Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 17:46
- Nahlásit

Ebony,este co sa tyka tych vymenovanych druhov psov,naozaj si myslim,ze Sloboda zvierat je nejakou tou zarukou odbornosti.Aj necvicena doga moze byt domaci mazel, tam su len skonstatovane fakty. Hm?
Pekny den.

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 18:29
- Nahlásit

Je to uz mozno prilis dlhe forum,moj prispevok vyvolal rozne reakcie,na slovenskom fore bol dokonca oznaceny podozrenim, ze je v nesulade s dobrymi mravmi a bol vymazany.OK.Na zaver asi tolko.Ja - nie moj syn, ten este od zivota nedostal kopance a nema tu zodpovednost, snad sa teraz poucitl- sa chovam so svojim kokrom nasledovne: Vychadzam z brany, mam ho na voditku, flexine a podla okolnosti popustim alebo drzim pri sebe.Okolnosti - psy v dohlade. Na rohy domov a pod. si davam velky pozor, nikdy neviem, co sa tam objavi.Na volnom priestranstve, kde mam prehlad, ho pustim, zahram sa s nim s loptickou a pod. Ked vidim male dieta alebo ineho psa, privolam ho a dam znova na voditko. S inym psom - mensim alebo porovnatelnym ho dam onuchat, ak je tomu pristupny aj druhy majitel, ale stale ho mam tak, ze kdyby neco,tak ho stiahnem...teda, keby si nepadli do oka.Ked si do oka padnu, pustim ho, nech sa vyhra s druhym psikom.To sa vsak stava tak v troch pripadoch, ma uz svojich oblubencov.Ked vidim velkeho psa,radsej obidem, event. sa spytam majitela, ci mu neublizi.Ale tam mam respekt, necham len onuchat alebo radsej ideme dalej.Tiez nemusim mat vsetko. Ked sme v lese, chovam sa podobne.Na zaciatku, kde je to frekventovane, same dieta, pes a pod. je na voditku. Ked na voditku nie je, mam ho stale v dohladne, event. je nauceny tak, ze ma v dohladne on mna. Pre pripad, ze by sa neocakavane nieco udialo, mam pre uputanie jeho pozornosti lopticku a mlsku, pretoze, ako som pisala, ziadny pes nie je stopercentny.KAZDY pes moze dostat vzruch, kedy neposluchne, rozdiel je len v nasledkoch.
Tiez sme sa stretli s mensimi psami, ktori nanho chceli dorazat, ale kedze som ho drzala, postavila som sa medzi neho a toho mensieho som odohnala. V lese sme stretli napr.aj pusteneho vlciaka, ktory sa k nam hnal ako divy, a nevyzeral na to, ze by sa chcel zrovna hrat, nastastie mal nahubok a ja som si Luckyho dala na ruky, kym sa laskavo majitel dostavil, pes skakal na nas, vrcal, fakt dobre, ze mal ten nahubok..majitel mi este zacal nadavat, co odhanam jeho psa. A nielen vlciaka som takto stretla,ale nechcem provokovat.
Myslim, ze je to o ohladuplnosti a slusnosti. Keby moj pes ublizil inemu, bola by som z toho velmi nestastna a citila by som sa velmi zodpovedna a vinna. Hoci je to americky koker.
Predstavte si, ze by som sa teraz nastvala a kupila si tzv.bojoveho psa len preto, aby som mala obranu a nemusela by som sa onho tak bat, ako ked mam psa mensieho. Ze by sme to spravili vsetci. Bol by to chaos.
A kedze ohladuplnost a slusnost zial nefunguju automaticky, je treba urcit nejake pravidla. Tzv.bojove psy by podla mna aspon na verejnych priestranstvach, na sidliskach a pod. mali chodit na voditku a s nahubkom.Urcite aspon tam, kde majitel nema prehlad, co a kto je v dohladne.Alebo aspon s tym nahubkom.
Kedze u nas s nahubkom je povinny chodit len nebezpecny pes, t.j. pes, ktory napadol cloveka, rozsirila by som to aspon na to, ze nebezpecny je aj pes, ktory napadol ineho psa - nemyslim obycajnu potycku, ale napr. s trvalymi nasledkami, ako to je v mojom pripade.

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 18:45
- Nahlásit

destiny
Ale těžko někdo bude soudit, kterej pes někoho napadl první, kterej to vyprovokoval atd.

Anonymní
# Zasláno: 21 Kvě 2005 20:07
- Nahlásit

detiny
Mi to přijde, že ta vaše reakce na ten můj příspěvek s tím 100% dobrem je v pdostatě velice blízko tomu, co píši já, neboli, že na mě reagujete tím, co jsem vlastně napsal já, ale jinak......ale možná si nerozumíme, jak to kdo myslíme.

Ale zkusím ještě jednou:
-píšete o petici...
-myslíte, že kdyby 5 miliónu lidí v ČR podepsalo petici, že se má na cestách jezdit ohleduplněji, snížil by se počet nehod? Já myslím, že ne!
-prostě píši svůj názor a to ten, že legislativa nic nezmění, pokud se nezměníme my a to třeba i proto, že pokud by nějaký zákon měl být kvalitní, museli by ho napsat kvalitně smýšlející jedinci
-píšete"Akými právnýmy normami?"
No jak sama píšete a psala jste, u vás třeba stačilo, aby váš kluk měl psa na vodítku a nestalo by se to - nejspíš...a jinak jsou i právní normy jako listina základních lidský práv a svobod a jsem přesvědčen, že kdyby se vše, co se má, dodržovalo, žilo by se jinak....stálo by za to začít od základních etických a humánních norem.
KarelB

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 20:15
- Nahlásit

destiny
Ještě mě napadla jedna věc. Vy o tom pitovi mluvíte, jako kdyby záměrně kousl vašeho pejsana tak, aby přišel o oko... Jenže to není pravda, ten pes prostě kousnul, to, že se trefil tak, jak se trefil je šíleně smutný, ale prostě to takhle dopadlo...
Kdyby váš pes stál jinak nebo by se třeba obracel a vracel se k vašemu synovi, mohlo to dopadnout úplně jinak... Jinak mi není docela jasný, co dělala majitelka pita po tom útoku, podle toho, jak váš pejsan vypadal se mi to tiž zdá, že po tom kousnutí toho ten pit už nechal, buď sám od sebe nebo přičiněním majitelky. Mohlo to být taky tak, že majitelka možná reagovat chtěla, ale nebyla dost rychlá, jenže takovýmhle v podstatě nehodám se nebude dat dostatečně předcházet, dokud se lidi budou chovat tak jak se chovají... Jenže na to jejich chování vám zákon stačit nebude.
Přesně jak KarelB srovnává se silnicema... Je tam taky povolená rychlost, ale kolik lidí tu rychlost dodržuje? Ví, že když je zastaví policajti, tak dostanou pokutu, ale stejně rychle jednou. Stejný je to s alkoholem za volantem atd.

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 20:20
- Nahlásit

Anonymní...tak to ma uz chyta skepsa. Vlastne mi to zacina byt jedno. Asi sa sustredim uz len sama na svoj problem a co sa tyka psika na to, aby som ho obranila - fyzicky. Keby ho chcel este niekedy nejaky napadnut, postavim sa radsej tak, aby napadol mna, co by som nakoniec aj spravila predtym.Je mi smutno, mate pravdu....stálo by za to začít od základních etických a humánních norem a kdyby se vše, co se má, dodržovalo, žilo by se jinak....

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 20:32
- Nahlásit

Eimy, on sa nevracal k synovi, stekal od toho psa, stal dalej. Podstata, keby ten pes nebol na volnej flexine, nemohol by sa k mojmu, aj ked pustenemu, priblizit.Jasne, ze mu nechcel ukusnut zrovna oko, zverolekar poedal, ze mam stastie v podstate, lebo mu isiel urcite po krku - vezmite to aj z tejto strany.Ale ja sa nedomaham svojich nejakych prav teraz, poukazujem na to, ze tito psy mozu velmi, velmi ublizit a preto by mali viac zabezpecene, ako ostatne. A vzhladom na pribudajucih majitelov, ktori ani nevedia , co doma maju, na tie typy, ktore sa tvaria - mam pita kto je viac, na doslova vadasov, ktori si nimi liecia komplexy, by sa podla mna nieco s tym malo robit a to nieco by mal byt sprisneny zakon. Ale uz som pochopila, ze tu to nevyriesime. Vyriesia to za nas ini a na fore sa zase bude moct len kritizovat...hm.

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:06
- Nahlásit

destiny
Já psala KDYBY se vracel... Problém je v tom, žeš váš syn měl zasáhnout hned jak váš pes začal štěkat. Ale tohle jsme tady probírali, jenže nemuže nikdo chtít po psovi, aby si nechal líbit, když na něj jinej pes metr od něj (pochopila jsem spárvně?) štěká. Metr pro psa a to jakýhokoliv není vůbec nic... To je taky potřeba si uvědomit, u vás byla chyba na obou stranách... Ale osobně bych mezi psama nedělala rozdíly...

Anonymní
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:08
- Nahlásit

destiny
Až budete chtít bránit zase někdy svého psa......
základem je psychika, pes útočí přímočaře, nevyjdeli jeden typ útoku, vyzkouší jiný a pokud není paralyzován, většinou se nevzdá...takže základem je psychika a vůle vyhrát....neustoupit po prvním kousanci, tomu se většinou nevyhnete...jeden pán, který prošelspec. výcvikem tvrdí, že pokud máte nůž a přesto zvítězí pes, tak jste buď malá holka nebo úplný idiot. Ten pán mimo jiné tvrdí i to, že pokud máte s bojem se psem vítěznou zkušenost, většinou to na psa přeneste již před samotným kontaktem a pes ustoupí, ale to už je o mimo smyslovém vnímání a to bych zde nerad rozebíral....ale prý existuje nějaká kniha o mimosmyslovém vnímání psů, kdybyste někdo věděli přesný název, napište prosím, dík.

Jinak za nás to nevyřeší nikdo, jedině mi sami, ale jedině tím, že se budeme měnit, jako lidé, a to je o prevenci, která se zde míjí docela účinkem, protože většina těch nezodpovědných sem ani nepáchne...zní to hloupě, ale chtělo by to začít otravovat přímo ty nezodpovědné v terénu...jenže to je zase jako kvapka v mori.

KarelB
Ahoj Eimy, jak ti chutnají křečci, tvá panička tvrdí, že prej ne, ale to asi lže, že jo?))))

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:09
- Nahlásit

Eimy
...no, mohol si steknut aj ten druhy

Anonymní
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:09
- Nahlásit

destiny
Mimochodem, jak se vede psíkovi?
KarelB

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:20
- Nahlásit

[bKarelB][/b]
A pak že to nejseš ty... Hele zapni i ICQ Eimy se spolčila s křečkem - křeček začíná být stejně prdlej jak ona

destiny
Jenže na to, že ten druhej štěkne taky se spolehnout nemůžete, obzvlášť, když je to pit...

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:25
- Nahlásit

Anonymní
Dakujem za opytanie, myslim, v ramci moznosti, celkom dobre.Stichy ma uz vybrate, golier sme mu vcera na chvilu dali dole na prechadzku, pretoze je uz velmi hravy a trosku sme si hadzali lopticku-v ramci kondicky, pretoze tusim pribral . Zajtra mozme dat golier dole vraj definitivne, tak pojdeme do lesika trosku, mozno mu spravim na oslavu tortu Mam pocit, ze si myslel, ze ten golier nosil za trest .Kym si zvykne, ze na lavu stranu nevidi, asi chvilu potrva, ale je culy, hravy, s tym golierom obil vsetky omietky na stenach a ked sa rozhodne vydolovat lopticku, je schopny pozhadzovat aj stolicky.
Ja mam len velky strach, ked sa stretneme s tym konkretnym psom. Mam strach aj z mojej reakcie. Vzdy, ked si to predstavim, mam strasne navaly zlosti, bezmocnosti, hnevu a smutku na nich aj na mna.
Von chodim s kaserom, ale neviem, aky je rozdiel v kaseri na psov a na ludi.Fakt a skutocne tu chodi strasne vela tychto psov navolno...Nozik som nechala zatial doma.
Co je pre mna dolezite, nebojim sa uz panicky tychto psov, tak, ako tesne po incidente,ale VIEM, ze by som ubranila, citim sa silna, takze bude to nieco na tu temu mimozmysloveho vnimania...

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:27
- Nahlásit

Eimydestiny
Jenže na to, že ten druhej štěkne taky se spolehnout nemůžete, obzvlášť, když je to pit...

No a ved prave o to ide...

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:30
- Nahlásit

destiny
No, právě proto by bylo jednodušší odnaučit vlastního psa štěkat a provokovat tím toho psa, než se spolíhat na psa cizího...

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:47
- Nahlásit

EimyHeej, Eimy, toto je jasna provokacia!!!!!!
Co takto odnaucit svojho psa kusat, ked nanho nejaky pes steka?????????????????????Bauch.
...a hlavne pita...
Ked by som si to preniesla do ludskej rasy, to ako , ked mi niekto povie, ze som krava a ja ho podrezem, je to oki-hoki?Nie je.
Ale to by sme sa o hlupostiach mohli bavit donekonecna. Nie som sama, kto ma skusenost, aj na tomto fore to bolo povedane, nejde len o moj pripad, ale vseobecne. Dieta moze zakricat, pes moze zastekat, clovek moze tlesknut, majitel psa ma vediet, akeho ma psa a ma zabranit tomu, aby sa stalo nestastie.Podla mna je to logicke.A znova zopakujem, ak ma zly majitel civavu, nema to take nasledky, ako ked ma psa jednak velkeho a jednak povahovo INEHO - to nejdem rozoberat, bolo to tu napisane vela krat. Mam skusenosti s viacerymi druhmi psov a vzdy som to bola ja, kto si uvedomoval a daval pozor, aby nebodaj ten v mojej opatere niekomu neublizil.

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 23:18
- Nahlásit

destiny
Ked by som si to preniesla do ludskej rasy, to ako , ked mi niekto povie, ze som krava a ja ho podrezem, je to oki-hoki?
Aniž bych chtěla být rasista... Pokud normálnímu člověku řeknete, že je vůl/kráva, tak to přejde, možná vám to "vrátí". Pokud to stejný řeknete někomu agresivnějšímu, opilýmu nebo někomu z řad některé národnostní menšiny tady u nás, tak se nemůžete divit, až skončíte třeba s kudlou v zádech nebo kdekoli jinde...
Každá akce vyvolává určitou reakci a záleží jen na okolnostech a zůčastněných, jestli ta reakce je přiměřená nebo ne....

Anonymní
# Zasláno: 22 Kvě 2005 17:34
- Nahlásit

Eimy
Já mám reakce vždy přiměřené...vycházím z toho, že nejlepší je kudla do zad již jako prevence ))
KarelB

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 16:23 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

FIST
Pointa toho je
baví mě číst Tvoje komentáře (bez ironie!), máš štěstí žes tam dal ty tečky . Ale bacha na stoupání cholesterolu, nebo skončíš u Sali .

Anonymní
# Zasláno: 24 Kvě 2005 17:47
- Nahlásit

FiSt
Tahle diskuse je opravdu "úžasná" . Pointa toho je, že kolem nás je kupa koko..., kteří svým nezodpovědným chováním ohrožují okolí a ještě k tomu existují koko... na druhou, kteří to považují za zcela v pořádku. Ba dokonce za nenormální považují, takové věci jako, že legislativní opatření mají za cíl ochranu a prosazovaní dobra. Holt každý jsme jiný
Pak je tu ještě pár ko...ů na entou, kteří vše překroutí a výslednou pitomost musí za každou cenou vyventilovat.
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 24 Kvě 2005 17:49
- Nahlásit

FiSt
Tak to jsem rád . Cholesterol i tlak mám v nejlepším pořádku
A co počet chromozómů? 35?

Anonymní
# Zasláno: 24 Kvě 2005 17:59
- Nahlásit

Anonymní
Jsem rád, že si se v mém příspěvku identifikoval . PS: Nenapadlo tě někdy, napsat svůj "nápaditý" nick do políčka pro jméno?

Anonymní
# Zasláno: 24 Kvě 2005 18:42
- Nahlásit

FiSt
Jsem rád, že si se v mém příspěvku identifikoval
No vidím, že nápodobně...ostatně, nemá pocit, že by to bylo tak složité, jak to nejspíš přijde tobě.
Nicméně hádej se raději doma.

PS: Nenapadlo tě někdy, napsat svůj "nápaditý" nick do políčka pro jméno?
Nenapadlo, mělo by?
KarelB

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 19:05
- Nahlásit

FiSt
Na jednu stranu se ti divím a nechápu, kde bereš tu trpělivost.
Na druhou stranu, je to docela zábava

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 20:05
- Nahlásit

FiSt
Vaše právní bezvědomí je ohromující . Jen doufám, že z něho nebudete probuzeni až ve vazební cele .

No, to si moc nemyslim... Ale brát ti to fistiku nebudu

Anonymní
# Zasláno: 25 Kvě 2005 17:01
- Nahlásit

FiSt
Co považuješ za špek?
Blábolit umí každý, zkus být konkrétní a své duchaplné rýpání podložit fakty.
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 26 Kvě 2005 19:06
- Nahlásit

FiSt
No to chápu, že ti zrovna došel čas a nálada.

KarelB

Anonymní
# Zasláno: 26 Kvě 2005 19:09
- Nahlásit

FiSt
Takže když kouknu o pár řádku výše a přečtu si, co píšeš Nefer, tak nyní si vlastně přestal mít čas a náladu na zábavu, jak jsem již psal, chápu.

KarelB

Anonymní
# Zasláno: 27 Kvě 2005 00:58
- Nahlásit

Nad některými z Vás žasnu, jiných je mi líto
Jsem majitelkou 3letého AST. Za ty roky, co jsme spolu prožili já a můj hafan, by to dalo jednu knihu plnou zajímavých zážitků
Asi nejefektnější by byla , když jsem šla po ulici se psem a zamindrákovanej chlap kvůli absurdní averzi (možná špatná zkušenost) mě napadl = dostala jsem klasicky " přes hubu"
On z toho, ale taky nevyšel lacino A co dělal můj pesan ? Seděl a čuměl, protože dostal povel ! Potažmo lidi na ulici čuměli taky , dále pak i na PČR, a dělo se dál něco? NE, pouze tehdy pokud by se karta obrátila a můj pes mě šel bránit, jak patetické
Když se mně nyní každý zeptá na mého psa, tak odpovídám stále jedno a to samé: Je to úžasné plemeno, a kdo jednou podlehne jeho kouzlu je navždy jejich milovníkem ! Ale lidé nejsou připraveni a nebo snad ani nechtějí sžít se s nímMožná snad v příští evoluci...
P.S.: Neboť lidská tupost je nekonečná
*L+A*

Anonymní
# Zasláno: 27 Kvě 2005 08:58
- Nahlásit

tak to s pisatelkou nade mnou souhlasím...venčila jsem s kamarádkou má malou fenečku, já taky AST.......napadli nás dva kluci a kamarádku škrtili...její fena je pidipes......a můj pes také jen čuměl,protože dostal povel nesmí......že se to stalo u metra a bylo tam dost čumilů,nikdo nezasáhl. Naštěstí jsme to s kamarádkou zvládly sami.....kluci pak utekli. Jen nevím, jak bych dopadla, kdyby můj pes útočníka napadl......

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání