| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:19
- Nahlásit
Fifi
Tak si asi rusivy element ty, mozna je svym necitelnym chovanim, premirou emoci, nejasnych povelu apod jen stresujes natolik, ze ty cuby zacnou byt nervni z tebe. Treba nejsou vubec tak agresivni, jak popisujes, treba maji v hlave gulas jen z tebe. Staci mirneji nevyrovnany pes a hned je s takovym vedenim/nevedenim problem na svete
já sama cítím, že tohle bude i důvod toho všeho, teoreticky vím kdeco ale prakticky jsem v háji zeleném. Navíc ty fenky jsou jen se mnou, pořád jen já, a tím, že jsem nanic páníček to i odnášejí.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:20
- Nahlásit
Eninkaale nezlomím to ze dne na den. Kdybych ji zničehonic dala do klece, nevím, co by se dělo, kdybych ji ráno pustila, aby to nebrala jako útisk oproti těm zbylým venku v ložnici.
U mě jde teoretick dost těžko dát třeba jednu ven a dvě dovnitř, protože celej život žijou všude. Když jednu dám ven, okamžitě začne skákat jak šílená na dveře a chce dovnitř. Prostě zajetý pravidla, který vím, že musím změnit, ale nechci to řešit úplně zlomově.-hele a to je ten zásadní problém...je třeba tý namistrovaný čubě převorat zajetý, protože jen tak s ní můžeš začít něco dělat...to je základ všeho, co ti tu lidi radili. Tobě je feny líto, že bude najednou v kleci a...ona není zvyklá...to je blbej přístup...líto by ti mělo bejt toho, že pokud si nedáš říct, tak se budeš nějaký feny zbavovat.Tím že tý fence rozhodíš JEJÍ ZAJETEJ REŽIM, VE KTERÝM SE CEJTÍ TAK NAVRCH.. můžeš začít se smečkou nějak pracovat. Já se obávám, že k tobě holky najedou a jejich přístup se ti nebude líbit, protože ti bude připadat "surovej"-blbý slovo, nic jinýho mě teď nenapadlo, ale podle mě už to v týhle situaci nepůjde jinak...Jak jinak chceš zjednávat nápravu? Jako že jí budeš pl roku zvykat na klec a...na dveře škrábat nebude pokud bude v kleci, nebo nebude v kleci a škrábat prostě za pár dní přestane
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:20
- Nahlásit
Gi a smečka
No, tady o troufání nejde. Podle mě by to dokázala zpracovat většina z nás, co tu dneska do toho pindá.
Spis sem to myslela jakoze pevny nerv pri vysvetlovani zakladnich principu, svatou trpelivost a tak.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:26
- Nahlásit
Fifi
No, tož to já zase mám v tomdle směru. Se nezdám vopčas. A hlavně mě to děsně baví. Takovej studijní materiál se hned tak nevidí.
hally001
No, jako to si myslím že bé základní problém.. Páč já to většinou těm lidem nalajnuju a řeknu jim, že essi chtějí dosáhnout změny, tak odedneška už prostě nesmí dopustit, aby se to stalo a udělat všechno proto, aby se to nestalo.. Že to musej vnitřně převzít za svý a jít si za tím.. A na to bohužel moc lidí nemá. Teda má, ale ne z těch, co se rekrutujou coby mí klienti. Páč jsou klienti, ptže na to dodnes neměli..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:26
- Nahlásit
Eninka
můj styl je ten, veškerý čas, co jsem doma jsem s nima, to není až tak málo. Plno lidí má psy a chodí do práce. Nejezdím nikam, na dovolený, nikam nechodím, prostě každá minuta co jde jsem s nima.
Eh, bez urážky, to stačí tak jorkšírovi. Ne tak pracovním plemenům jako je ausina a borderka. Fakt si myslím, že tyhle "pracovní" psy by měli mít jenom "pracovní" lidi . Ani já jsem nedokázala dostatečně zaměstnat borderku a to jsem někde úplně jinde než ty Prostě s ní začni makat. Okamžitě. Nejlíp dneska. A dokud si to v hlavičce nesrovná tak bych v nepřítomnosti striktně oddělovala (nejlíp v té kleci) a v tvojí přítomnosti s náhubkem. Klidně i v noci.
V těch místech, kde předpokládáš nějaké usurpování Enie (třebas na těch schodech) bych už předem drapla Terku za obojek, protáhla ji po schodech (dřív než si vůbec něco začne), v ložnici ji odložila na pelech s povelem "lehni, zůstaň" a šla bych spát. Beze slova. Pokud by přesto na Enie hodila oko hodila bych po ní traverzu
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:28
- Nahlásit
Hlavně tak nějak nechápu ten výběr plemen, když se programově nevěnuješ nějakýmu sportu s nima a chodíš do práce a v noci pochopitelně spíš. To sis je vybírala podle vzhledu?
Holka fandím ti, protože jsi tu vždy se snažila být nekonfliktní a snaživá, ale bude to chtít od tebe převrátit život vzhůru nohama
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:28
- Nahlásit
hally001
Tobě je feny líto, že bude najednou v kleci
není mi ji líto, nedělám z nich bárbíny, ale opakuju, mám obavu, aby ona to nevyhodnotila jako útisk a nemstila se opět Enince.
JEJÍ ZAJETEJ REŽIM, VE KTERÝM SE CEJTÍ TAK NAVRCH
uznávám, ale ono se to všechno (nemyslím tebe, ale rady od všdch ) dobře řekne, ale hůř koná. Já jsem v tý situaci, já musím zapracovat, ale já jsem i u toho, když přijde teror s trháním tkání a to všechno dohromady je pro mě fakt psycho.
Já to nevzdám, ale musím to zvládnout psychicky, nejenom prakticky. Nejsem žádná bábovka ale ty pohledy na útoky je silná káva a mě to rozhodilo na ultimum, bordera to ví...
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:29
- Nahlásit
Fifi
davidkova renata
Příznávám četla jsem jen první tři stránky ale začínám dost silně pochybovat jestli je zadavatelka normální. A vůbec se mi nechce věřit že má psy A vůbec příjde mi jak blázen.No nic já zase jdu a už sem nepolezu.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:29
- Nahlásit
Eninka
není mi ji líto, nedělám z nich bárbíny, ale opakuju, mám obavu, aby ona to nevyhodnotila jako útisk a nemstila se opět Enince
He? pokud se tak bude cítit, tak TY jsi tam od toho, abys jí jasně vysvětlila, že žádná msta nebude.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:32
- Nahlásit
Gi a smečka-já si myslím že na tom to krachne. Prostě je fakt, že já už bych měla psy okošíkovaný....a začala bych dnešním krmením..Já myslím že eninka je trochu přecitlivělá-to není ve zlým, takovejch lidí je hodně...ale mají většinou jednoho psa...Je jasný, že pokud doteď nedala psovi " do držky" za napadání, těžko...prostě musí se změnit ona-a to je asi to nejsložitější
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:34
- Nahlásit
Eninka
Nejsem žádná bábovka ale ty pohledy na útoky je silná káva a mě to rozhodilo na ultimum, bordera to ví...
Víš co.. Kdyby tu nebyli ti dementní kolemjdoucí a kdybych věřila, že se odsud ty fotky nedostanou, ukázala bych ti fotky, jak vypadala moje fenka 12. 12. 2010, když jsem nechala smečku bez dozoru a odjela na dvacet minut do Alberta.. A možná bych ti mohla i barvitě vylíčit, jaký to je, když musíš psům umývat zkrvavený tlamy. A taky musíš umýt celej barák a vyčistit koberce, protože všude je krev. Na zdi, na nábytku, na psech, na skříních, prostě všude..
Třeba by to pro tebe byla dostatečná facka, aby ses probrala už...
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:34
- Nahlásit
Eninkaá to nevzdám, ale musím to zvládnout psychicky, nejenom prakticky. Nejsem žádná bábovka ale ty pohledy na útoky je silná káva a mě to rozhodilo na ultimum, bordera to ví... pokud dneska začneš, je dost pravděpodobný že už žádný nezažiješ.Nemůžeš se hroutit, musíš se nasrat...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:36
- Nahlásit
hally001
prostě musí se změnit ona-a to je asi to nejsložitější
ano, já se musím změnit, ale jde o to, aby to než to zvládnu přežila ta fenka, to mě nervuje.
Jde jen pořád o to, že se přidává ten největší pes na stranu teroristy, to mi ztěžuje situaci jak hrom. Jsem sama a v tom okamžiku oddělat od sebe tři psy je prostě skoro nereálný. Musím zamezit bordeře toto chování, aby vůbec rvačky nebyly a to právě ze dne na den neudělám. Košíkama začnu každopádně ode dneška.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:37
- Nahlásit
Eninka
ale opakuju, mám obavu, aby ona to nevyhodnotila jako útisk a nemstila se opět Enince.
...... a PRESNE O TOMHLE TO JE!! Dokud budes dumat v podobnym modu, polidstovat nevychovanost feny na nejaky hodnoceni pripadnyho utisku - nepohnes se z mista. Pes ma rad jasne dany pravidla, poradek, rad posloucha citelny povely, bavi ho cvicit a oceni i stereotyp urcitej opet s jasne urcenym tohle ano a tohle teda ne! Pokud se takhle ke svym psum nezacnes chovat, nevidim reseni. To ti zde nabidnuto bylo, je to na tobe.
Já jsem v tý situaci, já musím zapracovat, ale já jsem i u toho, když přijde teror s trháním tkání a to všechno dohromady je pro mě fakt psycho.
Ano, to chapu. Naprosto. Ale nebudu te litovat, pokud opravdu chces neco zmenit, zacni u sebe tim, ze a blablabla ad vyse...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:40
- Nahlásit
Gi a smečka
já zažila namísto bílýho psa celýho červenýho, zdi jsem taky musela znova malovat od krve a koberce jakbysmet, to když Eninka bila Báru, vím přesně o čem mluvíš, akorát na ten problém byly psi dva, ne tři, teda u mě myslím, a trvalo docela dlouho, než jsem je vrátila zpátky do dob, kdy byly největší kámošky.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:42
- Nahlásit
Eninkaale já myslela že už je dneska oddělíš...tím pádem se během dneška, a zítřka nic stát nemůže a zejtra nebo kdy asi přijede někdo, kdo ti pomůže s tím něco udělat...takže bych byla v klidu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:42
- Nahlásit
hally001
musíš se nasrat...
co bella jak to zvládaj?
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:44
- Nahlásit
davidkova renata-jdu ti odpovědět k tobě, abych tady nepřerušovala
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:48
- Nahlásit
Tak nějak pro všechny
chci je dát dopořádku, nebudu před ničím uhýbat a už o sobě vím, že sama na to nemám až tak, že bych to přestála s nějakým bludným myšlením, že to dobře dopadne bez změny mých přístupů a myšlení. Nemám problém pojmenovat situaci doma, chyby které dělám a nemám problém přijmout kromě rad i kritiku. Bez kritiky by si člověk nemusel připustit ty chyby a díky ní je schopen je nedělat a napravit je. V tomto směru beru kritiku jako pozitivum pro napravení a vyřešení problému
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:56
- Nahlásit
Eninka
Bez kritiky by si člověk nemusel připustit ty chyby a díky ní je schopen je nedělat a napravit je. V tomto směru beru kritiku jako pozitivum pro napravení a vyřešení problému
Bezva.
Jsem neco malo docetla.. takze uz ta spolecna granulovaci miska zmizela a veceri dnesni budou mit kazda separe? A co nedozerou, to seberes a nazdar bazar, zrat se bude treba az rano, snidane podavana opet pod tvym dohledem?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:58
- Nahlásit
Eninka
beru svého mladšího psa samostatně několikrát týdně na procházku. Starší vždy při našem odchodu naštvaně štěká, ale když se vracíme, je vše v pohodě, v mý posteli je vyhrabanej kráter, kde na nás čeká. Dělám to kvůli oběma. Starší už potřebuje hodně odpčívat, a to s věčně bzučícím hmyzem za zadkem nejde, a mladší potřebuje přeci jenom víc vyžití, než starší. Na úplném začátku navíc ještě mladej nechtěl bez staršího vycházet z baráku. Kdybych dala na jejich smutný kukuče, tak mám doma nevybitýho mladýho a unavenýho starýho. Je to jako s dětma. Taky jim člověk nekoupí všechno, co chtějí a pro co dělají smutný oči nebo si to dokonce vynucují vřískáním a vztekáním.
Holka, držím ti palce a věřím, že to vyřešíš. Drž se!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:00
- Nahlásit
Eninka
jo a k jídlu, šmarja já krmím šelmy odděleně a lezení do cizích misek netoleruji.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:07
- Nahlásit
Chápu, že jsi nejistá. Víš co, já mám výhodu-nevýhodu. Já sem rapl, umím se nasrat tak, že vše živé se rychle skryje. Takže já bych lehčí borderu v případě konfliktu popadla za kůži, za obojek, a majzla s ní pryč a BŠO nakopla. To jeden člověk zvládne. Píšu to tu večejně, i když doposud jsme se tu neventilovala se svým zpsůsobem výcv----eeee, výchovy. Nejsem zastáncem "vše podobrém", to já neumím, na to nejsem. Pozitvní Fuj a pod,...ne, já si občas zařvu a napoprvé i použiju přiměřený násilí a mám klid. Ale jak říkám, já se umím nas..., ta intonace v tom hlase je nejdůležitější, pak už pro příště stačí jen korekce tím hlasem. Tak bych to řešila já
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:09
- Nahlásit
Fifi
takze uz ta spolecna granulovaci miska zmizela
zmizela, akorát bude zajímavý, jak je naučím, že miska nezůstává, ale mizí po využití situace se nažrat, ale přijdou na to, to je jasný.
podavana opet pod tvym dohledem
naučím to sebe, i je
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:10
- Nahlásit
Eninka
Naučí je především hlad ...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:11
- Nahlásit
gabifi
samostatně několikrát týdně na procházku
přestanu řešit, že ostatní nechám doma a budu s ní víc chodit
věřím, že to vyřešíš
taky věřím, musím to zvládnout
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:13
- Nahlásit
stetisek123
no právě, jsem nejistá a o razanci ode mě nemůže být řeč, chybka se vloudila, pořád jsem naivně věřila, že vše jde "po dobrém" (nemyslím bití a tak, ale hlas a chování). Akorát občas zapomenu, že psi nejsou lidi, ale šelmy a podle toho se k sobě a k okolí i chovají, pokud není ádná korekce.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:15
- Nahlásit
Vlčáčková
Naučí je především hlad ...
akorát pořád nevím, jak jim ty misky přidělím, asi každou úplně jinam, protože by si jinak od sebe žraly, jelikož doteď všechny svorně jedly z té jedné veliké a problém spolu u misky nikdy neměly.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:19
- Nahlásit
Eninka
taky věřím, musím to zvládnout
S pomocí někoho snad jo. Doufám, že už jsi napsala Gi a smečka a jste už domluvený na víkend Jinak než osobně to nemá tak moc cenu řešit podle mě.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:20
- Nahlásit
Eninka
to když Eninka bila Báru, vím přesně o čem mluvíš, akorát na ten problém byly psi dva
a tenkrát sis řekla že si pořídíš čubu další? A teď se to děje ve třech a chtělas 4ho psa....ach jo.
|