Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 10:27
- Nahlásit

Mám malé psy. Tvrdím, že malý pes představuje malý problém, protože ať sebevíc zmagoří, není schopen zabít.
Trochu se divím s destiny, co vede lidi k držení psů agresivních plemen, ale pokud je zvládají, tak proč ne. S ohledem ale na to, že ne všichni své nebezpečné zabíjení schopné psy zvládají, budu mít ty svoje nadále na volno, aby měli čas utéct a schovat se, když na ně nějaká potrhlá obluda* zaútočí, což už se mi stalo. Kdyby byli na vodítkách, neměli by šanci.
Taky chápu hněv těch, na jejichž psa malí kotníkáři štěkají. Slibuju, že na tom budu pracovat, a už nějaký čas pracuji, úspěch zatím částečný.

*Já vím, že i velcí psi jsou krásní. Ale kdo útočí, je obluda.

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 10:51
- Nahlásit

Aren

co vede lidi k držení psů agresivních plemen

Moje zkušennost je taková, že malí byvají mnohem agresivnější než velký. Když budeš kousnutá do kotníku malým psem a nebuš znát majitele, máš také velký problém.

Ale kdo útočí, je obluda
Platí pro malé i velké

replik

aren
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 10:58
- Nahlásit

Anonymní
Jasně, akorát když mě kousne do kotníku velký pes, ukousne mi nohu, v tom vidím dost podstatný rozdíl.

ati
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 11:06
- Nahlásit

aren
Mám takový pocit,že velký pes tě do kotníku kousat určitě nebude

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 11:20
- Nahlásit

Přečítám tady diskuzi. Já potkala zatím vždy jen velmi vycvičené "bojové" plemena,že jsem žasla. Poslouchali na slovo. Na cvičáku má pitbula cvičitel.Vždy v košíčku,vždy na řetězu.Stačí aby se pán na něj jen podíval a pes poslouchá na 99,99% .Jenže. Jednou jsem byla svědkem.Cvičitel nám chtěl ukázat 2způsoby přivolání-přišel nějaký nováček.Pes vždy spisovně předvedl..nikoliv tenkrát.Už předem to musel mít vypočítané a okamžitě po povelu volno vlítnu a zaútočil na brazilskou filu,která v klidu seděla u nohou pána.Nikdo z nás nechápal,proč to udělal.Nic méně měl košík tak jsme byli v klidu-i ta fila.Jenže při snaze psi odtrhnou se pitbulovi košík slíknul.Jak ucítil krev ,utíkali jsem všichni pryč. bylo to jako kdyby právě poznal proč tu na tom světě byl.Zkušenosti 20let v kynologii mu byli na nic. Psa sice odtrhnul od druhé v -košíčku,ale s pořádným cárem jeho kůže v hubě. Doteďka to nepohopím.Pes je opravdu v rukou zkušeného člověk,neprojevuje známky agresivity,či dominance,doma maj mimčo od dcery.Přeci ale málem zabil.

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 11:57
- Nahlásit

Anu, jak čtu tvůj článek, pevně věřím,že miminku a dětem takovýto pes neublíží - berme to tak,že je vychovávaný tak,aby neublížil, není zavřený celé dny někde sám a žije mezi normální lidmi,kteří mu neubližují.
Sama mám staforda a malé děti už nemám. Když si ho chce nějaký prcek pomuchlat,může,ale pes dostává povel,aby nepovalil-jelikož má vždy radost. Onehdá na nás spadlo venku dítě,na které maminka "dávala" bedlivě pozor a pes v tu chvíli "zmrtvěl" a čekal až prcek po jeho těle vyškrábě to své na nožičky. Jakoby se nic nestalo pak ,můj haf pokračoval v cestě.
Ale něco jiného jsou psi.........navíc mého pokousal v době ,kdy byl puberták, jiný pes a od té doby má na některé psí kluky averzi. Taky jsme nosili náhubek a snažila jsem se ......do té doby než na nás skočil nekontrovaný pes -NO- a pán byl bůhví kde. Sama jsem drobek a rvát od mého naštvaného a kousaného psa jiného psa, kterýho neznám-nic moc......Přesto jsem se musela svého psa zastat-naštěstí to nedopadlo tragicky,ale už chápu lidi, co svým psům kombinaci náhubek+ vodítko nedají- každý si má svého psa ohlídat ,proč má pak být ten můj pokousaný,když je nucen jít na vodítku a skočí na něj jiný pes? at je malej nebo ne........zranění cítí každý. Proto si každý hlídejme toho svého a ubyde zbytečných konfliktů. žanda

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 11:59
- Nahlásit

držení psů agresivních plemen..............a to jsou jaký?

aren
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:02
- Nahlásit

Anonymní
Podle mně takový, co jsou schopný a ochotný zabíjet, a u nichž je velikostí dáno nebezpečí, že můžou zabít i něco většího, než potkana.

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:08
- Nahlásit

Anonymní
Máš pravdu, vůbec to není žádný zloun,řikám byl a je stále v pohodě.Žije v rodině, s dětmi a žadný konflikt. Jenže si vem,kdyby to byl tvůj pes-z tou potrhanou kůží. Co naplat,že to nikdy neudělal a asi už neudělá. Nic proti těmto psům nemám,jsou nádherný.Mám sama provokátéra,takže si dávam majzla ve městě ho vůbec nepouštím,vůbec by neublížil,ale je schopný pěknou rvačku vyprovokovat. Dávám majzla.Už jsem tady psala,je to jenom o lidech a jejich zodpovědnému chování.Já osobně ale mám strach,když vidím na volno řekněmě "silnější bojovnější" plemeno.Právě proto že vím,že jsou vycvičený,ale stejně může mu rapnout v bedně a pak to končí špatně. Měla jsem oříška,na prosto nekonfliktního,snad to ani nebyl pes a to sem se nebála.Jenže ten můj nový je provokatér a ikdyž je vždy na vodítku a občas k nám nějaký pes přiběhne,trnu hrůzou,stačí aby můj blb vycenil zuby a je problém. No tito krásní psi tu byli,budou a myslím,že to dobře.

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 12:09
- Nahlásit

aren-takže skoro všichni.....

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:12
- Nahlásit

aren
to je podle mě blbost

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 12:15
- Nahlásit

Anu-je to tak,rupnout v bedně jak říkáš jim může- a ted bez ohledu na plemeno.......jen je fakt, že tihle psi mají větší tlamičky, větší sílu.....
A tvůj popis -můj je provokatér) jeje to také znám,předtím jsem měla taky takového dárečka a musela jsem ho držet "trochu" zpátky,jinak by asi dostal často "na frak"-a občas bych ho nejraději zakousla sama)
Všechny tyhle diskuze malý pes, velký pes, hodný pes, kousací pes........všechno je to o lidech, co ze psa udělaj a jak ho zabezpečí, aby neublížil.žanda

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:32
- Nahlásit

Kdyby můj byl pitbul nebo staford,tak ho asi nechám uspat. Je hodný,nikdy nekousne,ale provokuje,není to žádný krysařík,má 13 kilo,ale bohužel ho nemám od mala,ale až od 1,5roku jako naprosto nesocializovaného,útočného.Na cvičáku už ho psi znaj a dopracovali se k hrátkám-a největší kámoš je samozřejmě pitbul.Stejne ale mu radši páni nesundaj košíček. Tak to asi má být. Taky bych ho někdy nejradši křápla,ale už ho asi nezměním a proto se myslím,chovám zodpovědně,že konfliktům vyhýbám. Kolik je tvému hafíkovi?

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 12:38
- Nahlásit

Anu-mému jsou 4 roky.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:40
- Nahlásit

Anonymní,Anu
No dobře, ale jsou přece plemena šlechtěné k boji, ne? Třeba zrovna ten pitbul, staford, dobrman...
Teda můj nejstarší pejsek 4kg pinč Píďa vyrůstal s fenkou pitbula, chodili spolu po vesnici když páníčci nebyli doma a byl na ně krásný pohled. Byla to taky jedna z nejhodnějších feneček, co znám.
Takže nevím. Prostě nemám přílišnou důvěru k velkým psům, které neznám.

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 12:42
- Nahlásit

Aren- jenže bojovat naučíš každýho psa, pokud ho k tomu povedeš. A když už tedy máš na mysli "vyšlechtěný"k boji......víš že zase se šlechtili tak,aby nenapadli člověka? Proto tě doma klidně kousně jezevčík,nebo kokr- pitbul ani staford, pokud nejsi magor páník-tak ti ne.

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 12:53
- Nahlásit

No podle mě to je jak psali v časopise pes- psovi do hlavy nikdy nevidíš- i když je sebevíc vychovaný,proto se člověče chovej tak aby tvůj pes nikdy neublížil. Což si myslím,že je v překladu,pokud vím že můj pes může zabít ( i když se o to třeba za celý život nikdy nepokusí) ,tak mu dám košíček-a je jedno jestli to je staford nebo bernardýn. Když mám malého ratafáka,těžko překousne nohu,ale může vyprovokovat nelítostný boj,proto ho mě člověče pod kontrolou nejlépe na vodítku. Tečka. Psala jsem tady o stránku níž jak mě tenhle víkend přepadl novoflundák -přeskočil plot a šel na mého.Plot vysoký cca.1metr na psa v kohoutku 70cm-je to jenom o lidech.

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 12:56
- Nahlásit

Anu, jo to jsi napsala hezky!
Pes je jen zvířátko,rozum máme mít my.

PS. co to je 1 metr plot, to můj pes skáče z místa......

ati
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:06
- Nahlásit

Mě se stalo,že jsem šla se psem RTW na vodítku s košem,kolem zahradní restaurace a parta přiblblejch mladíků poslala malou fenu na mého psa. To chlupaté nic se z huronským řevem vrhlo na nohy mého psa,který jen uskakoval aby se do něho nezakousla.Pes byl od mala cvičený nenapadat,navíc protivníkem byla fena(pro normálního psa tabu).No chlapci se radovali jak je fena agresivní. Asi za hodinu jsem šla znovu tentokrát s fenou,a slyšela jsem jak znovu štvou svoji fenu,ta vyrazila a moje fena ji košem jednu napálila,prcek poznal že je zle ,stáhl ocas a s jekotem zdrhal.A reakce přihlížejících byla,že bych tu bestii měla utratit? Logika hodna homo sapiens že.

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:06
- Nahlásit

Můj taky a to má v kohoutky 38cm. K tomu přičti půl metru sníh a pes vlastně jen pořádně skrčil nohy. Jak jsem psala,je to pes co se rád rve ale i hraje.Jenže můj si nehraje jen tak s nějakým 60kilovým obrem a vycení zuby.Párkrát jsem je potkala v lese a málem ho majitelka neudržela-a já měla co dělat. Bylo to v lese,kde uvažovalo o tom,že ho pustím-ale blíž k obydlí-děkovali jsem bohu že jsem to neudělala. A teď si prostě přešel plot-o nějakém přeskakování nebyla reč a šel na nás. Musela jsem psa zvednout nad hlavu,aby nemachroval.Pes mě nenapadl,ale jeho pány,co ho chtěli odtrhnout ano-kde je teda jeho výchova nevim,neumim si představit,že by napadl mého a oni ho v klidu odvolali. Takže to je fakt o lidech-a protože ty jsou nepoučitelní,tak todle téma bude vždy konfliktní.

destiny
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:08
- Nahlásit

kejta
Dobre, Kejta, ale keby tvoj pes bol neovladatelny a druhy by sa k nemu priblizil a stekal, STÁL na mieste a stekal,NEZAUTOCIL, nebezal by uz, nerutil by sa k tvojmu, nepritiahla by si si ho?Ja ano.
Ale OK, ja vravim, spravila som chybu, syn ma ponaucenie tiez a vycitky mi zostanu navzdy. Rada by som ale dosla k nejakemu rieseniu. Vravis - inak prepac, zacala som Ti tykat, dufam, ze mozeme- oslovit MU, policiu...Ja som si kupila okrem kasera maly diktafon a nosila som fotak urcite obdobie-kvoli vyhrazkam a nafotit ich volnych.Ked mi vsak policajti povedali, ze by mi to vobec nepomohlo, pokial by som nemala oficialnych svedkov, tak som tie veci nechala doma.Ked som sa bavila s inymi ludmi, fakt, nosia noziky a pod., ale nesli by "svedcit" a pod. Boja sa. Nielen tejto bandy, o ktorej som pisala, je ich tu viac.Az prilis.Inak, nebezpecny pes je oficialne podla nasho zakona pes, ktory napadol cloveka, ak nebol provokovany.Ak je nebezpecny podla tejto formule, musi nosit nahubok. Kedze je to vsetko o ludoch a kedze, mozete si tvrdit niektori svoje, ale tieto plemena - nejdem vymenovavat, pretoze to si netrufam, nie som odbornik - su nebezpecnejsie pre svoje okolie, pretoze jednoducho mozu sposobit ovela vaznejsie zranenia az smrt, tak by som vymedzila v zakone okruh ludi, ktori tieto plemena mozu drzat.Myslim, ze na tom nie je nic zle.Pretoze, napriklad, jedna majitelka pita-fenky mi vravela, ze sa jej na inzerat, ked predavala steniatka, dotiahli do bytu vacsinou taki exoti - fetaci a "fasisti" a pod.Nakolko je zodpovedna, dobre si rozmyslela, komu stena preda.Nie kazdy to robi. Takze - vek nad 18 rokov a neviem to presne zadefinovat, ci skusenosti s chovom, ci povinny vycvik, registracia...ale nieco taketo mam na mysli.Aby sa tito psy dostali len do ruk zodpovednych ludi, ktori vedia, ako s tym psom treba "narabat", co takyto pes potrebuje a pod.Zbytocne tu budem citat, ze je jedno, aky pes je nezvladnutelny,ze je jedno, ci kusne "kotnikar" alebo iny pes. Nie je to jedno.Myslim, ze ti , ktori tvrdia, ze je to uplne jedno, vedia malo o tychto rasach, ktore som ja nazvala tzv"bojove plemena".Maleho odkopnem, ale...
Inak, moj neni cholerik ani hystericky a pod., proste sa zlakol, ked sa stretli na rohu.Smola.Odvtedy sa stal agresivnejsi, ale prave som si vsimla, ze uz niektorych psov "moze", co ma tesi.Ak som napisala o panickach na stekloch, myslela som to obrazne, akoze nie som ten typ, co ma psa zavreteho doma a vyjde s nim na 5 minut vycurat sa, alebo ze by sme sa mu nevenovali...Je mi jasne, kazdy ma rad svojho psa.Teda-kazdy normalny clovek
Ved tuto diskusiu netreba brat ako utok na rasu. Ale o snahu vymedzit urcite pravidla....Ja mam nazor taky, ze v prepchatom sidlisku by skutocne nemuseli byt piti a pod., prisamfakt, v jednej brane su traja a som z toho uz na nervy, kedze ta brana je vedla nasej.Ak uz su tu, treba ich zabezpecit viac ako "kotnikarov".A kedze je to o ludoch, treba to mat v zakone...kedze zakony sa porusuju...asi najlepsie vymedzit okruh ludi, ktori tychto psov mozu mat a registrovat ich...Tak nejako uvazujem.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:18 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Anu
Dovolim sa zapojit ako majitelka fundlaka. Ono je to naozaj nezodpovedne. O fundloch sa traduje, ze k malym psom aj ked agresivnym su povznesene. Ono, vela im toho mali psi neurobia, co vidim na mojom, ktory dokaze predsadnut s jazvecikom v osiali prisatym na jeho hrudi. Ale pokial hovoris, ze maju problem udrzat psa na voditku, tak ma zdviha zo stolicky, pretoze fakt nie je problem vychovat novofundlandana.

Cele toto forum je o ludoch, nie psoch. Ja len si dovolim vyjadrit svoj nazor. Ked beriem psa na sidlisko, tak uvazujem predovsetkym o tom, ci dokaze nazivat v pokoji s ludmi a zvieratami, kedze je ich naokolo privela. Ak nie, tak take zviera si necham na neskor, ked kvoli nemu budem moct opustit mury mestske. Tiez nerada vidim nezodpovednych majitelov pitov (presne kvoli tomu, ze teraz mam psa a viem, ze su strasne OK k ludom, ale k zvieratam su besni) ako nechavaju svoje casovane masiny pobehovat. Presne tak isto nenavidim majitelov malych psov, ktori svojich milacikov kludne nechaju jacat na mojho psa a pritom sa este hrdia, ze sa neboja... V meste je trochu viac ludi na meter stvorcovy nez na vidieku, preto to chce o to viac pochopenia. Ja patrim medzi ludi, co si psa nedavaju ani na voditko ani nema kosik. Ked vsak dojde k stretu cloveka alebo psa s mojim psom, pes je vzdy pri mojej nohe. Je to o ludoch a ich zodpovednosti. Majitelia "bojovych" plemien maju tu nevyhodu, ze v ich radoch je az privela nezodpovednych...

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:20
- Nahlásit

Pravda je v našem městě na kraji je jakési sociální sídliště pro cigány a sociálně slabší-což v našem městě je spíše fetáci. Kamarádka kterou jsem 10let neviděla se bohužel dala dokupy s takovým magorem.Má staforda-fenku.Je celé dny zavřená v koupelně bez oken a ven jde 2x denně. Když takový pes vyjde ven,celé sídliště-podle vyprávění-nebydlím tam-se pakuje včetně cigánů. Nevím kde psa vzal ani kde na něj vzal. Já bych takovému člověku psa do rukou nikdy nedala ani kdyby to byla čivava.Je s papíry-podle tetovaného ucha.tak by mě zajímalo s jakým pocitem tohodle psa dával tomudle pošukovi. Já znám jen vychovaný poctivý majitelé.Jenže pokud v našem městě je 10"bojových psů" tak bohužel jednoho z nich má fakt magor. Jestli je to takhle všude tak potěš.A opět není to psoj,ten za to nemůže ale o lidech. Co stím? Když neplatí zákony kloudně na daně,tresty,tak těžko na psy.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:29
- Nahlásit

destiny,pigie
Holky, moc hezky. Dobře řečeno.

nels
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:38
- Nahlásit

U mně došlo k situaci,kterou jsem teda nikdy nečekala - mám strach,že zase potkáme s nelsonem(RR) malého nevychovaného psa.opravdu,tohle mi kazí procházky a radost z nich.a protože bydlím na sídlišti,tak nějakého potkáme na každom rohu.
nejde jenom o to,že jsou tady všichni malí psi na volno a nejlépe o ulici dál než panička,ale všichni na mýho psa vrčí nebo štěkají.proč mám svýho psa držet všema silama u nohy,když na vině je ten druhej?a hlavně,můj pes je ještě štěně a chci aby věděl,že druhej pes,malej nebo velikej,je kamarád a ne hrozba.takhle ho to nenaučím.
když ale vidím velkýho psa,tak jestli je na volno předpokládám,že je v pohodě a ovladatelnej,jestli je na vodítku a s košíkem,tak jsem taky klidná.prostě mám pocit,že pořád ještě většina majitelů velkých psů ví,že mají za ně odpovědnost a chovaj se podle toho.a mně to uklidňuje.
takže jasně,jsou blbci,kterí mají nezvládnutého psa a ten je potenciálně nebezpečný pro své okolí. takových ale znám já osobně jenom pár.naopak neznám skoro nikoho kdo by měl pořádně vychovanýho malýho psa

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 13:45
- Nahlásit

destiny
A kedze je to o ludoch, treba to mat v zakone...kedze zakony sa porusuju...asi najlepsie vymedzit okruh ludi, ktori tychto psov mozu mat a registrovat ich...Tak nejako uvazujem.
Už jsem psala nahoře, že vyhláška už teď mluví dost jasně a to o všech psech. VŠICHNI maj bejt na veřejném prostranství na vodítku a nevím, jestli i ten košík neni povinnej.Na ten ale já osobně kašlu, vzhledem k tomu, že spousta lidí není schopno svým psům dát ani vodítko a má je agresivní a neovladatelné, tak nehodlám proto nechat své psy ohrožovat a znemožnit jim tak se i bránit, protože nejsem Rambo, abych neustále rvala dva padesátikilový psy od sebe úplně sama, takže jim tu možnost se bránit prostě nechám.

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:54
- Nahlásit

Lidi co se pouštíte do mě,já jediná psala,že pokud mám raťafáka tak ho mám na vodítku.Jenže já žádného ratafáka nemám.Já mám basenjiho,který pro znalce neumí štěkat!!!!!!!!!! A pak nikdy není na volno.Ten kdo mě napadá je nezodpovědný majitel novoflundáka a je mi jedn o jestli to bude bernardýn,srnčí nožika nebo stafort. Pokud pes přeskočí plot a napadne tě tak je to problém,tak nevím proč se ho zastáváš. Navíc nebydlím na žádném sídliště a u lesa a když si přečteš moji diskuzi na hoře tak píší že to vím,že je nesnášenlivý.Vím co umí vyprovokovat takový pes.proto je na vodítku.Jenže když vidí, vztekajícího se novoflundáka (o 5baráku dál) tak má na něj averzi a mám co dělat. Můj pes nikdy nenapadne,je dobře zajištěný a ani neprovokuje štěkáním,protože to neumí.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:57
- Nahlásit

Anu
Ale teba nikto nenapada Ja len, ze ma zdviha zo stolicky, ked pocujem, ze niekto nedokaze vychovat fundlaka Diskutujeme, nie? A ten zbytok patril vsetkym, zmenim to.

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 13:58
- Nahlásit

pigi to vůbec nebylo na novoflundáka ale na nezodpovědnost lidí. a pokud vím tak ty lidi ho maj od dvou let -teď to bude cca.3měsíce co ho maj a už "skolil" hodně živích bytostí. Když sním chodí 50kilová holka tak má co dělat ho udržet.Není každý takový jako tady lidé zodpovědný.Já to nemyslela ve zlém.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 14:01 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Anu
Ved ja viem Preto ma prekvapuje, ze ludia, co maju problem z vychovou psa si poriadia tela, na ktore potom fyzicky nestacia a ani plot nemaju zabezpeceny (to je skoro to iste ako ked si vyholena hlava poriadi pita, len preto, ze sa mu paci). Ako vravim, je to o ludoch. Inak, fundlaci su hnusne potvory. Drviva vacsina, so psami rovnako velkymi ako oni (tych je nastastie malo), sa radi v dospelosti pobiju.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání