| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:06
- Nahlásit
Gerda
ano, psala, právě mi přišla odpověď, jak teď píšu příspěvek
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:06
- Nahlásit
Gi nečumí na zprávy bo nemá bednu už ze pět let. A navíc stejně sedí v hospodě.
Jinak mejl mám a odpověděla jsem.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:07 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Fifi
My žrádýlko nepřipravujeme na lince, ale na zemi. Za asistence všech. Psy to baví, samozřejmě. Ale všeho s mírou. Strkat rypáky mi do přípravy můžou, ale sežrat to ne a dělat na sebe držtičky taky ne. Čtyři misky naráz nevezmu, takže beru dvě, dva psi (jmenovaní, ale vlastně to ani není potřeba - oni to už vědí, jaké je pořadí) jdou a dva čekají. Dostanou v následující várce. Doufám, že už je to jasné.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:09
- Nahlásit
Eninka
Gi a smečka
Má některá z vás pocit, že se "schůzka" skutečně uskuteční?
|
Vlčáčková
Člen |
- Nahlásit
Fifi
Jo a to jsem zapomněla: Bekynka mi chodí oznamovat, že už jsou grancle rozpuštěné a mám jít rozdávat.
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
makrel
makreličko myslím, jsem koza, vím to, ale takhle nefunguju úplně ve všech případech, ale hrozně dlouho se snažím být nad věcí, být slušná a pak se až ucho utrhne.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:15
- Nahlásit
Vlčáčková
My žrádýlko nepřipravujeme na lince, ale na zemi. Za asistence všech. Psy to baví, samozřejmě.
Toz vase volba. U toho, cim krmim ja, si to predstavit nedovedu.
Gerda
Take by me zajimalo, esli se domluvily, to je asi to nejpodstatnejsi.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:20
- Nahlásit
Eninka-můžu se zeptat, kde jsou teď psi?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:24
- Nahlásit
hally001
Eninka pod stolem, Terka leží na sedačce a Bára tady pobíhá sem tam a štěká na kolemjdoucí na terase. Už dneska k večeru chybělo málo a byly zase v sobě, ale ustály jsme to, prozatím.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:25
- Nahlásit
Fifi
esli se domluvily
ano, na neděli kolem oběda
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:27
- Nahlásit
Eninka
. Už dneska k večeru chybělo málo a byly zase v sobě, ale ustály jsme to, prozatím.
Echjo, proc nemaj kose aspon ty, na ktery kos mas? A rano HNED soupni zvirata do auta a jed pro kose, nebo teda aspon na BSO, jestli si pamatuju dobre, ze ta kosik nema.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:27
- Nahlásit
Gerda
Essi si nestihnu zlomit nohu nebo tak něco, tak tam strávím neděli. Základní pokyny po telefonu uděleny. Vidím to zatím docela fajn.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:29
- Nahlásit
Mathea
mám koše pro všechny a několik, právě jsem je pohledala v garáži, Bára má sice jen koženej, ale kvalitní a dobře ušitej, vysokej až na nos, nevyvlékne se z něj. Košíky budu dávat...
já jsem se už dřív vybavila košíkama, akorát jsem je nepotřebovala, a tak jsem si nebyla jistá jaké a kolik jich mám
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:30
- Nahlásit
Gi a smečka
já taky, věřím, že budu mít zase pohodovou smečku
|
Grin
Člen |
- Nahlásit
Eninka
kua ne že budeš, koukej je narazit teď!!!!
|
Mathea
Člen |
- Nahlásit
Eninka
Super, tak je nasad, at se nemusis nervit, kdy zas dojde ke rvacce
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:31
- Nahlásit
Eninka
kdybyste to neustály tak zase třeba jedeš na šití, když ty koše máš tak jim je na ty čumáky dej
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:31
- Nahlásit
Eninka
Terku bych z kanape sundala.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:33
- Nahlásit
Mathea
v okamžiku, jak přijde první signál, že bude něco špatně, ihned nasazuju. Takto jsem to kdysi řešila s Eninkou a pomohlo to, pak jsem jí jej ještě nějakou dobu nechala "za trest" a sundala za odměnu a byla pak hodná do okamžiku dalšího signálu a pak pořád dokola, až toho nechala. Jednu dobu jsem s ní spávala s košem a vodítkem omotaným na ruce, aby nemohla na Báru a pak v noci, když spala jsem jí jej optarně sundávala a čekala, co bude a ona pak do rána už byla v klidu. Postupně jsem povolovala vodítko, až jsem jí do nedržela, ale ona to nevěděla. To bylo probdělých nocí, ale pomohlo to.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:34
- Nahlásit
Eninka
ano, na neděli kolem oběda
Bezva. Tak at to spolecne zvladnete, tys pristupna radam, zakladnim - ideal si vzit blok a psat si poznamky.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:35
- Nahlásit
Grin
Grinečková, tobě jsem dneska ani nic nenapsala, taky díky za příspěvky a zkušenosti a neboj, už tady leží košíčky před nosem, připraveny k použití
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:36
- Nahlásit
Fifi
poznámky není třeba, mám uloženo hluboko v mysli a paměti
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:38
- Nahlásit
Eninka
Jednu dobu jsem s ní spávala s košem a vodítkem omotaným na ruce, aby nemohla na Báru a pak v noci, když spala jsem jí jej optarně sundávala a čekala, co bude a ona pak do rána už byla v klidu. Postupně jsem povolovala vodítko, až jsem jí do nedržela, ale ona to nevěděla. To bylo probdělých nocí, ale pomohlo to.
No hezky, tak at v nedeli zapracujete na vsem, predevsim na TVE zmene pohledu na vychovu psu a toho asi bude hodne. Hezky vikend.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:39 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit
Eninka
Eninko mě vůbec nevadí žes mi nic nenapsala, hlavně prosimtě se dej dohromady a nebuď na ně měkká, říkej si furt dokola, že kdyby ti tvýho psa potrhal cizí pes, tak by ses s nim taky nemazlila a nedávala mu dobrůtky a nesoucítila s nim, to, že to je tvůj vlastní pes na té věci nic nemění...
edit: plus u mě to nejsou zkušenosti ale jenom selskej rozum... víš dobře že Grin je můj první velkej a taky se v tom občas topim. A moje smečka je bez problému protože je to pes a fena... 40kg psovi šéfuje 3kg fena btw.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:41
- Nahlásit
Eninka
v okamžiku, jak přijde první signál, že bude něco špatně, ihned nasazuju.
vážně jsi přesvědčená že to stihneš?????
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:52
- Nahlásit
Košík neni trest, košík je normální součást výbavy psa, nedává se za trest, ale proti pokousání. Z mého pohledu ohrožuješ v tuhle chvíli nejslabšího člena smečky tím, že jen doufáš, že něco stihneš pořešit včas. mnohokrát se ti už ukázalo, že nestihneš, myla jsi už barák od krve, jak se ti čuby řežou, teď ti dvě čuby jednu skoro roztrhaly, ale ne, koš nedáš, budeš to zkoušet a zkoušet. Moc doufám, že Gi něco zmůže, jinak doufám, že Eninku zabijou hodně rychle a nebude jí to moc bolet. Hlavně ať jí neroztrhaj, musela bys mejt barák a nemohla se litovat na netu. Jdu radši se psem ven, což jsem si třeba u tebe za dnešní den ještě nevšimla.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:53
- Nahlásit
Grin
se dej dohromady
slibuju
potrhal cizí pes, tak by ses s nim taky nemazlila
to je pravda, musím to takto brát
Grin je můj první velkej a taky se v tom občas topim.
já vím, čtu pravidelně tvé příspěvky o Grinečkovi na jiných tématech
|
Katka Králová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:55
- Nahlásit
Skončila jsem čtení na 9. stránce, tak se omlouvám, jestli budu opakovat, co tu už určitě od většiny zaznělo.
Pokud by mi bordera nepustila zbytek smečky do ložnice, tak nejen že by letěla ze schodů, ale taky by práh ložnice nepřekročila pěkně dlouho. Na chodbě je místa dost, kdyby chtěla dělat bordel, dostala by klec a nezájem.
To že nejsou zvyklé být zavřené v době tvé nepřítomnosti, je, jako bych řekla, že čuba je zvyklá žrát jenom kuřecí, tak jí budu vařit jenom kuře. Na všechno se dá zvyknout, stejně jako si zvykly na zahradě, si holt jedna může zvyknout na chodbě, druhá v pokoji a třeatí může být třeba na té zahradě.
Moje čuba je schopná s košem pít z misky, nosit ho kamkoliv kdykoliv a v metru s ním i vytuhnout, jako by ho neměla. Takže bych jim koše s klidem dala a vůbec je nelitovala, se vším se dá naučit žít. A rozhodně bych nečekala na nějaký signál, zkrátka je nauč, že koše jsou něco naprosto přirozeného s čím teď budou žít, ne aby je braly za trest, pak budou akorát nasrané a budou to "dávat za vinu" některé té další feně.
"Pomstychtivosti" BŠO taky věřím, moje čuba dostala párkrát přes čumák od koček a od té doby je nenávidí. Do nehybné kočky nejde, má z nich panický strach, ale zjistila, že když jim štěkne za prdelí tak začnou utíkat a jde po nich. A holt když vím, že jdeme někam, kde se kočka může vyskytnout, má na nose koš permanentně, ne až na nějakou kočku udělá zlý kukuč.
Musíš hlavně srovnat tu bocku, bez toho se nehneš a budeš mít problémy pořád.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:57
- Nahlásit
Alexa
jsi přesvědčená že to stihneš?????
jsem přesvědčená že udělám všechno tak, aby se to vylepšilo a v okamžiku, kdy nestihnu, příště už nebudu věřit tomu, že jo a dám preventivně koš a basta. Nesmím ztratit ani jednu příležitost k tomu, aby se to už jen zlepšovalo
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:59
- Nahlásit
Eninka
jsem přesvědčená že udělám všechno tak, aby se to vylepšilo a v okamžiku, kdy nestihnu, příště už nebudu věřit tomu, že jo a dám preventivně koš a basta. Nesmím ztratit ani jednu příležitost k tomu, aby se to už jen zlepšovalo
promiň ale fakt si nemyslím, že přemýšlíš hlavou takže když zase třeba porvou ausinu tak ta to sice odsere, ale ty už budeš vědět že to příště nestihneš, to je fakt dobrý.Řeknu ti to dopředu-nestihneš to!
|