| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:45
- Nahlásit
Gi a smečka
právě že Švýcarka žere málo, dlouho jsem řešila, že byla jako kostra a nechtěla žrát vůbec. Teď je tak akorát, není hubená, ale tlustá taky ne.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:46
- Nahlásit
Gi a smečka
ale i kdyby se u misky nezabíjely...jak víš kolik kdo sní?
Proto má švýcarka půl metráku
No jasně, taky mi to osvětlilo těch 50 kg
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:47
- Nahlásit
Eninka
však neřešíme krmení těch deset stran
Jenže vono to spolu souvisí. Hele, upřímně, bez urážek, nemyslím to nijak zle. Ale ty ty souvislosti fakt nevidíš?
Dodavač krmení, otvírač dveří do ložnice, venčič. Nic víc pro ně nejsi. A v tom je ti dobře? Dělat blbce fenám?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:48
- Nahlásit
Eninka
právě že Švýcarka žere málo, dlouho jsem řešila, že byla jako kostra a nechtěla žrát vůbec. Teď je tak akorát, není hubená, ale tlustá taky ne.
prosim tě, podle mě jsi jí vůbec nevážila a odhaduješ to nebos to udělala blbě jinak to neni možný
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:49
- Nahlásit
Eninka
ještě jeden dotaz - píšeš, že svýcarka je tak těžká, protože je nasvalená z dostatku pohybu, mno řekněmě, že neńí úplně normální, aby fena tohoto plemene vážila 50 kilo (plus minus), ale já se chtěla zeptat, ty jsi pryč od 9 do 17 hodin? Píšu to správně? Kdy bereš čas na vyběhání a plnohodnotné zabavení tak aktivních psů jako jsou bordera a australačka a kde tedy bereš čas na takové vyběhání švýcarky, aby se nasvalila na 50 kilo? To mi přijde trochu divný.
Prosím tě, jak je to s tím Dostálem, co ti tedy řekl?
Co jsis slibovala od zařazení psa do smečky a proč jsi ho chtěla?
Kdo ti poradil tuhle variantu,nebo je to tvůj nápad?
Jak jsis představovala soužití po zařazení dospělého psa do smečky?
Prosím tě odpověz mi, dík.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:49
- Nahlásit
Eninko, když je konfliktním místem cesta po schodech, proč pořád necháváš teda nezakošovaný čuby jít za sebou, když víš, že se zase bitka srthne? A že si v nejhorší možný pozici - první nahoře, tudíž bez možnosti rychlýho zásahu na schodech? A borderu odvoláváš? A necháváš ji v noci vyhnat aussinu až dolu, kde na ní vrčí??? Máš jednu misku na žrádlo a grancle, potenciálně ideální důvod k bitce plně celodenně k dispozici? Nezlob se, vůbec ti nevěřím, že si neděláš celou dobu srandu, nevěřím, že by člověk nechal opakovaně napadat jednoho psa ostatníma dvěma, nevěřím, že by někdo nevěděl, že krmení je konfliktní chvíle, nevěřím, že by někdo opakovaně chodil po schodech tak, aby se za ním strhla bitka. Ne, tomu se totiž věřit nedá. Pravdou ale je, že když si teď šáhnu na tepnu, mám strašně moc rychlejší pulz, protože v sobě strašně potlačuju touhu ti říct, že si úplně .... Ale neřeknu. Jen tohle téma už neotevřu.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:50
- Nahlásit
Jebloňa to je ten princip řevu..lekne se a přestane se soustředit na kokotiny...to že je manžel pokaždý na infarkt je bohužel menší negativum, ale vyřvu je i z bitky, když se zmastily s tou kříženkou bula co má matka.. . Já si myslím že při větším množství psů se nedá neřvat a občas je nefláknout..a nemyslím tím nějaký mlácení. Psi ve smečce se k sobě přece taky nechovaj neustále jak andílci..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:50
- Nahlásit
hally001
pokaždé, když jsem borderu vyřvala kvůli Enince, tak se nasrala ještě víc a zvýšila agresi. Pokud ji seřvu já sama za sebe, když dělá co nemá, tak poslechne a okamžitě nechá nežádoucího chování, ale vůči Enince mi to funguje naopak.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:51
- Nahlásit
Gerda
Pravdou ale je, že když si teď šáhnu na tepnu, mám strašně moc rychlejší pulz, protože v sobě strašně potlačuju touhu ti říct, že si úplně .... Ale neřeknu. Jen tohle téma už neotevřu.
To je vidět, že máš v práci co dělat ))))))))
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:52
- Nahlásit
hally001
a to je ten princip řevu..lekne se a přestane se soustředit na kokotiny...to že je manžel pokaždý na infarkt je bohužel menší negativum, ale vyřvu je i z bitky, když se zmastily s tou kříženkou bula co má matka.. . Já si myslím že při větším množství psů se nedá neřvat a občas je nefláknout..a nemyslím tím nějaký mlácení. Psi ve smečce se k sobě přece taky nechovaj neustále jak andílci..
Mě to nevysvětluj,jezevec už má za sebou dva skoroinfarkty a vždycky mě prosí,abych neřvala jeho směrem.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:53
- Nahlásit
Eninka
Jinak tipuju teda, že švýcarka převzala kontrolu nad krmením. Ty tom možná nevidíš, ale předpokládám, že miska je její a ona rozděluje krmení mezi ostatní. Čímž ti sebrala vedení smečky, páč žrádlo má bejt tvoje. No a vzhledem k tomu, že jí to bez problémů prošlo, zahájila útok na ložnici. Hodlá si ji obsadit a shodit tě z nějakého vedení úplně.. Aby to nedošlo tak daleko, že si o sobě fakt bé myslet, že je šéf a jednoho krásnýho dne se tě ve vyhrocené situaci pokusí sejmout definitivně..
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
Gerda
u misky konflikt není. Ano, to ostatní jsem dělala tak dlouho blbě, až se to podělalo. Není to otázkou dlouhý doby (ty útoky), ale dlouho jsem na tom "pracovala", aby se to zhroutilo a výsledek mám před nosem. Použiju ty koše a ostatní rady.
|
hally001
Člen |
- Nahlásit
Eninka ale zvedneš jí jednou rukou..já taky zařvu a hned čapnu.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
Eninka
tak si najdi nějakej cvičák, kde ti poradí a kde si najdeš svojí partu lidí, se kterejma budeš cvičit a který tě srovnaj do latě... protože sama na ně budeš kňučet a čučet dál, to se na mě klidně zlob
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:55
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
však jsem cvičák našla a od zítra tam začínáme chodit, mám dmluvený i agility, aby měla bordera víc práce a víc kontaktu s dalšíma psama.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:56
- Nahlásit
Eninka
A odpovíš Eldoguero na její otázky?
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:57
- Nahlásit
pokaždé, když jsem borderu vyřvala kvůli Enince, tak se nasrala ještě víc a zvýšila agresi.Eninka-no je fakt, že naši vědí že je pohoda..mě jen tak něco nenaštve, ale taky vědí, že když se naseru je zle....ona tě asi částečně jako paničku respektuje, ale tu fenku bere jako svůj "problém"..no napiš jak válčíte
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:58
- Nahlásit
Tak jsem dočetla všech milion příspěfků a jsem teda docela z toho špatná.
Eninka
Ty se prostě okamžitě vyser na nějakou útlocitnost, stejně ti je naprd - jako bordeře je ti líto nechat koš a svýho dalšího psa necháž do krve rozervat? Opakovaně? Tak si to přeber v hlavě, vždyť to ani nemá logiku.
Jestliže na ně řveš a je ti to k ničemu, prostě je to málo a musíš použít nějaký fyzický řešení. To fyzické řešení musí bejt dost razantní aby to zastavilo to nežádoucí chování - když vidim mi pes vyjíždí po druhym, já ho chytnu a on stejně vyjíždí, tak je to prostě málo!
Krmit psy ze stejný misky je trotlovina, krmit psy co se perou ze stejný misky hraničí s nedostatkem zdravýho rozumu.
Jestli ti fakt jde o dobro tvejch psů, tak je přestaneš rozmazlovat, nasadíš koše, sebereš jim privilegia a začneš jejich spory řešit okamžitě jakmile vzniknou, s prvním zavrčením a špatným pohledem.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:58 - Změnil/a: Mathea
- Nahlásit
Eninka
Použiju ty koše a ostatní rady.
Bezva, slava! Cvicak taky super.
all
Vi tady nekdo o nekom, kdo bydli pobliz Eninky a mohl by ji doma s tou smeckou pomoct??? Ukazat, jak co delat, jak resit, co vsechno je spatne..Protoze z Eninky lezou dalsi a dlasi veci, ktery proste v tyhle situaci spatne jsou a to si zdaleka nemusi uvedomit vsechno.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:58
- Nahlásit
Eninka
Mě by pořád zajímalo, jak jsou ty čuby zaměstnaný. Co s nima děláš?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:00
- Nahlásit
Mathea
Vi tady nekdo o nekom, kdo bydli pobliz Eninky a mohl by ji doma s tou smeckou pomoct???
Vlčáčková, naštěstí se prý ale stěhuje.
|
Gi a smečka
Člen |
- Nahlásit
Mathea
Jo, na tohle už jsem měla taky cukání. Ať je jaká chce, tak todle je dost velkej průser a bé pohřeb zanedlouho.
|
younglady
Člen |
- Nahlásit
Eninka
ty zařveš na bocku, ta se ještě víc nasere a jde do aussiny. a co třeba zařvu, chytnu za flígr a obloukem vyhodím do jiné místnosti/ven a prostě vyloučím že smečky? a tam ať se třeba pos*re.... jako promiň, ale to, co tu popisuješ mi přijde jako naprostej extrém, kde bych v tuhle chvíli nejraději doporučila sehnat fenám nový domov a koupit si plyšovýho psa....
buď nakup koše a klece a začni feny zajišťovat a separovat a pracovat na každý zvlášť, nebo jim fakt najdi nový hezký domov... taky nemáme ve smečce zrovna jednoduchý plemena - aussina, russell teriér a velký knírač - vše feny, vše kastrované. kníračka se do teriérka zakousla jednou (vinou teriérky) a dostala takovej kotel, že už stačí jen zařvat a končí a mizí... jednou mi někdo řekl, že tvůj pes musí vědět, že ty ho můžeš i zabít... neříkám, že s tím úplně souhlasím, ale ve tvém případě bych to fakt aplikovala...
|
hally001
Člen |
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová-snad to bude cvičák kde to funguje a není tam "šéf" co si léčí komplex na laicích ...aby neodešla po dvou lekcích s elektrikou...to je oblíbený řešení ..
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
Eldoguero
věnuji se jim jak přijdu domů až do večera a celý víkendy. Ale je fakt, že asi málo feny zapojuju do důležitých aktivit. Lítáme s létajícíma talířema, prostě blbneme, děláme prostě všechno možný. Nechci komentovat svoji komunikaci s panem Dostálem, s ohledem na jeho osobu, tak se omlouvám. Nestíhán reagovat na všechny příspěvky, to taky omluva.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:01
- Nahlásit
hally001
neboj, zaprvé mám školu od Luďka Šilhavýho a vím, co si nechám líbit, co je blbě a co ne. Z toho obavu nemám. Nikdy bych si nenechala radit elektriku apod.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:02
- Nahlásit
Mathea
nevim, kde Eninka bydlí
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:02
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Vlčáčková, naštěstí se prý ale stěhuje.
Pani, jste naprosto blbá.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:04
- Nahlásit
Eninka
Nechci komentovat svoji komunikaci s panem Dostálem, s ohledem na jeho osobu
PROČ??? Jestli máš zkušenosti vezkrze pozitivní a mohla bys ho doporučit, tak proč to výš???
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:04
- Nahlásit
jo, a Vlčáčková podle mě nemůže být normální, protože říct že si za to ta fena může sama, to je vrchol.
|