| Autor |
Zpráva |
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:04
- Nahlásit
Eninka
neboj, zaprvé mám školu od Luďka Šilhavýho
No, v kontextu tohoto tématu to vypadá, jako bys ho chtěla urazit.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:06
- Nahlásit
hally001
Taky nejdřív řvu, v zásadě to funguje, pokud to stihnu včas - jsem poblíž. Pokud ne a nežádoucí chování pokračuje, zfackuju aktéry hlava nehlava.
Jasně pokud kolem sebe chodí dva psi s ocasama hore, jak dva kohouti, pak k nim nelezu, ale důrazně zařvu, někdy je lepší je položit než přivolávat, pak už k nim můžu normoš přijít a zmlátit je
Eninka
když jsem borderu vyřvala kvůli Enince, tak se nasrala ještě víc a zvýšila agresi
Jenže víš, v čem je problém, že ona tě nejen nebere, ale navíc nechápe, jak si vůbec můžeš dovolit na ní řvát, nemáš autoritu, nemůžeš si dovolit umravňovat ji. Je to podobné, jako kdyby najednou z ničeho nic začala do bitky zasahovat švýcarka takovým stylem, že by se pouštěla do bordery Jak by to asi dopadlo?
u misky konflikt není.
To, že doposud se u misky neservaly ještě neznamená, že krmení není konfliktní situace.
však jsem cvičák našla a od zítra tam začínáme chodit, mám dmluvený i agility, aby měla bordera víc práce a víc kontaktu s dalšíma psama
No hurá, aspoň jedno pozitivum
Ale co na to Viktor
A co ty moje otázky?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:07
- Nahlásit
younglady
neuteču před problémem tím, že někomu budu hledat novej domov. Já jsem tuto situaci zavinila, já ji musím napravit.
A jak říkám, bez problémů bych ošéfovala borderu, kdyby jí za prdelí nestála BŠO a ihned nešla kousat. Bordera o ní ví, ví že ji má za zadkem a tak si dovoluje co píšu. Změním režim, vybojuju jim normální život. Prostě se to takto zvrhlo za pposlední tři týdny hlavně.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:07
- Nahlásit
younglady
nevim, kde Eninka bydlí
ENINKOO kde bydlis, at je mozny ti nekoho doporucit? Pac tu pomoc fakt potrebujes, s tim vsim, co je spatne, potrebujes poradit a usit recept presne na miru tvejm psum, prostoru domu, jejich chovani..
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:08
- Nahlásit
Eninka
mám školu od Luďka Šilhavýho a vím, co si nechám líbit, co je blbě a co ne
co tímhle chceš jako říct????????
Gi a smečka
Pani, jste naprosto blbá.
Dík, to je na mojí depresi jak dělaný
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:08
- Nahlásit
Mathea
ENINKOO kde bydlis
Mám pocit,že Rosice u Brna.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:09
- Nahlásit
Eldoguero
já se k těm otázkám určitě všem dostanu, ale já fakt nestíhám číst a psát, přispíváte všichni a odpovídám a reaguju sama, tak se to na mě valí rychle po sobě
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:10
- Nahlásit
Eninka
bez problémů bych ošéfovala borderu, kdyby jí za prdelí nestála BŠO a ihned nešla kousat. Bordera o ní ví, ví že ji má za zadkem a tak si dovoluje co píšu
Chyba. Bordera ví, obě ví, že když půjdou spolu, tak se nestihneš věnovat oběma. A využívaj toho. Vužívaj toho, že jsi na ně slabá.
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
Jebloň
Moravany u Brna, cca 1 km od Brna směr jih
|
Jebloň
Člen |
- Nahlásit
Mathea
Eninka
Aha,takže ne Rosice,ale Moravany.....sorry.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:11
- Nahlásit
Eninka
pokud nechceš utíkat tak aspoň zajisti, aby se feny napokousali, ideálně košem, příp. krástkým vodítkem, který budou všechny tahat a za který je hned vyškubneš... nakup klece, ubytuj feny, zruš privilegia - žádná nespí u tebe, žádná na gauč, do postele nic nic nic!!! každý náznak, už jen zvednutý zub bude náležitě potrestán a né odvoláním nebo zařváním ale regulérním vyhozením psa mimo... všechno se to blbě píše, líp by se ukázalo...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:11
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
s tím Luďkem chci jen říct, že dokážu rozpoznat na cvičáku, jestli je instruktor rozumnej a nedopustím věci, který by mohly být spíš k tíži, protože vím, že někde to teda nefunguje vůbec ve prospěch psů
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:13
- Nahlásit
Eninka
s tím Luďkem chci jen říct, že dokážu rozpoznat na cvičáku, jestli je instruktor rozumnej a nedopustím věci, který by mohly být spíš k tíži, protože vím, že někde to teda nefunguje vůbec ve prospěch psů
No tak co ten Dostál, proč to nechceš komentovat? Ty si s nim spala nebo co?
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
Gi a smečka
Chyba. Bordera ví, obě ví, že když půjdou spolu, tak se nestihneš věnovat oběma. A využívaj toho. Vužívaj toho, že jsi na ně slabá.
přesně takto bych to nazvala i já, je to přesný
|
Gi a smečka
Člen |
- Nahlásit
Moravany u Brna, cca 1 km od Brna směr jih
Hm, to mám relativně kousek, ale je tam na pítchu spojení.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:14
- Nahlásit
Eninka
přesně takto bych to nazvala i já, je to přesný
Ty vole, tak s tím něco udělej.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:15
- Nahlásit
Eninka
jako Eninko, já bych je už dávno seřezala,ony z tebe mají normálně prdel.musíš se dostat zase na svoje místo vůdce smečky. jak psala gi a jebloň nebo kdo to byl, netrpět ani náznaky agrese, okamžitě musíš něco udělat a holky tady radí dobře, i když se to vlčáčkové nelíbí. Já bych toho psa z těch schodů sejmula taky a to Monty a ti co mě znají vědí, že na psy trestám max. hlasem a to ještě tak jednou za měsíc.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:17
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
proč to nechceš komentovat?
má to jednoduchej důvod. Vím jaké názory na něj panují, to myslím obecně, prostě že jsou rozporuplné. Pro mě je to člověk, který mi před rokem pomohl s tehdejšími problémy ve smečce a já nechci, aby na jeho jméno v souvislosti s diskuzí padaly jakýkoliv názory. Každý má jiný názor, jiné zkušenosti a tak.
A opakuju se, i nyní mi řekl vše co dělám špatně apod. Já to všechno vím, všichni máte pravdu, on, vy....
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:19
- Nahlásit
Eninka
neboj, zaprvé mám školu od Luďka Šilhavýho a vím, co si nechám líbit, co je blbě a co ne.
Spíš mi přijde, že to nevíš, když jsi nechala dojít situaci takhle daleko.
Nechci po tobě kopii komunikace s Dostálem jen mě zajímá co ti řekl na pořízení si psa a kdo ti tenhle nápad dal?
Add pohyb - ok, pohybu mají relativně dost asi, i když podle mě na to, aby BŠO narostl ve svalech do 50 kil by bylo potřeba ještě mu něco přidat ale ono by to chtělo spíš něco na zaměstnání mozku, hlavně pro borderu a australačku. Fyzicky unavit borderu je dost záhul a někdy skoro až nesmysl řekla bych, kdežto psychicky ji "odrovnáš" přecejne trochu ... no řekněme snadněji
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:19
- Nahlásit
Gi a smečka
spojení není problém, můžu kamkoliv dojet pro tebe nebo za tebou, jak daleko jsi?
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:21
- Nahlásit
Eninka
Cca 70km, ale do Brna na hlavní nádraží bych mohla dojet. Ovšem dojedu jen za předpokladu, že budou mít všechny tři feny dobře padnoucí náhubky. Jizev už mám dost.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:23
- Nahlásit
Eninka
dojet pro tebe nebo za tebou
Za mnou ne, to nemá smysl. Vzhledem k tomu, že tady nepadlo ani slovo o útoku venku předpokládám, že jde zatím hlavně o hierarchii doma. A tu mi u nás nepředvedeš..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:23
- Nahlásit
MOC SE OMLOUVÁN ŽE NESTÍHÁM VŠEM REAGOVAT
doženu to pozdějc, je těch příspěvků moc naráz
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:24
- Nahlásit
Gi a smečka
náhubky není problém, na nádraží přijet už vůbec není problém
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:25
- Nahlásit
Grin
Vlčáčková podle mě nemůže být normální, protože říct že si za to ta fena může sama, to je vrchol.
ano,nemůže
Eninka
nakrkla si dokonce i Gerdu a to už něco znamená
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:26
- Nahlásit
Eldoguero
právě že borderku chci vzít i na agility. Uvažovala jsem i o stádečku ovcí, aby měla nějakou starost o něco jinýho , než prudit doma ostatní, ale zase, nechci přehazovat svoje selhání na jiný členy domácnosti, já musím zamakat
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:26
- Nahlásit
Eldoguero
i když podle mě na to, aby BŠO narostl ve svalech do 50 kil by bylo potřeba ještě mu něco přidat
steroidy???
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:27
- Nahlásit
Eninka
ty náhubky kup dneska!!!!!!!!!!! nejlíp se psema aby jim dobře padly a náhubky pevné-kovové nebo plastové!!!!!!! a utáhnout aby si je nesundaly-nebo neudusíš je, ani je to nebude bolet
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:27 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Eninka
já se k těm otázkám určitě všem dostanu, ale já fakt nestíhám číst a psát, přispíváte všichni a odpovídám a reaguju sama, tak se to na mě valí rychle po sobě
To budu ráda
No jo, když ono je toho fakt dost a s každým tvým příspěvkem se tu hodně lidem zrychluje tep a tak nějak furt nechápem jak je možný, že se ti ty čubiny ještě nepozabíjely navzájem a já v zásadě velmi obdivuju borderu, že přestože k tomu má milion pět příležitostí, tak australačku ještě za notné podpory a asistence švýcarky nezabila.
Třá bych fakt nezapomínala na tu půl metrákovou holčičku, ona nebude takové květinové dítě, jak se na první pohled zdá
Lucie Kratochvílová
No tak co ten Dostál, proč to nechceš komentovat? Ty si s nim spala nebo co?
Volééééééé tys děsná krááááááváááááááá
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:28
- Nahlásit
Sízra Milanová
nakrkla si dokonce i Gerdu a to už něco znamená
jak to? Čím?
|