Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 11:25
- Nahlásit

Jen tak pro zajímavost, kdyby se někdo chtěl podívat

poi
# Zasláno: 28 Kvě 2005 12:52
- Nahlásit

gskgjdgdjg

johin
# Zasláno: 28 Kvě 2005 12:57
- Nahlásit

som mali chlapec amam 10 pitbulterierou mam ich od 5 rokov teraz mam 15 pocuvaju iba mna a vzdi su k cudzin velmi zli ako je to mozne ze im tak rozumem maju spickovi vicvik

Zany
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2005 13:20
- Nahlásit

Anonymní: A jak se tvůj pes chová ke psům? To mně zajímá nejvíc.A ještě se nikdo pořádně nevyjádřil,jestli jsou v tomhle směru v poodě nebo ne.Někdo tvrdí,že je to prostě v nich,někdo,že správnou výchovou se to dá ovlivnit.Já bych svého malého psa k podobnému psu nepustila,ale třeba jsem jen ovlivněná.Vždycky se zdůraznuje ,jak jsou super k lidem,ale o tom vztahu ke psům se dost mlčí.

Anonymní
# Zasláno: 28 Kvě 2005 13:36
- Nahlásit

Zany
No, já bych pity dnešní doby rozdělil na dvě skupiny.

1/
Pitové chovaní dle tradice, tedy i minimálně ověřovaní v zápasech.(tzv prověřené chovy) Ale ne dle pravidel, které si vymyslí nějaký český človíček tak, aby se mu hodily.
Takovýchto pitů je velice málo(u nás) a je velice málo pravděpodobné, že s takovým psem vůbec někde potkáte...nebo třeba ano, ale jen párkrát za život(samozřejmě pokud nejste z oboru).
Takovíto psi jsou opravdu naprostí mazli vůči lidem, nedají se třeba použít na nácvik obran apod. Ke zvěři a ke psům však jsou hodně ostří.
"Správným" vedením se to ovlivnit většinou dá, ale nemusí to být pravidlem.Většinou psi, kteří již zápasily a okusili pocit vítězství, se již nikdy například nemohou pustit mezi smečku na louce si hrajících psů...nebo mohou, ale )

2/
Pitové množení klasickými českými lidmi nebo vedeni k různým nepůvodním účelům.
Při "správném" vedení jsou to většinou pohodoví, spolehliví a vyrovnaní psi....majitel by však měl mít vždy dáno od chovatele na vědomí, že vždy, ale naprosto vždy i po několika bezproblémových letech musí být , co se jeho miláčka týče, obezřetnější...hlavně ve vztahu k psům (veškerým).

KarelB

Anonymní
# Zasláno: 28 Kvě 2005 13:38
- Nahlásit

johin
Ked sa probudis, napis, ako si te nezmysly myslel, OK?
KarelB

Zany
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2005 21:36
- Nahlásit

Díky,takže až nějaký majitel bude tvrdit,že jeho pes je OK,raději se mu stejně vyhnu.

Anonymní
# Zasláno: 29 Kvě 2005 20:08
- Nahlásit

Zany
No, ono je to pak otázka, co kdo považuje za riziko hodné hodnocení.......asi taky všichni víme, když to nyní nadnesu, že nás může srazit například řidič, který vzhledem k své opilosti vjede na chodník...dokonce se to i stává, ale když jdeme po chodníku vedle cesty, také se neohlížíme pokaždé, když za sebou na silnici slyšíme auto, že jo?
KarelB

Zany
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 08:59
- Nahlásit

Včera jsem šla psa vykoupat do rybníka,jdeme kolem rybníka a vidíme nějaké lidi s podobným plemenem./ pitbul,staford/Pes šíleně vrčel ,tak jsem očekávala ,že na nás každou chvíli vyběhne .Zvolila jsem teda verzi ,že se raději nechám zavraždit já a vzala psa do náručí.Naštěstí se ukazalo,že pes je přivazán a vodítka ho strhlo zpátky.Byli tam s ním nějací rusáci,což mi na klidu moc nepřidalo.

V té souvislosti mně napadá,když pitbul neutočí na lidi,co udělá ,když mám psa v náručí?

Zany
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 09:49
- Nahlásit

Včera jsem šla psa vykoupat do rybníka,jdeme kolem rybníka a vidíme nějaké lidi s podobným plemenem./ pitbul,staford/Pes šíleně vrčel ,tak jsem očekávala ,že na nás každou chvíli vyběhne .Zvolila jsem teda verzi ,že se raději nechám zavraždit já a vzala psa do náručí.Naštěstí se ukazalo,že pes je přivazán a vodítka ho strhlo zpátky.Byli tam s ním nějací rusáci,což mi na klidu moc nepřidalo.

V té souvislosti mně napadá,když pitbul neutočí na lidi,co udělá ,když mám psa v náručí?

Anonymní
# Zasláno: 30 Kvě 2005 13:31
- Nahlásit

Zany
Psa nedávat do náruče nikdy, pokud si nejste jistá(jistá asi ne, ale prostě pokud si nevěříte natolik), že se útočníkovi ubráníte se psem v náručí. Pes(nejen pit) pak spíše zaútočí jak na psa v náručí, tak snáze přibere i Vás...nemusí to být pravidlem, ale stává se to většinou.
Já tak taky jednou chránil své štěně, ale to jsem jej vzal do náručí, když sousedovic nezvládnutý a neposlouchající stafordík přibíhal a byl ještě docela daleko(ve smyslu, že jsem věděl, že stihnu udělat co chci) a pak jsem se se štěnětem v náručí "zapíchl" do rohu výklenku baráku, takže stafinka neviděla ani na štěndi ani na mé ruce a tak čekala, než si ji odtáhne panička. Možná to také nebylo správné, ale nic se nestalo...možná by se nestalo ani kdybych nechal štěndo na zemi.
Navíc si nemyslím, že při kontaktu se psem, který může být potencionálním nebezpečím pro Vás či Vaši smečku je dobré začít nekrytým ústupem...myslím, že vzhledem k tomu, v jaké době žijeme, bychom měli být všichni připraveni bojovat za své zájmy.
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 30 Kvě 2005 14:17
- Nahlásit

FiSt
Mít malého psa, a řítit se na nás něco velkého a zlého, taky bych ho nenechal na pospas.
No ale braním do náruče mu moc v takovém případě nepomůžeme. Nebo ano?
KarelB

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 15:24
- Nahlásit

anonymní KarelB
ono je rozdíl mezi braním do náruče prcka při každém proběhutí velkého psa okolo (to se nemá) a vzetím do náruče prcka abys ho uchránil před psem, který ho chce opravdu zlikvidovat. Je ale fakt, že pokud nemáš v ruce účinný prostředek k zastavení toho "zabijáka", nepomůžeš ani psovi, ani sobě.... FiSt to ale myslel jistě tak, že se nebudu držet zásady "nebrat psa do náručí" ve chvíli, kdy jde psu skutečně o život - pak bych toho prcka taky zvedla.

Zany
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 15:47
- Nahlásit

Já psa taky do náruče neberu,pokud situace není kritická,ale nedovedu si představit ,že ho nechám na zemi a budu se dívat,jak ho pes trhá.V takové situaci asi člověk zapomene ,co se má a co ne a jedná instiktivně.

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 17:18
- Nahlásit

Evik
K té obraně malýho psa... Je to hrozně nešikovný (podle mě) vzít psa na ruce, ať se děje cokoliv, protože velkej pes stejně muže skočit na mě a zahrznout se do psa i do mě, jenže já v té chvili budu mít plný ruce, utočícího psa na ramenou... A co dál? Můžu maximálně toho psa nakopnout, ale nic jinýho mě nenapadá. Nehledě na to, že když se do člověka opře rozběhlej pes, tak nemusí být až tak lehký to ustát (FiSte, ty to nejspíš ustojí, ale člověk, co neví jak? :-/).
Takže braní do náruče bych moc nepreferovala...

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 17:36
- Nahlásit

Eimy
já souhlasím s FiStem...Když už bezpečně víš, že na tebe letí cizí pes s tím, aby toho tvého malého sejmul, pak abys svého psa zachránila ho prostě zvednout musíš - jednou rukou a v druhé držet obranný prostředek (preventivně nošený s sebou - klacek, pepřák....atd.) Je taky možnost, pokud máš psa výborně poslušného, dát mu odložení za sebou a sama se postavit cizímu psovi....pak máš volné obě ruce a můžeš lépe zasáhnout.

Anonymní
# Zasláno: 30 Kvě 2005 18:21
- Nahlásit

FiSt
Jseš fakt skvělej, vždycky napíšeš nějakou koko..nu a pak ji ještě obhajuješ invektivami.Fuj.
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 30 Kvě 2005 18:25
- Nahlásit

Zvedat psa do náruče je opravdu totální blbost, útočícího psa to nanejvýš rozdráždí...Fiste, ty si dělej se svými reálnými a imaginárními psy, co chceš, třeba si je schovávej do kapsy, ale základ snad je, se útočníkovi postavit a ne brát psa do rukou...a tohle napíše nějaký kynolog na veřejném fóru, to je v naši vlasti opravdu skvělá úroveň.
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 30 Kvě 2005 18:26
- Nahlásit

Zany
No dívat se nebudete, snad ho budete bránit a s prázdnýma rukama je ta šance poněkud větší.
KarelB

Vladimir
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2005 22:27
- Nahlásit

Moja rada pre tych, co beru psa do naruce. Vylezte este s nim na strom. V tomto pripade by to mohla byt dobra obrana pred utociacim psom. No samozrejme v pripade, ze pes nezije s mackami a nenaucil sa o nich lozit po stromoch. Nie som extra odbornik, ale ak myslim na vlastne skusenosti, zobrat psa do naruce pri naozajstnom utoku, by som odporucal iba svojim nepriatelom. Najlepsia radost je predsa skodoradost.

Zany
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:47
- Nahlásit

No asi bude zalezet na konkretni situaci,doufam,za se nebudu muset prat s pitbulem apod.Nedopadlo by to dobre.
Jedne pani u nas napadl westika NO,branila sveho psa,snazila se je roztrhnout , mela ruce pokousane dokrve a majitelka NO stala a divala se a smala se te bajecne podivane ,jak se tam pani vali po zemi.Westik bohuzel neprezil.Po case si poridila dalsiho psika ,ale je uz psychicky poznamenana ,pejska snad vubec nepousti,neustale sleduje ,jestli k nim nebezi nejaky pes,proste je to na ....

Zany
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:54
- Nahlásit

Vladimir:

Nemuzete snad predpokladat,ze vsichni majitele malych psu dokazi zpracovat pitbula a jine.Co ma delat takova babicka o holi,kdyz ma branit sveho mazlicka?

Anonymní
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:22
- Nahlásit

Zany
Nejlépe bude, když ji někdo poradí, aby si pořídila nějakou účinnou obranu.
KarelB

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:08
- Nahlásit

Zany
Nemuzete snad predpokladat,ze vsichni majitele malych psu dokazi zpracovat pitbula a jine

Ale co jim pomuže pes v náručí? Respektive i mně, protože mám taky docela prcka. Podle mě je jedno, jestli se pes do toho psa zahrzne, když je na zemi nebo když toho psa já držím a přitom mě ten pes ještě shodí na zem, to už toho svýho prcka neubráním vůbec...

Martina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:28
- Nahlásit

Řekla bych, že FiSt, následně reakce Evika je úplně přesná. Ono, když se proti vám řítí 40 kg a vy máte tříkilovýho miláčka, tak je to trošku nepoměr a takhle velký pes když chytne prcka za krk, 2x třepne, jen to v něm zachrastí a je to. Nejsem zastáncem za každou cenu brát pejsa do náruče, ale když jsem šla jednou za svoji dcerou, která vedla naší fenku na vodítku asi 50 m přede mnou a najednou cizí pes přeskočil plot a ohromným štěkotem se řítil proti nim, tak mi opravdu zalepilo. Holka vzala fenku nad hlavu a já mazala k nim a modlila se, aby útočící pes nepokousal ještě dceru. Když jsem se přiblížila já, tak se pes trochu uklidnil a následně si ho páníček konečně přivolal ze zahrádky, kde jsme ho určitě s malým čoklem vyrušili od grilováni. Nevím jak by to dopadlo, kdyby moje statečná holčička nevzala fenku nad hlavu.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 15:08
- Nahlásit

FiSt
dej vědět, taky bych se ráda přišla podívat

Martina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 15:13
- Nahlásit

FiSt
Doufám, že je NO dost ostrej, aby těm chytrákům natrhl prdel.

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 15:14
- Nahlásit

FiSt
Má přirozené pes, kterej nikdy necvičil obranu, ani při hře mu nikdo neříkal nic o lupmíčkovi a neprovokoval ho k útoku, štěkání či vrčení, tak má přirozené zaútočit na cizího člověka, když napadne pána? Nebo když je zavřenej v bytě a vešla by cizí osoba, je přirozenou reakcí psa bránit? Konkrétně NO, nebo když to nikdy nezažil, tak to ani neudělá?

Ghianika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 15:29
- Nahlásit

FiSt
že jsem si to hned nemyslela o jakýho myslíš

Nepříjdu protože už máme nějakou akci, doufám, že příště dáte vědět dřív

Vladimir
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 15:44
- Nahlásit

FiSt
Jen kdyby mi chtěl někdo z tohoto fóra předvést, jak zvládne útočícího psa holýma rukama, tak napište a domluvíme se. Psa zajistím, konkrétně jednoho šikovného černého NO .

Ak sa niekto najde, kto by sa dokazal proti nemu ubranit s malym psikom nad hlavou, t.j. bez ruk, tak ja by som si mozno trufol tymi "holymi rukami, volnym stylom, bez pravidiel". Ale museli by byt vysoke stavky, aby sa oplatilo riskovat.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání