Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 10:00
- Nahlásit

vrana
Ale apk záleží na pánečkovi, pokud se páneček nesnaží psa "zpacifikovat", tak co si o tom myslet... ;) Věř tomu, že nic slušnýho to fakt není...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 10:02
- Nahlásit

Přečíst si tyhle 4 stránky 20 nepejskařů, tak se teda vsadím, že 18 z nich by bylo pro zákaz jistých plemen psů.
Ale i když já mám ráda všechny psí rasy, začínám být také dost alergická, když už slyším "pit". Protože v hodně případech se za tím skrývá páníček debil. A bohužel také za rotvíkem.
Prostě komplex méněcennosti potřebujou lidé přehodit do komplexu nadřazenosti - a to můžou za pomocí někoho silnějšího za zadkem.
Dala bych ruku do ohně, že mezi majiteli pit a jim podobných a také rotvíků atd. bude víc psychických poruch a osobnostních problémů než u ostatních plemen.

A vzhledem k tomu, že nelze vymítit lidskou blbost, tak se bude muset na to jít jinak - bohužel přes psy. A pokud bude návrh zákona rozumný (což ale nebude ), tak budu pro.

Máme v okolí rotviny i bully, a když slyším: "to je machr, ještě z žádné bitvy nevyšel poražen" a nebo, "jestli se ten tvůj na něho blbě podívá, tak můj vyjede" či, "tak ať to zkusí, já ho seřežu, že se z toho posere a pak už si to příště rozmyslí"... TAK JE MI Z TĚCHTO LIDÍ BLBĚ! A vůbec se pak nedivím, že má okolí strach (o psy, o děti, o sebe).

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 10:56
- Nahlásit

Terri
"nejhorší" na tom, cos napsala je, že máš asi pravdu... I když fakt všichni majitelé pitů nejsou kreténi, kteří koukají na svýho psa jako na toho nejnejnej, na kterýho si nikdo nesmí troufnout a na ostatní psy jako na podřadný tvory...Zrovna předevčírem, sem šla prolítat trochu psici a ona si začla hrát s fenkou pita, moje pejsina je takový torpedo, tak ji v pohodě utekla a páneček té fenky pita začal všem, co tam byli vykládat, jak je Eimy rychlá, jak je obratná... I když je fakt, že pak to přehnal, když začal vykládat, že skočí dvoumetrovou překážku Eimy skočí nejvíc tak 80 - 100 cm. Přičemž minule si na těch 80 cm namlátila, tak bude skákat mnohem mín... Tekže ne všichni jsou takoví, jenže bohužel ti slušní nejsou vidět, vždycky sou vidět ti, co nějakým způsobem otravujou okolí...

Drobcek
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:18
- Nahlásit

v skutku zaujímavé čítanie.

brdicd ja len tolko-padne kosa na kameň. nič v zlom.

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 11:44
- Nahlásit

Terri
Ale to by mělo katastrofální důsledky Omezíš chov jedněch plemen a blbci si pořídí jiné a na knírače také dojde
Koukala ses na novinky? http://www.novinky.cz/05/59/80.html
Přečti si tu diskusi, bude se ti chtít zvracet a před tím se člověk neubrání. Tyhle hyeny si vždycky najdou nějaké plemeno, které bude potřeba vyhubit, přitom jediný druk, který potřebuje tvrdou regulaci je právě člověk

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:19
- Nahlásit

nefer
já se obávám, že pokud to takhle půjde dál (jakože půjde, protože lidi budou pořád stejné svi....), tak díky postupným zákazům brzy vymřou skoro všechny plemena psů, snad s výjimkou promiňte ten výraz "postelových mazlíčků".

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:23 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

nefer
Diskuse pod těmi "novinkami" jsou pořád stejné - samý humus. Pak si říkáš, co to je "člověk" a máš z toho hodně smíšené pocity...
Také bych měla obavu - na řadě by asi byla služební plemena.
Ale na druhé straně - tyhle "bojové" opravdu mají agresivitu a zákus "v genech" (tedy sorry těm, co tomu tak neříkají). A myslím si, že už by se (při přísnějších pravidlech) nestalo, že by se cíleně šlechtilo pro tyto vlastnosti. (hmm, přehnaný optimismus)
Druhou variantou by bylo cíleně do chovu zařazovat jen mírné jedince... ale s úrovní dnešního chovu by to také neprošlo. A mimochodem - názory na různých diskusích jsou "ale to už by nebyl ten správný pitbull..."

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:25
- Nahlásit

jen jedno slůvko ti opravím: (jakože půjde, protože lidi budou pořád stejné svi....), - budou horší

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:43 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

tyhle "bojové" opravdu mají agresivitu a zákus "v genech"
to máš pravdu, ale kolik je to plemen -2, 3? a kolik jich je na seznamu a kolik jich tam ještě přbyde?

Také bych měla obavu
já mám obavu už teď. víš, osobně bych přivítala nějaké "omezení chovu" i u RR, ale rozhodně odmítám označení, že jde o nebezpečné plemeno. RR NIKDY nebyl používán k boji s čímkoliv, NIKDY se u něj nešlechtila vlastnost kousnout a nepustit, na lovu měl za úkol nahánět střelcům a ne kořist napadnout a popř. usmrtit. A víš jaká je jejich typická vlastnost, když se dostanou do zdánlivého nebezpečí? Couvnout! RR NIKDY neútočí bezhlavě, vždy se nejdřív přesvědčí, že jiná cesta nevede. Samozřejmě, že mluvím o psech správně socializovaných a vychovaných (výcvik není podmínkou).
Tak podle jakého klíče se vybírají nebezpečná plemena?

Druhou variantou by bylo cíleně do chovu zařazovat jen mírné jedince...
To přímo vybízí k otázce: kolik těch "bojových" psů, kteří napadli byli s PP?

Nevím už kdo tady ten návrh psal, ale to přirovnání k shitzu se mi líbilo. Já jakožto majitelka nebezpečného psa budu každý rok žádat o povolení a platit neuvěřitelné sumy, byť jsem se nijak neprovinila. Ale majitel malého agresivného smetáka, který napdl již několik ještě menších psů, bude nedotčen. A kdo mu zabrání si příště koupit psa velkého? Třeba NO, který na seznamu zřejmě nikdy nebude a vychovat z něj stejnou bestii?

Jestli nějaká omezení, tak pro všechny!

Anonymní
# Zasláno: 10 Kvě 2005 13:53
- Nahlásit

tak jak čtu brdiče, je to přesně to,za co bych majitelům těchto plemen chtěla moc poděkovat, že nám,těm co se snad snaží-dělají pěknou reputaci.Pak se nedivím,že nás lidi berou obloukem a nemají proč a těžko jim vysvětlím,že .....
Můj pes také hlídá své teritorium,svůj pozemek....ale rozhdoně mu není dovoleno napadat něco,nebo někoho,kdo nás míjí....to si jako pán takové psa ani nesmím dovolit-jájsem ten,kdo rozhoduje,zda se něco děje,nebo ne......a když se nic neděje,pes musí mé přání akceptovat. Pokud má pocit, že se mu nějaký nelíbí-vždy mu to vysvětlím-pozor pro chytlavky- nikdy nebyl bit......ale jasně mu dávám najevo, že tedy TOTO ne. A být za postrach sídlliště by se mi opravdu nelíbilo.

Někdy si tedy říkám,když pak čtu podobné reakce....kruci proč já se vlastně snažím,když pak se najde někdo a média si zase užijou....

*sara*,
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:29
- Nahlásit

Anonymní: up:

*sara*,
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:31
- Nahlásit

Tak to se mi nějak nepovedlo. Mělo to být že s tebou souhlasím.

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:42
- Nahlásit

Destiny, ale kvoli tomu ze jednem magor mal pittbula zle vychovaneho predsa teraz nemozes sudit vsetkych velkych psov..ja mam argentinsku dogu, pred tym rtw a este pred tym kokerspaniela..poviem ti koker bol najagresivnejsich z tych 3..ale to preto lebo som si myslela ze maly pes neublizi a ze je inteligentny a ze proste nepotrebuje vychovu a vycvik..Potom ako napadol 2 civavy sme ho museli dat prec..velmi som si to vycitala a plakala som staaale za nim..potom som si povedala ze to musim zmenit, ze si kupim psa..ze si kupim psa velkeho a vychovam ho co najlepsie to pojde..a tak sa aj stalo..moj RTW mal skusky poslusnosti ZM,SVV1,2, IPO 1.A poviem ti ten moj pes sa na ineho ani nepozrel..nevravim ze nikdy nezavrcla ale ked ano dostal silnu facku po papuli a bolo vsetko vybavene..proste bol to ten najinteligentnejsi pes akeho som kedy vzivote mala a videla!! Potom ako my Bruno (rtw) zomrel na nador v zaludku som sa dlho nemohla spametat a myslela som ze tak mudreho a inetligentneho psa v zivote mat nebudem..Potom nastal zlom a rodicia mi kupili argentinsku dogu (tiez varj bojove plemeno)..Je to este stena (2 roky) ale na jesen sa uz chystame na skusky..argentina zavrcala na psa dokopy 3x..a to raz na nejakeho rtw ktory sa k nam hnal jak zmyslov zbaveny a majitel nikde, 2x ked ho nakryval iny pes a 3x ked ma napadol vlciak..a preto si myslim destiny ze nepravom odcudzujes vsetky "bojove" plemena (aj ked neviem ktore vsetky to podla teba su, lebo po mojich skusenostiach by som tam zaradila aj NO a kokerspaniela) a ich majitelov..toto je moj nazor za ktorym si stojim a aj ked si myslis hocico o mne je mi to jedno, pretoze tak to je a tak to ja bude.. [/b] NIEJE BOJOVY PES ALE MAJITEL KTORY PSA UCI BOJOVAT, a to je nieco uplne ine [b]

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:45
- Nahlásit

a toto je natom to smutne..ze ludia si necenia snahu NORMALNYCH majitelov tzv. "bojovych" plemien..ale automaticky ich hadzu do vreca aj s tymi MAGORMI..

jana33
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:52
- Nahlásit

Fiste a co je velký pes? Třeba Amstaf zrovna velký není

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:57
- Nahlásit

no ale ved nad 30 cm ma aj VELKY PUDEL..

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:59
- Nahlásit

FiSt: prepac ale jediny debil ktory tu je si mozno ty..prepac ale nevies co hovoris..nie kazdy velky pes je nebezpecny!!

Vladimir
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:01
- Nahlásit

Dovolim si maly priklad z mojho okolia. Mojim TOP plemenom je Slovensky cuvac. Chodil som s nim na volno bez voditka a neprichadzalo v uvahu, aby napadol v mojej pritomnosti ineho psa, cloveka alebo macku. Nedaleko nas ma jeden pan cuvaca. Zabijaka psov. Uz piatich zlikvidoval dokonca tak, ze si ich priniesol do vlastnej budy a tam ich roztrhal a majitel cuvaca povedal, ze nemel nijaku sancu ich zachranit. Ak neberiem v uvahu odborne poznatky, ale iba moje vlastne skusenosti, tak zhladiska nebezpecnosti pre psy, a o ludoch ani nehovorim ,je nezvladnuty pitbul v rukach magora uplny amater voci nezvladnutemi cuvacovi v podobnych rukach. Cuvac nie je na zozname nebezspecnych plemien v novej novele zakona v SR. Nemyslim ze by tam mal byt. Resp. myslim, ze by tam nemalo byt ziadne plemeno. Mal by tam byt pojem "nebezpecny clovek" a taky by nemal byt majitelom ziadneho psa. I ked majitel toho cuvaca nie je magor, len ho proste nezvlada.

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:06
- Nahlásit

FiSt: teda ak ti ide o to: Mal by tam byt pojem "nebezpecny clovek" a taky by nemal byt majitelom ziadneho psa, tak v to pripade preco pises ze by si zakazal vsetkych psov nad 30 cm?? a ano samozrejme ten posunok poznam no zda sa mi dost divne ked ho pouzivas v takejto situacii..

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:10
- Nahlásit

A on velký pudl nemá tlamu, nebo myslíte, že při špatné výchově z něho nemůže být nebezpečný pes?
ved ja nehovorim ze z neho bude velky zabijak-ale to ty si tak napisal ze psy nad 30 cm su velki = nebezpecni

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:13
- Nahlásit

FiSt: no napisala som ze si debil, pretoze som si zle precitala prispevok od teba..ten kde pises ze stretavas vela velkych psov s debilnymi majitelmi..a ja som si to zle precitala a pochopila som to tak ze vsetci majitelia velkych psov su debily..za toto sa ospravdelnujem ..ale s tvojim nazorom aj tak stale nesuhlasim..

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:13
- Nahlásit

Biba, ale FiSt přeci nenapsal, že by zakázal všechny psy nad 30cm, ale že by omezil jejich držení.

Jak už jsem psala jednou: já bych nějaké omezení přivítala též, ale pro všechna plemena. Aj pro ty malá. Nemůže se přeci chránit jen zájem člověka. Už to tu též bylo řečeno: agresivní kokr sice nebude nijak extra nebezpečný dospělému člověku, ale čivavu klidně zabije. A to by mělo zůstat bez poskvrny? Žádný záznam? Žádné označení nebezpečného psa? Tak co pak zabrání takovému člověku bez jediného vroubku si později pořídit plemeno velké? Slušně se obleče, přijde na úřad, zaplatí, popř. připlatí a pojede si s povolením pro štěně.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:16
- Nahlásit

Biba
Budeš se divit, ale já znám velkýho pudla, co dělá obrany, to je co? Já ale myslím, že FiSt má pravdu. Jediněj způsob jak předcházet malérů je donutit lidi, aby byli zodpovědní. Jak vidno, bez zákonů to nejde. Takže by to chtělo takovej zákon, kterej by donutil lidi se nad tím, jestli si psa pořídí nebo ne, zamyslet. Nebo jak jinak to chceš řešit? Až se něco stane? Jenže to už je potom pozdě... Pozdě řešit majitele psa, kterej pokousal až poté, co se něco takovýho stane... V tomhle přípdě to odnesl pes, ale stejně tak příště může přijít "na řadu" dítě... A bude o další senzaci na víc...
Nehážu všechny "bojový plemena" a jjich majitele do jednoho pytle, ani takhle psy nedělím. Proto taky tvrdím, že pokud se mají určovat pravidla, tak ať jsou stejný pro všechny.

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:17
- Nahlásit

nefer: no obmedzit-zakazat..to su slova z ktoreho jedneho sa stane druhe..je to zaciatok..
a to obmedzenie pre vsetky plemena-to je dobry napad..podla mna by bolo naj keby kazdy majitel s kazdym psom by musel absolvovat nejaku tu skusku (nieco ako SOP) tym by sa agresivita znizila..ale na tuto skusku by chodili len ti, ktory by si psa vychovali aj bez nej, ale ti co maju psa len na boje a machrovanie by tam aj tak nesli.

Biba
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:20
- Nahlásit

Nehážu všechny "bojový plemena" a jjich majitele do jednoho pytle, ani takhle psy nedělím. Proto taky tvrdím, že pokud se mají určovat pravidla, tak ať jsou stejný pro všechny.
no ved o to ide aj mne..ale je nezmyselne povedat: aha rtw- tak toho teraz obideme oblukom..proste to tak nejde, ved keby ten rtw bol taky ako moj Bruno (ktory mimochodom miloval deti) tak sa nemaju coho bat-no mozno tak toho ze na tvari budu mat jednu velikaaaansku slinu..no je pravda ze by to mohol byt nejaky pes, ktoreho majitel je nevies kde..tak ale to je potom uz o inom..

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:22
- Nahlásit

Eimy

Jak vidno, bez zákonů to nejde. Takže by to chtělo takovej zákon, kterej by donutil lidi se nad tím, jestli si psa pořídí nebo ne, zamyslet.

holka zlatá, taky už bys mohla vědět, že i když naši pání zákonodárci schválí třeba 10 zákonů o chovu psů, stejně to ti debilové, kvůli kterým se zákony stvořily, porušovat, protože nebudou peníze na zaplacení lidí, kteří by dodržování těch zákonů pravidelně kontrolovali a tvrdě postihovali.......

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:23
- Nahlásit

vypadlo mi slovou "budou porušovat"

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:25
- Nahlásit

Evik
To je ten největší problém, vim o tom... Nakonec by to fakt bylo tak, ež slušní pejskaři by jak blbouni dodržovali to, co dodržovat mají a ti ostatní by na to kašlali. Ale ono, kdyby o tom lidi věděli, tak by to možná blo o něco lepší, třeba zavoalt na policajty, že tam a tam se pohybuje člověk s takovým a takovým psem... Jenže to většina lidí neudělá, lepší pro ně je to kritizovat...

Biba
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:26
- Nahlásit

Eimy, policia by dosla za pol hodinu alebo vobec a aj tak by nic nevyriesila..

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:27
- Nahlásit

Biba - jasné, protože tady se všechny zákony dělají polovičatě. Respektive se odhlasuje nový zákon, ale na jeho dodržení se už moc nehledí. Pak třeba zjistíš, že ani policisté nemají pravomoc s tím a tím porušením něco dělat.
Já už nevím kdo to řekl a jak přesně, ale tenhle citát se na "ČeskoSlovensko" hodí skvěle: zkaženost země poznáš podle množství zákonů
A já si nedělám iluze, že se to v nejbližší době změní. Já bych si třeba klidně šla pro povolení na svého psa. Ale nějak se mi příčí, že podle zatím všech návrhů zákonů by ho měli vydávat úředníci. Proč? Proč by nemohla nějaká kynologická organizace? Osobně bych radši zaplatila za "povolenku" někomu z oboru než úředníčkovi.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání