| Autor |
Zpráva |
Kačka 007
|
# Zasláno: 7 Kvě 2005 16:45
- Nahlásit
Eimy
Taky si myslím že je to jen a jen v lidech. Mám tady zářný příklad od nás ze sídliště. Starší dáma dostala od syna před několika lety fenku pitbula. Syn si ji pořídil po několika měsících odjel pracovat do ciziny a čubinku nechal mámě. Ta paní nikdy v životě psa neměla. Je to velice kultivovaná, hodná a slušná paní a tak se jí podařilo z fenky vychovat stvoření naprosto neagresivní, milé a hodné. Je radost potkat se s nimi na procházce. Naproti tomu zde také bydlí ženská kterou nemůžu nazvat jinak než ježibaba. Místní opilecká figurka, vulgární, agresivní no prostě hnus. Ta si před několika lety pořídila anglického kokra a vychovala z něj bestii terorizující všechny psy v okolí. Teprve před pár týny baba umřela a psa odvezli do útulku takže jsme si mohli oddychnout. Takže jaký je pes závisí opravdu jen na pánečkovi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Kvě 2005 16:51
- Nahlásit
Proč?
|
Kačka 007
|
# Zasláno: 7 Kvě 2005 16:55
- Nahlásit
Anonymní
protože proto.....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Kvě 2005 17:06
- Nahlásit
Proč zde řešíte psy a neřešíte zde nás, lidi?
My neseme za všechno odpovědnost, tak se vážená paní ze slovenska nezlobte na pity, zlobte se, jak jste již napsala, na sebe, že jste selhala...bohužel se nám to stává...vám i mě i ostatním a někdy následky nebolí a jindy jsou tragické, obzvlášť, když za nás trpí, někdo, koho milujeme......to, co se Vám stalo se bohužel může stát kdykoliv a komukoliv z nás, protože jsme takoví, jací jsme, my lidé.
Pit za to nemůže, pita vyšlechtil člověk k tomu, aby bojoval s jinými pity a v dnešní době je to opět člověk, který dělá z pita stvůru tím, že ho vede k pro něj nesmyslným úkolům a nesmylně ho kříží s jinými psy a to opět a jak jinak za účelem zisku...možná byste nevěřila, kolik opravdových pitů u Vás běhá.....50? 100? 200?... ne opravdu...více jich na Slovensku nemáte ani omylem. A ti kteří je vlastní, vědí, co mají a proč to mají a věřte, že s takovými by se ta nehoda nestala.
Pořád je třeba mít na mysli, že to jsou jen zvířata a jak zde již bylo několikrát napsáno, může si je pořídit každý debil......taky jednoho skoro pita mám a také mám strach, když potkáváme na ulici lidi s netvorem ke 40kg a hlavou podobnou pitovi či stafordovi , který si vede na procházku nějakou ženskou a když nás uvidí, tak panička rozkročí nohy a začne se vší silou přetahovat s tím svým psem.....také mívám strach....proti útoku takového psa je těžko se bránit...ale opětr, kdo takové džukely stvořil...kdo jiný...než debilní a nechutný vše likvidující predátor člověk=zmrd největšího ražení.
Když byl můj pit asi na 8 měsících byl také pokousán od dvou fen staforda vedených k nesmyslné agresi páníčkem, který při své první návštěvě cvičáku vstoupil do areálu pustil psy se slovy trhejte a zahajloval....a jediná cesta, jak se proti němu bránit, je jej zlikvidovat...ale to my přece neuděláme, protože jsme civilizovaní tvorové, raději budeme nadávat na nějaké psí rasy a třeba je i vyhubíme jen abychom nemuseli sami sobě přiznat, že největší hovado, zmrd a debil na téhlr planetě je jen a jen ČLOVĚK.
KAREL.B-OSTRAVA (NECHODÍM ZDE, TAK SE MI NECHTĚLO REGISTROVAT)
|
*sara*.
|
# Zasláno: 7 Kvě 2005 17:37
- Nahlásit
Já jsem tenhle příspěvek četla už včera večer, ale nějak jsem nevěděla co napsat, jen mi toho pejska bylo moc líto.Přeju brzké uzdravení. Já jsem napadení zažila několikrát. Mám psa, kterého vodím na vodítku a vždycky nás napadl volně běhající pes. Mám plemeno, které svým vzhledem,chrčením a prý i pachem provokuje jiné psy.Na vodítku nikdy nikoho neprovokuje, prostě přiběhne pes a začne na něj útočit. Tím nechci říci, že on náš je bez chyby. Někdy si za to mohl sám, protože si nějakého pejska jen chtěl očichat, ale ten druhý na nic nečekal a rovnou se do našeho zakousl.Napaden byl několikrát dost ošklivě např. jezevčíkama, kokrama a dokonce rotvajlerem.To bylo nejhorší.Bylo to vždycky moc ošklivé, nerada na to vzpomínám. Tím jen chci říci, že vím , jak ti je, Destiny. Moc držím hafíkovi palce, aby to vše zvládnul.
Já proti pittům apod. nic nemám , ale je fakt, že tyhle plemena by si měl vybírat jen zodpovědný člověk, zkušený kynolog. Tohle je i můj názor. Ale Eimy má pravdu: jak se pozná zkušený kynolog?
Je to všechno strašně složitý.
|
Beagle_009
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2005 19:33
- Nahlásit
Eimy
Já jsem asi šťastnej člověk protože znam dvě bulinky a dve pity a jsou dost v pohodě jedna bulina je spíš až podbízivá k ostastním psům...
Muj pes byl napadenej jen jednou(to jsem měl jezevčíka) jeden kříženec BOMa mu prokous bok nic pěknýho ale dostal se z toho brzo...
Anonymní
Máš pravdu za všechno může člověk!Grázl jeden!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2005 19:38
- Nahlásit
Beagle_009
No já znám vyloženě agresivního jen jednoho pita... Potom u nás chodí bulinka, tři pitky, pak znám ty dva křížence, potom ještě nebo tři stafiky... A všichni jsou v pohodě...
Faktem je, že je to prostě o lidech... V ničem jiným problém nevidim
|
destiny
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2005 20:04
- Nahlásit
Eimy, to nebola bohvieaka odpoved na to, preco ludia chovaju pitov.A preco sa tebe pacia.Ze su verne panovi?To vacsina psov a urcite podla vychovy.Ze vedia vecidotiahnut do konca? Ktore? Ktore su tak dolezite, aby ich dotiahli do konca?Maju nejake prakticky vyuzitie, aby veci dotiahli do konca?
Skuseny kynolog, zodpovedny clovek - prave preto by som ich brala ako zbran a prave preto skusky a pod.Odbornost necham na sposobilych, ja sa nehram na nejaku odbornicku.
Eimy,ked teda mozem poprosit, zaslem fotky, ale das ich nejako tak, aby sa to naslo na nete? Velmi sa v tom nevyznam.
A este nieco. Co mi poradite, ked idem von, ked ti ludia sa vyhrazaju, ako sa obranit? A dotaz zdravotny - cize hafik je 3. den po operacii, chodime na injekcie-antibiotika papa a tak.normalne, ze viac odpociva, to je logicke, ale teraz vecer sa mu spravila taka velka guca na hrdle odspodu, akoby makky pohyblivy nador, nebolestivy.Nosi golier, aby si nerozkrabal ranu a bojim, aby sa nezadusil alebo co.Moze to byt nejaka reakcia? Alebo zrazenina?Nemate skusenost?Volali sme aj tomu veterinarovi, ale vraj do zajtra rana by sa nic nemalo stat.Hm.Dakujem.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2005 20:33
- Nahlásit
destiny
Já sem dám dvě fotky, jednu vašeho hafika a jednu toho piťáka...
|
haha
|
# Zasláno: 7 Kvě 2005 20:36
- Nahlásit
toho pejska je mi líto , i já křížence pita vlastním , snáší se bez problémů ve smečce mých psů , je pravda že cizí psy příliš nemusí ale neútočí první, stává se mi že na procházkách mé psi i když jsou vychovaní obtěžují právě takovíto malí psíci tím že na ně doráží štěkají apod. pak můžu mít psa tisíckrát na vodítku když mu pod nohy vletí nějakej otrava bez vodítka tak co se dá dělat většinou se ti mí velcí jenom brání , jenomže mají náhubek tak to nekončí tak dramaticky, jinak s tou odolností proti bolesti je na tom jako pitbul stejně třeba i obyčejný bígl v vím to z vlastní zkušenosti protože jsem ho měla, potom by teda i tito měli být považováni za bojové psy???
zrovna mého bígla totiž jednou pitbul napadl , naštěstí přežil i když pěkně potrhaný ale vypěstoval si v sobě jeden zvláštní reflex , od té doby každému psu jako první zaútočil přímo na čenich, tudíž se dovedl sám ubránit i mnohem většímu zvířeti než byl sám. jinak všechno je to otom povídání že psi mají koše , kdyby je měli podtýkám že oba , protože špatně vychovaný pes velikosti kokra může třeba jorkšírovi způsobit to samé, tak by se nic podobného nestalo
|
Kačka 007
|
# Zasláno: 7 Kvě 2005 21:31
- Nahlásit
destiny
Tvého pejska je mi opravdu moc líto a přeju mu brzké uzdravení, ale pit se rozhodně nedá brát jako zbraň. Já znám dva kteří jsou vynikající záchranáři a jednu fenku která je jako canisterapeutiký pes a taky je skvělá. Opravdu nemůžeš odsuzovat psa ale jen a jen jeho pána.
A bránit se vyhrůžkám a telefonátům jde snad jen tak že budeš nosit diktafon nebo něco na co lze pořídit záznam a potom holt jít na policii a stejně tak i s telefonickým vyhrožováním. Nikdo jiný ti asi nepomůže.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 11:41
- Nahlásit
No pit na flexině je obrázkem "dost dobrého psíčkaře".
Sice tak chodívám taky, ale jen na čurací procházky večer a opravdu jen vyjímečně, neboť skoro každý ví, jak se na flexině pes ovládá.
Jinak nechci dělat jasnozřivého, ale již z té fotky já vidím, že ten pit má "svůj svět", do kterého se mu občas snaží zasáhnout lidé.....prostě nevím, připadá Vám ta scéna normální?
Jinak Destiny, opravdu nevím, co to předvádíte a proč stále ryjete do nějakého plemene, když jste sama selhala.
A to si vemte, že mohl podobně dopadnout třeba Váš syn, pokud by třeba dráždil nějakého psa.
Holt žijeme v době, kdy by správně sice měl být zakázán chov pitů, ale jedině za následujících podmínek.
Stejně tak zakázat i chov jakýchkoliv jiných zvířat, vyjma nemasožravých akvarijních rybek.
Děti povolovat jen v případech, že rodiče prokáží, že nejsou nositeli genetické predispozice k jakékoliv civilizační či závažné chorobě, pokud v testech na takové choroby dopadnou pozitivně, okamžitě vykastrovat.
Tvrdě trestat jakoukoliv známku prohřešku proti mezilidskému soužití či jakékoliv náznaky násilí vůči lidské či živočišné komunitě.
atd atd atd
Pak bychom se možná mohli cítit bezpečně......
A ptáte se, k čemu je dobrý pitbull? No třeba k tomu, že pokud jej zvládnete, většinou pak neútočí ze strachu, je klidný, vyrovnaný a nezastrašený, takže nedělá problémy.....což se o mnohých jiných štěkadlech říci nedá.
Ať se váš hafan brzy uzdraví.
KarelB
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 12:52
- Nahlásit
destiny
cvičák, skúšku=prevšetky psi
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 13:02
- Nahlásit
inakšie nevidím riešenie, pokial budu všetci nútení byť socializovaní a riadne vychovaní, tak problém sčasti vymizne(hovorím z ćasti, lebo blbci sa najdu vždy,ale tí , ktorí si nevedia vychovat psa, alebo na neho jednoducho nemaju čas, si ten čas jednoducho budu musieť najsť ak by museli povinne chodit na cvicak) - hovorím aj o navrhu na novelu zakona, ktoru si teraz vymysleli naši poslanci. Napríklad nevidím dôvod prečo by som mala byť ja potrestaná za chov mojho vycvičeného a bezkonfliktne sa chovajuceho pita, či bulika, či STB s ktorým trebars chodímna súťaže??
|
*sara*.
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 14:18
- Nahlásit
Destiny, já jen znovu přeji, aby se všechno zahojilo a brzo se uzdravil. Určitě dej vědět, jak to všechno zvládá.Držím palce.
Jinak k tomu obrázku pita: to vodítko je tedy síla!!!
Jinak i já si myslím pořád to samé, není to chyba ve psech, ale v lidech!
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 15:20
- Nahlásit
Myslím, že každý má být odpovědný za to ,co jeho pes dělá anést následky.Jestli jeden měl vodítko a druhý ne,mně napřipadá důležité.Následky by měl nést ten ,jehož pes napadl . U nás se ted objevili dvě děvčata ,mají jednu pitbulku na vodítku ,druhou na volno.Už při prvním setkání,když jsem viděla ,jak k nám běží,,přesto,že jsem udělala všemožná opatření,abych jim dala najevo,že o setkání nestojíme,žádná reakce.usela jsem na ně slušně zařvat ,at si ji laskavě zavolají,bylo mi méně slušně řečeno,že je to ještě štěně.Podruhé to samé,mohli by si nás třeba pamatovat,ale zase se musela opakovat stejná situace.Když si někdo musí pořídit takové plemeno,musí počítat s tím,že socializace bude obtížnější a s běžnými psy,které potká v rámci procházky si asi mos nepohraje,a ne se tvářit ještě ukřivděně ,když po nich někdo chce ,aby si ho zavolali.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 15:37
- Nahlásit
Zany
Jenže přesně tímhle způsobem si pejskaři zadělávají na to, aby v jejich okolí za nějakej čas lítal pit, kterej napadá ostatní psy... Jasně, že to bude chyba majitelů, ale na druhé straně je fakt, že štěně tu socializaci potřebuje.
Tady občas vídám opačnej případ a to ten, že se majitelé těchhle psů snaží je k jinejm psům nepouštět právě kvůli reakcím ostatních pejskařů, přitom ti psi jsou úplně v pohodě... Jenže co z takových štěňat vyrsote, když nebudou mít styk s ostatníma psama? ;)
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 15:42
- Nahlásit
Zany
musí počítat s tím,že socializace bude obtížnější a s běžnými psy,které potká v rámci procházky si asi mos nepohraje
Přesně jak to říkáš: kdyby byli totiž všichni jako ty, tak se ti psy nemůžou normálně socializovat nikdy ! Kdyby každej křičel "vemte si tu bestii", když je chudinkovi pejskovi třeba jen 3,5 měsíce, tak to dopadne tak, jak se to stalo Destiny... Ten pes to nemá "v plenkách" a izolací se napáchá hodně škody, která se někdy může vrátit jak bumerang - třeba ne tobě, ale někomu jinému. Naštěstí existují i lidé bez předsudků.
Následky by měl nést ten ,jehož pes napadl .
To by bylo hezké, ale zákony a vyhlášky nejsou vždy spravedlivé. Prostě ho má na vodítku (pokud není ve vyhlášce definované, jak má vodítko vypadat, může být třeba na TV-kabelu) a ten druhý nebyl - basta.
Tím nechci nijak zlehčovat tu nehodu, která tu byla popsána, musí to být fakt hrozné.
Ale házet vinu na plemeno, to se fakt nedá mlčet!!!
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 15:43
- Nahlásit
... no, než jsem to tu vyplodila, tak Eimy napsala v podstatě to samý...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 15:57
- Nahlásit
A proč se teda ty psy pořád pořizují,když je nemůžou ani pořádně socializovat s ostatními psy? Proč si nepořídí plemeno,které ostatním tolik vadit nebude?Přece není moje povinnost,aby můj pes sloužil jako hračka mladých pitbulů?
|
Beagle_009
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 16:16
- Nahlásit
RoSa,Eimy
S tou socializací máte pravdu...
haha
s tou odolností proti bolesti je na tom jako pitbul stejně třeba i obyčejný bígl
Bígl když něco chce tak ho můžeš zvedat do vzduchu za ocas a ani nepípne
Zany
Asi protože je chtějí a líbí se jim a tudíž si neuvědomují že po světě běhá spousta histerickejch lidí co se tich psů bojí už ve 3 měsících.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 16:28
- Nahlásit
Možná,by je na to chovatelé měli při koupi upozornit.
Jinak,já nepatřím mezi hysteriky,můj pes má kamarady všech velikostí,na cvičáku cvičil s velkými psy,jiní tam bohužel nechodí,ale tyto psy prostě nemusím,a když udělám vše proto,bych to dala najevo a stejně se ke mně takový pes řítí,tak mně to vytáčí.Majitelé by si mohli uvědomit,že je každý nemusí a aspon se předem zeptat,jestli si dotyčný pes chce s nimi hrát.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 16:33
- Nahlásit
Beagle_009 : 3měsíčního se ještě nebojíme,dotyčné feně už bude aspon 8 měsíců,vypadá jako dospělá.Mám malého psa,ale také vidím,že někteří majitelé čivav a podobných psíků,by nebyli nadšeni kdyby je onuchaval ,tak nejdřív posoudím situaci a pak si teprve můžou hrát.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 16:50
- Nahlásit
Nevím jak je to s tou socializací, ale k nám mezi naše psy začal chodit jeden pit už od štěňátka. Nikdy ho nokdo z nás nevyháněl a ani nebyl hysterický. Vždycky si s ostatními pěkně hrál až jednou to mu bylo sedm měsíců najednou při hře dva psy dost brutálně potrhal. Nevím proč, ti psi si s ním hráli stejně jako ty měsíce před tím bez náznaků nadřazenosti či agrese. Jeho pán byl z toho velmi nešťastný protože psa měl rád a dost se mu věnoval. Od té doby mám taky strach když se ke mě řítí pit nebo AST bez košíku a vodítka. Taky mám psa malé rasy a nechci aby mu nějaký takový mazlík ukousl hlavu.
|
haha
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 17:28
- Nahlásit
Zany
většina majitelů právě těchto malých psů se vůbec neptá jestli si s ním tvůj pes chce hrát čehož jsem byla svědke¨m asi před 15 minutami venku a vidím to deně nesčetněkrát že tito dle svých majitelů neškodní čoklíci ¨dorážejí na ostatní a motají se jim pod nohy , nejsem nepřítelem malých psů ,sama mám ve své smečce i jednoho 9 kilového Míšu, ale je pravda že většina těchto psů je strašlivě nevychovaných , ten velký pes se většinou jenom brání , nechce být oňucháván a obtěžován, o hysterickém štěkotu malých plemen ani nemluvím, tomu velkému to jde prostě na nervy, brání sebe nebo i mě , majitelé by si měli uvědomit že i když jejich mazlík nic nedělá jenom šňafe a dotírá , tak zrovna tomu druhému to nemusí být po chuti a prostě chŇapne , to samé je i s dětmi , nedivím se že pes vyrazí když proti němu vyskočí cizí dítě zadupe a zařve jako tur, rodiče by je měli naučit jak se mají chovat,jinak můj kříženec pita má mnohem lepší nervy a snese mnohem víc než třeba můj německý ovčák kterému stačí malý podnět a už startuje, jinak cvičák pro všechny nic neřeší je spousta psů kteří poslouchají na cvičáku a pak dělají malér na ulici , já sama se psy také na cvičák nechodím přesto poslouchají , jediným řešením je lidská zodpovědnost ale tu nejde přikázat , a stačí se rozhlídnout kolem sebe a vidím že to o moc lepší nikdy nebude spíš naopak
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:03
- Nahlásit
haha:naprosto souhlasím,to jsem psala platí samozřejmě i pro malé psy. U nás jsem teda neviděla,že by pidi pes obtěžoval třeba NO,nebo RTW,máme jich tu dost takových,aby majitelé menších psů byli ve střehu.Pro mne je uplně nepředstavitelné ,že by můj pes jentak šel očuchávat neznamého velkého psa,kterého neznáme,ale pořád se o tom píše ,jak pidi psi obtěžují ty velké,tak mám podezření,že tam bude hrát roli ta velikost.Mám psa velkého cca 37cm,a žadný minipes na nás nikdy neútočil.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:16
- Nahlásit
Zany
No, já mám feňuli cca 39 cm a minipsi na nás "útočí" docela často... Ale ted už ty "nejhorší" máme vytipovaný a vyhýbáme se jim. Třeba zrovna včea večer na nás začla vyštěkávat čivava, na výběhu minulou neděli pražskej krysařík... Jednou se mi stalo, že sem tam došla a měla tam holka ma vodítku americkýho kokra, kterej startoval fakt na všechny psy, pak taky jork v podstatě to stejný atd...
Takže minipsů, co štěkají na větší psy znám docela dost... I když víceméně proti své vůli
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:29
- Nahlásit
Asi u každého záleží,na konkrétním prostředí.Mně se to ještě nestalo,a že je tu spousta jezevčíků a kokrů ,kteří jsou považovány za poměrně útočné.Nejvíce neg.zkušeností jsme měli,když byl pejsek štěně,ted je v pohodě,ale taky neleze ke každému psovi ,co potká,takže to bude nejspíš tím.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:35
- Nahlásit
Zany
No, mně psice taky nechodí ke každýmu psovi, kterýho potká, ale když na nás pes štěká, když dem tři metry kolem nebo přelitne silnici a začne na ni štěkat... Fakt nic moc... Bromblém těch malejch psů je, že když zautočí, tak co s něma.. KDyž zautočí velkej, dá se mnohem líp chytit, v případě velké krize nakopnout, ale když "nakopnu" něco tak malýho, tak mám fakt strach, aby se tomu psovi něco nestalo... ;)
|
Břetislava
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:42
- Nahlásit
Je mi vašeho pejska líto. Souhlasím, že za vším jsou lidi. Někteří jsou velice nezodpovědní. Včera jsem šla se svým labradorem na procházku (měla jsem ho na vodítku) a naproti šla ženská s argentiskou dogou .. na volno. Doga hned přiběhla k hafanovi a začala si ho očichávat a přitom jsem si všimla, že má krev na čumáku. Můj hafan z ní měl očividný respekt, tak jsem volala na paničku, ať si ji laskavě vezme na vodítko. A ona mi jen řekla, že její pes nic neudělá a aby tak nekousl ten můj toho jejího Prý ho před chvilkou pokousal na tom čumáku něco podobnýho jako labador. No a co? Ani ji nenapadlo, že to může vadit mě, že nás pes obtěžuje uprostřed silnice, kde jezdí auta. Já jsem se neodvážila na něj šáhnout a ona se ani neobtěžovala si ho přivolat. Stála tam jak sloup a čekala, až se její hafan rozhodne přijít. Pak na něho zavolala a on ji uplně ignoroval, takže jsem zjistila, že ji ani neposlouchá Někteří lidi asi opravdu při nepřemýšlí ....
|