Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Bojove psy a my ostatni
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Beagle_009
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2005 11:50
- Nahlásit

FiSt
Nauč se číst, já jsem odpovídal Ebony, ne tobě...
Já bych zpřísnil tresty(třeba i zákaz chovu psa(nad 30cm v kohoutku)) za napadení člověka a psa, víc si myslim že policie ani nikdo jinej nemůže ohlídat.
přivolání, ovladatelnost na vodítku, polohy a odložení.
To ti moc neřeší tam neni kontakt s ostatníma psama ani lidma. Jestli by to bylo tak nutný- ovladatelnost ve skupině osob a chování k ostatnim psům-jenže co bys dělal s tim psem kdyby naprošel??

Beagle_009
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2005 11:58
- Nahlásit

FiSt
Jinak je přece normální, že každý píše za sebe a ze svého pohledu, ne?
Můsíš myslet kapku globálně!

Jinak máš pravdu jestliže nezakážou obrany tak je vše OK. S poslušnostma taky nemám(zatim) problémy

začatečník
# Zasláno: 15 Kvě 2005 02:05
- Nahlásit

Je mi hrozně líto vašeho pejska dovedu pochopit vaše reakce,a uvědomujete si svou chybu,ale nějaké zákazy,psycho testy nic neřeší. Proč si pořizujeme takové psy? Věnuji se pejskúm dost dlouho začinal jsem oříškami,kolie,boxer pak dlouhoNO. Tedˇposledních 10 let mám bandogy. Trvalo mi asi 8 roků než jsem se rozhodl se těmto psům věnovat,a nechci si zvednout sebevědomí ani jiné lidské kouzelné vlastnosti. Obdivuji tyto psy pro jejich oddanost páničkovi-lásku k dětem a jak během sekundy bez sebemenšího zavaháni jsou ochotni položit život za toho,koho mají rádi. všichni by byli hrozně ošizeni kdyby tak krásné psy mezi náma nebyli. Bohužel stalo se vám neštěstí.ale neni možné vinit vše co je silnější nebo podle vás tim myslim všechny.kteři mají averzi na naše psy. Taky se dost divím.že si berete nožík na obranu.když vám musí být naprosto jasné.že nemáte proti tomuto pejskovi žádnou naději akorát špatně vychovaným lidem dáte prostor aby byli ještě horší. Přeji pejskovi aby se rychle uzdravil a vám aby jste už potkávala rozumné lidi protože mi věřte ve psech to není.

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 15:02
- Nahlásit

začatečníkViete,ak sa mam priznat,bandogy vobec nepoznam.Od zaciatku priznavam, aj v diskusii,ze nie som odbornickou ani na rasy psov.Ista som si len pitami a proste psami, ktori maji znizeny prah bolesti.Podla mojho nazoru, laickeho, nebezpecneho psa, co ja nazyvam tzv.bojoveho psa, aj ked je to neoficialne,by si mal dovolit chovat len clovek, ktory ma o tu rasu SKUTOCNY zaujem a je ochotny tomu aj nieco obetovat.Vy ste mi prvy napisali, PRECO, doteraz sa diskusia viedla len v neurcitom tone a skor na obhajobu rovnosti psov.Myslim si, ze odbornikovi, clovekovi, ktory skutocne chce a ma zaujem,by nejake to sprisnenie zakona nezabranilo v chove.Verte, ze nielen tato osudova skusenost ma vedie k podobnym nazorom.Stalo sa prilis modnym kupit si tzv.bojoveho psa a v rukach laika, cloveka, ktory nema skutocny vztah k tomu zvieratu, je to naozaj zbran.Divim sa, ze samotni chovatelia tychto plemien netrvaju na sprisneni podmienok drzania. Pretoze prave oni , ako napr. vy, sa mozu citit ukrivdeni, ked daju do chovu tolko energie, lasky a pod.a su hodeni casto do rovnakeho kosa s tymi ostatnymi.Ja dnes uz nie som tak citovo na dne, ako ked som pisala ten prispevok.Uvazujem racionalne a pocuvam a sledujem.Situacia nie je dobra, verte mi.A este raz zopakujem, pes je aj ako terapia, pre choreho, pre stareho, pre dieta a pod. Sam viete, ze su tu citove vazby a pod.Treba odlisit tychto psikov od skutocne nebezpecnych.
A co sa tyka nozika, mam aspon malinky pocit,ze nieco mam na obranu.Ja viem,ze by mi skocil po ruke a pod., ale chodit bez nicoho, ked vidim a stretavam TOLKO utocnych psov navolno,ked vidim,ako ich panovia nezvladaju...aspon pocit.Nakoniec,uz na nas vysiel pusteny pit aj od chvile, ked sa nam stalo nestastie a len vdaka tej kudle, co sme vytiahli, boli majitelia ochotni privolat si ho k sebe. Bez komentara...
Ja sice priznavam chybu, keby moj Lucky bol na voditku, mohol ho syn postrcit bokom, aby mu ten americky pitbulterier nevykusol oko.Ale vezmite si to z ineho pohladu.Moj pes nezautocil a stal od pita vyse metra.Stekal na neho, ale blizsie sa bal ist.Pit bol na flexine a ON bol pripusteny k mojmu psovi a zautocil - mam to overene aj od svedkov.Ja mozem dostat poriadkovu pokutu, ze nebol na voditku.Ale moj pes je moj majetok a bol trvalo poskodeny inym psom, nebola snaha spravit take ukony, aby sa predislo nestastiu - zo strany utocnika.Moj pes, aj ked som pisala, ze je cviceny doma a laicky, ma ten zakladny vycvik, drzi sa pri nohe, zostane a caka a pod.To len na ozrejmenie, na nejake tie prispevky v ramci celej diskusie.
Ked sa venujete psikom tolke roky,musite mi dat zapravdu, ze ziadny pes nie je stopercentny.To som pisala. Ani clovek. Ani moj pes, ani vas, ani ja , ani vy, ani ostatni.To je priroda.
Bolo tu pisane, ze zakony by sa obchadzali a kto by mal peniaze, uplatil by a pod.Ale kym nie je zakon, neda sa nikto postihnut.Ked je zakon, mozete sa uz nejakym sposobom branit.
Je to o zodpovednosti.Kedze sme ako ludia nezodpovedni, treba zakon.Ked si niekto vyberie take plemeno, ked ho tak obdivuje, dokaze niest aj sprisnene podmienky drzania.
Prave preto, aby nenastala situacia, mam takeho psa a som king u ludi, ktori vobec nie su pripraveni na vychovu tychto psov,a prave preto, aby nedoslo casom k ulnej averzii voci tymto plemenam, by ste sa mali VY, pravi milovnici a chovatelia zamysliet nad tym, ako situaciu riesit.Nechcem diskriminaciu, ale nie je pes ako pes, rasa ako rasa a k niektoremu treba take a k inemu onake predpoklady. Pekny den vam zatial prajem.

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 15:48
- Nahlásit

Napadli ma este konkretne priklady, preco by sa zastancovia a chovatelia tychto plemien sami mali pustit do v uvodzovkach boja za nejake sprisnenie podmienok drzania. Znami si kupili ridbegacka, proste manzel chcel, deti boli radi a pod. Ale nemal manzel cas na skutocny vycvik a pod. Pes styri roky v dome, malo vybehu, malo casu...Ako stvorrocneho ho dali utratit, pretoze bol nezvladnutelny, a to ani nikoho nepokusal. Len nezvladal zakladne - k nohe a pod.Suseda mala maleho krizenca, ochorel na srdce, ostala z toho nervozna, pretoze stale kaslal a pod. , vzala si k nemu z utulku dvojrocnu argentinsku dogu a krizenca nechala utratit. Myslim, ze odvaha, vziat si dvojrocnu arg.dogu len tak...Tato doga napadla tiez mensieho psika a panicka sa len smiala, ked nim kmasala v papuli. Ani jeden nebol chyteny, stretli sa pri vytahu.Skoncilo to na policii, doga skoncila na injekcii - zacala liezt susedom na nervy podobne ako prvy krizenec s chorobou srdca. Dalsi znamy si kupil pita, casom ho az nemal rad, pretoze sa mu zdal nezvladnutelny./Podla jeho vlastnych slov, mohol ho tlct, kolko chcel a nic, ziadny efekt.Kupil po troch rokoch este jedno stena vlciaka.Ked stena vybral z auta, pit ho hned rozkusol.Nastval sa uz uplne a pita zastrelil.
O com to svedci?

Anonymní
# Zasláno: 15 Kvě 2005 16:18
- Nahlásit

destiny
jen o tom, že lidi jsou hovada, ne psi.....

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 16:25
- Nahlásit

AnonymníVed prave. Zakon na takychto ludi, aby si to neodniesli psy.....Rozmyslam zlym smerom? Alebo? Ako inak to riesit? Pretoze riesit je co.

RoSa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 16:30
- Nahlásit

O com to svedci?
Destiny, to svědčí o tom, že jste obklopena blbci! Víc mě k tomu nenapadá... A je mi smutno z toho, že pes, který za nic nemůže, se takovým hovadům dostane do rukou.
Jo, něco mě přece jen napadá: doživotní zákaz chovu psů těm, kteří nechají uspat svého psa pro "nezvladatelnost".

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 16:37
- Nahlásit

RoSa
Hm, tak mame prvy bod ZAKONA. Celu tuto diskusiu mozme otocit vlastne nie proti pitom a pod. plemenam, ale za ich ZACHRANU...Vsetkych, co sme tu, spaja urcite jedno, laska k zvieratam ako takym. Az na par vynimiek-sorry.

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 17:45
- Nahlásit

RoSa
Jo, něco mě přece jen napadá: doživotní zákaz chovu psů těm, kteří nechají uspat svého psa pro "nezvladatelnost
Ale není už na to teď nějaký zákon? Veterinář nemůže uspat psa jen tak ne?? A pokud ano, pak by se to asi sotva dokázalo jak vetovi tak tomu majiteli.

RoSa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 17:54
- Nahlásit

Terri
No vidíš, jak je to s těma zákonama: říkáš, že jsou už zákony a sotva to lze dokázat, tak proč produkovat další
To mě jen tak napadlo poté, co jsem si přečetla příspěvek od Destiny kde popisuje, jak to lidi v jejím okolí řeší...

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 18:28
- Nahlásit

ja osobne neviem o nijakom zakone, ktory by postihol majitela, ak da psa uspat.u vas je? ale...najprv treba akusi osnovu, zaklad a potom rozoberat dokazne riadenia. preco a co a ci vobec? nie som to len ja, co ma v okoli takych panickov, z prispevkov som sa docitala, ze to nie je rarita na slovensku, uznajte, prosim. Cize - preco?CO? CI VOBEC? Nakoniec, aj na auto si musis spravit vodicak a po urcitom veku, v urcitom veku mas narok len na motorku a v urcitom stadiu len na bicykel... ked sa s nim naucis narabat, dostanes papier...a to je len vec. tu sa bavime o zivych tvoroch.

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 18:39
- Nahlásit

docitala som sa tu tiez, ze laska k psovi nestaci. treba vycvik a pod. ok. ale je neporovnatelny, konkretne, moj americky koker s americkym pitbulterierom. hoci tiez som sa docitala, ze koker moze civave ublizit tak, ako pit mojmu. lenze ja som si vybrala psa, ktory ma v genoch to, co ma a viem, ze by ani v obrane nevykusol oko. ked si niekto vyberie nezodpovedne pita-stale ho pouzivam ako priklad, takze to neberte osobne a nechytajte ma prosim za slovicka, a ani nevie, co ma za psa, dopadne to urcite tragickejsie, ako ked si niekto vyberie menej narocne plemeno, hm?

jeje
# Zasláno: 15 Kvě 2005 19:16
- Nahlásit

Destiny, ked chces hovorit o tom, co ma ktory pes v genoch, tak vedz, ze za najagresivnejsie plemeno sa povazuje kokerspaniel (http://www.hkvet.cz/main/dotazy4.htm). Tiez ma udivuje, ked na jednej strane tvrdis, ze nic nie je na 100%, okrem tvojho kokra...

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 19:27
- Nahlásit

jejemoj koker, jeje, nie je na 100 percent, ale na stopercent viem,ze by to nespravil, resp., aby som sa lepsie vyjadrila, nedokazal by to.ze je koker agresivne plemeno to viem, ako som spominala, nie je moj prvy. moj prvy, anglicky, bol agresivnej povahy a tak som sa k tomu aj stavala vzhladom na svoje okolie, OHLADUPLNE, rozumies mi?naozaj si myslis, ze naroky na majitela psa pri kokrovi, ked sme uz pri konkretnych plemenach a pri pitovi, su rovnake?UPLNE ROVNAKE?vzhladom na okolie napriklad? ak mi v tych tvojich statistikach najdes, ze koker usmrtil cloveka, zamyslim sa nad tym vazne. aj tak budem za novelizaciu zakona, teraz je rozdiel len v tom, ze si myslim, ze by sa plemena mali v uvodzovkach delit, potom, ked mi to najdes, budem za to, aby ku vsetkym psom doradu mali ludia tazsi pristup, aby si ich nemohli kupit len tak, na mesiac, na dva, na rok..., aby ich dostali do ruk len ti, ktori na to maju.utopia v plienkach, ale nieco sa robit musi. tu nejde len o mojho kokrika, ja som doteraz ale bola presvedcena, ze bojove psy vymedzene su a musia nosit ten specialny nahubok...kym sa ma to netykalo az tak bytostne, neprecitala som si ani zakon-brrrrrrrrrrrrr. je to prilis navolno...

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 19:30
- Nahlásit

FiSt
...fakt je,ze moji znami nechali uspat toho psa...

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 20:17
- Nahlásit

FiSt
Nebezpečnost psů
No přesně, a právě proto...
Ale jestli tu nedokážem vymyslet nic kloudného ani my, co se pejskům věnujem a máme je rádi, co pak vymyslí ti opační? (rozuměj zákonodárci )

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 21:02
- Nahlásit

FiSt
My se hlavně nedokážeme na ničem dohoudnout, což zákonitě speje k tomu
Oni se též budou hádat (dohadovat ), přesně jako my, a pak z toho vzejde paskvil, protože jestli to nefunguje tady, nemůže to fungovat u nich.
Nebo myslíš, že tam budou rozumnější?

tak mi to může být jedno co bude s bojovými plemeny
No to záleží na tom (tedy u mně), CO do nich zařadí a JAK je zakážou. (Viz. Německo a hrůza s tím...)

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 22:11
- Nahlásit

jejeprave som si to precitala. v tom clanku koker nie je najagresivnejsi, je v rovnitku s teriermi napriklad. ako americky pitbulterier, nie?ako yorkshirak. no a porovnaj si ich, napr. taku zvladnutelnost pri tom, ked niektory z nich napadne ineho psa, event.cloveka.preco sa tak velmi branis nejakemu zakonu? venujes sa problematike psov, mal by si radsej pomoct pri zrode nejakych zmysluplnych pravidiel. alebo skutocne zijes v tom, ze mnou nazvane bojove psy chovaju len majitelia, ktori ich zvladaju, necvicia k agresivite, s laskou a tak?ze nie su v rukach takych jedincov, ze sa stavaju nebezpecnou zbranou?
ked mas taky prehlad, mozno by si mohol skor pomoct v tejto problematike, hm?

destiny
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 22:28
- Nahlásit

Ja som si americana vybrala na zaklade uvazenia, ako sa k nam hodi:
Základné vlastnosti:
veselý, temperamentný, múdry, štastný, srdečný, verný, milý

Povaha:
je vždy plný radosti (viď. jeho chvostík), jemný, prítulný, živý a plný energie, priateľský, vyrovnaný (Pozn. povaha je do značnej miery dedičná, preto sa neunáhlite s výberom, pokiaľ je to možné všimnite si matku šteniatka)

Vhodný ku deťom:
pokiaľ má dobrú povahu je mimoriadne vhodný (závisí to však aj od výchovy), miluje celú rodinu, je vždy pripravený na hru a šport, ak s ním však deti hrubo zaobchádzajú vie sa brániť

Ako domáci miláčik: spoločenský a mierny

Kvalifikácia: športový lovecký pes alebo domáci miláčik

Strážny pes: áno (hlavne ak ho naučíte reagovať na vonkajšie podnety)

Ochranný pes:
veľmi málo

Vhodný ako obrana: nie

Starostlivosť a tréning: potrebuje veľa pohybu aby sa zabránilo nadváhe (za jedlo by "predali" aj svoju rodinu), má rád vodu a plávanie, absolutne vhodný pre agility a iné psie športy, taktiež pre junior handling

Rýchlosť učenia: vysoká

Poslušnosť:
vysoká

Riešenie problémov:
nízke (radšej sa ide skryť)

Úroveň aktivity: vysoká

Tendencia štekat: stredná

Hladina napadnutia:
nízka

Kompatibilita s inými zvieratami:
vysoká

Dĺžka života:
13 - 15 rokov
Dodatok:
Americký kokeršpaniel potrebuje neustály kontakt s človekom na ktorom je citovo závislý. Mal by byť chovaný doma (vnútri) a to nielen kvôli svojej srsti (a možnému ochoreniu) ale hlavne preto že nekonečne miluje ľudí a ich spoločnosť.

Môj názor : Títo havkovia potrebujú veľa nehy a lásky, chcú byť neustále hladkaní, chcú sa stále maznať. Milujú ľudí. Ale ešte viac milujú jedlo

Anonymní
# Zasláno: 15 Kvě 2005 23:13
- Nahlásit

Tady se motají dohromady nejméně 3 věci. Agresivita k jiným zvířatům, většinou psům, agresivita k lidem, dětem. Pitbul je nebezpečný ostatním psům, nedá se ho toho zbavit, stačí malý incident a jde do boje. Není to ale boj, jaký známe u většiny u nás dříve obvyklých psích plemen. Nefunguje tam to podstatné a to je řeč psího těla, podrobení se, odvrácení pohledu, háravá fena atd. klidně zabije i fenu.Proč se to tolik lidí zdráhá pochopit, byl na to specielně vyšlechtěn a proto je takový. To, že se několika málo lidem podaří u psa tyto vlohy potlačit, neznamená, že je v sobě nemá. Stejně tak váš dobře vycvičený lovecký pes nehoní zvěř, ale může se to občas a za určitých okolností stát. K lidem je vlídný až podlézavý, ale velmi snadno se dá naučit na lidi zaútočit. Může si splést malé dítě se psem. Mám plno známých co mají pitbula, a byla bych ráda, kdybych mohla být tak bezstarostná jako vy. Bohužel,právě proto že vím co v nich je, tak to nejde ...

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 00:26
- Nahlásit

Zo stranky:Sloboda zvierat. CO VY NA TO?
Podľa etológa a zoopsychológa MVDr. Antona Hvozdíka, CSc, etológa, nie je možné hovoriť o bojových psoch, nakoľko boj je vedomá a zámerná činnost, typická pre človeka. Nebezpečnými pre človeka môžu byť hyperagresívne plemená, u ktorých môže byť hyperagresivita dosiahnutá genetickou manipuláciou a učením. Medzi tieto patria: stafordšírsky teriér, pitbullteriér, argentínska doga, brazílska fila, španielsky mastin, anglický mastif a japonská tosa inu. Napriek tomu, že tieto psy majú veľmi nízku "frustračnú toleranciu" a môžu neočakávane agresívne reagovať aj na také podnety, ktoré si iné plemená ani nevšimnú, je možné tieto plemená chovatelsky zvládnuť. Musí to však robiť človek, ktorý je adekvátne odborne , motivačne a eticky vybavený.

Ďalšími sú plemená s nadštandardnou agresivitou. Je to rotvajler, doberman, nemecká doga, nemecký ovčiak a boxer. Táto agresivita je však hravo zvládnutelná dobrým psychosociálnym vzťahom človeka a zvieraťa a v výcvikom.

Čo na to Sloboda zvierat?
Sloboda zvierat rovnako nesúhlasí s oznacčním "bojové psy" - tými sa môžu stať niektoré z uvedených plemien v prípade, že sú človekom zneužívané na psie zápasy. Ak by sme chceli porovnať nebezpečnosť jednotlivých plemien, tak napr. špic alebo ratlík, napádajú človeka oveľa častejšie ako napr. pittbull či rotvaljer. Pravdou však je, že následky útokov hyperagresívnych plemien môžu byť smrtelné.

Čo hovorí súčasná legislatíva?
Aktuálne legislatívne opatrenia na úrovni vyhlášky, (viď nižšie) platiace pre všetky spoločenské zvieratá môžu byť riešené iba v priestupkovom konaní orgánmi veterinárnej správy čo je veľmi zdlhavé a v praxi nie len pre danú problematiku málo efektívne a prakticky nepoužitelné. Keby sa však dodržovali, nemuselo by dochádzať k bežným incidentom či dokonca k tragickým udalostiam
Úprava legislatívy
Sloboda zvierat pripravuje v spolupráci s kynológmi, veterinármi a ďalšími odborníkmi zákon, ktorý jasne určí podmienky chovu a zabráni ohrozeniu ľudí a zároveň zneužívaniu týchto zvierat. Na prvom mieste sme to vždy my ľudia, kto môže za tragické následky, a paradoxne práve ochrana ľudských práv nedovolila v roku 1995, zaradiť do Zákona na ochranu zvierat špeciálne opatrenia pre určité zneužitelné plemená psov, ktoré navrhovala Sloboda zvierat.

Považujeme za nevyhnutné upraviť chov potencionálne nebezpečných plemien psov trestno - právnou formou najmä s ohľadom na skupinu ludí, ktorá má záujem na cvičení zvierat k agresivite prípadne k organizovaniu psích zápasov. Tragické udalosti v našej krajine sú ďalším akútnym signálom na dôrazné upravenie podmienok chovu plemien, ktoré môžu byť v prípade zneužitia alebo nezvládnutia zo strany chovateľa pre človeka nebezpečné.

Je potrebné si uvedomiť, že za každé zviera je zodpovedný jeho majitel. Za agresivitou zvierata sa skrýva kruté zaobchádzanie, zlá starostlivosť, neuspokojenie jeho základných fyziologických a etologických potrieb a z toho vyplývajúca následná frustrácia. Pes vychovávaný s láskou a starostlivosťou nemá dôvod na nikoho útočiť a agresívne reagovať.
Najpodstatnejšie však je, že žiadne legislatívne opatrenia nás neochránia ak nebudeme upozornovať na ich porušenie a ak kompetentné orgány z porušení nevyvodia potrebný postih.

- trestoprávne postihovanie použitia zvierat na bojové účely a podnecovanie agresivity

- evidovaný chov potenciálne nebezpečných plemien a povinnosť majitela absolvovať výcvik a následne psychologické testy zvládnutia psa majitelom

- orgány štátnej správy zároveň dohliadnu na podmienky, ktoré musí spĺňať majitel uvedených druhov psov: čistý register trestov, evidencia, vodenie zvieraťa na verejnom priestranstve na vôdzke a s košíkom

- rozmnožovanie povolené len chovateľom s akreditovaným chovom

- povinnosť chovatela evidovať a následne oznámiť príslušným orgánom komu predal zviera - príslušný orgán zabezpečí absolvovanie psychologických testov u nových majitelov

- povinnosť chovatela týchto plemien bez licencie sterilizovať alebo kastrovať zviera
[b][/b]

začatečník
# Zasláno: 16 Kvě 2005 01:39
- Nahlásit

vážení když čtu vaše názory jimá mne hrůza jak ti naši hafani dopadnou. dnes zakažeme pita zítra rot. a pak třeba No. udivuje mne že třeba nikdo nežaluje automobilky když umíra na silnicích tolik lidí. když jedu rychle opilý nebo jinak udělám průser je tu policie soudy. Proč majitel pejska neni zodpovědný za psa jak by skutek vykonal sam-a je klid. Každý by si pak rozmyslel jak bude pejska venčit nebo chodit na cvičák-třeba. Každý má zodpovídat sám za sebe a my starší máme těch zakazů a přikazů už za sebou dost. jsem přesvědčéný že každý zákon se bude obcházet pokvete černota a nejsem si tak docela jisty že zakonodárci jsou odborně vzdělani natolik aby rozhodovali která rasa zůstane a která je nebezpečná. každý hafík je něčím zajimavý a o každou rasu o kterou příjdeme bylbosti lidí bude hrozná škoda a nechtěl bych abych jednou viděl třeba dobrmana v zoo.

začatečník
# Zasláno: 16 Kvě 2005 01:55
- Nahlásit

destiny pro vás. Bandog je poměrně mladé plemeno je to křiženec tak zvaných bojových psů čtyř ras. Je to pes celkem velký v kohoutku kolem 65 a víc i váha je u některých jednců velká až 90kg. Je to pes neuvěřitelně silný a ještě víc milý ale jelikož znám jeho obrovskou sílu nikdy bych si nedovolil jít bez košíku a na volno i když můj pes je neuvěřitelně vyrovnaný.

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:33
- Nahlásit

destiny
Ptáte se, o čem to svědčí, o demenci těch lidí, o kterých píšete, o ničem jiném.
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:34
- Nahlásit

RoSa
Uspat je taky, aspoň by se debilové nemohli množit!!!!
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:38
- Nahlásit

destiny
Není to neporovnatelné,
ze zadu mě napadl York, nic se mi nestalo
jedna zlaťanda mi z ničeho nic na ulici začla ojíždět nohu a pánička ji nebyla schopna odtáhnout
žádný jiný pes mě v posledních 15 letech neobtěžoval, to nejsou jen mé zkušenosti a svědčí to o tom, že paseku dělají spíše nezvládnutí psi jiných plemen než těch chceteli "bojových"

KarelB

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:44
- Nahlásit

FiSt
Hloupost,
pravděpodobnost, že tě napadne Am.pitbullterrier je asi 1000x menší, pokud je agresivní, je agresivní na zvěř, ne na lidi, takoví se z chovu vyřazují a pokud zde chcete mluvit o pitech křížených s něčím jiným nebo chovaných chovateli ne v souladu ze zásadami plemmene, mluvíme již o curs, džukelách neboli ořeších a ne o americkém pitbullterrierovi, to je třeba si uvědomit, že za to, že lidé při honbě za ziskem vytváří nebzpečné jedince podobné pitovi, mohou lidé a nedá se to přičítat na vrub plemeni.
Takže setkání s agresivním pitrem může být člověku nebezpečné, pokud se nejedná o pita nebo jedná, ale to jen ve vyjímečbých případech, kdy je pes nemocný a vybočený
KarelB

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:47
- Nahlásit

Terri
Zákony ohledně psů by potencionálně vyřešili jen malinký zlomek problémů, kterých zde máme spoustu a závažnějších a proto nikdy nebude na tuto oblast kladen velký zřetel, případný přijatý zákon bude takřka vždy jen povrchní a v podstatě nicneřešící...jediná cesta vede přes změnu naši společnosti...pokud si to neuvědomíme, situace nikdy nebude výrazně lepší
KarelB

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:49
- Nahlásit

jediná cesta vede přes změnu naši společnosti
To souhlasím, jenže to je utopie. Bohužel.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání