| Autor |
Zpráva |
KarelB
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 12:21
- Nahlásit
Anonymní
tak co jako zakázat, aby se lidi rozmnožovali? to je povrchní.....nějaké vymezující podmínky tomu chybí...třeba geneticky přenosné vady apod......
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:07
- Nahlásit
KarelB
že vás to baví!
Má se tu bavit o psech. SODOMA GOMORA
Vážně, ještě jeden kec mimo a klec spadne...
|
KarelB
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:29
- Nahlásit
Terri
No tak spadne, se nepokakám, že...
A že přechytrý moderátor oslovuje pouze mě, asi se bavím sám se sebou, ne?
Bum...klec spadla...nashledanou....pa pá
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 22:09
- Nahlásit
KarelB
Jste nepochopil tu mezeru, ok, moje chyba.
ALe nechce se mi zamykat fórum kvůli pár řečem, tak jsme na to chtěla předem upozornit. Vy se možná nepokakáte, ale přijde mi to škoda (to fórum ne to..).
Nebavíte se sám se sebou, ale proč reagujete? Zas moje chyba, jaksi jsem Vás dala výše než anonymy.
|
KarelB
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 01:05
- Nahlásit
Terri
Jako, že v té mezeře měl být napsaný tučnám"Anonymní"?
No, já myslel, že třeba vadí, když se diskuze dlouhodobě odchyluje někam od psů a když jsme tady s Fistem docela dlouho řešili sice věci o psech, ale vlastně o jejich potencionálním zabíjení, štvaní kvůli sázce na člověka a nebo ublížení člověku, tak se žádné omezování nenavrhovalo....tak mi tahle reakce přišla najednou dost neadekvátní, proto jsem eagoval také neadekvátně až extrementálně.
Reaguji jinak tedy proto, že se diskuze někam ubírala...proč ne, nebylo to ani o pěti stránkách ani o dvou dnech odchýlení od tématu, tak mi to nijak divné či extra nevhodné nepřišlo.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:50
- Nahlásit
KarelB
mezeře měl být napsaný
Jo
když jsme tady s Fistem
Protože u mně trochu trvá, než mně někdo naštve, nebo než mi "přeteče trpělivost". Fórum si prostě tvoříme sami..., ne že někdo zvnějšku zasáhne a nebo to dokonce bude celé řídit.
tak mi to nijak divné či extra nevhodné nepřišlo
Je možné že se (všeobecně) nikdy neshodnem když už jo a kdy ne. Mi osobně prostě spíš vadí urážky atd. než odchýlení od tématu.
|
KarelB
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 11:57
- Nahlásit
Terri
osobně prostě spíš vadí urážky
Ale dyť já jen lichotil a to silně...myslím oněm těm oným lidem.....
|
karelB
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:35
- Nahlásit
Nechce se mi to tu zde všechno rozepisovat....pokud máte zájem, diskuze na následující téma už jede třeba na mujpes, tak tam si můžete přečíst třeba i reakci redakce časopisu na ohlasy čtenářů, ale o co vlastně jde?
Asi většina z Vás ví, že v časopisu Epocha vyšel tento článek
http://www.rf-hobby.cz/epocha/clanek.php?clanek=102
, který velice bych tak řekl rozdmýchal emoce....není ani třeba na to téma tady diskutovat, jen mě napadlo, jestli o tom ví třeba pan Vladimír...ne že bych mu chtěl přivodit infarkt ), ale myslím, že to stojí za přečtení....i ty reakce pod článkem...vyjadřuje se tam třeba pan Desenský, pan Fridrich, pan Spies atd atd...no prostě je to zajímavé....
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:06 - Změnil/a: Vladimir
- Nahlásit
Tento clanok samozrejme neunikol pozornosti na slovenskych forach. Cital som ho uz asi pred tyzdnom. Len som nepochopil, preco by mi to malo "sposobit infarkt".
|
karelB
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:14
- Nahlásit
No protože jste mi připadal, že také vždy velice trpíte při absorbci lidské blbosti.
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:28
- Nahlásit
Ale to len vtedy, ked pride necakane a hlavne od niekoho od koho by som to necakalal. Napr. blizkej alebo znalej osoby, odbornika, ...atd.. Inak som voci ludskej blbosti znacne odolny. A chcel by som zit este dlho.
|
jelenvaclav@tiscali. cz
|
# Zasláno: 16 Čec 2005 17:11
- Nahlásit
Vladimir
Pročítám diskuse, hledám radu co dělat s tříletým něm.ovčákem. Poslední dobou, asi dva měsíce na mě začíná cenit zuby a zle vrčet. Je samozřejmé, že bez jakéhokoli násilí, nebo trestání z mé strany. Naopak ráno při polaskání (tak co Ajaxík,jak je?). Dnes mě konečně pokousal ruku. Nedávno mi někdo poradil abych psa povalil na zem a zalehl ho tělem. Ruku mám pokousanou, ale také už vím o lidské blbosti která je v diskusi často zmiňována.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2005 08:34
- Nahlásit
Terri
citalopram 20 mg denně večer před spaním,hradí VZP,za 10 dnů už ti to tady bude jedno
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2005 08:37
- Nahlásit
jelenvaclav@tiscali. cz
vím o lidské blbosti která je v diskusi často zmiňována
Suprrr,takže honem zpátky do sebe,do rozumně odborné literatury(třeba Mikulica-Poznej svého psa)
a na kvalitní cvičák,a VŠECHNO BUDE FAJN
Mimochodem,s napětím očekávám,zda nebude založena ZKO Artemis Ovčáry-dali bychom si tam s Tchořem hostovačku.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2005 21:43
- Nahlásit
Sali
|
žanda
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 07:40
- Nahlásit
jelenvaclav@tiscali. cz
zkus se zamyslet také, co se změnilo a kdy se změnilo jeho chování a jestli není "Něco", co v jeho makovici vyvovalo to, že chce rafnout.
JInak zalehnutí ano, vrčení mu nad tlamou ano- ale jen pokud víš jak na to-pokud ne, raději vyhledej někoho,kdo to umí. Ať nedojde k dalšímu rafanci.
|
paty
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 19:04
- Nahlásit
co mam napsat
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2005 17:11
- Nahlásit
To co ma byt, posledne dva prispevky?Tiez nemusime mat vsetko....:-oooo
Dlho som tu nebola, poprecitovala som diskusiu...
Aj tak si myslim, ze zaver by mohol byt taky, aby vybrane psy mali ludia, co o ne fakt maju zaujem. Stretli sme sa parkrat s dotycnym psom, bolo vselico, vyhrazky a pod., ked som upozornila, nech si ho chytia na voditko a chcem prejst okolo... ale tiez som videla, ako ho dokopal a pod.Kupila som si diktafon kvoli vyhrazkam, kaser, aj ked by mi nepomohol a teraz sa jednoducho vyhybam, nic ine mi nezostava. Ano, zavisi vsetko od ludi, od majitelov, no a kedze majitelia su dost casto o nicom, mohol by sa tento chov regulovat.Aby teda neboli akoze piti, krizeni s inymi, ako som tu citala, ze pitov ozajstnych je na Slovensku malo, a ked su, nech su skutocne v rukach ludi, co tomu rozumeju.Ved o to mi islo od zaciatku.Nikdy som ich nechcela vystrielat, alebo uplne vyradit, len poukazat na rozdiel v dosledkoch napadnutia.Inak, moj Lucky sa stal agresivnejsim a startuje po niektorych psoch a dokonca aj detoch odvtedy uplne necakane, vodim ho ale na voditku, len v lesiku alebo ked niet nikoho v okoli, pustam.Uz to nie je ten dobrosrdecny hafik, co bol.knihu "Poznej sveho psa"mam mimochodom uz velmi dlho, spominalo sa to tu...
Ozaj, syn bol minuile v obchodaku a predavali tam steniatka. Zlate, jasne, ktore stena nie je zlate? Majitel si ich bral na ruky a ukazoval detom....Piti,mimochodom.Detom sa pacili, mozno staci povedat, mami, tati, ja toho psika chcem a rodicia ho kupia...ani nevedia, co s nim. Ale ved je to normal, ved to je spolocensky pes....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2005 21:52
- Nahlásit
destiny
To co ma byt, posledne dva prispevky
Máznu to.
|
R
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 15:44
- Nahlásit
Naprosto Vás chápu, destiny. Po napadení mého psa (malý 12letý knírač) stradford teriérkou před 14 dny se ve mě taky znovu probudil strach z velkých a "bojových" psů a na procházkách s pejskem a mojí 14 měsíční dcerkou nejsem moc v pohodě.Sice s sebou nenosím nožík, ale už jsem přemýšlela o slzáku. Bohužel mám strach a, přestože vím, že to ze mě můj pes vycítí, nevím, jak se ho po tom nehezkém zážitku zbavit. Máte nějaký návod? Vidím před sebou hubu té fenky (byla bez vodítka), jak drží v zubech nohu mého psa a jeho vykulené oči a apatii při napadení i po něm. Naštěstí to dopadlo poměrně dobře. Můj pes přežil, chodí a kromě límce (ochrany proti kousání rány) a antibiotik, které má ještě na týden, už to vypadá, jako by se ani nic nestalo. Ještě se vrátím k tomu napadení, můj pes na tu fenku zaštěkal a kdyby to neudělal, pravděpodobně by se nic nestalo, protože ona už nás přešla a po tom zaštěkání se vrátila. Ale přesto si myslím, že to nebyla chyba mého psa, resp. moje, ale pána té fenky, že se to vůbec mohlo stát. A vysvětlení, že způsob, jakým můj pes na toho druhého zaštěkal se mu nemusel líbit, je sice logické a nejspíš pravdivé, ale pochybuju, že ho naučím štěkat na velké psy, zlvášť po tomhle zážitku, jinak!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 21:24
- Nahlásit
R
já vám teď napíšu jaké zážitky může mít z venčení majitel velkého "bojového" psa - není to fikce - opravdu se mi to stalo.
venčívám tam, kde není moc psů - to znamená, že psa potkáme tak dvakrát za procházku, já ho zdálky vidím a svého si připínám na vodítko, protže na taková místa chodí většina lidí, kteří nechtějí potkávat (ať už z jakéhokoli důvodu) jiné psy, děláme to všichni stejně. Po dlouhé procházce se vracíme domů - přes sídliště - tam mívám psa na vodítku skoro vždy a to proto, že psy miluje a chce si je alespoň očuchat a já si nechci kazit náladu pokud uteče. Dojdeme tak 15 metrů před náš dům a naproti nám jde paní se středním pudlem - navolno, paní prošla, pudl nikoli - mého psa napadl. To znamená že můj pes visí na obojku, přední nohy ve vzduchu a na něj hupsá pudl, vím že mu nemůže nijak vážně fyzicky ublížit, ale přecijenom nejsem z toho nadšená, paní od pudla na něj ječí ze vzdálenosti asi 5ti metrů a pes nereaguje (já začínám řešit, jestli ho nemám nabrat špičkou boty, ale nemám náladu se hádat, takže v klidu čekám), paní si tak po minutě pro psa dojde, vezme si ho, mě se neomluví a odchází, přičemž psa uklidňuje (velmi milým tónem). My ujdeme asi tak 5 metrů a psa mi začne vyřvávat mops, možná by to bylo legrační, kdyby ho už dvakrát nenapadl a můj pes ho tudíž nezačal nenávidět.
Pěkný začátek dne, že?Pro mě i pro psa. Nemůžete se tedy divit, že někdy velcí psi začnou reagovat pro vás zdánlivě nepřiměřeně
Ještě bych dodala, že mám psa dobře socializovaného a to, že nevenčíme se smečkou psů neznamená, že je bez kontaktu se psy.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 22:37
- Nahlásit
Faktnechápu,kde berete malé psy útočící na pitbuly.Já jsem nic podobného nikdy neviděla.
K nám přiběhl nečekaně pitbul bez pána a po celou dobu co mi očuchával psa, jsem se modlila,aby na něj nevyjel -což někdy dělá,když o druhého psa nestojí - a moc dobře mi nebylo s představou,jak se jdu prát s pitbulem jsem se během chvilky pěkně zpotila.Naštěstí to dopadlo dobře.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 22:42
- Nahlásit
Zany
já nemám pitbula a ty psy se berou bůhví kde,ale ještě nebyl snad ani den aby nějakej malej pes toho mýho alespoň neořval. Já chápu majitele malých psů, že se bojí a chápu i ty psy, já jim nenadávám, jen chi vám umožnit pohled i z druhé strany
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 23:13
- Nahlásit
Zany
No možná nechápeš - ale já to zažila na vlastní kůži, když jsem hlídala vycvičeného, opakuji vycvičeného a plně ovladatelného stafordšíra --- měla jsem ho na vodítku, i s košíkem, i když to nebylo potřeba, pesan chodil u nohy a poslouchal na slovo --- několikrát se mi za ten týden stalo, že odkudsi na nás vyběhl malý psík a štěkal a dorážel na stafa a jeho tlapy rozčílený zřejmě tím, že psisko si ho nevšímá. Já do něj hučela "nesmíš" a podobně, když se nám to stalo již po třetí, ruply mi nervy, vzala jsem dotyčného dorážejícího prcka za kůži na krku a odhodila. Jinýho jsem nakopla, jo - prostě nakopla, nevěděla jsem co jiného, když útočník nereagoval ani na dupot a řev - a samozřejmě paničky těchto malých psíků v nedohlednu, nebo z dálky volali "pocem, no honem" a na mě pokřikovali že si ten jejich chce jen hrát a dále telefonovali nebo si povídali s kamarádkou --- tak mi řekněte, co je tohle za spravedlnost --- velcí psi musí poslouchat a být na vodítku a mít košík a nesmí útočit a vlastně nesmí vůbec nic, kdežto malý psíci si můžou pobíhat na volno a kdesi cosi a poslouchat nemusí vůbec. Nechtěla bych, abyste to pochopili tak, že odsuzuju psí prcky -- to ani náhodou, jenže jsem názoru: když jeden, tak všici --- takže dle mého názoru by měl poslouchat každý pes bez ohledu na velikost! A pak bychom možná předešli problémům zraněných malých psů a útočících velkých, protože malý by byli odvolatelní a velcí by poslechli na "nesmíš" !!! Chyba není ve psech, uvědomte si to už sakra, chyba je v lidech!!!! Chápu destiny i ostatní, kterým s estalo něco podobnýho, ale nehledejte proboha chybu v plemeni!!!! To je největěší kravina, kterou můžete udělat. N.N.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 23:46 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
Faktnechápu,kde berete malé psy útočící na pitbuly.Já jsem nic podobného nikdy neviděla.
Víš co? A já dneska zažila, jak se na mého rhodéského ridgebacka rozeběhl s řevem malý pudl zezadu. Od majitele jsem zaslechla jen klidne: co blbneš, ten by z tebe uděla tři, kdyby se do tebe pustil.
Také jsem zažila, jak mého psa několikrát napadl absolutně nezvládnutý kokr. To byste teprve viděli, jak dokáže takové malé nezvládnuté zvíře lomcovat s průměrným chlapem. A přitom posledním incidentu jsem si vyslechla jen: ty blbá krávo, už jsi viděla aby malý pes sežral velkého? To byla reakce na mou poznámku, že bych byla ráda, kdyby si ho začli konečně hlídat. a dál toho kokra povzbuzovali: na kikinko, vem si ho, jen ho sežer...
Také každý týden na cvičáku zažívám sebevražedného mopse, který vyjíždí po vzrostlém berňákovi a panička ho "řeže, řeže, řeže" a já konečně viděla výsledek, že mops prošel bez vrknutí kolem. Jenže tahle holčina je jedna z mála lidí, kteří chtějí po svém miniaturním gaučákovi poslušnost a jakoukoliv známku agresivity nekompromisně trestá. A upřímně - znám takové majitele malých psů jen dva - bohužel.
Mnohem více převažují psíci, kteří třeba nejsou agresivní, ale lítají si kde chtějí. Minule se ke mě takhle rozeběhl yorkšír. v klidu a v pohodě a já měla zrovna dobrou náladu. přišel se seznámit. ve chvíli, kdy jsem čubině dovolila si ho také očuchat, dostala panička málem histerický záchvat a ze dvou metrů řvala na psíka: pocem, POCEM. tak si říkám, když se majitelé o ty prcky tak bojí, proč je nemají na vodítku, aby podobným situacím zabránili
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:43
- Nahlásit
Zany
to, že tys to nikdy neviděla neznamená, že se to neděje....naopak děje se to dost často, že malý pes napadne velkého. Možná se budeš divit, ale mezi malými psy je tolik sebevědomých mrňavých agresorů a jejich páníci je v tom nevědomky ještě podporují. Já mám dva psy středního plemene a velkého křížence. Všichni tři již byli v minulosti napadeni malými psíčky (jezevčíci, pudlíci, bišonek, a dokonce pražským krysaříkem) Všichni ti malí agresoři se chovali dominantně a agresivně. Jeden z mých psů byl jezevčíkem napaden dokonce tak, že mu ten jezevec visel na krku a můj pes na to nereagoval(!!!) .
Je jasné, že mezi majiteli velkých i malých psů je spousta dobrých i spousta špatných páníčků, ale ten poměr "nezodpovědný majitel velkého psa" a "nezodpovědný majitel malého psa" je tak jeden "velký" na deset "malých".....Spousta majitelů malých psů si totiž mylně myslí, že své psy vychovávat nemusí, protože jsou malí a nemůžou nic nikomu udělat. To je kardinální omyl. Pokud neublíží fyzicky, pak spoustě jiným psům někdy dokáží pořádně nabourat psychiku. Např. můj velký kříženec CHP s howavartem je z útulku, v minulosti byl týrán a neměl moc rád psy ani lidi.....Zrovna když už se nám ho podařilo naučit, že lidi už mu vůbec nevadí a na vycházkách ho psi dokonce začínali zajímat i jako kamarádi, přiřítil se k nám jednou malý pudl, začal na něho hrozně štěkat a zkusmo ho kousl do ocasu. Můj pes se s s vykviknutím a následným zavrčením ohnal a pudl utekl. Na té procházce jsme potkali potom ještě několik psů a na všechny mi pes už preventivně vrčel.....a byl pěkně vynervovaný....
takže je potřeba nevidět to "černobíle",ale uvědomit si, že chyba je vždy ve člověku a nikoli v psu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:45
- Nahlásit
teď koukám, že pes nefer byl taky napaden pudlem.....četla jsem, že se vyskykuje dost případů pokousání právě pudlem.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:17
- Nahlásit
to nevím, nás ten pudl nenapadl, aby nedošlo k omylu. vystasrtoval na nás zezadu, ale reagoval víceméně na pánovo zastavení a když se po něm čubina otočila, rozmyslel si to a jen nás už tiše chvíli pronásledoval.
máme za sebou ale několik napadení kokrem, pak čubině prokousl tvář nějaký malý špic či co, pak mi po ní několikrát vyjel westík a setkala jsem se též s agresivním foxteriérem - ten byl ale naštěstí na vodítku a hodně zkrátka, panička s ním měla co dělat a já si říkala, že tohodle psa bez vodítka rozhodně potkat nechci.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:52
- Nahlásit
no mimochodem kokři byli mezi těmi "nebezpečnými" v žebříčku pokousanosti lidí a psů také dost vysoko....mezi nejčastějšími případy pokousání nefigurovali v tom průzkumu vůbec pitbullové ani jiná podobná plemena, ale první místa obsadili NO, kokři a pudlové
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:03
- Nahlásit
Evik
No kdyz to prepocitas na pocty chovanych jedincu tak uz to tak jednoznacny neni.
|