| Autor |
Zpráva |
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:30
- Nahlásit
FiSt
Jo, máš pravdu jsem tu ten největší zloun. Tak až budeš mít zase nějaký problémy v poslušnosti, zeptej se KarlaB a mně dej už na vždy pokoj!
Ty jsi ale vypatlanej ješutnej ublíženej idiot, dej svýho psa do útulku, třeba se dostane k nějakýmu normálnímu člověku-vyrovnanýmu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:31
- Nahlásit
FiSt
Jinak mi odpusť, že sem si dovolila ohradit se proti něčemu s čím nesouhlasím, asi na to jako začátečník nemám právo...
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:34
- Nahlásit
Eimy
Eimy
Pro mě je totiž každopádně plus mit volný ruce i nohy, než se bránit jen kopnutím...
Inak tato diskusia ma vyznam, len ako vymena skusenosti. Kazdy sam sa musi zariadit podla okolnosti a konat instinktivne. Nepomoze ak niekto povie, ze psa je vyhodnejsie zobrat na ruky. A druhy ze je to zly napad. Ja svoje deti ucim," ak k niecomu dojde, puste psa a nechajte to nanho a chodte, co najdalej o miesta boja". A ak mam cokolvek v ruke, napr. psa ktoreho chranim, su moje sance na odrazenie utoku "holymi rukami a nohami" podstatne nizsie.Ak ho necham na volno, utocnik sa fokusuje na psa a ja mam podstatne vyssie sance psa prekvapit a zlikvidovat ho. Nefer, ak sa na mna ruti "nezvladnuty magor pes", akym sa tu "vychvaluje" FiSt, tak jedina sanca je, ak sa zafokusujem na co najrychlejsiu fyzicku likvidaciu psa. Napr. s vyuzitim okolitych konstrucii, murov, stien a podobne. Nastastie som to zatial zvladol bez toho, aby som do akehokolvek psa co i len kopol.Takze takato vymena nazorov by mala zmysel, aj ked by boli nazory ine. Ale ak do toho vstupia "zname firmy" a zacnu zelat inym diskutujucim napr:"Já budu jen rád, když dotyčným nějaký pes ukousne ruku, alespoň nebudou moci ťukat na klávesnici" alebo napisu toto: "
A co kdyby si mě přestal otravovat svejma slovenskejma příspěvkama? " tak ja taku diskusiu beriem len ako frasku, tak k tomu pristupujem a budem pristupovat a aspon sa zabavim, mam z toho srandu. To doporucujem aj inym v podobnych pripadoch.
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:41
- Nahlásit
Vladimir
Víte Vladimíre, mě jen štve, že na kynologické diskuzi se ventilují z řad samozvaných odborníků takové perly, jakých jsme tu svědky. Když si to přečte naprostý laik, tak stejně nebude vědět, co má v takové situaci dělat...a to by nejspíš stačilo nehrát si na velké chlapy a neléčit si komplexy.
Každý, kdo se ve psech trochu orientuje snad ví, že cvičený člověk zlikviduje holýma rukama třeba 80kg dogu do pár sekund.
Ale někdo to bude prostě rozpitvávat do nekonečna, přičemž je to stejně jen o tom, jestli napadený má patřičnou kvalifikaci, pokud ne, tak proti zvířeti stejně většinou šanci nemá, pokud to splňuje určité fyzické parametry.
Zdravím Vás a jsem rád, že jste zůstal zdei přes onen přiblblý rasistický výrok.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:44
- Nahlásit
Vladimíre,vy jste někdy figuroval? Ono totiž opravdu dost psů, hlavně těch,co po někom vystartí sami,se dá zahnat na ústup i bez použití kontaktu...stačí grimasa a nástup...zkušený figurant vyžene skoro každého psa,který na tuhle alternativu není cíleně připravován...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:46
- Nahlásit
KarelBjasně,souhlasím...otázkou je,co se stane,když na pšíslušníka speciálbních sil nastoupí řádně rozjetá malina taky ze speciálních sil
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:49
- Nahlásit
v normální populaci se extrémy ve smyslu opravdu řádně cvičený pes a řádně cvičený člověk zabývat opravdu nemusíme,není pravděpodobné,že se setkají...na to je jich moc málo a jsou pak taky někde jinde...
Co znám české armádni maliňáky,tak bych nechtěla muset likvidovat jejich nástup,nemám šanci to stihnout...mě stačí na to,abych se válela po zemi,zkusit dát kousnout svý Bobulce....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:52
- Nahlásit
KarelB
80kg dogu muze zlikvidovat a na sejneho cloveka muze stacit 30kg malina ktera ma srdicko silny zakus a rychlost na to aby se dokazala zakousnou driv nez clovek dokaze reagovat. Po opravdovem razantnim a silnym zakusu jde sebe silnejsi clovek do sokovyho stavu a neni schopen obrany. Je pravda ze takovych psu moc neni, ale jsou.
Vse je o dane situaci, velke vetsinu psu se staci sebevedome a bez strachu jim postavit a netroufnou si zautocit. Ale ta mensina dokaze zvlaste ve spolupraci s psovodem zlikvidovat jakehokoli cloveka.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:52
- Nahlásit
KarelB
No jo jenže já vidím problém v tom, že ty si nepřipouštíš, že to mohlo skončit i jinak a kdyby si dnes třeba měla zmrzačenou dceru, tak by jsi nejspíš měla názor, že to měl raději odnést tvůj pes......
Ale připouštím ani nevíš jak, ještě druhý den jsem se třásla, když jsem si na ten zážitek vzpomněla. Ale už jsem několikrát napsala, že se to seběhlo tak rychle, že prostě nic jinýho dělat nešlo.
NEFER díky
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 20:58
- Nahlásit
Sali
Vladimíre,vy jste někdy figuroval? Ono totiž opravdu dost psů, hlavně těch,co po někom vystartí sami,se dá zahnat na ústup i bez použití kontaktu...stačí grimasa a nástup...zkušený figurant vyžene skoro každého psa,který na tuhle alternativu není cíleně připravován...
Absolutny suhlas
Preco myslite, ze som este do ziadneho psa nekopol? Len by som vynechal slovo figurat. Nielen figuranti toto vedia. Vie to skoro kazdy pastier na salasi. Nikdy som nefiguroval. Mam skusenosti len z priamyh zasahov praxi. Ako som niekde uz napisal, nebol som, nie som a nebudem kynolog. Mam rad psov od narodenia, su to mne velmi blizke bytosti, vyhladavam kazdy kontakt s psami i s tymi "magormi". A "nastastie" sa ich tula dost, aby som mohol mat nejake "prakticke skusenosti" aj ked na cvicaky nechodim. Napriek tomu, ze co sa tyka psom, zijeme "kazdy na inej planete", pod absolutnu vacsinu vasich slov o psoch, by som sa bez problemov "podpisal". I ked vy mate sportove ambicie a ja len pomoct kazdemu "tulakovi", ktory je v koncoch.
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:09
- Nahlásit
Sali
KarelBjasně,souhlasím...otázkou je,co se stane,když na pšíslušníka speciálbních sil nastoupí řádně rozjetá malina taky ze speciálních sil
Taky souhlasím, to pak nejspíš bude o tom, kdo toho umí více a kdo si více věří.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:15
- Nahlásit
pšíslušníka speciálbních sil nastoupí řádně rozjetá malina taky ze speciálních sil
Četla jsem o tom článek na nějakých www (zjevně je znáte) a docela mi z toho bylo horko. Aneb jak coby příslušník spec. sil zlikvidovat psa...
Ale pravda, trochu to dodá něčeho, co nazvat aspoň povědomím o tom, že to zvládne i 50 kg ženská...
Please FiSt, Vladimír a KarelB, případně další zuby cenící, buďte na sebe lepší, než psi! Tady by nemusel probíhat boj o dominanci a pravdu stejně nenajdete...
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:15
- Nahlásit
Tchor
Ale ta mensina dokaze zvlaste ve spolupraci s psovodem zlikvidovat jakehokoli cloveka.
No člověka s holýma rukama, jinak je to horší.....
silnym zakusu jde sebe silnejsi clovek do sokovyho stavu a neni schopen obrany
Nejsem si jist, jak je to s lidmi cvičenými snášet bolest ....jenže to jsme už opravdu u těch extrémů, hlavně v oblasti těch psů a v diskuzi s oným pánem jsem předpokládal, že ten černý hafík nejspíš nebude nijak zvlášť cvičený...mimochodem, když by údajně jeho psovod souhlasil s takovým testem
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:17
- Nahlásit
Martina
už jsem několikrát napsala, že se to seběhlo tak rychle, že prostě nic jinýho dělat nešlo
Jasně, to chápu, já se ti zase několikrát snažil naznačit, že v tu chvíli už opravdu ne a také, že bych tak na tebe nebyl reagoval, nebýt tvých dalších příspěvků.
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:21
- Nahlásit
Terri
Please FiSt, Vladimír a KarelB, případně další zuby cenící, buďte na sebe lepší, než psi! Tady by nemusel probíhat boj o dominanci a pravdu stejně nenajdete...
Jak jsem již psal Terri, na hrubý pytel.....
Jinak Vladimír je tak mírumilovný, že jemu jste to snad ani směřovat nemusela....fakt je třeba rozlišovat, kdo se jak chová a kdo spolehá třeba na to, že je tu známý a myslí si, že ho to k něčemu opravňuje.
Terri, slibuji, že nezačnu útočit, ale nechtějte, ať se nebráním.
Mějte se!
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:23
- Nahlásit
Terri
Please FiSt, Vladimír a KarelB, případně další zuby cenící, buďte na sebe lepší, než psi
Tak to ste troska urazila vsetkych psov, nie? Psy snad nerobia, co sme tu predvadzali.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:28
- Nahlásit
Martina
No, když jsem o té vaší příhodě přemýšlela venku, tak vaše dcerka musí mít docela rychlou reakci, což docela smekám. Na prochajdě totiž psice lítá kousek ode mě a střídavě se vrací, kdyby teda chtěl utočit pes, když je zrovna vzadléná ode mě, tak než třeba stihne přiběhnout, je nějakej čas v háji, než já bych ji vzala do náruče, tak taky. Když si vezmu, jak rychle může pes běžet, tak vlastně ani nevím, jestli bych stihla vzít psici do náruče dřív, než by ten pes přiběhl. Je otázka, co by se stalo, kdyby přiběhl ve chvíli, kdy bych psici zvedala...
FiSt
Zajimalo by mě o čem to teda je?
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:36
- Nahlásit
Este na vysvetlenie pre vsetkych, ktorych si na tomto fore vazim nielen ako odbornikov na psy ale i ako ludi. Dllhu dobu v zivote som sa pokusal riadit Kristovym: "Kto do teba kamenom, ty donho chlebom". Od urciteho bodu v zivote som sa radsej zacal "tvarit", ze som este dobre "nepochopil vsetky bozie zamery". A riadim sa tymto: "Kto do teba kamenom, ty donho dvoma kamenmi". A preto reagujem obcas, tak ako reagujem. Davam si velky pozor, aby so nehodil ten kamen prvy. Ak sa to niekdy "podari" snazim sa za to s pokorou ospravedlnit. "Niekto" uz velmi davno povedal nieco v tomto duchu. "Ak chces bojovat s barbarmi, musis byt ochotny pouzit i barbarske metody boja". Prajem vsetky pekne sny.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:37
- Nahlásit
jo to chápu,ja si to taky myslela,ale pak když do těch bojových plemen vidite,tak pochopíte
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:51
- Nahlásit
to bylo na mě?:-Dnebo na někoho jiného?
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 21:54
- Nahlásit
FiSt
Promiň, ale vlastním jen knihy k různým software na PC-v tomhle jsem barbar=total.
Vědomosti nemám od sebe, ale pokud tě to tak zajímá(protože vidím, že k sázce nedojde), tak kdyby k ni došlo, nepřijel bych já, ale bývalý spolužák, který adekvátní výcvik má, ale vzhledem k tomu, že nyní podniká, nemohla být částka nikterak nízká...vědomosti, které mám, má odevšad možně, ale z té knihy opravdu ne.
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 22:02
- Nahlásit
FiSt
A Chlíbek je kdo?
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 22:09
- Nahlásit
FiSt
Netušil jsem, že se nakonec takhle pobavím. To je asi jako kdybych si přečetl Dostálovu poradnu a pak dělal odborníka na výchovu vlků
No to bys byl nejspíš pro smích, možná, kdyby sis přečetl něco jinýho, bylo by to lepší.
Jinak nevím, co je špatnýho na tom, se chtít něco dozvědět od lidí, kteří mají praxi. Když jsem se psy opravdu bojoval, tak jsem žádné znalosti neměl, taky toho mého ten jeden pohryzal, přitom měli kolem 20kg-jedna jak druhá...dnes by to myslím dopadlo o poznání lépe.
Nebo mám raději chodit napadat psy já, abych získal osobní zkušenost?
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 22:21
- Nahlásit
FiSt
No vidíš, tu formulaci mám z
www.specnaz.cz
jestli se nepletu, asi jsem si ji zapamatoval vcelku přesně, ale to jméno mi nic neříká a není to ani ten můj spolužák.
Hmmmmmmmmmmmmmmmm.
|
KarelB
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 22:28
- Nahlásit
FiSt
Ta podobnost s Dostálem je tam až překvapivá
Tak to ti nerozumím vůbec.
každopádně to zrovna nepotvrzuje tvoje vyjádření, že za balík peněz to zvládne průměrný chlap, ale to je fuk.
Fuk to není, nebyla to zrovná skvělá formulace...myslel jsem to ve smyslu, že stačí nějaký drobný výcvik a pořádná motivace a pak top zvládne, ale formuloval jsem to divně...možná jsem to nechtěl více upřesnit...už si nepamatuji, ale nenapsal jsem to teda zrovna super...no vidíš...to mě učili ve specnaz="matení nepřítele na diskuzním fóru" )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 08:03
- Nahlásit
www.specnaz.cz
Jo to jsou ony o kterých jsem psala.
Vladimir
Psy snad nerobia, co sme tu predvadzali
No trochu mi to připomíná to jejich vrčení, ježení srsti, obcházení jeden kolem druhého a pokusy kdo z koho...
Jinak bych to ještě přirovnala ke kohoutům
KarelB
Jinak Vladimír je tak mírumilovný, že jemu jste to snad ani směřovat nemusela
To je pravda , přesto by byl tím, kdo (třeba jako náš teriér) obíhá dva pozici si vyjasňující psy a snaží se je buďto hned rozdělit a nebo stmelit, či ho zajímá, co se mezi nimi děje..
Ale je s nimi a "diskusi" podporuje
slibuji, že nezačnu útočit, ale nechtějte, ať se nebráním
Chápu, ale i obrana se dá dělat jinak než útočně ("technika otevřené dveře" - znáte?)
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:24
- Nahlásit
Všichni zúčastnění
diskuse je super akční!
Mám laický-zmatený dotaz : Četla jsem,že když útočící pes pozná,že já-osoba bránící svého psa, mám z něho strach,tak ho to ještě podpoří v útoku. Jako normální majitel psa nevyhledávám situace,kdy by můj pes mohl být napaden,přesto, když si tuto situaci představím,tak vím,že v okamžiku,kdy uvidím řítící ho se hafana (jakékoliv rasy) na nás (mne a čubinu),tak mojí první reakcí bude strach. Naproti tomu jsem vnitřně přesvědčená,že kdyby k napadení došlo,tak budu svoji fenku bránit "hlava nehlava" Ptám se tedy,zda můj počáteční strach úplně "zruší" mou následnou rozhodnost svého psa ubránit a mám nějakou šanci útočícího psa zastrašit? Jsem sice "neodborník",ale např. u své fenky mi mnohdy stačí výraz tváře-očí, aby věděla... Omlouvám se za zmatenost dotazu.
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:24 - Změnil/a: Vladimir
- Nahlásit
Terri
Jinak bych to ještě přirovnala ke kohoutům
No tak to sa mi uz viac paci.
No trochu mi to připomíná to jejich vrčení, ježení srsti
Terri, to co ste si odo mna precitala na tomto fore je iba 0,001% od toho, co sa deje, ak "vrcim a jezim sa" naozaj. Ale vy to vidite tak, nevadi, mate na to pravo. Ja to vidim inak. A vedel by som s matematickou presnostou zadefinovat, preco som kedy napisal, to co som napisal. A ani trocha sa pritom nehnevam, skor sa zabavam.
Ale zda sa, ze pristupujete rovnako utocnikovi ako k tomu kto sa /alebo niekoho / brani. No, z isteho pohladu je to dobre. Nic z v zlom. Vas som si vzdy velmi vazil. A to sa nezmenilo. Ze si uz tak "nerozumie" ako niekedy, nie je pre mna nic tak nepochopitelne. Skor logicke. Ozaj, nechodim tu uz tak casto a mozno som prehliadol. Ako to dopadlo vo vasej rodine s tym vyberom psa?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:52
- Nahlásit
KarelB
jesli ten černej pejsek NO je ten,co si myslím,tak se osobně domnívám,že by za tento nápad jeho psovod rozšlapal Fista na placku...ten pes je dělaný na TART a te´d maká na IPO a jeho cena ve smyslu rodokmenu,povahy plemeníka a vložené práce je neskutečná,a rozhodně si nemyslím,že by jeho psovod,který je můj kamarád,s ním riskoval něco jiného než reálný střet s hajzlem ve střeženém objektu,kde jde občas sakra o kejhák...
jeho předchozí pes,te´d už důchodce,zastavil v objektu agresora,co je při obchůzce napadl s železnou trubkou a vzal s ní psa před zákrokem přes hlavu...i přesto,že měl pes mám dojem poškozenou lebku,dokončil zákrok a zneškodnil agresora...
FiSt
tak se dnes a denně tzady převědčuju,že jsi fakt ještě větší UŇ než jsem si myslela,ale jedno z toho snad vyrosteš....fakt jsem si tě vážila,ale ty žiješ dvě existence-normální na place a divnej tady....
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 13:19
- Nahlásit
FiSt
Vladimir
A co kdyby si mě přestal otravovat svejma slovenskejma příspěvkama? Jestli ti to uniklo já na tvoje zdejší "myšlenky" neraguji (teda pokud mi to přímo neadresuješ).
To uz neplati? Nevadi, ja sa budem tvarit, ze som teto posledny tvoj mne adresovany prispevok nevidel. Ja sa tiez pokusim, aby som ta tu jednoducho "nevidel". Ak sa budes znova ale moc zviditelnovat arogantnymi, casto nechutnymi poznamkami na adresu inych na fore pritomnych, a hlavne nepritomnych ludi, potom sa necuduj ak ta budem znova "otravovat svejma slovenskejma příspěvkama". Na to co napises adresne mne, nie som az taky citlivy. Kludne si napis trebars, "ze som sexualny zvrhlik a ze sa o psy zaujimam len preto, ze ma sexualne pritahu feny, trebars bojovych plemien"
Casto sa totiz zastavam prave majitelov "pitov", i ked osobne nemam dobre skusenosti.
|