| Autor |
Zpráva |
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:28
- Nahlásit
Eninka
Dobrý, tak sháněj náhubky a přemýšlej nad termínem. Mi je to tak fuk. Sobota odpo, pátek a neděle kdykoliv.
Essi se ve dveřích potkám s Vlčáčkovou, tak se na patě otočím a pojedu dom.
Du venčit, tak si to promysli essi chceš nebo nechceš. Dojdu za pár hodin.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:29
- Nahlásit
Eninka
no asi tím, žes to nechala dojít tak daleko
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:30
- Nahlásit
nedopustím věci, který by mohly být spíš k tíži, protože vím, že někde to teda nefunguje vůbec ve prospěch psů
Nesouhlasím. Kdyby to tak bylo, tak to u tebe doma nevypadá tak, jak to tam teď vypadá...
Jinak nebudu psát znova to, co psaly holky. Souhlasím s nimi. Souhlasím s leteckým dnem, souhlasím s trestem byť jen za hozené oko, zvednutý ocas apod., souhlasím s oddělenými miskami a přísnými pravidly při krmení (mezi tímto a tvým postavením doma je velká souvislost).
Že bordera bosní i na tebe, tak tomu se nedivím, přijde mi to přirozené při takových podmínkách. Přitom to není tak těžký, stačí jim vysvětlit, že velíš ty.
A taky je jasné, že problém jsi ty, z toho, že se tohle děje jen ve tvé přítomnosti. To si uvědom.
Fakt si najdi někoho poblíž, kdo by ti ukázal jak postupovat. Začni se fenkám věnovat individuálně, nevyhýbej se konfliktním situacím, ale naopak je co nejvíc trénuj.
Dej těm psům prostě pravidla a budou šťastní oni i ty...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:31
- Nahlásit
Eninka
Uvažovala jsem i o stádečku ovcí
prosim tě, bordera s tebou nebude spolupracovat v péči o ně
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:33
- Nahlásit
impact
Jestli chceš, ráda pojedu s tebou... Můžu případně vzít auto.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:33 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Eninka
Já to všechno vím, všichni máte pravdu, on, vy....
Prosím si nespojovat moje jméno ani nick s panem Dostálem byť touto nepřímou formou, děkuji.
Mě zajímá jen to co ti řekl na pořízení si psa?
A kdo ti tedy poradil, že si máš za dané situace pořídit psa - samce? To snad není tak hrozný, abys mi nemohla odpovědět?
Uvažovala jsem i o stádečku ovcí
Nemám s pasením pražádnou zkušenost, tak nevím jestli je to k něčemu, když bude pes u ovcí sám a bude si vlastně pást podle sebe. Fakt nevím, na tohle bych se asi zeptala někoho, kdo pase, ale můžu to zjistit.
jinak rozhodně bych je nepořizovala domů k dalším dvěma fenám, aby měly další důvod proč se požírat
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:34 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
pawLINka
Nu, paráda. Můžeme jet klidně hned zítra.
Essi budou ty náhubky.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:34
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
bordera s tebou nebude spolupracovat v péči o ně
to si nemyslím. Já bych nerada, aby to celý vyznělo, že je jen rozcapenej pes, zlej či nevychovanej. Je milá, akční, ze mě má respekt ve všech situacích, jen ne v té nejzásadnější, takže vlastně nemá asi, napůl respekt, žádnej respekt, to uznávám
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:35
- Nahlásit
Gi a smečka
pawLINka
všichni se budeme těšit na raport
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:36
- Nahlásit
Eninka
dokud nedáš smečku dohromady a dokud je dohromady neuposlušníš, tak nic nevymejšlej, dopadlo by to jenom blbě...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:36
- Nahlásit
Eninka
na ovce se vyser prosím tě!!!!!!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:39
- Nahlásit
kejtlin
na ovce se vyser prosím tě!!!!!!
ty seš tak krásně zvukomalebná )))))))))
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:39
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
steroidy???
hm, tak nějak
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:43
- Nahlásit
Já už na to nemám......nejdřív pes a teď ještě ovce.
Víš co...jo!a přivez to najednou,ať s tím masakrem není tolik práce.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:43
- Nahlásit
Eninka
Na co chceš ty ovce? Aby jako borderka měla vyžití? To si představuješ, že bude 20 hodin denně honit ovce přes zahradu tam a zpátky? . Ono borderka by asi chtěla, ale co na to ty ovce?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:44
- Nahlásit
BŠO nechám znovu zvážit a poinformuju, je mi divný, co píšete o té váze
kejtlin
jo, zatím na ně kašlu, zase to byla jen úvaha, ale kdo má borderky a prostory, tak i takto řeší jejich "zaměstnání" hlavičky
Lucie Kratochvílová
všichni se budeme těšit na raport
doufám, že se to nedostane až do bulváru
markel
děkuju za příspěvky, ještě jsem nezvládla reagovat
Eldoguero
Mě zajímá jen to co ti řekl na pořízení si psa?
že by to svým způsobem mohlo fungovat jak si myslím, ale pouze za podmínky, že budu mít zvládnutou stávající smečku
a že naopak bych mohla mít problém ještě větší
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:46
- Nahlásit
Eninka
KUP DNESKA TY PEVNÝ KOŠÍKY,NEJLÍP S FENAMA,ABYS JE MOHLA VYZKOUŠET JAK SEDÍKOŠÍKY KOVOVÝ NEBO PLASTOVÝ!!!!!!!!!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:47
- Nahlásit
Biluška
Na co chceš ty ovce? Aby jako borderka měla vyžití? To si představuješ, že bude 20 hodin denně honit ovce přes zahradu tam a zpátky? . Ono borderka by asi chtěla, ale co na to ty ovce?
prostě jsem myslela, že bude mít na starost i jiný věci, než opírání Eninky. Tohle mi poradili ti, co borderky chovají
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:49
- Nahlásit
kejtlin
pro ty dvě malý mám košíky doma, pro BŠO nevím, jak se napoprvé trefím s velikostí
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:50
- Nahlásit
Eninka
to si nemyslím. Já bych nerada, aby to celý vyznělo, že je jen rozcapenej pes, zlej či nevychovanej. Je milá, akční, ze mě má respekt ve všech situacích, jen ne v té nejzásadnější, takže vlastně nemá asi, napůl respekt, žádnej respekt, to uznávám
Nevím, jak to máš ty, ale mě, když byl průser se Žofkou, tak pomohlo, mimo rad lidí, kteří mají teriéry, i to, že jsem jednak vypsáním upustila ventil, získala trochu nadhled, tím pádem si i srovnala myšlenky a posléze mi doběhlo, kde jsem dělala nevědomě chyby. Na Žofku se prostě muselo jinak, než na všechny psy, se kterými jsem dosud přišla do užšího kontaktu... Držím celé tvé smečce palce
Trochu pro odlehlčení – znáš film s Jeffem Bridgesem "Psí rok"? Hraje tam egocentrickýho, leč laskavýho pošuka, kterej se ujme týraný bordery.
Už je tam dost opelichanej (Bridges) a film se určitě nenapíše zlatým písmem do dějin filmu, ale přesto je moc milej (film, bordera, a nakonec i Bridges )
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:51
- Nahlásit
Eninka
pro BŠO nevím, jak se napoprvé trefím s velikostí
proto píšu nejlíp ji vem sebou abys ji mohla vyzkoušet v krámě ten košík
|
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:53
- Nahlásit
Eninka
kejtlin
KUP DNESKA TY PEVNÝ KOŠÍKY,NEJLÍP S FENAMA,ABYS JE MOHLA VYZKOUŠET JAK SEDÍKOŠÍKY KOVOVÝ NEBO PLASTOVÝ!!!!!!!!!!!
Jasně!
Nám se osvědčily plastový - taky má pak člověk míň modřin. Máme už je spoustu let a furt drží.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:53
- Nahlásit
Eninka
prostě jsem myslela, že bude mít na starost i jiný věci, než opírání Eninky. Tohle mi poradili ti, co borderky chovají
To jsi asi jejich rady blbě pochopila. Pracovat s borderkou samozřejmě musíš, jinak vás za chvilku sežere všechny. Ale není řešení koupit jí deset oveček a nechat je utýrat Ti co s borderama pracují u ovcí mají obrovské stáda, obrovské pastviny a ti psi jsou zaměstnaní skutečnou prací při přehánění těch stád a tak. Ne, že se jim koupí ovce jako hračka. To ty ovce logicky nemůžou vydržet.
Na ovce se vykašli, to je v tvém případě pasé. Zkus to agility, dogfrisbee, nebo podobný fyzicky náročný sport, který můžeš dělat nejméně několikrát týdně.
A začni hned, uvědom si, že navzdory všem snahám udělat z borderky milého rodinného společníka je to plemeno, které má dost sklony k hysterii a nevyrovnané povaze. Pracovat potřebuje a jak tu práci nemá hledá si ji sama. Třeba tím, že terorizuje jiné psy.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:54
- Nahlásit
Eninka
ježiš holka ty z toho všeho opravdu děláš bojovku, je snad jasný že když jdu kupovat košík tak jdu se psem!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:54
- Nahlásit
Hipíčková, tvoje příspěvky jsem dopoledne četla a taky mě moc potěšily, nestihla jsem ti poděkovat a reagovat, ale z tvých příběhů ze smečky a jak jsi to pořešila si taky hodně vezmu k srdci a díky za tip na film
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:56
- Nahlásit
kejtlin
no to jsem taky přečetla až jsem odpověděla, než něco napíšu, naskočí dalších pět příspěvků, už mám prsty ošoupaný od klávesnice ale pokud to vyřeší moji smečku, jakože určitě jo, klidně si je odřu
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:56
- Nahlásit
Eninka
jak to? Čím?
sama sebou
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:58
- Nahlásit
Biluška
máš pravdu s borderkama, jejich nudou a posléze napadáním psů. Vetka, kam teď denně dojíždíme na převazy a tak mi řekla to samý, ale taky to, že pořídila svým borderám (čtyřem) deset oveček a pracuje s nima tímto způsobem. Nechtěla bych ovce pro pobavení psa, ale ke spolupráci a nějaký zodpovědnosti bordery.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:59
- Nahlásit
taky mám plastový a fungují bezvadně.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:00
- Nahlásit
Eninka
no to jsem taky přečetla až jsem odpověděla, než něco napíšu, naskočí dalších pět příspěvků, už mám prsty ošoupaný od klávesnice ale pokud to vyřeší moji smečku, jakože určitě jo, klidně si je odřu
jj chápu, sorry. Ale jinak si vůbec neuvědomuješ jak velkej problém tam je, ti psi se klidně můžou obout do tebe a klidně tě dorvou a klidně můžeš umřít-jakože bez prdele, začni to řešit zejtra s holkama a ve VŠEM!!!!!!!!!! respektuj to co řeknou
|