, moc dlouho už o něm uvažuju, ale vzhledem k tomu, co se mi celkově doma děje, to zatím nepřipadá v úvahu (jeho osobnost, povaha a tak). Ale jednou, prostě jednoho krásnýho dne si jej pořídím, ale to až budu sama vědět, že to zvládnu, teď si tím jistá vůbec nejsem.

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:15
- Nahlásit

Eninka
to na té Dášence není dalmatin?
je to dalmatin

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:16
- Nahlásit

Eninka
Já jsem si chtěla pořídit Saarlose

jo ták,to je jakoby čévéčko a ještě šmrnclý malamutem nebo huskym,co? Tak to bé těžší písemka,toho jsem snad nikdy neviděla ani tady,nevim... Aha,tak to máš asik promyšlený teda,tak hlavně abys našla toho pravýho,kterej k vám zapadne.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:16
- Nahlásit

Fajka

Pakoníková mě zmátla tím, co napsala, tak jsem si to myslela dobře, ten tvůj odkaz

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:22
- Nahlásit

Fajka
Eninka
No nefím to modrý voko a stavbu těla má z Lujsány jak když přes kopírák já bych tomu nevěřila,vím vo pitbulovi v ůtulku kerýho maskujou za ríčbejka aby se ho líp zbavčily páč je barevně podobný

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:24
- Nahlásit

Eninka
No, je to jen tvoje rozhodnutí, určitě nechci tvrdit, že to nemusí čubiny zklidnit, ale na druhou stranu uvědomuješ si, že ti to může přidělat mraky dalších starostí a potíží ještě větších než máš? ono se může snadno stát, že pes nebude až tak dominantní a čuby si ho rychle zkrotěj a budeš tam, kde teď spíš na tom budeš ještě hůř
Navíc, jak máš pořešený hárání? Psa lze izolovat od fen, to jistě, ale ... Pokud máš doma feny, který spolu mají vzájemný, byť občasný, komflikty, tak přítomnost psa v domácnosti v době hárání může mít za následek, že se pokusí některá (nebo všechny) "zlikvidovat" konkurenci, což třeba bez přítomnosti psa nedělají.
Nevím, neznám tvou situaci, takže určitě tvoje rozhodnutí nezpochybňuju, jen se ptám jestli počítáš s každou variantou.
bylo mi řečeno, že když vezmu štěníka, tak než psychicky dospěje uběhnou ty cca tři roky a navíc ty feny by jej nemusely brát jako autoritu, což u dospěláka je jiná situace.
Promiň, ale nemá v tom prsty ty víš kdo
nemusí ho brát jako autoritu ani když ho přivedeš dospělýho, záleží dost na tom, jak moc dominantně založený feny máš

Fifi
Člen
- Nahlásit

Eninka
Nechci úplně pitvat důvody a detaily, ale prostě jsou to tři fenky a pořád mezi sebou "něco řeší". Jsem rozhodnutá vzít k nám do smečky psa. Vím,že pes za mě nevyřeší problémy, které se nám vyskytují, ale jsem přesvědčená, že ve feneččí smečce zafunguje tak, jak by to mělo být, t.j. svojí aspoň trochu dominancí a jiným postojem vůči ostatním, než to mají fenky mezi sebou. Nechci konzultovat, jestli je to správný rozhodnutí,
Promin, ale musim ti dat svou radu, ikdyz o ni nestojis nejspis. Mezi tri feny, ktery ty sama nejsi schopna porovnat - resp. netusim, co si mezi sebou ty tvoje neustale "resi", je pribrani dospeleho psa spise neco jak rozbuska. Nezvladas udelat poradek mezi stavajicimi cleny domacnosti a chces to vyresit tim, ze priberes psa? Nechapu, nerozumim a zkusim ti to vymluvit v zajmu vas vsech.
Sama mam tri feny a nic si mezi sebou neresi, protoze maji jasno diky mne, coby nejvyssimu bubakovi. Privest jim do smecky psa, asi by nastal mnohem vetsi bordel, a to doslova - nevim, zda je mas vsechny kastrovane? Tva predstava, ze pes dominanci nejak feny srovna - to je prece total blabol. Normalni pes fene ustoupi, natoz, kdyz na nej budou tri, to ho ustekaji do ruzku a bude rad, ze je rad. Asocial pes ti je na druhou stranu klidne sezere. Proste timhle poradek mezi tremi fenami nevyresis.
Co znam feno-psi smecky, tak vladne fena. Nejak nevim, co si od tohodle experimentu slibujes, ale sama za sebe rikam, ze to neni dobry napad!

Eninka
Člen
- Nahlásit

Sízra Milanová

to ne, právě že je úplně jinej než ČVčko, je kříženej s evropským vlkem ze sibiřské oblasti a je úplně tímpádem jinej. Není agresivní, spíš při zátěžových situacích uteče, nebo se začne nervózně chovat, ale nikdy neútočí (ČV jo). Je plachý, je silně fixovaný na páníčka, ostatní lidi nebere a odchází od nich. Prostě je úžasnej. Tady v ČR jich je pár kusů, jestli chceš, koukni do galerie sem http://mirajacz.webnode.cz/
Je to neskutečně úžasnej pes, pro mě teda jo. Ale jak říkám, teď to nejde, ale časem...

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:25
- Nahlásit

Pakunobecny
No nefím to modrý voko a stavbu těla má z Lujsány jak když přes kopírák já bych tomu nevěřila
tak nefím nooo já myslela že dalmatín může mít modrý voko..nebo nemůže?

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:29
- Nahlásit

Eldoguero

hárání je vyřešený takto: dvě fenky jsou kastrovaný, jen ta borderka ne, takže konkurence nehrozí. Ta konzultace ano, máš pravdu, je to tak, ale dostala jsem i vysvětelní a má to logiku
Jinak fenky máš založený takto: BŠO absolutně submisivní, klidná, vpohodě. AUO po změně hierarchie ve smečce někde napůl cesty, spíš na konci, borderka dominantní mrška, nekastrovaná, nahoře nad všema, a právě ta mi dělá bordel ve smečce.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:32
- Nahlásit

Fajka
dalmatín jakože a katahoulek v jiné barvě vidíš tu postavičku v sexy tričku a hlavičku?Já bych váhala se supresedalmatínkem fest jako

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:33
- Nahlásit

Fifi
Co znam feno-psi smecky, tak vladne fena.
Souhlas i z vlastní zkušenosti a to i v případě VELMI dominantního psa mu vládne a vždy vládla fena, čemuž on se vcelku v pohodě podřizuje.
Eninka
při zátěžových situacích uteče, nebo se začne nervózně chovat, ale nikdy neútočí
Prostě je úžasnej
Nooo, to nejsou úplně pěkný souvislosti, ale to tady nebudu rozebírat, zas bych byla OT a někdo by mě smáznul

Sízra Milanová
Člen
- Nahlásit

Eninka
Je to neskutečně úžasnej pes, pro mě teda jo. Ale jak říkám, teď to nejde, ale časem...

zajímavej pejsek teda,líbí se mi,ale já radši nebázlivý co si kousnou radši než utečou,ale je moc krásnej

Fifi
Člen
- Nahlásit

Eninka
borderka dominantní mrška, nekastrovaná, nahoře nad všema, a právě ta mi dělá bordel ve smečce.

Tak si ji srovnej a nemusis porizovat zadnyho psa dospelaka samce s iluzi, ze ji nejakou dominanci dopomuze ke komunikaci s ostatnima fenama! Boze, promin, ale tenhle napad mi prijde naprosto stupidni.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 23:34
- Nahlásit

Fifi

ráda vyslechnu názor, víš, mám to doma jak jsem psala Eldoguero. Já nechci svoji zodpovědnost přenášet na nově příchozího psa samce. Nečekám, že za mě něco vyřeší, ale na druhou stranu je fakt, že kdo má smíšený smečky, a má zvládnutého dominantnějšího psa, tak se mu toliko nedějí doma ty šarvátky. Již delší dobu sleduji příspěvky, debaty, zkušenosti tady i v reálu koho znám, a zatím mi z toho vyšlo, že pokud je ve smečce pes, pokud teda není utisknutej a přebitej fenkami, tak to funguje líp. Ale vím, že je to o páníčkovi, o rase, o vzájemným postavení a tak. Nic není všelék a ne vše zafunguje, jak člověk očekává, to je jasný.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 76 . 77 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání