| Autor |
Zpráva |
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:40
- Nahlásit
Anonymní
Málokterý pit pustí psa na "pusť"...samozřejmě záleží na spoustě okolností.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:41
- Nahlásit
KarelB
Martina
Kolik bylo dceři?
Jak daleko před tebou šla?
Útočící pes přeskočil nějaký plot?
Nedalo se náhodou v té lokalitě něco takového potencionálně předvídat?
Dceři je 8, šla přede mnou 50-100m, pes přeskočil nízký plot a předvídat se to v té lokalitě nedalo. Bylo to za humny a nikde ani živáčka. Ještě něco?
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:46
- Nahlásit
Martina
Takže podle mě v lokalitě, kde nemám jednoznačnou kontrolu nad situací bych neměl nechat jít své osmileté dítě se psem 50-100m před sebou...to je chyba ....
Neboj, taky jsem udělal v životě spoustu chyb, jsme jen lidi a chybujeme.
Takže já bych udělal to, že bych ji nenechal jít se psem 50-100m před sebou, pokud bych neudělal stejnou chybu jako ty.
A logicky chápu, že když už k tomu došlo, nedalo se dělat nic.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:47
- Nahlásit
vycvičenej pit ti pustí na pusť,prtoo se u něj cvičí obrana-ale je pravda,že po tomhle světě chodí hodně debilů,kteří tohoto psa maj jen s frajerství a psa nezvládají
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:47
- Nahlásit
FiSt
Nebudu tu dělat šaška, kontakt máš, tak se můžeš ozvat, až nabereš odvahu.
Co tak najednou?
Nabídnout máš ty.....nepotřebuji si něco dokazovat......pokud chceš, nabídni.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:49
- Nahlásit
no ja nevim,ale když jdu přece s dcerou na procházku tak jde na nejvejš 5 předemnou a ne 100m!ale je pravda,že to pro příště snad budete čekat a nenecháte jí jít tak dalko od vás
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:49
- Nahlásit
Anonymní
Pit zakousnutej do psa pustí na pusť....jistě, občas se najde i takový, který to zvládne při zápasu, ale je jich málo...ono pes není figurant.
Ostatně cvičit APBT na obrany je podle mě hovadstvo.
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:50
- Nahlásit
KarelB
FiSt
Nebudu tu dělat šaška
To je dobry napad. Skoda, ze si uz na to neprisiel skor.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:51
- Nahlásit
KarelB
No vidíš, jak seš šikovnej kluk, i normálně umíš odpovědět.
Takže děkuji za vysvětlení, beru si ponaučení pro příště a nenechám jít dceru samotnou
A logicky chápu, že když už k tomu došlo, nedalo se dělat nic
Přesně tak. Děkuji
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:58
- Nahlásit
no,ale správně byste v čechách už takového psa potkat neměl.Hovadovost to není,jak jinak naučíte pita povel pust, to jinak prostě nejde a když se zeptáte jakého kolik chovatle pitů.Potvrdí vám to-V tom psu neprobouzíte agresivitu,ale on si tak hraje, i když to vypadá strašně
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:01
- Nahlásit
Martina
No jo jenže já vidím problém v tom, že ty si nepřipouštíš, že to mohlo skončit i jinak a kdyby si dnes třeba měla zmrzačenou dceru, tak by jsi nejspíš měla názor, že to měl raději odnést tvůj pes......no a když zvedáš psa do náruče nebo výše, tak je větší pravděpodobnost, že útočník ublíží i tobě....a o tom to je...
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:02
- Nahlásit
Anonymní
no,ale správně byste v čechách už takového psa potkat neměl.Hovadovost to není,jak jinak naučíte pita povel pust, to jinak prostě nejde a když se zeptáte jakého kolik chovatle pitů.Potvrdí vám to-V tom psu neprobouzíte agresivitu,ale on si tak hraje, i když to vypadá strašně
Promiňte, ale vůbec vám nerozumím (
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:05
- Nahlásit
FiSt
KarelB o tom nemá ani šajnu! Už ze slov a formulací, které používá je vidět, že zná kousání tak maximálně z Komisaře Rexe
Samozřejmě máš pravdu.
min 100 000Kč
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:06
- Nahlásit
FiSt
Nevím, jestli je to tou fotkou, ale neměl by ten pesan trochu zhodit, aby se mohl dobře odrazit...nebo má nějaký jiný styl????
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:11
- Nahlásit
FiSt
Tím se mi to jen potvrdilo, vyhledej odbornou pomoc
No jestli si myslíš, že ti někdo pojede přes celou republiku zabíjet psa, což se mu příčí, dostane za to 10tisíc, cesta ho vyjde na nejmíň dva tisíce, přece jen se na to bude muset nějakou chvíli připravovat, uteče mu zisk, který mohl za ten den uskutečnit a navíc podstupuje trestně-právní odpovědnost, tak vyhledej pomoc ty....nebo se sázej s kámošema v hospodě nebo jinde, kam chodíš.
Holt ono obrany není to samý co likvidace psa, víš Fiste?
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:13
- Nahlásit
FiSt
On ani není cvičenej, aby překusoval?
Tak to by měl dost malou šanci. )
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:16
- Nahlásit
a čemu nerozumíte-mý formulaci,češtině-nechápete,proš u pita dělat obranu nebo čemu
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:18
- Nahlásit
Anonymní
Kompletně tomu příspěvku, co jste tím chtěl(a) říci, alee vůbec, promiňte.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:20
- Nahlásit
Nechci vám do toho kecat, ale už to trochu přeháníte
Kdo z vás má vůbec nárok tady kázat Martině o tom co měla dělat a jak se má starat o své dítě? Předpokládám, že asi někteří z vás by osmiletou holku ještě pořád drželi všude za ruku a předvídali by, že může spadnout z houpačky, že zakopne a rozbije si hlavu, že přeskočí plot pes. A kometovat to slovy: Škoda, že nebyl dost ostrej ten pes, co ti třeba mohl zabít tu dceru, třeba by se ti rozbřesklo!!! - to už je fak naprostá magořina
Stejně tak machrování KarlaB - kdo tady mluvil o zmrzačení nebo zabití psa? S tím jsi začal ty. Ono se to dá totiž i jinak.
A FiSte, ty už, prosím tě, také přestaň. Nemá to smysl a už také začínáš být "přes míru".
Možná byste se měli přesunout do fóra "kontroverzní témata" Už je tady z toho jen hádka o to, kdo bude mít poslední slovo (jedno jaké)
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:31
- Nahlásit
nefer
Stejně tak machrování KarlaB - kdo tady mluvil o zmrzačení nebo zabití psa? S tím jsi začal ty. Ono se to dá totiž i jinak.
zareaguji jen na toto výše:
Jinak? S holýma rukama proti psovi, kterýho psovod poštve na tebe...hm a jak?
Nefer, ty máš místy pocit, že jsi ta nejsprávnější s nejlepšími názory, ale ono všechno vyplyne z nějakého kontextu, na Martinu jsem třeba začal hrubě reagovat(to co cituješ) až ve chvíli, kdy začala být hrubá ona. Byla to reakce na ni a parafráze jejího výroku, tak se Nefer prosím Tě uklidni a vrať se do toho stylu komunikace, který předvádíš jinde a je zcela normální.
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:32
- Nahlásit
FiSt
Nevím o čem mluvíš
To ale není mé mínus.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:38
- Nahlásit
no sem chtěla říct,že učit pita obranu zhovadilost není.protže jinak ho povel pusť nenaučíte
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:41
- Nahlásit
Jinak? S holýma rukama proti psovi, kterýho psovod poštve na tebe...hm a jak?
Poslyš, nechce se mi vyhledávat příspěvek FiSta, abych ti tady citovala, co přesně napsal. Pokud nejsi schopen psa zpacifikovat (nikoliv zabít) holýma rukama, neměl si se k tomu hlásit. Nikdo tě přímo nevybízel. FiSt chtěl jen vidět toho "blázna". To že ses na to chytil je tvoje věc, tak teď nefňukej.
Byla to reakce na ni a parafráze jejího výroku
Ano, parafrázovat hrubší výrok, kde snad nebyl nikdo konkrétní jmenovám, lítostí nad tím, že nebyl pes dost ostrý na to, aby ji zabil dceru - to je fakt super. To opravdu svědčí o něčí inteligenci.
ak se Nefer prosím Tě uklidni a vrať se do toho stylu komunikace, který předvádíš jinde a je zcela normální.
Sorry, ale tímhle nezapůsobíš, mě nikdo nebude diktovat, kde a jakým stylem mám psát. Tomuhle diskusnímu fóu fakt nevelíš, takže si shoď hřebínek.
FiSt
Skvělá volba, já už to mám za sebou a jdu se najíst
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 19:57
- Nahlásit
Anonymní
no sem chtěla říct,že učit pita obranu zhovadilost není.protže jinak ho povel pusť nenaučíte
Už rozumím-plně.
Myslím, že to zhovadilost je.
Pit je a hlavně byl šlechtěn pro zápasy a absolutní loajalitu vůči člověku, jedinci, kteří zaútočili na člověka byli utraceni.
No a když nyní jedince takového plemene vedeme naopak k zásahům proti lidem, může genetika udělat své a v dalších generacích se mohou objevit jedinci, kteří mimo jiné budou chtít zápasit až do úplného vítězství se člověkem...samozřejmě zjednodušeně řečeno.
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:00
- Nahlásit
nefer
Meleš pátý přes devátý a ještě používáš invektivy, takže tě kašlu, piš si co chceš a užij si to.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:01
- Nahlásit
ale tím vy neprojevujete u psa agresivitu vůči lidem,ale on to bere jako hru.vždyť když se ze psem přetahujeta,tak v něm taky žádnou agresivitu nevyvoláte.-nějak ho naučit musíte povel pusŤ
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:05
- Nahlásit
nefer
Víš, mně přijde, že FiSta jen zbytečně bráníš...
FiSt
A z jaké situace tys vycházel při tom, že bys chytl psa do náruče? Jinak malej pes není jen jork. V porovnání s jinejma a ne málo psama, je malá i ta moje potvora a ta těch 10 kg váží. Fakt si mysliš, že i takhle bys byl schopnej odrazit utok psa v náručí?
Protože jasně, pokud bude utočit na jorka nebo čivavu něco velikosti mojí psice, je to pro ni nebezpečný, v tomhle případě by se to braním do naruče vyřešit dalo, ale pokud mně se požene na psici ovčák nebo jakejkoliv větší pes? Pro mě je totiž každopádně plus mit volný ruce i nohy, než se bránit jen kopnutím... Ale proti gustu...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:14
- Nahlásit
nefer
Jinak se tu řeší pořád to samé dokola. Já budu jen rád, když dotyčným nějaký pes ukousne ruku, alespoň nebudou moci ťukat na klávesnic
mysliš, že tohle je OK?
Narozdíl od toho KarelB reagoval na tu FiStovu výzvu ( Jen kdyby mi chtěl někdo z tohoto fóra předvést, jak zvládne útočícího psa holýma rukama, tak napište a domluvíme se. Psa zajistím, konkrétně jednoho šikovného černého NO )
takhle :
Myslíš, že je málo lidí,kteří ti psa zneškodní za pár sekund????
Ty máš rád zvířata?
a dalo by se v tom rozhovoru pokračovat dál Tak nevim, kdo je ten špatnej...
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:28
- Nahlásit
Anonymní
ale tím vy neprojevujete u psa agresivitu vůči lidem,ale on to bere jako hru.vždyť když se ze psem přetahujeta,tak v něm taky žádnou agresivitu nevyvoláte.-nějak ho naučit musíte povel pusŤ
Mám na to odlišný názor a to ten, který jsem prezentoval...pro pitbully teda.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:30
- Nahlásit
FiSt
No, mně totiž přijde, že ty něco vyprovokuješ a pak děláš, že seš ten nejlepší ze všech a že za nic nemužeš... Jinak pokud se budu ptat na něco ohledně poslušnosti, tak už nemusíš reagovat, já tě k tomu tlačit nebudu
|