Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Biba
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:29
- Nahlásit

FiSt: vies problem je v tom ze my tu neriesim zakony ale celkovo to, ze ludia casto hadzu do jedneho vreca vsetky velke psy..a mimochodom: skor na tie tvoje argumenty sa reagovat neda..ale ako vidim, si proste clovek ktory si mysli ze len on zije na celom svete a nic ine ho nezaujima..tak prepac ze ma vobec napadlo pozriet sa na cesku stranku..

Biba
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:31
- Nahlásit

nefer: no aj ja ma taky nazor akok ty..a myslim ze taketo zakony o psoch by celkovo mali vidavat organizacie ktore sa do psov aspon trosku vyznaju..

Biba
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:34
- Nahlásit

FiSt: ale ja nechem nic urcovat..ved som len na navsteve u susedov Cechov

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:35
- Nahlásit

FiSt - já bych Bibu nikam neposílala. Je velmi reálná šance, že na Slovensku zákon projde a vzhledem k tomu, že jsme "bratři" bych se nedivila, kdyby to tu za chvíli bylo taktéž.

Co je demagogického na podplácení? Snad jsem v posledním příspěvku vysvětlila, jak to s těmi povoleními vidím já. Podle mě to tak prostě je a doufám, že nejsem naivní. Pokud je budou vydávat úředníci a poplatky půjdou do městské kasy, budou jen na oko. Pokud budou ale povolení vydávat kynologické organizace a poplatky půjdou zase na psy....nějak totiž nenacházím důvod, proč by letitý kynolog vydal povolení nějakému magorovi a kazil pověst sám sobě. O to mi jde, aby o držení psa rozhodovali lidé, kteří problému skutečně rozumí.

Biba
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:39
- Nahlásit

no NEFER: to mas pravdu,ze je dost realne sanca ze ten zakon prejde..a pisala som si s predsedom slovenskej kynologickej jednoty- ten mi iba napisal ze musime cakat ako to dopadne-tak ked na to ma on taky nazor, tak neviem-neviem..a vraj ked prejde zakon u nas- vasi politici sa pustia aj do navrhu pre Cesko..a nie naivna nie s, taky nazor ma vecsina kynologov, majitelov "bojovych" psov na SK

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:40
- Nahlásit

A pak je otázka co s bezpapírovým chovem. Poslední dobou jsem proti němu zaujatá čím dál tím víc. Ono když vám spousta "chovatelů" nedá ke štěněti ani kupní smlouvu, pochybuji, že se bude zajímat, zda má zájemce vyřízené povolení a proč by se měl vlastně zajímat, když nikde nebude černé na bílem: JÁ jsem to štěně prodal, že...s tím by se také muselo pohnout

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:48
- Nahlásit

FiSt
Nepochopil jsi to - moje blbost, měla jsem se vyjádřit líp.

Nejde mi o úplatky (to byla jen taková stupidní poznámka), ale....

Třeby myslím, že je žádoucí zvýšit postihy za dopravní přestupky a to jestli se policajt nechá nebo nenechá podplatit je podle mého názoru irelevantní
jasné - jenže je hodně pravděpodobné, že policajt s radarem bezpečně pozná, že jedeš rychle.
Chceš mi tvrdit, že úředník vydávající povolení o způsobilosti držení psa bezpečně pozná, že ty jseš vhodný? Copak si řidičák vyřídíš na úřadě? Ne! Musíš do autoškoly a pak ke zkouškám, kde o tobě rozhoduje pan komisař. Tak proč by v téhle věci měl rozhodovat úředník?

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 16:17
- Nahlásit

FiSt
Kdyby to bylo jak ty pišeš, tak v tom připadě bych já asi psa neměla nikdy...

jana33
# Zasláno: 10 Kvě 2005 16:26
- Nahlásit

S typem zkoušek by to bylo asi na delší diskuzi, nemyslím si, že v tomhle případě je důležité, jestli umí pes obraty u nohy nebo lehni nebo že by klasická apř. ZOPka určila, jestli je ten pes event nebezpečný svému okolí nebo jinému psu. Znám několik psů, kteří základní zkoušky mají, ale venku musí být na vodítku, protože útočí na jiné psy nebo berou dráhu. Takže vůbec se shodnout na tom, co by měla taková zkouška obsahovat je problém.

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 16:30
- Nahlásit

FiStproboha:
věk minimálně 21 let, = a kde máš mládežníky?

Po pořízení psa od 10 do 18 měsíců složit určenou zkoušku (klasicky pod ČKS tj. dostatek svědků + by se z toho dělal videozáznam), + přezkoušení po 2 letech,=a kdo by se o to staral.
Už tu jednou byly tzv.kondiční zkoušky a kde jsou?

odpovídající péče o psa (dozor Veterinární zpráva jako teď). =
kdo by vedl evidenci?Kdo by je zval na povinnou prohlídku?To dnes nedokáže stát zařídit ani u malých dětí.

Spadni na zem a nefantazíruj.

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 17:52
- Nahlásit

FiSt
když chce někdo mít psa, měl by snad zvládat dojít 1x za rok na očkování, ne?

to určitě zvládne,ale když tam nepůjde,tak kdo to bude kontrolovat?

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 17:53
- Nahlásit

ještě jsem přehlídla.Mládežníci jsou do 15 let potažmo do 18 let.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:00
- Nahlásit

FiSt
stremka
Já se vám do toho zamotám, ale můj vet pozvánky posílá A já jsem za to docela ráda, protože sem hlava děravá, ale je fakt, že kdybych tam nepřišla, tak by stačilo mu přip oznámit, že psice je očkovaná jinde a konec...

Zany
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:01
- Nahlásit

Fist: a to by platilo od určitého data,nebo by se to muselo dělat i zpětně?Už vidím ,jak důchodce s 10 letým pejskem,někde skládá 20 tisíc jistinu.A spoudta lidí ,kteří by byli třeba dobrými majiteli,by na to pravděbodobně neměla.A co třeba CHS s 3 psy a více? Za každého by museli složit 20 ooo ?

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:10
- Nahlásit

Zany
tak by se dalo říci ,že je to super vet,kterému jde o zraví psa.Ale já to vidím jinak.jde mu o klientelu(to je řečeno v dobrém).Je dobrý,že ví jak se má chovat ke svým chlebodárcům.

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:36
- Nahlásit

FiSt
je to utopie.Určitě to je nerealizovatelné.Zeptej se na názor těch,které jsi uváděl na foru,koho si vážíš.Myslím že ti řeknou to samé jako já.

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:52
- Nahlásit

Tak proč tam tu jistinu máš? Já bych třeba tvůj návrh obohatila o povinnost pojištění, když už by tam měla figurovat nějaká "finanční hrozba", ale na co ta jistina? A proč tak vysoká? 20 000 je sakra hodně.

A malé vysvětlení k úředníčkovi. Jestli tě zajímá jen co se dějě na území našeho státu, je to tvoje věc. Já to mám jinak. Ale hl. je, že u nás už bylo dost návrhů zákonů a ve všech ten úředníček figuroval, Slovensko se také nechalo inspirovat "námi" a pochybuji, že zrovna tenhle "detail" byl a v budoucnu třeba bude důvodem k odmítnutí.

Je mi rozumět?

*sara*,
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:53
- Nahlásit

Ještě se vrátím k tomu, jak tady píšete o těch "debilech". U nás ve městě je pán, o kterém ví všichni, že fetuje. Je to prostě troska! Má pita. Když ho vidím jak se motá a neví o světě, na flexině má pita, není to dobrej pocit. Ale co je naštěstí dobré, že ten pán ještě asi trošku myslí: pes má vždycky náhubek. Alespoň to! Jenže co se stane, až pán bude trochu víc mimo a pejskovi zapomene dát náhubek?!
A další příklad: před rokem si pořídil pita i jeden dost ujetej. Má věčně nějaké problémy. Psa nikdy nechoval a najednou si z frajeřiny pořídí pita. Jsem zvědavá jak to dopadne.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:56
- Nahlásit

A nevíte někdo, jak je v tom zákonu řešenej třeba převoz "bojového psa" na Slovensko? Dovolená a pod.? Sice nemáme v plánu takovýhle plemeno časem do smečky přibrat, ale známých máme na Slovensku docela dost...

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 19:03
- Nahlásit

FiSt
Někdo má, někdo nemá, jak řikám, to já bych se mohla jit se psem zahrabat nebo bych se musela odsud odstěhovat někam jinam, což taky není špatnej nápad

destiny
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 19:34
- Nahlásit

jejeK Vasmu prispevku len tolko, ze som sa informovala u Vas, akym sposobom sa da vlozit clanok.Okamzite ste reagovali a odpovedali,ze mam z e-mail schranky poslat clanok aj fotky, ak nejake mam, co som spravila s poznamkou, ze pripadnu korekciu a vyber fotiek nechavam na Vas.Kedze sa clanok neobjavoval, napisala som Vam znova, ci clanok uverejnite a nereagovali ste vobec.Prisla som na to, ze to ide vlozit ako prispevok, co som aj spravila a nie som si vedoma toho, ze by som nieco porusila.Nikde som sa nedocitala, ze by som na Vasu stranku prispevok nemohla dat.

citujem: ...začal som ten Váš článok upravovať do formálne správneho slovenského jazyka. Žiaľ, popri tom som nadobudol podozrenie, že Váš článok nie je úplne pravdivý, podozrenie, že nie je v súlade s dobrými mravmi, no najmä je v rozpore s poslaním stránok <http://www.havko.net>, ktoré sú skrátene nazvané fórom priateľov psov, podotýkam psov, bez prívlastkov a taktiež k podozreniu, že Váš článok nabáda k porušovaniu platných právnych noriem Slovenskej republiky. [/i]

Ked ste skutocne nadobudli taky dojem, ako pisete, stacilo oznamit mi to na e-mail adresu, odpovedat mi na moj dotaz. Nie je to urcite povinnost, ale mozno slusnost.Myslim, ze nebolo spravnym riesenim opakovane moj prispevok vymazavat z fora a zablokovat mi pristup na Vasu stranku. Keby ste mi to oznamili,ze Vam moj clanok-prispevok nesedi,neverite mu , nie je v sulade s dobrymi mravmi a pod.,nasilu by som to tam nedavala, verte mi.

Pokial som Vas urazila informaciou, ze ste mi na slovenskom fore neuverejnili clanok pre zaujatost, tak sa Vam verejne ospravedlnujem, nebolo to tak myslene.
Uprimne povedane, Vasa stranka ma tymto padom prestala zaujimat, dovody si necham pre seba, aby som sa nedostala do konfliktu so zakonom, ktory ste mi vymenovali a nedostala som 5 rokov basy.

citujem - Nuž ale Váš pes z tohto incidentu vyšiel len s nejakým tým škrabancom,
s tym urcite nesuhlasim, ale to tu uz povedal niekto za mna.

CO je ale podstatne, toto cz forum, aj ked tu bol pisatel, ktory slovakov posielal prec - a pritom sa mi jeho navrhy celkom pacili - toto forum mi velmi pomohlo.Nie, ze by ludia drzali na mojej strane, to vobec nie, skor naopak.Ja sama som si hned na zaciatku priznala chybu, o situacii som neklamala, hoci by sa urcite dala prikraslit, stacilo napisat, ze moj pes mal tiez flexinu, alebo nepriznat, ze som dotycnej vynadala a ludia by celu vec brali inak.Hodila som si sama popol na hlavu.Dokonca som ani neuviedla, ze cela vec sa stala pred zaciatkom vyucovania pri zakladnej skole, vonku plno deti a mozno, netvrdim ze urcite, ale mozno by toho psa vedelo vyprovokovat aj dieta, nespravny ci hlucny pohyb a pod.Ale to uz mozu byt len zle predpoklady.Aj ked ma ludia odsudili, pochopili vacsinou, ze sa trapim. DALSIA dolezita vec je, ze ja som zase pochopila, ze nie je pit ako pit a nemozem, nechcem ich vsetkych nenavidiet. Ze skutocne existuju majitelia s velkym M a potom ti druhi, ktorych sa ale, zial, bat budem nadalej a vlastne si nepomozem.

Co sa tyka nejakeho trestneho oznamenia podaneho viacerymi ludmi- nikto v okoli nechce mat problemy a ja sa nedivim. Po vyrokoch typu - rozkopem ti hlavu - ako sa mi zdoverili niektori psickari - si kazdy dobre rozmysli, ci bude riskovat ohrozenie svojich deti, seba, psika a pod.Tieto vypady sa tiez tazko dokazuju, pani napriklad zaprela aj to, ze jej pes nieco spravil tomu nasmu - hoci ja by som ani nemohla dat trestne oznamenie, kedze som na vine - a zoci voci mojmu psovi tvrdila, ze ma oko v poriadku - asi myslela to druhe, ktore mu zostalo, takze kazdy moze zapriet vsetko ,viete ako to je, kto pojde svedcit a pod., to je na dlhe lakte, pokial nie je ASPON dobry zakon, ked uz zlyhavaju ludia.Lepsie je sa vyhnut velkym oblukom.

Hafik sa nam hoji dobre, je statocnejsi ako ja, som stastna, ze vobec zije a viem, ze vsetko bude zase raz dobre, nauci sa orientovat sa aj s jednym ockom a po psychickej stranke uvidim,ako sa bude vyvijat.V duchu ho prosim stale o odpustenie a verim, ze on mi uz odpustil.

Jeje, dakujem Vam za spolupracu aspon v oblasti foto a drzim palce Vasej stranke havko-net, venovanej priatelom psov, aj ked ste mne zablokovali pristup.
Odkaz na fotky: http://www.havko.net/index.php?option=com_zoom&Itemid=43&catid=34
[i]
[/i][/b][b][i]

Beagle_009
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 19:35
- Nahlásit

FiSt
Ty si takovej zaujatej vymaštěnec, že to neni možný. Proč od 30cm vkohoutku? Vždyť už i jezevčíci jsou někdy pěkný svině.- Co by si dělal s policejníma psama to by taky skládali ZOPky?
Česká republika má nejlepší sportovní kynologickou mládež s odbornou péčí... tak nevim kam se vsíráš s nějakym limitem...

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 19:59
- Nahlásit

FiSt
ad návrh zákona - tenhle přístup ti upřímně závidím, i když nevím jestli je tak úplně správný. rozhodně si tím ale, narozdíl ode mne, ušetříš pěkných pár vředů.

ad výstavy - právě že já si spíše na výstavách všímám opaku. blbce potkávám na ulici ale což, předpokládám, že jsi projezdil více výstav než já

Beagle_009
Prč? Proč? Proč? Dej vlastná návrh, když se ti tenhle nelíbí a řeči o vymaštěncích si nech pro sebe.

Co by si dělal s policejníma psama to by taky skládali ZOPky?
A myslíš, že by to byl pro ně problém?

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 20:24
- Nahlásit

Seš čím dál tím lepší
kuš chlape, ať na nás nepadne podezření, že jsme jedna a táž osoba

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 20:28
- Nahlásit

Beagle_009
Klííííd

vrana
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2005 01:03
- Nahlásit

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2005 01:45
- Nahlásit

Dalo mi to teda práci prokousat se všema příspěvkama

destiny
Je mi moc líto pejska.
Musím ale souhlasit s tím, co tu bylo řečeno (kromě toho člověka, co tu propagoval toho svýho "zabijáka"). Prostě je to vždycky jenom a jenom o pánovi a už vůbec ne o rase psa. Mám křížence pitbula, věnuju mu maximum svého času a nemusím se bát ho pustit z vodítka, je naprosto nekonfliktní.

Jinak podle mě by bylo úplně nejideálnější, kdyby byl chov všech psů nějak regulován. Pak by si totiž psa pořizoval člověk, který o něj opravdu stojí a útulky by nepraskaly ve švech. Samozřejmě je to blbost a ve skutečnosti nerealizovatelné, ale bylo by to fajn

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2005 07:36
- Nahlásit

FiSt

víš, ten tvůj návrh jak ošéfovat ten chov "větších" psů je v podstatě dle mého názoru dobrý, jenomže musím taky trochu souhlasit se stremkou, že je to asi vážně utopie......tak nějak mám prostě pocit, že u nás v ČR dobrý návrh nemá šanci projít a už vůbec ne na to, aby ty pravidla někdo dodržoval....stát by neplatil lidi za to, že budou sledovat majitele psů, zda se o ně správně starají, neohrožují okolí apod.... a zadarmo by to těžko někdo dělal.....policajti mají svým povinností dost.....(když jsem tuhle kámoška volala policii, že našla opuštěného psa, co má dělat, poslali ji někam.....tak vidíš, jak to u nás je....)
Prostě když má někdo dobrý návrh, všichni ho místo toho, aby mu pomohli, ještě kopnou víš kam......Já to znám z práce.......takže v tomhle už jsem víc nohama na zemi...

Anonymní
# Zasláno: 11 Kvě 2005 08:13
- Nahlásit

Nemám nic proti přivolání, odložení a ovladatelnosti na vodítku u psa-naopak.........toto je asi opravdu základ, který by měl každej pes mít...přesto si myslím, že to nic nevyřeší......protože pokud je majitel nezodpovědnej, nezavolá včas, a když dominantní pes nemá náhubek,nebo se sejdou dva, co si nesednou....stejně z toho bude rvanice. A když majitel stojí v hloučku jiných lidí a vykecává se, je mu přivolání na houby,když kolikrát ani neví, kde svého psa má.......

Beagle_009
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2005 13:51
- Nahlásit

Dobře tak já to řeknu od znova a v klidu.
Přoč ZOPky? Vždyť to není zkouška uznávaná ČKS...
FiSt
Kdyby tvůj návrh prošel, tak by tu musel být nový útvar policie, aby hlídala dodržování tohoto zákona...
A myslíš že by tu nezačal černý obchod se zkouškami???
Znám psa s IPO3, který by tento druh zkoušek nezvlád, protože byl v náhubku přidrážďovanej. A teď když má náhubek a někdo se k němu přiblíží nebo by ho chtěl zvednout tak mu předvede excelentní vytloukačku... A ani psi moc nemusí.
Jo a já jsem kluk(to snad poznám)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání