| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:13
- Nahlásit
A ještě mi lidi řeknětě,kde bydlíte. Když jsem nedávno venčila babiččinu fenečku 15let sotva chodící u baráku tak mě zastavila městská policie a pěkně za 100,-Kč pes má být na vodítku,nazdar,bez kompromisu. Mé argumenty šli ta tam,že to je senior neschopný útoku.Mají ale pravdu.Já i když nemám velkého psa,mám psa co může zaútočit.Když vidím nějakého malého provokatéra jak se blíží k nám,tak preventivně zařvu ať si svého psa vezmu,jinak můj mu roztrhne kožich(samozřejmě to nikdy takhle daleko nedojde).A ještě podotknu,že jestli mému psovi,jenom skřiví chlup,tak to budou platit,protože můj je na vodítku a jejich na volno.Máte vidět,ty uspěchaný paničky jak si běží pro ty své raťafáky.Myslím,že u takového velkého psa musí být úspěch ještě větší.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:20
- Nahlásit
Anu
Ja byvam v Bratislave, cast Petrzalka. Mestska policia nas zastavila 2x, ja som si psa privolala, dala k nohe a cakala som na pokutu. Oni sa zasmiali, pochvalili psa, poskrabkali ho a isli sme dalej U nas si vsetci zvykli, kedze ho poznaju od stenata, ze nikomu neublizi, takze svojich si volaju len takym tym. Pod sem, nechaj ho, lebo by ta mal na veceru. Ale inak nic, pes steka a prenasleduje nas, kym nas uspesne nezazenie... Odmietam uz ale o pol piatej rano sa im vyhybat, ako donedavna. Mali psi na nas stekaju a budia cele sidlisko. Ja problem nemam, to oni, tak nech si nas obchadzaju oni...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:36
- Nahlásit
Bydlím na sídlišti (bohužel) na kraji Prahy, za 5 minut přejdu sídlák a jsem v krásném Prokopském údolí (bohudík ). Psa vodim na sídlišti VŽDY na vodítku bez koše. Na louce ho pouštím a když vidím cizího psa, kterého neznáme, volám si ho k sobě. Bohužel ho několikrát napadl na sídláku pes, který byl navolno a on teď začíná nesnášet, když se k němu přiblíží pes navolno když on je uvázán. Jednou to byl labrador - majitel nikde, podruhé ovčák - majitelka důchodkyně, která se ani neobtěžovala si psa 1. zavolat, 2. následně odchytit. Další jsou uřvaný malí psíci, co provokujou, těch si naštěstí nevšímá, dokud ho nekousnou. Fakt nevim, proč jsou někteří lidé tak bezohlední
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 14:52
- Nahlásit
Protože u nich přetrvává názor,že malý pes nic neudělá. Pak je to taky naivita a zlidčtění psa.Furt je to ale zvíře. Můj hafan taky potká psa druhé na vodítku a klidně se skamarádí,ale pokud vídí jak na něj někdo běží tak je připraven k útoku-koukám zkušenosti všude stejný-bohužel...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 16:33
- Nahlásit
Bydlím taky na sídlišti a můžu říct, že můj pes naprosto nesnáší malé štěkající a dorážející cosi. Nejraději by tyhle tvory vyhladil ze země a já se mu nedivím - před větším psem ho chráním, ale malého se bojím nakopnout abych mu něco neudělala, navíc je většinou na flexi (to mu vak nebrání poskakovat tomu mému před tlamou, za zadkem a dorážet.....) a to se mi tuplem příčí tomu psovi něco udělat. Jakmile je malý pes nekonfliktní, tak ho nezajímá nebo je i ochoten si trochu pohrát.
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 17:32
- Nahlásit
aren
Jasně, akorát když mě kousne do kotníku velký pes, ukousne mi nohu, v tom vidím dost podstatný rozdíl.
No to já taky. Neznám moc velkých psů, který by si dali tu práci se sehnout, aby tě kousli do kotníku.
držení psů agresivních plemen..............a to jsou jaký?
Podle mně takový, co jsou schopný a ochotný zabíjet, a u nichž je velikostí dáno nebezpečí, že můžou zabít i něco většího, než potkana.
Na krysy a potkany byl vyšlechtěnej krysařík, takže bys jako zakázala všechny psy, co jsou větší než tahle rasa? Třeba i jezevčíky? Ty už jsou přeci schopní zabít i lišku.
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 17:58
- Nahlásit
ati
Asi za hodinu jsem šla znovu tentokrát s fenou,a slyšela jsem jak znovu štvou svoji fenu,ta vyrazila a moje fena ji košem jednu napálila,prcek poznal že je zle ,stáhl ocas a s jekotem zdrhal.A reakce přihlížejících byla,že bych tu bestii měla utratit? Logika hodna homo sapiens že.
Mě to povídej. U nás na sídlišti, kde jsem s tou mojí RTW bydlela, tak tam maj takovýhle agresivní a nevychovaný košťata hlavně důchodkyně. Zásadně jdou se psem ven navolno, zastaví se uprostřed chodníku a vypráví si tam dvě hodiny ty svoje balady o prdu. Psy absolutně neposlušný, neurotický a agresivní a ještě k tomu navíc navolno. Pokud kolem nás jen skákali a štěkali, tak na ně čuba kákla. Jeden z těchhle kamikaze psíků se tý mojí čubě ale zakousnul zezadu do nohy a ta už tenkrát v tý době chodila bez košíku. Okamžitě byl problém vyřešen. Sice ne moc tak, jak bych chtěla, no ale osud tomu tak chtěl. Od tý doby jsem tam poslouchala, že můj pes je zabiják,ale báby si už dávaly majzla, aby si je chytly dřív, než jim za náma stačil zdrhnout. Když jsem pak kdykoli kolem nich s ní procházela, tak měly co dělat ,aby ty svoje neurotiky udržely a děsně nadávaly, že jsem bezohledná a že nejsem schopná se jim ani vyhnout, když je tam vidim. Asi holky čekaly, že kvůli nim s čubou polezu kanálama, jen abych nevyrušila tu jejich debatu tim, že si musely odchytit psa a že mi záleží na tom, že jim ty jejich nevychovaný miláčkové můžou ruce urvat. Když jsem šla ale bez psa, tak ty svoje psi ochotně nechali do mě kousat. Tenkrát jsem měla bolestí takovou tmu před očima, když mi ten jeden zůstal zakouslej v achylovce, že jsem poprvé psa vzala, třískla s nim o zem a ještě jsem ho i nakopla tak, že jsem u toho vůbec nepřemejšlela, jestli mu můžu ublížit. Přítel zase dělal to, když mu některej z těchhle zlatíček zůstal viset na nohavici, že psa chytnul a poslal jim ho vzduchem k nohám (chlapům je házel do náruče).
|
ati
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 18:12
- Nahlásit
kejta
můj kamarád hodil bojového jezevčíka do popelnice,a ten kabrňák pokousal paničku když ho vyndavala.
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 18:28
- Nahlásit
ati
můj kamarád hodil bojového jezevčíka do popelnice,a ten kabrňák pokousal paničku když ho vyndavala.
To je taky hukot.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Led 2006 18:36
- Nahlásit
u nás je pohoda všichni už moje psi znají a já zase znám ty jejich ,bohužel horší jsou chataři a výletníci ,většinou mají psy navolno ,jelikož je neumí přivolat tak zdálky křičí že ten jejich nic nedělá ,a pak ještě dostanu vynadáno že mám takové krvelačné bestie když jejich mazánek si chtěl jenom pohrát ,zrovna dneska jsem šla z ovčounem ,jelikož nechci aby mu přimrzl čenich tak vyjímečně neměl koš ale byl na vodítku ,protoï mě šli dvě dámy ,zřejmě na procházce ale neznám je a s nima labík na volno ,viděla jsem je zdálky tak sem se jim uhnula až do pole ,čekala jsem že sï psa zavolají ,nic ,tak řvu ať si ho zavolají ,zase nic ,tudíž škrtím Brita na stahováku a řvu ,a ona že ten jejich se nepere,bohužel už byl u nás a vzápětí ho měl můj pes pod sebou ,na tom náledí mi podrazily nohy ,pěkně jsem sebou švihla ,no a ta káča si toho psa vůbec nešla chytit ,jenom ječela jako cvok,naštěstí jsem toho mýho odervala a oni toho svýho asi ještě honí někde v polích ,prostě někteří lidi jsou debilní.
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 18:36
- Nahlásit
Hihi, dobrý tipy
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2006 19:27
- Nahlásit
Destiny
Ja chápem, že po takom zážitku ako sa stal tvojmu psíkovi, máš negatívny postoj k "bojovým plemenám". Moja skúsenosť je však iná. Takéhoto psa nevlastním, ani vlastniť netúžim, ale predsa sa ich musím zastať. Mala som kríženca jazvečíka, ktorý bol strašný provokatér, na každého psa väčšieho od seba (to znamená takmer na každého) štekal a bol sa ochotný biť. Preto bol neustále na vodítku. Za jeho život nás neskutočne veľa krát napadli veľkí psy, pri nejakom šiestom útoku som to prestala počítať. Ale pes s tvojím označením "bojový" to urobil iba raz a keďže to bolo ešte šteňa, zahnala som ho len krikom. Keď tak nad tým rozmýšľam, napádali nás takmer výlučne nemeckí ovčiaci. Ale zas to nie je to plemeni, ale o majiteľoch. A teraz k tým "bojovákom". Známy má bandoga a ten počúva na slovo. V skupine záchranárov, kam chodí manžel s našim airedalom, je tiež jeden "bojovák" (plemeno presne neviem). Tí psy vedia byť nebezpeční, ale aj úžasne tolerantní. Takže hoci ja tieto plemená nemusím, akýkoľvek zákon alebo vyhláška obmedzujúca chov nejakého plemena, je blbosť. Pes akejkoľvek rasy môže byť mierumilovný miláčik, aj agresívna potvora.
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 00:22
- Nahlásit
ppga
No, ja hovorim napriklad presne o tomto, ked sa vyjadrujem o tzv."bojovych plemenach":
"Přečítám tady diskuzi. Já potkala zatím vždy jen velmi vycvičené "bojové" plemena,že jsem žasla. Poslouchali na slovo. Na cvičáku má pitbula cvičitel.Vždy v košíčku,vždy na řetězu.Stačí aby se pán na něj jen podíval a pes poslouchá na 99,99% .Jenže. Jednou jsem byla svědkem.Cvičitel nám chtěl ukázat 2způsoby přivolání-přišel nějaký nováček.Pes vždy spisovně předvedl..nikoliv tenkrát.Už předem to musel mít vypočítané a okamžitě po povelu volno vlítnu a zaútočil na brazilskou filu,která v klidu seděla u nohou pána.Nikdo z nás nechápal,proč to udělal.Nic méně měl košík tak jsme byli v klidu-i ta fila.Jenže při snaze psi odtrhnou se pitbulovi košík slíknul.J[/b]Zkušenosti 20let v kynologii mu byli na nic. Psa sice odtrhnul od druhé v -košíčku,ale s pořádným cárem jeho kůže v hubě. Doteďka to nepohopím.Pes je opravdu v rukou zkušeného člověk,neprojevuje známky agresivity,či dominance,doma maj mimčo od dcery.Přeci ale málem zabil."
Co by bolo zle na tom, keby tieto psy museli mat len "zodpovedni"majitelia, vyhovujuci nejakym kriteriam, registrovani a s povinnym vycvikom? A stale je tu ten rozdiel, ked zblbne "bojovy pes" a "iny" pes.
[b]kejta
Inak, predtym som mala dost agresivneho anglickeho kokra a davala som sakra pozor na vsetkych ostatnych psov, na malych, aby im neublizil, na velkych, aby to neschytal.VZDY som sa postavila medzi neho a druheho psa, aj ked ten druhy bol navolno,maly "kontnikar",hystericky a neviem aky....PRETOZE som si bola vedoma, ze ten moj mu moze ublizit!!!A KEDZE vsetci pisete, ze je to o ludoch, preco by mal trpiet ten maly "podvratak"???? AJ O TOM TO JE!!!Ked viem, ze moze ublizit, tak ho nenecham na volnom, tenkom voditku a nebudem sa pozerat na "krpca", ktory steka a cakat, kym si to ten moj z pozicie moci vybavi! Jedine ak by som toho vlastneho bala...co ma v tomto pripade napadlo tiez, ked ich tak vidavam...
Co sa tyka klebetiacih dochodkyn, ano, su, ale tiez ich plno vidim takych, ktore svojich psov maju na voditku a beru na ruky, ked sa k nim prizenie onuchat cosi velke.A mozno sa dochodku dozijeme aj my a budeme si chciet poklabosit....
Hm, ja osobne teda som si v zivote uzila dost psov a v zivote sa mne ani mojmu psovi ziadny maly pes nikde nezakusol.Ale ak sa mam priznat, radsej keby sa bol zakusol 100 krat maly ako raz americky pitbul.
pigie
Aj ja byvam v Bratislave, cast Petrzalka Nevies nahodou o tom novom navrhu zakona nieco?Ja som len zapocula v televiznych novinach...Neviem ani jeho znenie....
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 00:31
- Nahlásit
ppga
hops, najdolezitejsia veta z citatu mi vypadla:
"Jak ucítil krev ,utíkali jsem všichni pryč. bylo to jako kdyby právě poznal proč tu na tom světě byl."
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 01:37
- Nahlásit
destiny
Pokial viem, navrh podal Galbavy a nepreslo to. Ak chces vediet viac, precitaj si toto forum
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 01:38
- Nahlásit
A toto je to podstatne, kvoli comu to hlavne nepreslo:
Druhy nebezpečných psov
A. Za nebezpečného psa sa považuje jedinec, ktorý je krížený alebo čistokrvný príslušník plemena
1. Americký stafordširský teriér,
2. Argentínska doga,
3. Brazílska fila,
4. Bulteriér,
5. Doberman,
6. Rhodézský ridbegack,
7. Rotvajler,
8. Stafordširský bulteriér.
B. Za nebezpečného psa sa považuje aj jedinec, ktorý je krížený alebo čistokrvný príslušník skupiny psov, ktorá je všeobecne známa ako pitbulteriér.“.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 01:48
- Nahlásit
http://www.nrsr.sk/appbin/SSLP.ASP?WCI=SSLP_NZWork itemHist&WCE=Master=1614
A ako to prebiehalo v NR SR
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 01:53
- Nahlásit
pigie
Dakujem, ale to je ten prvy navrh, ten poznam, teraz je nieco nove na svete...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 02:14
- Nahlásit
destiny
Vazne? O tom nic neviem. Idem hladat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 02:28
- Nahlásit
destiny
Zda sa, ze o tom uvazoval, ale na svetlo bozie s tym este nevysiel... Aspon som o tom nenasla ani zmienku. Ani neviem, ci ho prepracoval...
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 02:47
- Nahlásit
pigie
Hej, vraj prepracovany.Snad pred tyzdnom to bolo v spravach.Tiez som ale nic nenasla. Tusim si nocna sova ako ja
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 02:51
- Nahlásit
pigie
Prave si citam forum v kynologickej revue, nevedela som o tejto stranke,predtym som narazila len na havko.net a odtial ma vyrazili aj s prispevkom a zamedzili prihlasenie, vraj prispevok nezodpoveda dobrym mravom a pod.Tak som sa presidlila k "susedom". Pozeram, ze v tejto revue ale figuruje onen admin z havko.net, tak to radsej ani nejdem skusat
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 03:16 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Skus este http://www.dog.sk/index_s.htm , tam by mohli tiez poradit, chodi tam dost vela ludi (aj ked mam pocit, ze vacsina z nich su deti).
Som nocna sova, lebo musim byt. Mam nocnu
Ja som spravy nevidela, nevies na ktorom kanali to bolo?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 03:19
- Nahlásit
destiny
Forum z kyn. revue je len nalinkovane forum z www.nemecky-ovciak.sk
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 03:20 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Alebo ani nie Oklamala ma adresa fora, domena je ta ista.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Led 2006 10:16
- Nahlásit
Tito psi se trestají trochu jinak, než ostatní a někomu se to může zdát až surové................
toto tu někdo napsal....a mě by zajímalo,jak se tedy trestají, protože to opravdu nevím.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Led 2006 19:27
- Nahlásit
Tito psi se trestají trochu jinak, než ostatní a někomu se to může zdát až surové................
toto tu někdo napsal....a mě by zajímalo,jak se tedy trestají, protože to opravdu nevím.
Tím jsem chtěla naznačit, že když už je nutné se uchýlit k nějaké formě fyzického trestu, tak plácnutí novinama jako forma trestu je u nich na nic.
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:29
- Nahlásit
Zase se nepovedlo.
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 21:51
- Nahlásit
kejta
A preco když už je nutné se uchýlit k nějaké formě fyzického trestu, tak plácnutí novinama jako forma trestu je u nich na nic.?
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 21:52
- Nahlásit
kejta
Tito psi se trestají trochu jinak, než ostatní a někomu se to může zdát až surové...............A ktorych psov myslis, ked vravis "tito psi"?
|