| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:01
- Nahlásit
Omlouvám se, musím teď tak na hoďku odjet, ale nebojte, já se vrátím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:02
- Nahlásit
Eninka
ale taky to, že pořídila svým borderám (čtyřem) deset oveček a pracuje s nima tímto způsobem. Nechtěla bych ovce pro pobavení psa, ale ke spolupráci a nějaký zodpovědnosti bordery.
To je kravina, chápeš? To je jako kdybys na zahradu postavila agi překážky a čekala, že pes si po nich sám bude hopinkat
Borderka si zaručeně bude hrát s ovečkama...otázkou je jak dlouho můžou ovečky vydržet neustálé přehánění z jednoho konce výběhu na druhý než utýrané chcípnou
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:15
- Nahlásit
Eninka
Stádečko oveček... a co lumíka?
http://www.youtube.com/watch?v=yhN32Bo-2gI&list=FL J_av0SmNlrqnY5eTBJN7Xg&index=1
Ne,nic vim že je to vážná situace,ale promiň některý tvoje nápady jsou tak neuvěřitelný, že to jde jen těžko absorbovat
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:17
- Nahlásit
Sízra Milanová
co je na tom vídeju? mi to v práci nejede
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:20
- Nahlásit
Biluška
otázkou je jak dlouho můžou ovečky vydržet neustálé přehánění z jednoho konce výběhu na druhý než utýrané chcípnou
Otázkou je, pokud má eninka pracovní dobu, jakou má, jak se zvládne postarat o 3 čuby a deset oveček. Což je celkem její věc, jen tady mi to přijde, že budeme řešit válení psa v hovnech tím, že mu koupíme obojek s krystalama swarovskýho, aby si je chtěl udržet čistý a přestal se tak válet.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:20
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
co je na tom vídeju? mi to v práci nejede
jak měl Rimmer z červenýho trpaslíka Lumíka jednou
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:22
- Nahlásit
Sízra Milanová
a zničil mu tepetu s helikoptérami...!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:26
- Nahlásit
Sízra Milanová
Hlasuju radši pro medvídka mývala
Gerda
Si bubá, o ovečky se bude starat borderka. Mě by spíš zajímalo jaké dostanou ovečky jména. Myslíš, že mezi nima bude Malý hnědáček a Velký hnědák? I když to asi ne, ofce sou většinou bílé...tak třá Malý Bobeček a Velké Guvno?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:38
- Nahlásit
Eninka
Tak až přijdeš, mrkni taky na mail. Máš tam nějaké kontakty.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:19 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
No tak já za sebe můžu nabídnout max praxi s takovým chováním u psů. Z toho poslední cca dva roky se tím zabývám hodně intenzivně. Akorát to tady není vidět, páč sem se chodím bavit. V případě, že moji (a pawLINčinu) nabídku přijmeš, žádám dvě věci - pevné kovové náhubky na psy (ano, kovové, radši utržím moncla, než by plasťák praskl) a bude to bez obecenstva. Čili s tebou, případně se členy rodiny. Za to jsem ochotná dorazit, na psy mrknout, podívat se, jak spolu komunikujete a říct ti, v čem jsou opravdu mezery a kde je potřeba zabrat. V případě, že nastane nějaký konflikt, ukážu ti na něm prakticky, jak psy oddělit. Rovněž ti nabízím fofrkurz psího myšlení a čtení toho, co si pes myslí. Abys věděla a znala jemné nuance značící blížící se průser. A názorně ti ukážu, v čem a jak dostat psy zase pod sebe a udržet si pořádek. Klidně ti věnuju celé odpoledne.
Za mě, pokud mám dnešek shrnout, a pokud mám fakta přijmout tak, jak je popisuješ ty, tak jste na nejlepší cestě mít doma nějaký průser. Bordera se nad tebe bude chtít dostat a buď jako první zařve ausina, protože jí stojí v cestě, a nebo jednoho krásnýho dne, až se rozhodneš jí za útok na ausinu vytrestat, se otočí proti tobě. I s BŠO v zádech, protože ta samozřejmě cítí, že bordera u vás velí a proto se jí snaží zalíbit a pomáhá jí.
A vnucovat se v žádném případě nebudu. Mám dost práce se svýma aktivitama. Takže, a to sorry, to si neodpustím, klidně využij nabídky Vlčáčkové, která je opravdu odbornicí na slovo vzatou.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:23 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
Jo a ještě jedna věc. Za předpokladu, že k tobě pojedu, nebude nikde na netu veřejně probíráno, jak to u vás vypadá, co se se psy dělalo, co jsem ti doporučila. Za předpokladu, že si to nebudeš přát ovšem nebo to nebudeš nadále rozebírat sama. A z mé strany nebude nic nějakým způsobem hanlivě nebo degradujíce přetáčeno a zveřejňováno. To fakt svým klientům nedělám.
Pokud budeš chtít, ozvi se mi na alfa-kojetin(a)seznam.cz
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:28
- Nahlásit
Eninka
nemůžeš si čubiny na střídačku brát do práce? Ony mají asi fakt docela nudu.
Borderu bych v ložnici měla v kleci, potmě se dost blbě řeší, kdo vrknul a koho proplesknout. Já nikdy nedávám psa do klece jako trest, dělám to vždy v klidu a psi jí mají jako odpočinkové místo, kde vždy najdou něco dobrého. Klidně bych měla další v obýváku a vypouštěla do prostoru vždy jenom dvě holky, dva kusy psů ošéfuješ líp, než když se ti do sebe pustí tři. Na zahradě zkus vymyslet nějaký separé, prostě si to tam rozdělit plotem aspoň na dvě části.
Máš to už strašně moc rozjetý. Navíc, máš aktivní plemena. Zkus najít někoho, kdo by s jednou čubou cvičil. Jsou pubiši, kterým rodiče psa nedovolí a možná by docela rádi cvičili psa cizího.
Feny jsou neustále na jedný hromadě, to i pro ně musí být opruz.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:52
- Nahlásit
gabifi
což o to, do práce bych brát mohla, ale co bude jedné z nich platný, když bude ležet někde pod stolem celej den. Ony přes den vpodstatě spí, to vím (myslím doma). Mají dvě boudy - velký - a přesto jsou nacpaný pořád v té jedné spolu. Přes den venku fakt problém není, bordera to řeší jen v mý přítomnosti.
Velkou klec má, velkou na BŠO takže bordera by tam být mohla, ale nezlomím to ze dne na den. Kdybych ji zničehonic dala do klece, nevím, co by se dělo, kdybych ji ráno pustila, aby to nebrala jako útisk oproti těm zbylým venku v ložnici.
U mě jde teoretick dost těžko dát třeba jednu ven a dvě dovnitř, protože celej život žijou všude. Když jednu dám ven, okamžitě začne skákat jak šílená na dveře a chce dovnitř. Prostě zajetý pravidla, který vím, že musím změnit, ale nechci to řešit úplně zlomově. Nechtěla bych, aby se některý z nich věnoval někdo další, cizí, myslím jak zmiňuješ. To si spíš sama přeorganizuju čas a život abudu to dělat sama. Já fakt žádný akutní problém neměla, dokud se to nesesypalo. Vlastně nejhorší je to ty tři týdny od prvního zabíjačkového útoku, poslední tři dny se to děje denně, z toho jsem 3 x zabránila velké se zapojit, díky tomu máme jen rozjetý stehy a původní rány a pár nových a ne mrtvolu Eninky. O to hůř ale, že to jde tak natvrdo, že nesmím ztratit ani jednu šanci napravit tento stav. Eninka kdysi byla nejmilejší dvojka s Bárou, prostě milující se fenky a jednoho krásnýho dne vystartovala po Báře a bylo od tý doby vymalováno. Rvačky na denním pořádku, pokousaná Bára, ale nikdy vyrvaný kusy masa jak teď, tohle je jiný. Eninku jsem dostala zpátky do pohody a najednou novej problém, horší a o moc - ve smečce.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:54
- Nahlásit
Gi a smečka
dám vědět, díky
Za předpokladu, že k tobě pojedu, nebude nikde na netu veřejně probíráno
tohle jediný bych taky nechtěla,
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:55
- Nahlásit
gabifi
Máš to už strašně moc rozjetý.
Taky myslím...
Eninka
Úplně bych se vykašlala na to, kdo kdy komu šlápnul na kuří voko, ale kdo je schopen a ochoten pomoct vzniklou situaci řešit... Podle toho, co jsi psala, se to dá podle mě nejspíš jěště zvládnout, ale je to za 5 12.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:57
- Nahlásit
Eninka
nechci to řešit úplně zlomově
Hm, tak tudy cesta nepovede...
Přes den venku fakt problém není
Chceš mi říct, že i přesto, co se u vás poslední tři týdny děje, je necháváš během své pracovní doby všechny tři pohromadě?
najednou novej problém, horší a o moc - ve smečce
No vo to de vod začátku, jen ty to nevidíš a nejsi schopna si to uvědomit..
Je mi těch psů líto, protože škaredě doplácej na tvůj laxní přístup a jednoho dne na to doplatí některej z nich nejhůř..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:58
- Nahlásit
gabifi
musím upřesnit to s těma cizíma lidma, myslela jsem to tak, jak jsem zkusila naznačit, prostě aby se jim věnoval i někdo jiný v mý nepřítomnosti třeba, cvičení a tak...
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 17:59
- Nahlásit
Eninka
Za předpokladu, že k tobě pojedu, nebude nikde na netu veřejně probíráno
tohle jediný bych taky nechtěla,
Tak tohle beru jako samozřejmost.. Pokud se mě veřejně zeptáš nebo mě vyzveš k ohodnocení, nebudu mít problém odpovědět, co jsem tam dělala a radila. Ale jinak ne..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:01
- Nahlásit
Gi a smečka
tak tudy cesta nepovede
myslela jsem z minutu na minutu klec na spaní, separace někdo doma, někdo venku a tak, ale podcenit to nechci v žádným případě, tu situaci
všechny tři pohromadě?
zatím ano, jak říkám přes den je klid, snad se mi to nevymstí
jen ty to nevidíš a nejsi schopna si to uvědomit..
vidím, akorát si s tím teď najednou nevím rady
Je mi těch psů líto, protože škaredě doplácej na tvůj laxní přístup a jednoho dne na to doplatí některej z nich nejhůř
souhlasím, i já to tak cítím
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:02
- Nahlásit
Eninka
Eninku jsem dostala zpátky do pohody
Tohle si moc nenamlouvej
Gi a smečka
To byl vtip s tim raportem žiši ))))
Kolik bereš za lekce?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:05 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Eninka
myslela jsem z minutu na minutu klec na spaní, separace někdo doma, někdo venku a tak, ale podcenit to nechci v žádným případě, tu situaci
snad se mi to nevymstí
prosím tě, a jak si to vlastně celý představuješ, že se bude dít?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:06
- Nahlásit
Eninka
Pribylo nejak strasne moc stranek, koukam. Proctu si to treba casem postupne, ale dulezity, aby sis TY z nich vzala nejaky ponauceni, navod, vyuzila nabidnuty pomoci, rad. V zajmu svych fen.
Z tyhle posledni stranky mam pocit, ze se v tom svym souziti se psama matlama patlama paprtala tak nejak, ze ani nevis jak. Pokud ti nekdo nabizi pomoc - nevim, kdo je Gi a smecka (teda ted uz vim, dle emila) - pokud si troufa, proc to nevyuzit. Nezaujatej pohled na vase denni konani a este zaruka nerozpatlavani toho na netu, proc ne. Pokud nemas jinyho pejskare pobliz, co by ti poradil. Jen se divim, zes nehledala nekoho uz davno, na konkretni pomoc v realu a ne jen po netu ci tlf. Ja bych mela taky jeden tip, ale poseckam, jak dopadne to vyse nabidnute.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:07
- Nahlásit
Eninka
ta borderka normálně žárlí a chce tě jenom pro sebe. U border nic nového pod sluncem, jsou dost majetnické . Krom toho bych řekla, že se těžce nudí. Proč si, prosím tě, se svojí pracovní dobou a životním stylem pořizovala borderku? Nemusíš odpovídat, to byla jen řečnická otázka.
Začni se jí věnovat, makej s ní co to půjde. Cvičák jednou týdně stačit nebude. Ona potřebuje zaměstnat, unavit a mít "své jisté"- tedy to, že zítra na ty překážky zase půjde, nebo že zase bude disk, nebo střapec...prostě dennodenní zaměstnání. To je podle mě jediné co může pomoc.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:07
- Nahlásit
Eninka
Eninko, separuj je, tohle může dopadnout opravdu hodně zle a není cesta zpátky... Navíc ta potrhaná fenka je teď jěště víc zranitelná. Nějak to vymysli a nenechávej je spolu...
U nás to málem skončilo smrtí, a asi nejen Toničky. Kdybych to nezažila, nevěřila bych tomu...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:15
- Nahlásit
Biluška
normálně žárlí a chce tě jenom pro sebe.
žárlí, protože kdykoliv je Enie blízko mně nebo chce jít ke mně třeba venku, okamžitě se přisune a odhání ji kroužením a čučením, tím zlověstným...
Proč si, prosím tě, se svojí pracovní dobou a životním stylem pořizovala borderku
můj styl je ten, veškerý čas, co jsem doma jsem s nima, to není až tak málo. Plno lidí má psy a chodí do práce. Nejezdím nikam, na dovolený, nikam nechodím, prostě každá minuta co jde jsem s nima.
Myslela jsem, že to bordeře bude stačit, ale nestačí, to už dnes vím taky
musím pro ni zařídit víc aktivit než pobíhání doma s pantoflama a talířem v luftě.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:15
- Nahlásit
Eninka
Přes den venku fakt problém není, bordera to řeší jen v mý přítomnosti.
Tak si asi rusivy element ty, mozna je svym necitelnym chovanim, premirou emoci, nejasnych povelu apod jen stresujes natolik, ze ty cuby zacnou byt nervni z tebe. Treba nejsou vubec tak agresivni, jak popisujes, treba maji v hlave gulas jen z tebe. Staci mirneji nevyrovnany pes a hned je s takovym vedenim/nevedenim problem na svete. Fakt, at se na vas podiva nekdo v realu.
A jeste prosba, pokud chces neco fakt zmenit, nezacinej s tim že musím změnit, ale
Tyhle ALE jsou asi prave to, co vas dovedly az sem, do tyhle diskuse. Takze prestan "ale" ovat a zamysli se, prestan z tech psu delat chudinky, co nevydrzi chvili separovany a co musi byt v nejakym utisku. Misto aby se cuby podridily tobe, budes si ty reorganizovat praci a tak??? To je ponekud uchylne, vzdyt jsou to psi a ne postizene deti (pardon, ale lepsi primer me nenapadnul).
Uchop se sance pomoci, kterou ti tu lidi nabidnuli, prestan resit po netu ale vrhni se na to i v realnych situacich!! Drzim palce.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:17
- Nahlásit
Eninka
čistě teoreticky proč se tohle téma jmenuje pro Eninku ?
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:17
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No to bylo v návaznosti na něco jinýho, ne na tebe. Ten raport. Za lekce hodina stopáďo plus cesťák standard. Ale když pak komunikujeme mejlama, tak si neúčtuju. Ale potřebuju samo ty psy nejdřív vidět.. Páč teda co mám zkušenost, tak v 99% případů pes při osobní schůzce řekne něco naprosto iinýho, než majitel.
Fifi
pokud si troufa, proc to nevyuzit
No, tady o troufání nejde. Podle mě by to dokázala zpracovat většina z nás, co tu dneska do toho pindá. Spíš jde o to, essi si pak Eninka troufne jít podle toho, jak jí to nalajnuju. Páč pokud to má doma za pět dvanáct, tak to bude vcelku náročný. Hlavně na důslednost a jasný a průhledný jednání, dobře čitelný pro ty psy.
Eninka
Ze dne na den ji zavři do klece a nediskutuj s tím o tom. TY jsi snad šéf a ty si můžeš diktovat, co gdo bude dělat. Jak to chceš dělat? Tejden jim klidně vysvětlovat "ahojkyprincezno, víš, játěasinapětminutzavřudoklece, essibéšzlobit"
Heh.. Vidělas někdy, jak to vypadá v baráku, kde se smečka pustila do jednoho psa, za nepřítomnosti majitele? Já jo. Viděla jsem to doma a věř tomu, že mě to strašilo ještě hodně dlouho..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:19
- Nahlásit
laguna
ze by epitaf?
Ale ne, verim, ze se panicka vzpamatuje a zacne to skutecne resit!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:19
- Nahlásit
laguna
pže u nás si s ní nikdo nepovídal
|