| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:22
- Nahlásit
Sízra Milanová
a tenkrát sis řekla že si pořídíš čubu další?
právě že ne, Terka se narodila loni v únoru, v dubnu jsem si ji přivezla a koncem srpna začaly ty rvačky od Eninky. Kdyby jsem měla ten problém, nevzala bych si třetího psa - fenku - do smečky.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:23
- Nahlásit
Venta
nenapsala, počkám po zprávách, ať ji neruším
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:23 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
Jo. Každá do jinýho kouta a stále do toho samého. My máme ještě každý jiný tvar misky, takže si je psiska poznají i podle toho. V naší stěhovací domácnosti se totiž ty kouty stále mění.
U nás je příprava žrádýlka tak trošku týrání zvířat. Pro špatné zoubky musíme rozpustit tvrdé granulky na měkké granulky. Takže se granulky zalijí vodou a nechají stát. A psiska na ně zírají a hlídají si je z určité vzdálenosti. Nikdo nesmí vrčet a už vůbec se rvát. Většinou nejblíž leží Astřička a snaží se (ne)dělat držtičky. Když je rozpuštěno, rozdělí se patřičné mističky do koutů, stále ve stejném pořadí psů - B, A, V a nakonec S. A každý psík si jde se mnou, ostatní nesmí připravené misky mezitím vyžrat a nesmí jít taky. Od Astřičky chci pusinku a Vlčáček musí před položením mističky usednout a zklidnit se (ze začátku lítal i přes nábytek...).
No a pak se napapají, vzájemně si zkontrolují prázdné mističky, přijdou se pomazlit a jdou spolu trošku dovádět.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:26
- Nahlásit
Vlčáčková
No a pak se napapají, vzájemně si zkontrolují prázdné mističky, přijdou se pomazlit a jdou spolu trošku dovádět
to mi zní jako rajská hudba, já asi měla mít fakt radši plyšový medvídky, návod jak se k nim chovat bych mohla odkoukat od mistra Beana
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:26
- Nahlásit
Eninka
Jen jeste za sebe.. Rozhodne se s holkama domluv nejlip rovnou na zitra, jestli to jen trochu jde. Neres nekoho jinyho. Jak tu nekdo psal - ted jdou stranou vsechny slapnuti na kuri oka. Holky ti poradej, pomuzou, je zbytecny otalet proste, v tyhle situaci uz si to nemuzes dovolit.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:28
- Nahlásit
Eninka
Rozhodne se s holkama domluv nejlip rovnou na zitra, jestli to jen trochu jde. Neres nekoho jinyho.
Přesně jak píše Mathea, na nic už nečekej. No a hlavně neřeš rady od Vlčáčkový ani její story s psíkama
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:29
- Nahlásit
Mathea
je zbytecny otalet proste, v tyhle situaci uz si to nemuzes dovolit
já vím, akorát zítra jsme měly s Terkou začít ten cvičák, ale ten mi neuteče, to je fakt
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:30 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
No, neblbni, však já mám malý pejsky. Všechny hodný. Jsem měla kliku, no. A k tomu jsem cholerik a neseru se s nimi. To víš, že příchodem Vlčiska přišlo i nějakého zavrkání u mističek. Provinilec byl chycen a umístěn na samotku do chodby. Nebo dva provinilci. Zbytek se najedl a provinilec(ci) čekal za dveřmi. A pokud se pokusil vyžrat misku před mým rozdáním, byla miska umístěna na stůl nebo na kamna a byla vydána až třeba za půl hodiny.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:31
- Nahlásit
Venta
No a hlavně neřeš rady od Vlčáčkový ani její story s psíkama
každá story od každýho je pro mě poučný jak by to mělo být a jak to u mě prozatím není, cením každej příspěvek
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:33
- Nahlásit
Vlčáčková
já jsem hrozně měkká, vylouděj ode mě všechno a co nevyjouděj, seberou si samy, teda jen Terka, ty dvě už to nedělají.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:35
- Nahlásit
Eninka
To bych jí asi "přerazila", kdyby mi brala, co nechci.
Buď důsledná. Když něco ne, tak prostě ne. Jedno co.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:36
- Nahlásit
Eninka
Treba to pujde s cvicakme nejak casove skloubit, ale ted je fakt nejdulezitejsi vedet, jak na ty konflikty doma a co vsechno zmenit a hned na tom zacit delat..
Hele ja nez jsem poznala Fifi, tak sem mela psa taky dobryho capoucha.. Mohla by ti vypravet Neslo to sice do extremu, ale potreboval pristrihnout kridylka. Rozumim ti v tom "outlocitnictvi", i kdyz ses na tom dle vseho podstatne hur jak ja, ale na tohle proste neni misto a cas. Musis konat!
|
makrel
Člen |
- Nahlásit
Eninka
jak jsi se mohla s tímhle měkkým přístupem dožít dospělosti? to tak máš i na lidi?
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
Eninka
Gi můžeš psát hned, nekouká na zprávy. Pět minut na domluvení času ji z ničeho nevytrhne.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:40
- Nahlásit
makrel
to tak máš i na lidi?
právě že mám, já jsem celkově taková a taky díky tomu mi kolikrát ti lidi dali přes prsty, protože já pořád všude a ve všech hledám nějaký dobro, i když tam není. A já stejně i tak třebas opakovaně vůči těm lidem jsem zase taková, a zase se mi to vrátí jak bumerang. Já se snažím házet chlebem i po těch, co po mě hází kamenem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:42
- Nahlásit
Eninka
akorát pořád nevím, jak jim ty misky přidělím, asi každou úplně jinam, protože by si jinak od sebe žraly, jelikož doteď všechny svorně jedly z té jedné veliké a problém spolu u misky nikdy neměly.
Proste kazdy jednu, nekam daleko od sebe. Ideal na zacatek kazdy extra do pokoje, kdyz nejsou zvykly, aby si tam nelezly.
Ja ted zrovna krmila. Rotvici a dve terierky, cili tri feny. Vedi, ze se jim zradlo pripravuje, stepujou pod linkou. Pokud by nektera z nich loupala belmem po jine, ze je jako nepusti k lince, nebo tak neco, ihned vysmazi z kuchyne za mriz dverni (ale to se u nas nedeje). Pak vezmu misky pro terierky, odnesu kazde na sve misto navykle misto. Posledni dostava magorka rtw, separe v kuchyni, hltna. Driv sem mela 4 cuby a zraly vedle sebe, misky v rozestupech cca metru. Pod mym dohledem. Protoze rtw vdechavaji zradlo rychleji, tak abych pak zajistila, ze nepolezou teroskam do misek.
Vlčáčková
A každý psík si jde se mnou, ostatní nesmí připravené misky mezitím vyžrat a nesmí jít taky. Od Astřičky chci pusinku a Vlčáček musí před položením mističky usednout a zklidnit se (ze začátku lítal i přes nábytek...).
No a pak se napapají, vzájemně si zkontrolují prázdné mističky, přijdou se pomazlit a jdou spolu trošku dovádět.
Tak takhle to funga u vas, no. Ja osobne, pokud by po mne chtel cisnik pusinku, nez mi polozi svickovou na stul, byla bych hodne v nervu. Zklidneni psa, nez polozim misku, to pochopim. Ja jak polozim misky, tak proste zerou. Jednotlive, nevim, proc by mely cekat, nez dojdu do kuchyne zpatky - buzerace na nepravym miste.
A hlavne kontrolovani prazdnych misticek - zni to krasne, ale bacha na to, mysleno na Eninku. Slecna Sadlo si mohla zkontrolovat vsechny ostatni, i zbytek mezi sebou, ovsem do ty jeji nesmel nikdo ani rypakem se priblizit. Cili opet situace, ktera muze v ne prave vychovany smecce vyvolat nekde konflikt.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:43
- Nahlásit
Eninka
ach jo, tak to ti nezávidím. ono se to nevyplácí
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:49
- Nahlásit
Eninkatak zkus jednu věc, třeba ti nebude fungovat, ale třeba jo...když začne, chyť ho za krkem, to znáš, a podívej se mu do očí a řekni mu těma očima - výrazem, pohledem, že se ti to nelíbí, prostě tak, jak když bys se takto tvářila na člověka, takovej ten výraz zamračenej, jestli chápeš. Udělej to pokaždé, když bude chtít dělat něco, co nechceš...časem nebudeš potřebovat chytat za krkem, bude stačit ten pohled. Já takto docílila toho "klidu ve smečce" a nejenom toho.
-já jsem pročítala jiný tvý příspěvky, zajímá mě jak to se psama máš..Proč už ti tohle nefunguje? Já myslela že to řešíš už rok...To je věc kterou ti tady někdo radil a..Jinak já na dogu taky čumím, když jí něco řikám podruhý..ale koukám spíš výhružně..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:49
- Nahlásit
Fifi
Jednotlive, nevim, proc by mely cekat, nez dojdu do kuchyne zpatky - buzerace na nepravym miste.
Do jaké kuchyně? Když je miska na místě, tak samozřejmě žerou. To je stejné jako u Vás. Jinak Astřička mi dává pusinku ráda, začala s nimi sama, takže Tě to nemusí nijak iritovat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:51
- Nahlásit
Eninka
Já se snažím házet chlebem i po těch, co po mě hází kamenem
To už jsem si všimla mockrát.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:54
- Nahlásit
Eninka-já se snažím házet chlebem i po těch, co po mě hází kamenem -A může se zeptat proč? Bojíš se jich nebo je ti jich líto...já to nechápu, když jde do mě někdo kamenem vemu na něj kámen taky, to mě přijde přirozený..
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:55
- Nahlásit
hally001
no holt někdo je asi nepoučitelný
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:55 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Eninka
stetisek123
Ale jak říkám, já se umím nas..., ta intonace v tom hlase je nejdůležitější, pak už pro příště stačí jen korekce tím hlasem. Tak bych to řešila já
Já sice skoro neřvu a fyzický tresty téměř nepraktikuju, ale mí psi bezpečně poznaj podle intonace, že jsem fakt nasraná. Že je zle a může bejt eště hůř...
Jak tu např. někdo zmínil "proletění se", tak to je jediný, co Žofku dostalo ze zuřivýho, agresivního, hysterickýho rauše, aniž by se z toho jěště víc hroutila... Ty lety by se daly spočítat na prstech jedný, no kecám.., obou rukou, ale zabraly, a Žofii nerozhodily tak, jako když jsem ji kdysi, když mě kousla, za trest jemně přimáčkla k zemi, to ji rozložilo na prvočinitele a šílela jěště víc...
To jen pro příklad. Na Hipíka jdu jinak a jěště úplně jinak na Rozinku...
Když chceš psovi dát najevo, že tě naštval, a že tohle NE - zapomeň na asertivitu, sentiment, složitost světa, těžký dětství a slušný vychování.
Je celkem jedno JAK to psovi řekneš, hlavně, aby to bylo krátký, jasný, čitelný sdělení.
(Nějakými "ale" a různými úhly pohledu, si lámej hlavu sama )
Taky se mi v mnoha případech osvědčilo zcela nespravedlivé, nečestné a nesportovní zavedení "kolektivních trestů". Když nastala nějaká situace, že na sebe začínali bejt hnusný, neřešila jsem, kdo si začal, ale brala jsem to šmahem .
Z rivalů se obratem ruky stali spojenci, olizovali si nosy sedíc natištění vedle sebe a vrhali na mne ukřivděné pohledy - nic tak smečku nespojí, jako společný nepřítel
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:55
- Nahlásit
hally001
kde jsi ten citát našla? Přesně tohle mi vyřešilo situaci loni v Eninkou a Bárou.
že to řešíš už rok...
ne rok, loni v létě jsem řešila Eninku a teď s tím přišla Terka, akorát že tehdy právě útočila jen ta Enie, tak jsem tozvládla s touto radou s tou komunikací očima a řečí těla, akorát teď to právě nestíhám aplikovat v souboji s časem a razancí těch dvou fen.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:58
- Nahlásit
hally001 Eninka
Ja jsem taky hodne mekka- grin uz se tady parkrat resil- ale abych byla tak mekka ze nenasadim psovi nahubek kdyz mi dorvava druheho.. To nejsem tady totiz na mekkosrdcatost neni misto!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:59
- Nahlásit
hally001
A může se zeptat proč? Bojíš se jich nebo je ti jich líto...já to nechápu, když jde do mě někdo kamenem vemu na něj kámen taky
nebojím, a ani mi jich není líto, jen si naivně myslím a s tím "naivně" to myslím doslova, že když je někdo zlej a já budu k němu pořád dobrá, že si třeba uvědomí, jaký je a jak se chová, a změní to. Výsledek mého přístupu je : nezmění
Pak si teprve řeknu, že ten člověk nestál vůbec za nic.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:00
- Nahlásit
Eninka
někdo zlej a já budu k němu pořád dobrá, že si třeba uvědomí, jaký je a jak se chová, a změní to.
to nemyslíš vážně, že ne
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:01
- Nahlásit
Eninka
Psala jsi tý Gi? Pokud ne, bereš vůbec tuhle nabídku?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:03
- Nahlásit
Vlčáčková
Do jaké kuchyně? Když je miska na místě, tak samozřejmě žerou.
O kuchyni jsem mluvila sve.
A každý psík si jde se mnou, ostatní nesmí připravené misky mezitím vyžrat a nesmí jít taky.
Aha, takze jako vyzrat z linky, to jsem z tveho textu nepochopila.
takže Tě to nemusí nijak iritovat.
Proste si to nenapsala jasne a znelo to, ze rozdas misky a pes se nesmi dotknout, nez reknes. Me irituje fura veci, ale tohle nechame byt, jo? Nic, nebudu to tu rozplyzavat.
Eninka
Ty dej pak kdyztak vedet, zda se cuby trochu nazraly, ikdyz pochybuju, jestli si misku spolecnou sebrala az v podvecer. Takze rady vyse ad krmeni uplatni spise v dalsich dnech.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:04
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
Já sice skoro neřvu a fyzický tresty téměř nepraktikuju,
já právě taky ne. Báru mi pomohl vychovat a vycvičit Luděk Šilhavý a to formou pozitivní motivace. Nikdy jsem na ni nemusela ani zvýšit hlas. Eninku mi pomohl vyřešit někdo jiný, ale opět pouze komunikací se psem mimoslovně, pochopení psího vnímání a radami s košíkem atd atd., ale dalo to fušku, protože tyto věci byly pro mě trochu španělskou vesnicí. Mohlo by se říct, že mám základy na to se domluvit se psem a poradit si se situací, a přesto to nezvládám.
|