| Autor |
Zpráva |
Břetislava
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:45
- Nahlásit
Jo, a takový ty argumetny, že můj pes nikomu nic neudělá, neberu. Znám pár případů, kdy zcela nekonfliktní pes potkal jinýho a prostě si nesedli ... Vůči 100 psům může být pes o.k., ale pak mu jeden nemusí padnout do oka a už je průser.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:50
- Nahlásit
Mám pita když vidím, jak třeba majitel minipsa nechá toho minipsa jít 5metrů za sebou, aby se mému psovi na vodítku ale bez koše vyhnul, jak chce...je mi z těch lidí na blití.
Protože nejsem stejné hovado jako oni, musím zastavit, nechat svého psa sednout a čkat, až minipes přejde a jak zareaguje.
Většinou neštěkají, protože vidí, že je můj pes sleduje, když jsem se snažil naučit svého psa kolem takovýhle případů projít, skoro to nešlo, jakmile se totiž minipes všiml, že není mým psem pozorován, nějaký ten výpad vyzkoušel a když je to pak na vzdálenost do 2m, nejsem hovad, abych nenechal svého psa ani zaujmout pro něj přirozený postoj.
To samé v bleděmodrém jsou děti, které volně pobáhají a provokují mého psa na procházce...dokonce i děti našich rómských spoluobčanů z vedlejšího baráku doposavad nebyly vedeny k tomu, že nemají psa dráždit, volat na něj jménem a pak hystericky řvát a mávat tyčí.....
To je pro mě příklad toho, že takoví opravdu nepatří jinam, než do letních pionýrských táborů jakožto i jiných typů táborů....
KarelB
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:53
- Nahlásit
Břetislava
Většina lidí nepřemýšlí, aspoň ne mozkem
KarelB
|
Beagle_009
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 19:16
- Nahlásit
Zany
To nebylo myšlený přímo na tebe...
Většina majitelů malích psů si asi myslí že když jejich hafík je malinkej tak si může dělat co chce a ostatním to nemůže vadit...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 19:22
- Nahlásit
Beagle_009
ale ono si to myslí i hodně majitelů velkých psů, není nic příjemnýho když pinčlíka převálcuje labrador i když jen proto že si údajně chtěl hrát ale mýmu tříkilovýmu pejsanovi polámal čtyři žebra a majitel se jen smál že si jeho miláček přece hraje...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 19:41
- Nahlásit
Anonymní: přesně to jsem chtěla říct,mého psa také převálcovalo několik hravých štěnátek většího vzrůstu,takže od jisté doby už o to nestojí.Proto hláška majitelky pitbuky - ona je ještě štěně,ona nic neudělá - na mně moc nezapůsobila.
Karel: Patřím mezi ustupující typy,takže když se s někým nechci potkat ,dám psa na vodítko,ustoupím dál od cesty nebo jdu úplně jinudy,už mně opravdu nenapadá,jak jinak mám naznačit,že o příslušného pejska nestojím.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 19:48
- Nahlásit
Jak již tu bylo řečeno,je to v nás,nás lidech. Když jdu s mojí boxeřicí a vidím psa,kterého páníček očividně nezvládá ani na vodítku,tak ji posadím a čekám až přejdou-mnohdy se setkám s vyjádřením,že je moje psice asi dóóst nebezpečná potvora... Naproti tomu jsem tuhle šla okolo domku(bez oplocení),před kterým seděl pes(kříženec). Jen nás zmerčil,tak začal vrčet a jasně projevoval nelibost,že chceme projít. Zavolala jsem do chodby domu,vyšel majitel a se slovy : "Ježíš to jste hodná,že jste se ozvala,on ten náš nesnáší psy a jistě by se porval!" si psa odvedl do domu. Źádný slovní průjem jakože lezeme okolo jeho baráku atd. se nekonal. Prostě je velký rozdíl v tom, s jakým druhem páníčka se zrovna setkáte a je absolutně jedno jestli vede na vodítku krysaříka nebo dogu!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 20:11
- Nahlásit
Zany
Chyba je v tom, že se snažíš naznačovat, to v naši společnost moc nefunguje.....
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 20:35
- Nahlásit
Přesně tak.Bohužel nejsem ten typ,abych na někoho křičela,ale někdy to jinak nejde a většinou to ani není nic platné.
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 21:43
- Nahlásit
To znamena , ze psov by mali mat iba zodpovedni ludia a ostatni na to nemaju pravo, lebo je tam potencionalne nebezpecie ohrozenia inych psov, alebo ludi.
Samozrejme to sa neda absolutne realizovat. Je velmi lahke o tom hovorit, co by sa malo a co nie a akí by mali byt panickovia, ale skutek utek. Ja viem vás sa to mozno az tak velmi netyka, lenze nam idu zakazat ,, bojove,, plemena nasi mily poslanci, takze riesenie je v zatial v dohladne (najneskor do) dvoch rokov..
ako ste tento problem riesili u vas v Cechach? ake riesenie by ste dali, aby sa spravil so psami poriadok a obmedzili sa napadnutia.
Moj napad bol(ako som uz spomenula) socializacia a cvicak-povinne.
????
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 07:33
- Nahlásit
TAk jsem si Vás tu přečetla a musím s troškou do mlýna. CHápu,že pokud je pes napaden tímto,nebo podobným plemenem,již majitel mít asi hrůzu bude,pokud zase podobného psa potká. Chci na začátek říct, že i můj pes byl napaden pitem jako štěndo a sama mám psa,který do této katerie podle mnohých patří. Také není zrovna zamilovaný do psů-ale já je rozčlěněné- feny, štěnata a malí- s těmi se hraje, ostatní jsou bud nepřáteleé ,nebo je ignoruje.
Ke štěkání- štěkot psa je komunikace.....ale poslouchejte někdy štěkání. I tam je mnoho niancí a dominantní pes na ně reaguje- a to nemusí být vůbec zástupce těchto plemen. Pak také hodně záleží na pohledu a osobně -podle mé zkušenosti- ten má asi větší váhu,než celé klasické štěkání. Postavení ocasu, uší, těla.....to vše je celek...a to že pes štěká,nemusí pro druhého znamenat nic-jen ahoj...nebo já tě "sežeru". Mnoho psů na nás štěká a můj pes nehne ani okem, pak je pes, který nevydá hlásek jen nahodí dlouhý pohled a už vím, že tady by mohlo dojít k incidentu.
Autor článku píše, že má amerického kokra.......mohu opět srovnávat svého a. kokra kdysi a dnes nynejšího psa.....kokr byl zlato,ale občas se musel kapku "vyklepat" aby si uvědomil, že na lidi se nepiští a že já jsem páník.....to na druhou stranu můj "bojový"-ač tento termín ráda nemám- ten má jasno od mala...lidi jsou kámoši a na páníka se nevrčí, nepiští a uznává se. Milovala jsem kokrouše i ted nového psa-každej je jinej,každej chce něco jiného, ale ty základní psí instinkty mají vlastně stejné,jen s nimi prostě člověk musí pracovat.
Přeji Vám všem co nejméně psích potyček ať už jakýmkoliv plemenem a jen slušné páníky na procházkách.
|
e.
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 17:58
- Nahlásit
nemate radi, ked sa niektore plemena volaju bojove....ved boli vyslachtene na bojovanie...ako inak by sa im malo hovorit?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 18:27
- Nahlásit
e.
A ktor boli vyslachtene na bojovanie? Kolkych poznas takych?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 18:29
- Nahlásit
e.
Protože žádná taková skupina psů prostě neexistuje.. Nehledě na to, že ta plemena měla i jiná využití než jen bojování... Myslím, že hodně plemen, co do téhle skupiny podle některých lidí spadaji tam nemají vubec co dělat...
Pokud jsou tam podle síly stisku, tak ať se to menuje plemena se silným stiskem čelistí nebo jakkoli jinak, ale název bojová plemena je dost zavádějící...
|
Beagle_009
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 19:27 - Změnil/a: Beagle_009
- Nahlásit
e.
Možná že se mílim ale např.: bulteriéři byly vychováni pro myslivost... Na divoký prasata...
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 19:45
- Nahlásit
ja som faninka bulikov
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 19:52
- Nahlásit
hej hej, to bol kedysi taky trend aby s medzi sebou mlatili, ale povodne su to aj tak dobytkarske,alebo lovecke psi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 20:15
- Nahlásit
Jako bojový pes byl používán dřív např. šarpej. To bylo původně právě bojové plemeno vyšlechtěné na psí zápasy.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 20:18
- Nahlásit
Anonymní
Šarpej? No, já si nemyslím, že byl šlechtěnej právě k tomuhle... Ale vím jen to, co jsem četla, kdysi o něm bylo v PPČ...
|
*sara*,
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 20:38
- Nahlásit
On byl původně používán ke hlídání stád a obydlí na čínském venkově.Pomáhal i při lovu zvěře.
Volná kůže byla původně vyvinuta za účelem, aby v psích zápasech nebylo možné zvíře stisknout a zabránit mu v pohybu.Ta volná kůže usnadňovala pohyby a obraty, když je soupeř držel.Dříve měli i malinké uši, aby je protivník neměl za co uchopit.A nepříjemná byla i jeho srst, která je pichlavá.
Dnes má o dost mírnější povahu než jeho předci.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 20:50
- Nahlásit
*sara*,
No to je právě ono, nebyl k boji používanej původně, ale až časem se k tomu dospělo, tak to v podstatě bylo se všema plemenama...
|
marwolf
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 20:55
- Nahlásit
Pitbull,Staford,Bullterier jsou zahrnuty do velké skupiny psů tzv.
SPOLEČENSKÝCH.Tito psi však mají jistý a nezaměnitelný genetický
defekt.Dalo by se říci,že dokonce můžeme mluvit o dvojí osobnosti psa.Tento
defekt se krásně jeví v jeho neodolatelné chuti a razanci při kousání,kdy
vše je zaměřeno na dominanci psa a jeho chuti si svou kořist vybojovat.
Zde jde jednoznačně vidět projev tohoto psa,kdy po zakousnutí do
peška,ringového obleku,či rukávu pes rázem strácí orientaci a jako by se
přepíná do tranzu,ve kterém nevnímá okolní svět.Např. , který pes by se
věšel na peškovi a vydržel by se i v bolestech dále držet?Asi žádný.Tito
psi,ale nemají jen tuto neuvěřitelnou chuť vítězit.Mají i chuť lovit a to
lovit ostatní zvěř,psi a celkově veškerá živá stvoření.
Proto právem TV-hlasatelé upozorňují na nebezpečnost těchto psů a poukazují
na vzniklé trable a napadení těmito psi.Jejich oddanost člověku(pánovi) je
ohromující,skoro by se dalo říct,že jsou bezchybní,ale ať si každý,kdo
vlastní toto plemeno šáhne do svědomí a poví zda svého miláčka nechává hrát
bez košíku a ne na vodítku s jinými psi,nebo celkově ho tak venčí.Asi málo
kdo,že? A pokud ano ,tak jen do doby než se přihodí první malér. Když pes
se pere se psem je to ještě zvládnutelné,ale pokud se pere tzv.BOJOVÝ PES
málo kdy to je bez následků a to znatelných,jeho touha vyrvat kus živé
tkáně s objeti,zničit jí a tzv. jí zadupat do země je alarmující.Proto
hodně,ale opravdu hodně zvažte zda si tzv. BOJOVÉ plemeno pořídíte,jelikož
i letitý a úspěšný kynolog s tím má opravdu problémy.
Na závěr bych jen konstatoval,že tito psi jsou nepředvídatelní ,ať už se
jeví jakkoliv.Budu rád,když se přidáte do této diskuze a zjistím jaké
mínění má o těchto psech kynologiská veřejnost.A pro ty,kdo si myslí,že
nevím o čem mluví,tak vím.Mám s nimi letitou zkušenost a opravdu nerad
docházím k tomuto závěru,ale k ničemu jinému dojít ani nejde."
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 21:00
- Nahlásit
a pit, ktory ma zlozene ipo skusky,nepusta...vsak?ked mas mnohorocne skusenosti, mal by si vediet, ze nie je pes ako pes..
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 21:04
- Nahlásit
mam otazku: Myslis si , ze do" bojovych plemien" patri aj bulterier?
|
brdicd
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 21:53
- Nahlásit
No hej, ten citak, prispevok,co mala Destiny na havko.net a nastastie uz zmizol(kto
to urobil-jeje-, je supr, pretoze taketo prispevky nemaju co robit na forume),
teraz ho znava najdem na cz-pes.cz.Tiez pisala, ze by drzitelia pitov a pod.plemen mali mat zbrojny
pas.Preco prave oni, pytam sa, prosim vas?Mam krizence pita a je to
fantasticky pes. Nenecha na mna dopustit. Chrani si panicka i svoj rajon.
Vodim ho tiez ked tak na flexine 8m dlhej a vobec ma nezaujima, co
ostatni psy, hlavne tie male, ufnukane plemena.Nech si ich majitelia drzia pekne
u tela, trebars i na rukach. A ked sa im to nepaci, nech si .Alebo nech si
kupia tiez pita. Taketo male ustekane plemena bych dal niekde bokom. I v
zivote je to tak, silnejsi vyhrava.Aki sa nejakyj prcek priblizi k tomu
mojmu, vobec sa nesnazim ho stiahnut. On je ten mensi, ma si davat vacsi
pozor.Moj pes si len brani teritorium a panicka. To ti ostatni ani nevedia, a branit uz vobec nie,
su to hlupe tvory,nemaju si co branit, pretoze im nikdy nic
nepatrilo a basta. A nie este panicka branit, pch . Na zasmatie. Moj pes
vyzaduje respekt a kto to nepochopi, doplati. Nebudem sa nijak obmedzovat, ani
mymo psa, ten sa vie obranit. Tiez potrebuje vybeh a pustam ho navolno.
Ked sa nieco udeje, ma jedoducho ten druhy smolu. Susedia ma uz poznaju a
preto sa mi uspesne vyhybaju, co mi naprosto vyhovuje. Nezmozu nic.Taka
blbost, potvrdeniei, zskusky, nahubok, bojove plemena. Sam som uz ziadal o
zbrojny pas, ale nepresiel som. To by mi potom vzali mojho psa? Nech si s tima
malymi zaobstaraju vodicak, aby sa mi uspesne vedeli vyhnut.I so svojimi deckami,
ktore revu a rusi a svet mojho psa, znervoznuju ho. Nech sa hraju inde, nech ich
rodicia nauci, ze se maju pratat z cesty.Spravca by mal aj tu na ceskom psovi zrusit prispevok destiny, tak, ako na slovenskom. Nech si svojho jednookeho cokla lepsie
strazi.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 21:59
- Nahlásit
brdicd
Jako "vtip" dobrý...
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 22:10
- Nahlásit
a ked sa stane pruser, vies ho ovladat,na sto percent?
|
brdicd
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 22:12
- Nahlásit
Aky vtip?Ta holka sa snazila dat ifotky toho pita, detaily flexiny, na nas net, ledva sme jej v tom zabranili.Pity maju uzasne vlastnosti, brania do konca a to je to, co sa mi paci.To je pes, nie ti ostatni. Kludne ti vymenujem vsetky dobre vlastnosti, ktore maju.Mas nieco proti? Mas?Stretnem cigana, ani si necekne.Necekne si ziadny sused.V com ako vidis vtip???????Tu chcu novy zakon zavadzat, treba sa branit.
|
KD
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 22:19
- Nahlásit
brdicd
Asi bys měl zajít k doktorovi .. máš asi nějakej pořádnej komplex. Co bys dělal, kdyby toho tvýho psa napadl silnější pes? Díval by ses a fandil jim? A právě takovým jako jsi ty, by tyto psy měli zakázat!!!
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 22:20
- Nahlásit
brdicd
Předpokládám, že to co píšeš není vtip.
Je mi z tvého příspěvku nanic! Kvůli takovým ignorantům se totiž ty přiblblý zákony dělají! Jestli vás tam na Slovensku takových idiotů běhá víc, tak už se vůbec nedivím, že tam panuje protipitovská nálada! Bohužel to ale s podobným hnojem smete i ty slušný majitele
|