Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
vrana
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 22:37
- Nahlásit

brdicd
a ked sa stane pruser, vies ho ovladat,na sto percent?

*sara*,
# Zasláno: 9 Kvě 2005 22:45
- Nahlásit

No a je to tady!! Nejhorší je, když si pořídí takové plemeno přesně takový člověk jako je brdicd.
Já proti těmhle psům nic nemám, jen by je neměli chovat lidi , co mají takové názory! Znám lidi, co mají pity, mají je vychované, jsou to rodinní mazlíčci, ale zároveň mají respekt z toho, co mají za rasu a řídí se tím.Tohle beru, jenže něco takového jako je "brdicd" je průšvih, ne ti psi!
A teď nějak začínám uvažovat- jestli je takhle uvažujících lidí víc, není lepší nějaký ten zákon?! Bohužel, jak píše RoSa, odnesou to i ti slušní chovatelé pitů.
Kazíte to prostě těm slušným!!

vrana
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 22:48
- Nahlásit

uznavam, ze maju fakt dobre vlastnosti, ako aj ine psy- je to otazka nazoru, co sa komu paci. ale napriklad by som sa bala, keby svojmu psovi nechal, pan branit svoj majetok azkym nebudem mrtva.. spacifikovat, to ano.ale co je to za pana, ktory nevie ovladat svojho psa, ty ho vies? mozeme si o tom pokecat, som z ba. cili.papricka@pobox.sk

brdicd
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 23:22
- Nahlásit

V slovenskom parlamente čaká na schválenie novela zákona, ktorá sprísni podmienky chovu tzv. nebezpečných psov. Platný zákon už nestačí dostatočne chrániť ľudí pred útokmi agresívnych psov. Do tejto kategórie majú patriť nielen psy, ktoré už človeka napadli, ale aj konkrétne plemená ako doberman, rotvajler, bulteriér, brazílska fila, argentínska doga, americký stafordširský teriér, rhodézsky ridgeback, stafordširský bulteriér, pitbulteriéry, ale aj kríženci týchto plemien. Podľa nových pravidiel na držanie a chov nebezpečných psov budú potrebné povolenia, ktoré budú vydávať obce najviac na jeden rok. Majiteľ takéhoto psa bude musieť šteňa prihlásiť do šiestich mesiacov a dospelého psa mesiac pred vypršaním platnosti povolenia. Za držanie nebezpečného psa bez povolenia bude hroziť pokuta do 10 tisíc korún a chov viacerých takýchto psov bez povolenia môže vyjsť na dvojnásobok. Podľa poslaneckého návrhu zákona by mal každý zodpovedať za škodu, ktorú spôsobí zviera v jeho vlastníctve v prípade, ak za to bude môcť neovládateľnosť zvieraťa. Ak by zákon v parlamente prešiel, platil by od 1. decembra 2005.
"Je mi záhadou, podľa akého kľúča vybrali práve tých osem plemien," vyhlásila pre Národnú obrodu Anna Cwieceková zo Slovenskej kynologickej jednoty. Podľa štatistiky väčšinu útokov na človeka, ktoré sa skončili úrazmi prípadne smrťou, spôsobili psy v strážnej službe, prevažne to boli nemecké ovčiaky a ich krížence. To však nevyplýva z ich povahy, ale z toho, že sa najčastejšie využívajú na stráženie objektov. S tým súvisí aj otázka, ako sa bude určovať, že ide o kríženca tzv. nebezpečných plemien, s čím mávajú problémy aj kynológovia. Zásadným problémom "nebezpečnosti" psov je ľudský faktor - neznalosť povahy psov, ich nezvládnutie, prípadne nedostatočné oplotenie stráženého objektu. Podľa Cwiecekovej zákon túto problematiku nerieši.
Podľa etológa a zoopsychológa MVDr. Antona Hvozdíka, CSc. nebezpečnými pre človeka môžu byť hyperagresívne plemená. Hyperagresivita sa u nich dá dosiahnuť genetickou manipuláciou a učením. Medzi tieto plemená patria: stafordšírsky teriér, pitbullteriér, argentínska doga, brazílska fila, španielsky mastin, anglický mastif a japonská tosa inu. Ďalšími sú plemená s nadštandardnou agresivitou. Je to rotvajler, doberman, nemecká doga, nemecký ovčiak a boxer. Táto agresivita je však hravo zvládnuteľná dobrým psychosociálnym vzťahom človeka a zvieraťa a výcvikom.

Tu mate citat, vsetko je hravo zvladnutelne. Ja svojho psa zvladam na 100 percent, nech ho zvladaju aj ti ostatni. Ked vidia, ze idem, nech sa laskavo vyhnu. Sami ste pisali, kolko krpcov napadlo ozajstnych psov, ovela viac, ako...napr. moj.Myslel som si, ze tu najdem podporu. Ustekany krpec spravi najviac skody. Moj pes si len brani teritorium a vyzaduje respekt, ktory mu pravom prinalezi.Tiez uz kusol, ale kto za to moze? Mal som ho na voditku, vazeni, takze moze za to majitel druheho sam. Aj ja sa potrebujem branit.

brdicd
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 23:33
- Nahlásit

*sara*,Snad mozem mat vlastny nazor?Co mas pincla?

vrana
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 23:41
- Nahlásit

tu je hnoj na tych ktori, to maju v pazi a ich psi bezdovodne napadnu ineho cloveka,alebo psa. A o tych panoch, ktorich brani pes a oni sa len tak bezcinne prizerajuu. Necham zastrasit,protivnika, ale musim mat nad situaciou kontrolu..
Zajtra-10.5. ma byt prve citanie..rozposlala som im par @, som naozaj zvedava,co oni nato, ako dopadne schodza,lebo mam dojem,ze skutocne im ide skorej o financie, ako o skutocne riesenie vsetkych nezodpovednych majitelov.mimochodom, preco radsej neriesia autohavarie-pri nich zahynie kazdorocne ovela viacej ludi ako psami, keby sa zakazali auta, to by bolo menej peniazkov zas, ale viacej ludi,

brdicd
ak ta skutocne ohrozuje maly pes, a je agresivny na teba,jednoducho ho odkopnem, al nenecham svojho psa ho prekusnut na polku-myslim to vseobecne. adekvatna obrana

vrana
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 23:45
- Nahlásit

Chcem si obstarat, bulteriera, takze urcite to nemam v pazi.
a bude tragedia, ked budeme nasledovat priklad Francuzska..

*sara*,
# Zasláno: 9 Kvě 2005 23:59
- Nahlásit

Jasně, že můžeš mít svůj názor. Ale já můžu mít přeci názor na ten tvůj názor.
Prostě se mi tvůj názor nelíbí.
Mám doma šarpíka, u tchána rotvajlera, bígla.Když jdu s rotvíkem, který má 100% poslušnost, přece jen , když se objeví někde ten malý "ukřičený" pes, zpozorním i když je rotvík na vodítku.Několikrát jsem malého provokatéra, kterej dorážel, odkopla. Protože malej sice provokuje, ale kdyby po něm chňapl rotvajler, tak by to nedopadlo dobře.A to nechci.

vrana
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 00:03
- Nahlásit

jo, aby som nezabudla,cely ten zakon je od zaciaku az do konca uplna absurdnost a ak by aj chcel nieco riesit, ma od toho hoooodne daleko. problem je v majiteloch a co sa tyka koker verzus pit. kazdy si mysli len to najlepsie o tom svojom,
nic by sa nestalo,ak by bolo vsetko naporiadku a psy boli na voditku s riadnym dozorom. akykolvek dovod mali ti psi, mali byt zabezpeceni, aby do sebanemohli skocit,zvlast,ked uz viem, ze moj pes je do inych a v susedov pes nieje zrovna kamarad.psi si obcas potrebuju vyriesit, hierarchiu na ulici, ale od tud po tud. ja som na vrchole svorky a bude panovat poriadok.

vrana
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 00:06
- Nahlásit

a je pred volbami, takze sa riesi zvysovanie preferencii

beatkaj
# Zasláno: 10 Kvě 2005 00:25
- Nahlásit

Bola som na slovenskom fore a fakt by ma zaujimalo, preco destiny bola vyhodena.To po prve. Po druhe, precitajte si niekto dovodovu spravu k navrhovanej novele zakona.Nikomu nejde o vyhubenie rasy, ale prave zodpovedni majitelia, ako to tu bolo nazvane, aj ked neoficialne, bojovych psov, ci plemien, by mali byt radi, ze sa vyciastia ich rady od takych pripadov, ako je napr.brdicd.Ved prave tito kazia meno. Podla mna nejde o volby, ale o snahu zamedzit narastu tzv,nebezbecnych psov v rukach este nebezpecnejsich majitelov.Ako to chcete inak spravit?Stale tu pisete, ze ide o ludi.Ze ludia su zodpovedni za psov a ich vychovu, pes za nic nemoze.Tak treba zakon na ludi.Nieco s tym treba spravit, pretoze ja sice nemam zrovna psa maleho plemena a pre istotu a nezaujatost neuvdediem rasu, ale zacina to vyzerat ako v Bronxe.Kazdy blbecek si moze kupit plemeno doslova na to, aby ho vycvicil k agresivite a repacte, pitbull a pod. takymi plemenami su v nespravnych rukach. Ako zabranit teda tym nespravnym rukam?????Ako vlastne zabranit ryraniu zvierat, pretoze to je tyranie, ked ich ma nejaky blbecek, ktory nie je na vychovu takejto, v podstate skutocne vzacnej rasy, schopnosti, ci uz mentalne, fyzicke alebo eticke?Nedam predsa zmrzacit nejakeho kokra len preto, lebo stekol na mojho psa.Mam zodpovednost, pretoze mam psa, ktory TO UROBIT MOZE, VIE, ale ja , svojou vychovou, mu to nedovolim.Co tu hovorite o volbach, bavte sa ako normalni, vyspeli ludia. Keby nebolo takych nezodpovednych majitelov, neboli by ani novely zakona. Ked uz o to, ja som si ista, ze vlastnictvo svojho psa dokazem obhajit aj pri schvaleni novely zakona na Slovensku.Br.Na dobru noc som sa normalne rozculila.Aha, este tu niekto pisal, ze napriklad deti nemaju vykrikovat na psa a pod.Tak to je uz sila.Som sama majitelka a JA SOM ZODPOVEDNA, aby som neohrozila cloveka, ani zviera.

beatkaj
# Zasláno: 10 Kvě 2005 01:01
- Nahlásit

A este nieco - citujem - nie kazdy je schopny starat sa o psa narocnejsieho plemena, ktore tento nvrh zaraduje medzi v uvodzovkach nebezpecne druhy, aby to nebolo nebezpecne aj pre okolie...je preto nutne sprisnit podmienky na drzanie, resp. na chov takych druhov psov, ich drzanie alebo chov podmienit nielen sprisnenim ich evidencie, ale najma ustanovit prisne kriteria na vydanie potrebnych povoleni a na to nadvazujuce povinnosti drzitelov a chovatelov takych psov...
Cize, vazeni, nejde, este raz, o vyhubenie rasy, ale aby nasich psov nedrzali vselijaki pomaly fasisti, oholene hlavy, drogovi dealiri a ludia, co si skutocne liecia svoje ego.Predsa nechceme, aby sa nasi psy stali postrachom.Ak sme si vybrali niektore z tychto plemien, dajme im riadny vycvik, dajme im lasku a k tomu nalezite papiere, ak je to potrebne - a potrebne to aj podla mna je, pretoze nemoze moj pes na dlhom voditku odcvaknut niekomu oko len preto, ze mu nepovedal zrovna - dobry den, pane....MOJ PES by toto spravit nemohol, pretoze by som tomu zabranila. Je to otrebne, pretoze sa to tu zacina velmi hemzit ludmi, ktori si rasu vyberu len podla mody a absolutly sa im nevenuju.K comu chcete dospiet?Fakt, stale dokola citam, ze za vsetko moze clovek, ale zakony pre cloveka odsudzujete.

brdicd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 01:15
- Nahlásit

Ha, ha, pozri si na havko-net statistiky,psy zapricinili menej umrti a urazov ako vcely a pod.A aby som to povedal do forumu - jdi nekam... Novela by mne osobne zabranila ponechat si vlastneho psa, takze radsuj lepsie citaj a venuj sa tomu svojmu.

jeje
# Zasláno: 10 Kvě 2005 06:21
- Nahlásit

Destiny,

Články nie je možné priamo vkladať ani na toto fórum <http://www.cz-pes.cz>. Žiadali ste ma o uverejnenie článku na stránkach <http://www.havko.net> a ak sa lepšie pozriete, ani tu a ani tam nie je žiaden článok, ktorý bol písaný bez interpunkčných znamienok, s neoddeľovanými vetami, chýbajúcimi medzerami za čiarkami a aspoň základným formátovaním dokumentu, prosto zaslali ste mi to, čo je vložené aj tu, ako Váš prvý príspevok. Uvedomujete si, že nie som Váš korektor? Povedal som si, čosi nemilé sa Vám prihodilo, asi ste na to nemysleli a začal som ten Váš článok upravovať do formálne správneho slovenského jazyka. Žiaľ, popri tom som nadobudol podozrenie, že Váš článok nie je úplne pravdivý, podozrenie, že nie je v súlade s dobrými mravmi, no najmä je v rozpore s poslaním stránok <http://www.havko.net>, ktoré sú skrátene nazvané fórom priateľov psov, podotýkam psov, bez prívlastkov a taktiež k podozreniu, že Váš článok nabáda k porušovaniu platných právnych noriem Slovenskej republiky. Na moje prekvapenie, Váš článok už bol vložený do fóra <http://www.havko.net> a mne nezostávalo nič iné, ako ho opakovane zmazať. Možno Vás prekvapí, že prvý príspevok, ktorý som z fóra mazal a autorovi som zablokoval prístup, bol príspevok, ktorý zosmiešňoval Čičavy a mohol urážať nielen majiteľov týchto psíkov.

Tvrdíte tu: „Inak, na slovenskom fore mi to ani neuverejnili,tam tema musi ist cez administratora a ten je, podla prispevkov,zastancom tzv.bojovych plemien - viem, ze oficialne take nie su, ale neviem to inak vyjadrit.“

Dovoľujem si Vás upozorniť, že takýmito vyhláseniami by ste sa mohli dopustiť porušenia §206 odsek (2) trestného poriadku s trestnou sadzbou až päť rokov.

Píšete: „A viete, coho sa bojim? Ze ten pes mojho zabije a vlastne nic z toho nebude mat. Pretoze take su u nas zakony, ktore som tiez celu noc studovala..“

Nuž také zákony u nás rozhodne nie sú, inou vecou je, že nie všetky zákony sa aj vykonávajú.

Taktiež píšete: „Hovorila som s viacerymi ludmi,dotycni sa im dokonca vyhrazali,ze zbiju a nechaju napadnut aj ich.“.

Ak je to pravda, nechápem, prečo aj s tými viacerými ľuďmi nepodáte na dotyčných trestné oznámenie, pretože by sa týmto už dopustili trestného činu podľa §196 trestného poriadku „Násilie proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi“:

(1) Kto sa skupine obyvateľov vyhráža usmrtením, ublížením na zdraví alebo spôsobením škody veľkého rozsahu, potresce sa odňatím slobody až na jeden rok.

Pričom zákon Vás účinne chráni aj proti údajnej hrozbe psom §55 „Prepadnutie veci“:
(1) Súd uloží trest prepadnutia veci,

a) ktorá bola použitá na spáchanie trestného činu,
b) ktorá bola určená na spáchanie trestného činu,

Píšete, že incident sa odohral so psom údajne: „jednym z najagresivnejsich na sidlisku, ktory napadol uz vela psov“, avšak na tom psovi kupodivu nevidím ani najmenší šrám. (Odkaz na fotky ktoré ste chceli zverejniť je na konci článku).

Píšete, že: „ale panicka na mna uz z dialky agresivne volala“ a „Tak ma to nastvalo, ze som jej strasne zacala nadavat a nafotila som aj ju a psa,naco sa mi zacala vyhrazat, ze ma uda za obtazovanie.Ledva toho psa udrzala,aby neskocil po mojom, ktory bol na druhom chodniku, teda ovela dalej,znova.Dokonca aj do mna.“, avšak na fotkách nevidím náznak agresivity ani zo strany dotyčného psa, ani zo strany osoby, ktorá ho vedie.

Píšete, že: „Ked sa pobiju,nazvem to teraz podla seba, normalni psy,moze z toho vyjst kazdy s nejakym tym skrabancom.U pita sanca neni.“. Nuž ale Váš pes z tohto incidentu vyšiel len s nejakým tým škrabancom, žiaľ tak nešťastným, že prišiel o oko a verte tomu, že sa takéto veci niekedy stávajú, aj keď tým psom, ktorý sa takto zaženie je menší pes ako kokeršpaniel.

Opisujete tu s istotou množstvo detailov incidentu, hoci ste neboli jeho priamou účastníčkou.

Podľa Vášho opisu Váš pes nie je ovládateľný na diaľku, ani nemá privolanie a Váš syn s ním bol na voľno, dokonca úplne bez vôdzky a od niektorých majiteľov psov požadujete nehybný postoj psa pri nohe so špeciálnym náhubkom a na krátkej vôdzke, pričom si akosi neuvedomujete, že napríklad pre Čičavu môže byť Váš pes niekoľko násobne väčšou hrozbou (či už pomerom hmotností, alebo silou) ako Pitbull pre Vášho psa (ak odhliadneme od výchovy a výcviku).

Ak naopak prihliadneme k výchove a výcviku Vášho psa, o výcviku Vášho psa môže byť len ťažko reč a žiaľ, podľa Vašich slov: „Ked bol stena, bal sa kazdeho psa, tak som ho nasilu po dohode s druhym panom nosila prinuchat k inym psikom,aby si zvykol.“ ste sa dopustili (toto nemôžete robiť nasilu, je potrebné trocha trpezlivosti a využiť prirodzenú zvedavosť a ešte chýbajúci strach a rešpekt šteňaťa v jeho skoršom veku) a stále sa aj dopúšťate zásadných chýb pri výchove Vášho psa „Ja sa snazim, aby nestekal,ale pusinu mu zalepovat nebudem.Nepodporujem ho v tom,cvicim ho tak,ze mu dopredu vravim,ide havino, nesmies a pod.“ (ak ho dopredu na iných zrejme väčších psov upozorňujete, vlastne psa učíte, že nastáva výnimočná situácia hodná zreteľa a on bude svojim spôsobom a v obdobnom duchu, v akom od Vás upozornenie dostane - psy zo svojich majiteľov vedia veľmi dobre čítať ich vnútorný postoj k situácii a nielen z majiteľov, taktiež upozorňovať, aj zvyšok svorky, na takúto pre neho z jeho pohľadu naučenú a vážnu situáciu. Snažte sa iného psa úplne ignorovať, prípadne pozornosť psa presmerovať na úplne niečo iné a pozitívne – pochúťku, hračku, atď).

Odkaz na fotky: http://www.havko.net/index.php?option=com_zoom&Itemid=43&catid=34

jeje
# Zasláno: 10 Kvě 2005 06:41
- Nahlásit

Nuž a čo ešte dodať? Možno citáciu z denníka Nový čas z 23.10.2004, kde podľa údajných slov prednostu Obecného úradu v Zborove:

"Pred rokom sme urobili rozsiahlu akciu, pri ktorej sme usmrtili 38 psov. Prišli dvaja strelci z kafilérie v Drienove a tí ich odstránili"
(nikto ale plemennú príslušnosť nerozlišoval, kosilo sa všetko)

alebo "Zastrelenie psa starostom obce Nemčiňany - november 2003" (toto tiež nebolo tzv. bojové plemeno)

http://www.slobodazvierat.sk/popispripadov2.php#starosta

alebo "Zastrelenie psa policajtom v byte - Petržalka, Bratislava - apríl 2004"

http://www.slobodazvierat.sk/popispripadov4.php

atd...

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 07:56
- Nahlásit

brdicd
No tak pokud to není vtip, tak mě nenapadá nic slušnýho, jak tě pojmenovat. Mít za souseda někoho jako seš ty, tak bych využila všechny dostupný prostředky k tomu, aby ses začal chovat jako normální člověk a ne jako zakomplexovanej chudák.
A nedej bože, aby tvůj pes napadl mýho psa... U slušnýho majitele bych to přešla, ale u hňupa, kterej by řekl, že je to můj problém a ne jeho, že jeho pes útočí bych se fakt pořádně zasadila o to, abych dostala i odškodnění za psychickou ujmu atd... Z lidí jako seš ty je mi fakt na nic, protože kvuli takovej s odpuštěním volům, pak jsou všichni naladění proti pitům, jen aby ses nedivil, až tomu tvýmu mazlíkovi někdo prostřelí hlavu, i to se tuším u nás stalo. Policajt bránil holku před psem, pes se obrátil proti němu, tak ho zastřelil. Pak bych tě chtěla vidět, jak by ses smál. Ale tobě by to asi bylo jedno a koupil by sis dalšího psa, aby sis dál mohl dokazovat, jakej seš king...

*sara*,
# Zasláno: 10 Kvě 2005 07:57
- Nahlásit

Jeje, možná s Vámi v některých věcech ve vašem příspěvku souhlasím, ale nesouhlasím s větou: "avšak na fotkách nevidím náznak agresivity ani zo strany dotyčného psa, ani zo strany osoby, ktorá ho vedie."
Jak můžete podle fotek poznat, jestli pes vykazuje agresivitu nebo ne?!
Co ale pravda je, a s čím naprosto souhlasím, že ať je to kokřík nebo "bojové" plemeno , všichni by měli mít stejné povinnosti. Takže na vodítku má být i malý pes. Mého psa vždycky napadl pes menší, který nebyl na vodítku. Jinak si ale pořád stojím za svým názorem, že např. pita by měl mít člověk, který ví a respektuje co má za psí rasu!

*sara*,
# Zasláno: 10 Kvě 2005 08:10
- Nahlásit

A ještě něco, ať s tím souhlasíte nebo ne. Vykousnuté oko není jen nějaký malý škrábanec, myslím si. Chápu Destiny, jak jí je.
Můj pes byl napadenej o dost větším psem. Nemohl na nohy, po nohou má jizvy, pár dní jsme ho jen nosili, pokousanej měl celej čumák. Bylo to hrozné , ale když to porovnám s tím napadeným kokříkem, tak tohle bylo škrábnutí. Ten kokřík bude mít následky celý život! To mi nepřipadá jako nešťastné škrábnutí.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 08:16
- Nahlásit

jeje
Nedá mi to nereagovat...
I když jen na jednu část.... Pokud se kouknete na fotky toho pita, tak si všiměte jeho chování na tom flexi vodítku... Třeba tu fotku, co je i tady na foru. Pes kouká na něco, co je pravděpodobně na druhé streně silnice a panička jde na druhou stranu. Já osobně flexi vodtíka ráda nemám. Respektive je to fajn věc u psa, kterej poslechne, jako pojistka u rušnějších silnic, ale u psa, kterej neposlouchá je to v podstatě to stejný, jako by byl na volno. Obzvlášť u pita... Mamka jednou koupila flexi vodítko, který plus mínus odpovídalo váze mojí fenky, ta je zvyklá venku lítat, na flexině si neuvědomila, že má vodítko, rozběhla se, doběhla na konec toho vodítka a strhla ho. Rozběhla se tak rychle, že sem do konce toho vodítka nestihla pořádně ani zareagovat (byla tehd ještě mladá)... Takže jsme se pro chuzi na vodítku vrátily zase k normálnímu vodítku...
Někdo ser mnou nemusí souhlasit, ale pokud někdo ví, že jeho pes napadá, tak dát ho na flexinu mi přijde stejně nezodpovědný, jako mít toho psa na volno...

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 08:20
- Nahlásit

jeje
Ještě mě napadlo... Píšete, že na tom pitovi nejsou vidět žádný jizvy... To mi ani tak nenormální nepřijde za prvé.. NE po každým kousnutí psovi zustane jizva, stejně jako ne pokaždé člověku zustane jizva, když se řízne nebo si rozbije koleno. A taky je poměrně dost možný, že si majitelé toho pita dávají u větších psů pozor, přece jen si myslim, že "souboj" třeba středoasiat (jen přiklad) vs. pit by pro pita taky nedopadl zrovna nejlíp. U malých psů je zase problém, že proti pitovi, kterej de s tím, že je chce hryznout nemají moc šanci... Těžko by se dalo chtít po tom zraněným kokrovi, aby tomu pitovi ten kousanec ještě oplatil. Taková situace by mohla nastat, kdyby se setkal pit s pitem...

*sara*,
# Zasláno: 10 Kvě 2005 08:25
- Nahlásit

Já s tebou úplně souhlasím s tou flexinou. Už jsem to napsala , když jsem prvně viděla tu fotku. Právě proto si říkám, že by si lidé měli uvědomit co mají za psa.Tyhle flexiny, to se dá použít u těch prcků, ale na těžšího psa bych si to nedovolila. Nedovedu si představit vzít si třeba na flexinu rotvíka nebo šarpeje. Jo vlastně dovedu si to představit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 08:30
- Nahlásit

*sara*,
No já právě s flexinou zkušenost u většiho psa mám, byl to teda jen střední knírač, ale od mala ho nikdo nenaučil netahat na vodítku a tak a von serval všechny obojky a vodítka, měl i flexinu a ta popravdě na něj byla k ničemu (jako štěně ho pokousala kolie a od tý doby neměl rád velký psy).. Já ho poznala, až mu bylo asi 8 let a to mně bylo asi 6... Až sem byla starší a občas sem ho šla venčit, tak když sem viděla většího psa, tak sem se vyhla nebo sa zapřela... Časem si aspon zvykl na velký psy nevyjíždět, ale tohle byl fakt problém...
Dodneška si pamatuju, dkyž sem ho vzala na výlet se skautem a míjeli sme plot, za kterým byl NO, oba psi na sebe začli vyštěkávat a toho knírače nakonec musela vzít vedoucí, protože já za ním jela a to sem fakt nebyla žádnej drobeček a ten knírač byl znevyhodněnej nádorem pod přední packou...

bord
# Zasláno: 10 Kvě 2005 08:36
- Nahlásit

Brdicku po přečtení Tvého příspěvku jsem došla k názoru,že budeš pěkné hovado!Žiješ snad na pustém ostrově,že venčíš pita bez koše,na volno a ostatní se Ti mají klidit z cesty?!Ty pánbůh právě venčíš a ostatní co se včas neschovají mají smůlu,že nemají agresivního psa co zakousne všechny kteří se k němu přiblíží?No nazdar jestli je Vás víc takových magorů!!Ty se svou bezohledností k okolí a takovým přístupem k životu bys nejen neměl mít psa a pita už vůbec,ale ani děti!Co jim člověk jako Ty může dát?
No mě málokdo vytočí,ale Tobě se to povedlo na 100%.
P.S.naštěstí znám v okolí i normální slušné majitele pitů,kteří je mají vychované a jakékoliv projevy agresivity tlumí - venčí se s ostatními na výběhu s košem na šnupáku-hádej proč?to je právě ta ohleduplnost!

vrana
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:14
- Nahlásit

flexina-neflexina, ked moj pes ma neposlucha dostatocne aby som ho za extremnej situacie vedela ovladat-mal by byt navoditku(normalnom, flexina=na volno) a to je pomerne male percento psov.
-sara o tej fotke: nevsimla som si to, lebo som nepredpokladala,ze by niekto mohol takto oblbovat(mozno ano mozno nie), lenze 1,ten pes pozera na co?destininho psa uviazaneho na druhej strane?, 2,keby sa majitelka pita nechcela fotit a bola agresivna, asi by to takto nevyzeralo.3,na pitovi nieje viditelna ziadna znamka agresivity a vobec mu nieje vidiet do tvare.

beatkajlenze ak to prejde, tak "med"budu lizat aj vetci ti co chovaju RTW,RR,BF,BT,AST,DOb...aj tí zodpovední majitelia. Maju trpiet za tích ostatných ?? o tych plemenach je to naozajstna hlupost, ake tia plemena??, zurivy a agresivny moze byt aj labrador. vacsinou sa nikde nepise o kusancoch malych psov, ktori tyraju svojich majitelov-lebo su to zanedbatelne zranenia, a teraz si predstav, ze pan, ktory ma zurivu si-cu,si zaobstara ovciaka a tomu da taku vychovu a vycvik ako prvemu krpcovi.. velky pes je velky pes,ale aku mam istotu, ze ten pan si svojho psa vychova. Je absurdne to co ty hovoris. Myslis si, ze ked ten zakon, prejde, nieco sa vyriesi? Velke houby. psa bude mat ten, co slusne vyzera a ma peniaze-ato je aj fasko, ked sa da do obleku a necha narast trochu vlasy.
eimy zdrzme sa hrubsich nadavok,brdicd je jednoducho hrdy na svojho psa ,a pokial vie svojho psa naozaj tak mat pod kontrolou ako tvrdi a nestveho proti inym psom-co naozaj nepovedal, tak nemam dovod byt proti nemu zaujata..

Anonymní
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:20
- Nahlásit

Destiny - vzdy mi je velmi luto ... ked si pes odskace neznalost ci chybu svojho majitela. Vasmu psikovi sa stala smutna prihoda s tragickym nasledkom a chapem Vasu potrebu ventilovat to i dovolavanie sa postihu. Ale ... noz nic nevyriesi. AK mozem poradit, tak zacnite inde - pomozte svojmu psikovi prekonat psychicku traumu, ktoru si odniesol, doliecte ho a sustredte sa na jeho socializaciu, bude ju potrebovat po incidente dvojnasobne. Nenasilne, najlepsie pod vedenim ci radou skusenejsieho vycvikara ci psieho "psychologa", ktory i Vam vysvetli akych chyb (som presvedceny ze z neznalosti) ste sa dopustili. Ved Vas psik a Vy s nim si mozete uzit este vela spolocnej radosti ... i bez permanentneho stressu a strachu. Drzim palce aby liecenie prebehlo uspesne.

brdicd
Presne take postoje, ake zaujimas Ty, su dovodom, preco je dnes v parlamente na prvom citani novela zakona, usilujuca zaviest plemenny postih (pre ozrejmenie bratom cechom - de facto preklad Koristkovho navrhu). Nedajboze aby tento thread sledoval jeden z predkladatelov novely a citacia tvojich ... hm, vyplodov ... mu doda presne tie argumenty, ktore chybaju.
A este nieco - kym sa zacnes ohanat §§ a hulakat ze ty mas psa na vodidle ... tak si ten zakon 282/2002 o vodeni psov nastuduj poriadne. §4 odsk. (1) Ti totiz uklada
Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť.

..nejdem rozoberat, ci si fyzicky a psychicky sposobily, na to nemam kvalifikaciu, ale dobre si vsimni zvyraznenu cast textu.

Slony
Kynologicky klub Stare Ihrisko

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:23
- Nahlásit

vrana
Podle mě označení vůl by měla být pro brdicda ještě pocta, pro mě to hrubá urážka není, ale to je asi věc názoru. Jestli tobě přijde normální jeho přístup stylu "já mám pita a kdo je víc", tak prosím. On sice svýho pita ovládat může, ale očividně by nezasáhl, kdyby někoho jeho pit napadl, pravděpodobně se slovy "Je to jeho problém, neměl tam chodit." Pro mě je mnohem víc nebezpečnej člověk, co psa zvládá, ale je mu jedno, co dělá než člověk, co psa nezvládá, protože ten se většinou snaží dělat aspoň něco. ;)
Jinak brdicd taky psal, že jeho pes brání svoje teritorium. Já se ptám ODKDY je ulice teritorium něčího psa? Vždyť to je uplnej nesmysl. Pes muže bránit svoje teritorium (byt, zahradu, dům), ale ulice do jeho teritoria prostě nespadá.

vrana
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:30
- Nahlásit

jeje
z komára somára?
add.článok na .havko.net. To iba 5 psov pokúsalo ludí a dopravné nehody poškodili 8476osôb?
Tuším treba riešit dôležitejšie veci..

vrana
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:34
- Nahlásit

to ma s pravdu, ale napr. som počula, že pre Tibetsku dogu je teritorium aj miesto,kde sa na 10 minút zastaví s páničkom. Otázkaje či by zasiahol, alebo nie, tot nechcem rozoberat, je to príliš hypoteticke- len som nechcela zbytočne odsudzovat niekoho, koho nikto nepozna..

Anonymní
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:45
- Nahlásit

vrana - sorry, ale obhajujes neobhajitelne.

prvy citat brdicd:
Aki sa nejakyj prcek priblizi k tomu mojmu, vobec sa nesnazim ho stiahnut.

druhy citat brdicd:
..aby sa mi uspesne vedeli vyhnut.I so svojimi deckami,
ktore revu a rusi a svet mojho psa,...

treti citat brdicd:
Tiez uz kusol, ale kto za to moze? Mal som ho na voditku, vazeni, takze moze za to majitel druheho sam.

Takze to zhrniem - priamo napisal, ze porusuje/porusil zakon 282/2002, §4 odsk. 1 (vid prvy a treti citat). A druhy citat je dokonca nie o zakone o psoch ale o Trestnom zakonniku. No nic, nemam cas nimrat sa v podobnych vylevoch, ale ono bilbicke "bozie mlyny melu pomaly ale isto" plati i v tomto tisicroci Ak si ta vrana co myslim, tak pozdravujem Hexynu

.. pekny den ctenemu foru a dovidenia

Slony

vrana
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:47
- Nahlásit

odkážem..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání