Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:50
- Nahlásit

začatečník
Souhlasím, tomu MvDr bych nechal odebrat to MvDr, já toho vím o etologii prd a on buď podobně, nebo píše to, za co je placen, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj
KarelB

Ebony
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2005 19:01 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

Ďalšími sú plemená s nadštandardnou agresivitou. Je to rotvajler, doberman, nemecká doga, nemecký ovčiak a boxer. Táto agresivita je však hravo zvládnutelná dobrým psychosociálnym vzťahom človeka a zvieraťa a v výcvikom.
Doga?Boxer? Mírumilovnější plemeno tam nenašli? A proč je tam dobrman a NO a není tam třeba malinois? To zas někdo maturoval ze zoologie. Podle mě je vyjmenovávání plemen jednoznačný rasismus, jsou ovčouni a boxeři , co vás ulížou k smrti a deset jiných plemen, co vás kousne, co to je za blbost.

Ebony
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2005 20:48 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

FiSt
nebo skinem, násilníkem, vrahem, psychopatem......v tom případě si JÁ vyberu psa s velkou a silnou tlamou na obranu ......a já vím o čem mluvím, z vlastní zkušenosti.......

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 21:50
- Nahlásit

Terri
Terri, nyní s Vámi souhlasím bohužel skoro na 100%, ale podle mě to je menší utopie než ty ostatní cesty, pokud se nezměníme my, nezmění se nic....vrazi také vraždí dále, dále mnohdy zbytečně umíráme díky nezodpovědnosti v autech(tomu se ale říká dopravní nehoda, ale je to v podstatě to samé, jako taková psí nehoda, navíc těch psích je méně-logicky,psů je také méně než aut a jiných dopr.prostředků), budeme dál posílat umírat lidi do válek a potyček za dobrou věc apod.Takže apelací na nás=společnost můžeme dosáhnout nejvíce...a mimochodem, jak již někdo chytře napsal na jiném serveru, kdyby se opravdu dodržovaly stávající platné zákony a vyhláška, nehod se psy potažmo i dopravních by ubylo.....někdy mi tyhle debaty přijdou stejné, jako bysme diskutovali o tom, že majitelé automobilů např. s výkonem motoru přes 150kW by měli mít jiný řidičák, jiné testy a jiné zákony...ostatně proč ne?...takové auto se také rozjíždí rychleji , jede rychleji a může být tedy více nebezpečné....ale stejně opět dodjdeme k tomu, že je nebezpečné přímo úměrně odpovědnosti řidiče.
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 21:53
- Nahlásit

FiSt
Jenže milý(á) má, otázka byla na dvě konkrétní plemena a ne obecně položena...holt mezi řádky se někdy špatně čte, nebo lépe, na veřejném boardu musím počítat s tím, že lidé reagují na to, co napíši a ne na to, co myslím. )
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 21:55
- Nahlásit

Ebony
No to souhlasím, ale na to by se pit nejspíš moc nehodil, mohl by si chtít hrát...to mám zase já z odpozorování...
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 21:58
- Nahlásit

FiSt
Jistě, že není, ale diskuze tohoto typu jsou většinou jen honem na čarodějnice a zakrýváním neochoty přiznat si realitu...a to tu, jaká společnost opravdu jsme.
KarelB

destiny
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2005 23:46
- Nahlásit

začatečníkJe to pes neuvěřitelně silný a ještě víc milý ale jelikož znám jeho obrovskou sílu nikdy bych si nedovolil jít bez košíku a na volno i když můj pes je neuvěřitelně vyrovnaný.
Tak toto je to , o com je rec. Keby vsetci majitelia takychto hafikov si boli vedomi ich sily....nikdy by si nedovolili ist bez kosiku a na volno... Ja Vam verim, uplne, ale kolko ich takych ZODPOVEDNYCH je?
Musia to byt krasne psy - to len na okraj.
Ale otazka - preco vas tak velmi rozculil prispevok zo Slobody zvierat?Vadilo , prekazalo by Vam osobne v chove dodrzat tie podmienky, ktore navrhuje? Mne sa to nezda ako hlupost a Sloboda zvierat je zaroven akousi zarukou...
- trestoprávne postihovanie použitia zvierat na bojové účely a podnecovanie agresivity
- evidovaný chov potenciálne nebezpečných plemien a povinnosť majitela absolvovať výcvik a následne psychologické testy zvládnutia psa majitelom
- orgány štátnej správy zároveň dohliadnu na podmienky, ktoré musí spĺňať majitel uvedených druhov psov: čistý register trestov, evidencia, vodenie zvieraťa na verejnom priestranstve na vôdzke a s košíkom
- rozmnožovanie povolené len chovateľom s akreditovaným chovom
- povinnosť chovatela evidovať a následne oznámiť príslušným orgánom komu predal zviera - príslušný orgán zabezpečí absolvovanie psychologických testov u nových majitelov
- povinnosť chovatela týchto plemien bez licencie sterilizovať alebo kastrovať zviera

Mne osobne ale zalizi hlavne na tom, aby tzv.bojove psy, nebezpecne psy alebo ako ich nazvat, chodili aspon na sidliskach , v meste a na verejnych priestranstvach na voditku a s kosikom. Na toto nemame ziadny postih.
Je jasne, ze mi nejde len o napdanutia cloveka psom, ide mi aj o napadnutie psa psom, o napadnutie takym psom, pri ktorom tzv.normalny, bezny, domaci, spolocensky, polovnicky...pes nema sancu.No, teraz su do spolocenskych zaradeni aj piti a do sa mi zda uplne pomylene. Aj ten MVDr. si to asi nevycucal z prsta. Nie je prvy a ni posledny s takto zadefinovanymi psami. Moj Lucky napr. ma kamaratku rotw., ktora ho berie ako mladsieho brata a dokonca ho brani, takze ja nie som tiez nastvana na vsetky plemena.Tak isto ma niekto blizkeho pita, ktory mu len lize tvar a je total dobracky... Tento zakon navrhuje Sloboda zvierat na obranu zvierat, ked si to blizsie precitate a urcite nie na zaklade len jedineho vyhlasenia jedineho MVDr.

destiny
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2005 00:01
- Nahlásit

... a este nieco. Niekto tu pisal, ze normalny pit, ked tak zautoci na psa, ale nie na cloveka. To ma byt akoze plus pre pita? No ja by som rada, keby neutocil na mojho psa ziadny pit uz v zivote. Moj pes, a kopec ostatnych psov, nie je bojovym partnerom, ale tzv.domacim plemenom.
Inak, mala byt u nas schvalovana novela zakona o drzani psov, bola stiahnuta. Zatial. Podla vyjadrenia p.Galbaveho-poslanca, preto, ze bude este prisnejsia. Novelu a prispevky si mozte v pripade zaujmu precitat na havko.net.

destiny
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2005 00:16
- Nahlásit

Anonymní
Bohuzial, sestnasty rok to moze pit alebo pod. - zase nechcem konkretizovat, s tymi nazvami mam problem, aby som niekoho neurazila, vlastne to super bolo naznacene v jednom prispevku - pes s velkou a silnou tlamou..., a az potom poznate ten rozdiel medzi psom s tlamou o 3/4 menší a s mnohem menším stiskem
ALE NEPRAJEM!!!!!!!!!!

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 00:39
- Nahlásit

Jedno treba ale pripustiiť, že bežný človek si vyberá psa za A/ - očami/ t.j. podla jeho vzladu, telesnej výšky a hmotnosti/
B/ na čo ho potrebuje a čo očakáva. Chovatelov, teraz neberme do ohladu, to je niečo iné.
Mnoho ludí si kupuje psa , len "očami"ako "spoločníka" s predstavou, že to bude ako vo filme, resp ako hračka, na hladenie, s ktorým sa dá aj cestovať/ dá sa do tašky a ide sa/, a nepotrbuje ani vela pohybu- len tak 5 min. na vyprázdnenie a koniec.
Takýto záujemcovia si väčšinou kupujú psy velkostne "malé" resp menšie "stredné"A potom sa divia ,že napr. terier nie je hračkársky pes ,aj keď je velkostne malý, je agilný, potrebuje
pohyb, a činnosť a začnú vznikať problémy.
Druhá časť ,si kupuje psa , podla toho čo od neho očakáva.Alebo čo chce aby spĺňal.
Čo môže chcieť človek, žijúci v byte v meste, ktorý nemá ani vela odborných skúseností,aby splňal jeho pes , keď sa rozhodne napr. pre pitbula?Očakáva ,že to bude "trhač", že bude mať každý pred ním rešpekt, že všetci ostatní ho budú radšej z obavy ,alebo strach obchádzať a keby náhodou niekto neuhol, tak mu to pitbul "ukáže".A takých je ozaj väčšina.Napr. V o fore Dog .sk, pod strata sebadôvery , alebo také čosy, už neviem presne, sa jeden takýto majitel pitbula, pýta čo má robiť, keď jeho pitbul, ustúpil NO a nepobil sa s ním, či je to normálne, a je s toho uple hotový psychycky, že ho vysmiali akého to má pitbula.a či sa zmení keď už má 1,5 roka.
Tak načo je takýmto luďom pitbul.Na čo ho majú ,čo s ním chcú robiť.Nie sú schopní , po odbornej ale ani po psychyckej stránke, vychovať a správne viesť takéto plemeno.Ale dalo by sa to povedať aj na niektoré iné plemená.
A toto podla mňa je potrebné aj legislatívne upraviť, aby sa takéto plemená nedostávali do nevhodných rúk, bola kontrola a možnosť takýmto jedincom aj psa odobrať

destiny
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2005 07:08
- Nahlásit

Otazka do plena: ked sa ku mne a mnou vedenemu psovi na voditku rozbehne volny pit bez nahubku, ako zistim, ci chce mojho psa napadnut, ci je to krizenec, ci je vedeny k agresivite, ci je alebo nie je nezvladnutelny?A CO mam v tej chvili podla vas spravit?

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 08:06
- Nahlásit

FiSt
to "má" patří k tomu milá a proto je za ním čárka, kdybych chtěl napsat "má otázka", určitě bych to napsal bez čárk mezi "má" a "otázka", nicméně správněj jsem měl napsat místo "má" "můj(má)". Ovšem čárka tam je, takže nevím, ale chápat to jako "má otázka" mi přijde řekněme divné.
KarelB
PS Invektivy na rozdíl od Vás ponechám pro rodinu.

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 08:13
- Nahlásit

destiny
Udělejte přesně to samé, jako ve chvíli, kdy vám hrozí jiné nebezpečí.
Musíte se o sebe postarat.
Když jedete v autě, musíte snad také počítat s tím, že nějaký jiný řidič je nezodpovědný a může Vás ohrozit, nebo s tím také nepočítáte?!!!!
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 08:18
- Nahlásit

VŠEM
Opravdu fantastické...vám některým, neřekl bych, že menšině tady, jde pouze o to, o něčem psát....
NEBO SNAD CHCETE VYMYSLET LEGISLATIVNÍ ÚPRAVU, KTERÁ VYMÍTÍ VŠECHNO ZLO A NASTOLÍ NA NAŠI PLANETĚ 100% DOBRO????
KarelB

začatečník
# Zasláno: 17 Kvě 2005 12:18
- Nahlásit

destiny pro vás. Před mnoha lety jsem chodil na cvičák skončil jsem když jsem viděl co se děje. Psi vyloženě špatní získavali zkoušky byli vybráni za chovné jenom po známostechú/netvrdím že se to děje i teď/ale tak to vypadalo a věřte že jsem měl celkem slušné výsledky. Tím chci řic a vidite to i v každodenním životě že by to stejně nebylo na nic zase a hlavně by procházeli známi známych a tak jak se to děje. 3kodu lze vyčíslit i na majetku co pes je jak fizickou tak i psichickou-když je dobrý právnik. Já své psy necvičím snad ten základ a ještě to je hrůza chci aby se projevili tak jak jsou vyšlechtěni ale znám jejich nálady vím jak reagují když se jim něco nezdá a došlo by k maléru a v pohodě to zvládam. Pamatuji je to už dlouho jak tady vypadal dobrman se bal všeho do rukávu sotva štípnul to byl výsledek jeho chovu a tak se obávám by dopadla spousta tak zvaných nebezpečných psů tím uvážlivým výběrem. to o těch dobrmanech je asi rok75 tak se omlouvám všem kdo je vlastni když se už situace zlepšila.

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 12:46
- Nahlásit

zase náhubek a vodítko - jemně řečeno nutí se majitelé pita a spol,aby ho měli......nemám nic proti tomu-náhubek nosíme také.......ale proč nás pak napadne NO,který má pána kdesi,nebo labrador a jeho panička kecá na rohu ulice........pokud jde o jorky,pudlíky,jezevčíky........o těch nemluvím-ne že by jich bylo málo -ale to není pes, co by mého psa nějak výrazně zajímal a v nejhorším si s prckem člověk i poradí,ale s naprdnutým ovčákem co vám visí na psovi a doráží i na vás to zase taky sranda už není.
Někdo tu psal dotaz na kokra a pita.......pitů pár znám,žádný po mě nikdy nevyjel.....kokry znám a i jsem ho měla......co do vztahu k lidem je piták beránek.

handula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2005 17:00
- Nahlásit

Přečetla jsem si jen začátek, je to na mě moc dlouhý, jen bych k tomu chtěla jednu věc. Též používám 8m samonavíjecí vodítko a vodím na něm 40 kg psa. Vím co to je, mít psa na takhle dlouhym vodítku a vím, co to je, psa udržet, když chce někam jít proti vaší vůli. Takže udržet psa na takovémto vodítku je hodně náročný, až možná nemožný. Používám to vodítko proto, protože nemám vychovaného psa, a u nohy mi prostě nepůjde, skočil by mi pod auto, sežral kdoví jakej hnus, chodíme na sídlišti plném dětí, náš pes občas na někoho zaštěká, takže na tom vodítku je to optimální. ALE! V momentě kdybych věděla, že náš pes má tendenci devastovat ostatní psi a bylo by mi jedno, jestli si ten druhej pes začal nebo ne, tak bych zvolila určitě jiné vodítko. CHci říct, že jaké vodítko zvolí páníček je úplně jedno, POKUD dokáže svýho psa usměrnit. A pokud zvolí špatně, je to jen a jen jeho chyba a měl by za to nést plnou zodpovědnost. Ano, pravda je,že pes destiny neměl k tomu psovi chodit, to je fakt, ale pokud mám doma psa, kterej napadá ostatní psi naprosto běžně a zároveň ho vodím na vodítku, díky kterému nezvládám psa ukočírovat, pak je to prostě chyba toho majitele a měl by za to pykat. Prostě já jsem psa nezvládla a je jedno jestli jsem ho měla na vodítku nebo ne a já jsem za jeho chování zcela zodpovědná. Toť můj názor.

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 17:56
- Nahlásit

handula
To samozřejmě souhlasím, ale to snad upravují již platné právní normy...nebo se pletu?
A tedy by se stačilo jimi řídit, popř. je využívat.
KarelB

začatečník
# Zasláno: 17 Kvě 2005 20:47
- Nahlásit

Když někdo a jak jsem usoudil vysokoškolák a ještě vycvikář
.začne míchat psy mezi drogy je konec.

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 22:52
- Nahlásit

destiny
a este nieco. Niekto tu pisal, ze normalny pit, ked tak zautoci na psa, ale nie na cloveka. To ma byt akoze plus pre pita? No ja by som rada, keby neutocil na mojho psa ziadny pit uz v zivote.

Jistě, že je to jeho plus v tom, že neutočí na lidi, nebo Váš pes nejde třeba po kočce...pokud mu to dovolíte?

Pokud chcete, aby na vašeho psa nikdy žádný pit nebo jiný pes nechtěl útočit, máte neřešitelný problém...já bych totiž třeba zase chtěl, abych se nemusel nikdy v životě o nic bát...myslíte, že to půjde?

KarelB

začatečník
# Zasláno: 20 Kvě 2005 02:16
- Nahlásit

Dnes /není se čím chlubit/ nevím proč se servali mojí bandoci. Je to fena a pes normálně spolu fungují asi rok a to i při dobrotách. Jelikož jsem už doma tak spolu travíme 24 hod. Pes je vyrovnaný fena je typický psi rváč,ale už to šlo celkem normálně,až do dnešního dne. Nevím co se stalo jaký problém vznikl, ale bylo to dost zlé. Píši to proto,že jsem přesvědčený,že sebemenší impuls který možná ani my lidé neregistrujeme je nabudí/omluva za ten výraz/,ale nic lepšího nebylo. Proto Vás touto cestou chci poprosit,aby naši psi /mají už tak dost proti sobě zaujatých lidí/,měli košík a vodítko a při připadném napadení jiným hafanem se snažit pomoc v krizi sundat koš. jak doufám vyhneme se aspoň trošičku problemům. Díky

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 09:41
- Nahlásit

začatečník
CHovatel, od něhož jsme si vzali (resp. zachránili před utracením) psa, měl neapolské mastiny, dogy a fily. My kdysi chtěli dogu, tak jsme se na ně jezdili dívat.
Jednou fenou se ten chovatel velmi chlubil - fila - prý naprosto skvělý představitel svého plemene, už mu roztrhala 5 ovcí...
A pak jednou obě háraly a fila se "nějak" dostala k doze, a pobily se k smrti (dogy).
Ta fila byla budoucí matkou našeho štěněte. Naštěstí byl otec mírumilovná přerostlá flegmatická doga...
Ten chovatel byl "sprosté slovo" a teď už nemá žádného psa...

Anonymní
# Zasláno: 20 Kvě 2005 22:23
- Nahlásit

začatečník
Sice nikde se moc přesně neuvádí, jaký je standard Bandoga a z čeho vlastně vznikl apod., aspoň jsem to ještě nikde nenašel, ale tvrdívá se, že v něm má být i pit, kdo má plemeno odvozené z APBT, měl by počítat s tím, že etologie takového psa je zcela jinde než u ostatních psů, nebo může být a měl by se podle toho zařídit....a to je zase chyba lidí, že chovatel prodává třeba APBT a tvrdí, že už několik generací jsou vedeni jen ke sportu, což sice takřka vymezuje možnost použití takového psa na zápasy, myslím úspěšného použití, ale určitě to nevymezuje možnost takových situací.....vašich pesanů je mi líto a doufám, že budou brzy OK.
Já ten koš většinou nedávám, protože si říkám, že pravděpodobnost, že se mi něco takového stane sice je, ale je mnohem nižší než pravděpodobnost napadení jiným pse a raději teda, ať je můj pes OK...samozřejmě vzhledem k té pravděpodobnosti.
Má zatím 1,5roku a samozřejmě, že pokud z něj vyroste pes, kde se ta pravděpodobnost výrazně změní, bude mít i koš...jako běžně.
KarelB

detiny
# Zasláno: 21 Kvě 2005 02:29
- Nahlásit

Anonymní

KarelIB:To samozřejmě souhlasím, ale to snad upravují již platné právní normy...nebo se pletu?
A tedy by se stačilo jimi řídit, popř. je využívat.
KarelB[/i]
Akymi pravnymi normami?Teda aspon podla nasich pravnych noriem staci mat psa na voditku, hociakom a ked napadne psa, pokial je na voditku, a ten moj na voditku nebol, aj ked tej moj nenapadol a nepristupil k nemu, nenesie jeho majitel zodpovednost.Mal ho na voditku a je jedno, ci ho ukociroval.
[i]
VŠEM
Opravdu fantastické...vám některým, neřekl bych, že menšině tady, jde pouze o to, o něčem psát....
NEBO SNAD CHCETE VYMYSLET LEGISLATIVNÍ ÚPRAVU, KTERÁ VYMÍTÍ VŠECHNO ZLO A NASTOLÍ NA NAŠI PLANETĚ 100% DOBRO????
KarelB
Myslim, ze nejde len o to, nieco pisat, ale ako terri spravne povedala, ked sa nevieme dohodnut my tu, ako sa mozu dohodnut zakonodarci.Ja hladam odpovede na svoje otazky a rozmyslam nad riesenim.Keby som uz bola schopna dat dokopy nejaky rozumny navrh, som schopna ho presadzovat, mozno aj formou peticie...Nechcem tu len zabijat cas, chcem nazory inych psickarov

detiny
# Zasláno: 21 Kvě 2005 02:39
- Nahlásit

EbonyEbony, ale ved si to precitaj este raz.Konstatovanie, ze su tieto plemena s nadštandardnou agresivitou" rotvajler, doberman, nemecká doga, nemecký ovčiak a boxer" uzatvara MVDr vetou - Táto agresivita je však hravo zvládnutelná dobrým psychosociálnym vzťahom človeka a zvieraťa a v výcvikom.
[b][/b]
V podstate je to dobre napisane, pri dobrej vychove a kopci lasky to mozu byt domaci milacikovia...
Je fajn mat psa na obranu proti proti psychopatom a pod., aspon nemusis nosit pistol,dnes fakt nevies, koho stretnes,ale ako to urobit, aby napr. moj americky koker mal tiez zarucenu obranu?

detiny
# Zasláno: 21 Kvě 2005 02:47
- Nahlásit

Anonymnídestiny
a este nieco. Niekto tu pisal, ze normalny pit, ked tak zautoci na psa, ale nie na cloveka. To ma byt akoze plus pre pita? No ja by som rada, keby neutocil na mojho psa ziadny pit uz v zivote.
Jistě, že je to jeho plus v tom, že neutočí na lidi, nebo Váš pes nejde třeba po kočce...pokud mu to dovolíte?
Pokud chcete, aby na vašeho psa nikdy žádný pit nebo jiný pes nechtěl útočit, máte neřešitelný problém...já bych totiž třeba zase chtěl, abych se nemusel nikdy v životě o nic bát...myslíte, že to půjde?
KarelB
[i][/i]
Ale ked mi na psa zautoci pit,je bud po mojom psovi alebo jeho aspon jeho casti...takze to neberiem ako uzasnu vyhru,ze utoci na psy, nie na ludi.Tak potom by som sa ozaj mala ozbrojit tusim,bauch.

detiny
# Zasláno: 21 Kvě 2005 02:55
- Nahlásit

Terri
Ale není už na to teď nějaký zákon? Veterinář nemůže uspat psa jen tak ne?? A pokud ano, pak by se to asi sotva dokázalo jak vetovi tak tomu majiteli.
TERRI,POZRELA SOM S NA TO ZBEZNE, V Cechach su obmedzenie,kedy moze dat majitel uspat psa, na Sloensku nie.
Takze mam dalsi bod do "zakona"... Sice u nas, ale vdaka vam.

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 16:20
- Nahlásit

detiny
jenže už ten výčet je zavádějící a neúplný nebo klamný, a to může mít dovětek jaký chce, prostě je to napsáno nesprávně, navíc od veterináře a navíc pro lidi, kteří tomu nerozumí a většina nepejskařů uvidí jen ta vyjmenovaná plemena a slovas nadštandardnou agresivitou" a je zas o poplach víc.....není to odborné.....stejně jako většina blábolů o psech, co se všude produkuje......
PS.Německou dogu jsem už na cvičáku neviděla hodně dlouho, znamená to, že jsou všechny nevycvičené, tudíž potenciálně nadstandartně agresivní, tudíž nebezpečné????

A už vůbec nechápu, proč se ptáte na vašeho kokra, aby měl úžasnů obranu? vždyť nedávno jste ho za to chválila, že je přátelský?(ale o tom, že štěkal přátelský na pitbula jste mě stejně nepřesvědčila)

destiny
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 17:41
- Nahlásit

EbonyA už vůbec nechápu, proč se ptáte na vašeho kokra, aby měl úžasnů obranu? vždyť nedávno jste ho za to chválila, že je přátelský?(ale o tom, že štěkal přátelský na pitbula jste mě stejně nepřesvědčila
Ebony, jazykove nedorozumenie.Myslela som, ze je fajn mat psa na obranu proti psychopatom a pod., to ste myslim pisali v predchadzajuom prispevku. Obranu mojho kokra som myslela v tom zmysle, ze by som jemu chcela zabezpecit ochranu, aby sa mu nic nestalo.
Inak, vobec som nikdy nepresviedcala, ze stekal na pita priatelsky, ani to nemam v umysle. Napisala som, ze stekanie je komunikacia. A podla mna je jedno, ci mu povedal dobry den, alebo chod niekam alebo jednoducho preto, ze sa ho bal, ten pes mu za to nemoze jednoducho vyrvat oko.
Lenze - tu uz neriesim moj konkretny pripad, to som uzatvorila s tym, ze som si nesplnila povinnost a nemala som psa na voditku. Skor sa snazim prist na to, aby som san nemusela bat s nim ist aj vtedy, ked na tom voditku bude.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání