| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 13:03
- Nahlásit
Endy
U psa mi musí vyhovovat vzhled i povaha
Vidíš, u ě je vzhled psa až druhotnou záležitostí... Každopádně pokud ti jde o určitý vzhled a povahový vlastnosti, tak pak nechápu, proč si kupuješ psa bez PP...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 13:11
- Nahlásit
pigie
Každý pes je vyprodukovaný člověkem za účelem množení.Výjimku tvoří tuláci,kterým velí příroda se rozmnožit.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 13:19
- Nahlásit
Endy
mnozenia myslim ako "mnozenia" - ziaden prinos pre plemeno
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 13:25
- Nahlásit
Endy
Myslim, že většina plemen byla člověkem vyprodukovaná jako pomocník při něčem - lovu, tahání saní, hlídání,....
V současnosti se i chovatelé (aspoň některých plemen) o to, aby plemeno bylo kvalitní jak exterierově, tak povahově (mluvím o CHS o který se zajímám...), aby se psi dali využívat ve sportu, ale byli i dobrejma společníkama...
S tímhle si drtivá většina lidí, co dělají štěnda bez PP, neláme hlavu, proč taky... Hlavně, že si pejsici užijou...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:04
- Nahlásit
Eimy
Ročně je zapsáno několik vrhů štěňat.Přínosem pro plemeno je jen hrstka.
Pokud nechci psa na další chov a výstavy,raději si pořídím štěně bez PP než štěně s PP z méně kvalitního(levnějšího)chovu nebo dokonce s vadou za nižší cenu.
Pokud jsem chovatel a snažím se chovat cíleně,chci své odchovy umístit k majitelům,kde se štěně neztratí a ukáže se na kynologické veřejnosti.
Tak kde si ti majitelé ,kteří chtějí psa jen pro radost mají to štěně pořídit?To mají jít všichni do útulku?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:08
- Nahlásit
Endy
Ale o co je štěně z horšího chovu horší než štěně bez PP, u toho štěněte s PP máš tak jako tak jistotu, že to je to plemeno co chceš... A ne nákej mix... (ty přece voříška nechceš, ne?)
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:12
- Nahlásit
pigie
Klub ti ma veci ulahcovat. Vsetko zavisi od ludi. Nie som s niecim spokojna? Tak to zmenim! Nieco sa mi nepaci? Spytam sa ostanych, ci su spokojni oni. Mozes chovat a nemusis byt clenom klubu.
Má, ale mnohdy neulehčuje!
No změním!!?? Ale proč? Kdyby to bylo ryze dobrovolné i fakticky, pak by to smysl mělo...ty kluby.
Nemusis byt clenem klubu, ale mnohdy to znamena byt nepritel lidu!
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:16
- Nahlásit
daliva
Výsledek chovu psů s PP vidím v šíření, upevňování či dalším vývoji plemene ve všech aspektech - zdraví, povaha, exteriér apod., což samozřejmě nezahrnuje jen ježdění po výstavách a krytí šampiónů šampióny, ale předpokladem je i další studium plemene a genetiky. Jsem přesvědčená, že takoví chovatelé existují u všech plemen. Výsledkem množení psů (s PP i bez PP) je jen 1 a více dalších štěňat na světě, MOŽNÁ podobných nějakému plemeni a MOŽNÁ pro radost.
No s obsahem souhlas.....ale k tomu nepotřebuješ PP, když budou chovatelé chovately, PP přece nepotřebují...no a když nejsou, tak PP nic nezachrání...naopak poskytuje něco jako pečeť kvality lidem a množárnám, které sice podmínkám pro vydání PP vyhoví, ale jejich chov jinak není chovem, býbrž množením.....takže proč? K čemu to tedy je? Pedigree můžeme sledovat v nějaké databázi třeba na netu.....a potřebujeme k tomu CMKU, kluby ci FCI v te forme, v ktere funguji?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:18
- Nahlásit
Eimy
Tys je urputník :-D
Jsem zvědav, kdy začneš řešit štěňata s půlkou PP ))))))))
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:21
- Nahlásit
Eimy
S tímhle si drtivá většina lidí, co dělají štěnda bez PP, neláme hlavu, proč taky... Hlavně, že si pejsici užijou...
Omyl!!!
S tímhle a podobnými problémy si drtivá většina hlavu neláme.
>>>co dělají štěnda bez PP<<< tohle máš v tý větě nadbytečný...ale to je Eimíku přece škoda diskutovat, kdo to chce, ten to vidí už jen z těhle for :-/ a praxe...???? hmmmmm
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:27
- Nahlásit
Trotelchen
Jako bys mě neznal Tvrdohlavá jako mezek
Jak říkám, já se bavím s lidma, kteří si s tím hlavu lámou a když nemají dosttek zájemců o štěňata, tak nenakryjou, i když by to spojení bylo kvalitní a bylo by přínosem pro plemeno.... Je pravda, že takových může být menšina, ale i tak, kdo lidi nutí kupovat od těch "ostatních"?
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:29
- Nahlásit
Teda lidičky, dejte už pokoj. O psech s PP a bez PP už byly napsány celé litanie a stejně se oba tábory navzájem nepřesvědčí.
Já osobně jsem taky zastáncem buď pes s PP toho plemene, které se mi líbí anebo si vyberu štěndo, které mě vezme za srdce v nějakém útulku. Ač chovatel, tak se v penězích zrovna netopím a tak je pro mě částka 10 tis dost velká na to, abych si koupila něco, u čeho nevím, co z toho bude. A zrovinka u JRT, u kterého jste tu začali, si nejsem jistá, že bych toho křížence nekoupila. Ač psi chovám 20 let, nejsem si jistá, že bych poznala čistokrevného od voříška v patřičném barevném provedení. Ale někomu je zřejmě jedno, co mu za jeho 10 tis vyroste. Jsou to jeho peníze a nikoho nepřesvědčíte. Každý k tomu dojde, až po určitých zkušenostech.
Mimochodem, nedávno jsem v Annonci četla inzerát na čistokrevná štěňátka - maminka myslím čistrokrevný NO a tatínek čistokrevný dalmatin. I toto jsou lidé schopni nabízet a za poměrně dost peněz. A majitelé pak budou chodit a říkat, že mají čistokrevného pejska.
Endy
Proč je pro tebe horší pes s PP, i když např. s exteriérovou vadou horší než pes bezPP? Já jsem teď prodávala štěndo levněji, protože mělo horší skus a nakonec se mu skus upravil, pravděpodobně ho bude mít úplně v pořádku, ale nižší cena už prostě jednou byla domluvená a tak to je. Takže majitel nakonec bude mít papíráka za míň korun. I když o ceně nesmlouval a štěndo se má super.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:32 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Endy
Pokud nechci psa na další chov a výstavy,raději si pořídím štěně bez PP než štěně s PP z méně kvalitního(levnějšího)chovu nebo dokonce s vadou za nižší cenu.
Pokud jsem chovatel a snažím se chovat cíleně,chci své odchovy umístit k majitelům,kde se štěně neztratí a ukáže se na kynologické veřejnosti.
Tak kde si ti majitelé ,kteří chtějí psa jen pro radost mají to štěně pořídit?To mají jít všichni do útulku?
Si sa chytil Takze pokail nechces stena na dalsi chov a vystavy, tak kde naberies tie stenata bez PP? Ako sa budu mnozit? S tym suhlasim, keby si kazdy zobral psa bez PP, s tym, ze na nom chovat nebude o 15 rokov nemame problem so psami bez PP
A ver, ze chovatel sa vzdy snazi presvedcit majitela, ze ak stena co k comu bude, aby s nim na vystavy chodil, skladal skusky a pod.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:33
- Nahlásit
Danuš
Mimochodem, nedávno jsem v Annonci četla inzerát na čistokrevná štěňátka - maminka myslím čistrokrevný NO a tatínek čistokrevný dalmatin. I toto jsou lidé schopni nabízet a za poměrně dost peněz. A majitelé pak budou chodit a říkat, že mají čistokrevného pejska.
Anooooooo! To je onooooo! Presne o tomto to je. A seriozne, taketo inzeraty su!!! A ludia su blbi a kupuju za tisice.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:36
- Nahlásit
Danuš
pigie
U nás má paní fenku (kříženec dalmatin x bígl) a tvrdí o ní, že má čistokrevnýho dalmatina I když to nebyl případ psa koupenýho za tisíce, ale obyčejnýho mixlýho hafana, tak i tak té paní není blbý říkat, že to je dalmatin No a když pak po takovým čistokrevným dalmatinovi budou další štěňata...
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:41
- Nahlásit
eimy
No, to je právě to ono. Ve vedlejší ulici si koupila paní jorka bezPP za sedmičku. Jak to poporostlo, tak je vidět, že do jorka to má hodně daleko. Je to takový mixlý jezevčík. Sice úžasnej pejsek, ale......... Paní je nasraná, ta dáma, co ho od ní koupila (dokonce jí ho dovezla až domů, jak to byla hodná chovatelka) už neexistuje - mobil je dočasně mimo provoz, uvedená adresa neexistuje, stejně jako kupní smlouva. Prostě doba přeje podvodníkům.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:43
- Nahlásit
Danuš
Doba praje predajcom psov bez PP...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:46
- Nahlásit
Danuš
No my chodíme venčit se sestřičkou tohohle "dalmatina" a její páneček je normální... Hlavně ta feňulka je o velikej kus menší než ta "dalmatinka"... I když bígla bych v ní asi nehledala...
Jen prostě mám pocit, že lidi vidí bílýho psa s černejma flekama a je to automaticky dalmatin...
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:47
- Nahlásit
Piggie
To taky . A já mám doma dva tak krásný pejsky, který, když řeknu, že jsou s PP, tak už se zájemci ani na cenu neptají. Oni přece chtějí bezpapíráka .
Přitom, když někde řeknu, že mám knírače, tak reakce je: To je takový ten uštěkaný, agresivní idiot? A pak když i s čubinama dorazím, tak lidi, kteří nevědí, že mám chov, tak říkají: Tohle je knírač? To je s něčím asi mixlý, že. Knírač je hnusnej, tohle jsou pěkný a příjemný pejskové.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:48
- Nahlásit
Eimy
Takhle to vidí moje dcera - upozorňuju, že je jí 5 let
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:56
- Nahlásit
Danuš
Já chápu,že i štěnda s exteriérovou vadou se musí udat a taky záleží na tom,jak velká ta vada je.Vadí mi,jak někteří chovatelé papíráků prezentují svá horší štěnda.Sice jdou za sníženou cenu,ale pořád je vyšší než za bezpapíráka.Raději budu mít líbivého bezpapíráka,než psa vypadajícího s předkusem jak buldoček,ale bude mít PP.Nebo psa,který má fontanelu přes celou hlavu,ale je s PP.Já nepořizuji bezpapíráka,moje štěndo má papíry dost dobré,ale neodsuzuji lidi,co si bezpapíráka pořídí,nebo ty,co si na něm odchovají štěnda.Odsuzuji množitele(jedno jestli PP nebo ne),co mají doma desítky psů,sekají jeden vrh za druhým a psům sypou do misek šrot.Pokud chovají s PP,nejsou pro chov přínosem,ale svými pochybnými vrhy nadělají v chovu mnohem víc škody než nějaký odchov bezpapíráků.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:04
- Nahlásit
Endy
Tak na názoru na množitele se shodneme .
Štěndo u mně šlo za cenu o 1000 vyšší než u bezpapoše. Jinak, já nemám jednotnou cenu za štěňata a všichni se diví, proč to tak je. Ale myslím si, že když štěňata nejsou úplně stejná, nemůžou být za jednu cenu.
Já odsuzuju lidi, kteří si koupí bezpapíráka, aniž by si ověřili cenu štěnda s PP - konkrétně u jorků - jsou lidi schopní dát za bezpapoše i 12tis, zatímco s PP se dají sehnat bez vad za 7 tis. A pak mi děsně vadí lidi, kteří si kupují psa bezPP, protože oni přece v životě nepůjdou na výstavu a pak objíždějí voříškiády jako o život.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:18
- Nahlásit
Eimy
.... Je pravda, že takových může být menšina, ale i tak, kdo lidi nutí kupovat od těch "ostatních"?
nenutí je nikdo, většinou je to způsobeno neznalostí......já byl při pořizování psa také relativně dosti neznalý, naštěstí jsem měl alespoň trochu odhad na lidi a krapet logického úsudku...ale víš jak, na druhou stranu, kdybych vybíral dva roky coby absolutní profík, lépe bych stejně vybrat nemohl )))
ani omylem......copak Ty nemáš to nejlepší, co můžeš mít? )
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:20
- Nahlásit
Danuš
Já myslím,že každý vycházíme ze svých zkušeností a podle toho máme názory.A mně se třeba za posledních deset let dost změnily.
Před lety jsem taky kupovala knírače pro holku a stačil by jí bezpapírák.Koupili jsme papíráka,nechtěli jsme nohatého uřvance.Ale zase nemůžu odsoudit někoho za to,že dítěti papírového psa nekoupí.Já bych byla jako dítě šťastná i za voříška.Nebyl mi dopřán.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:26
- Nahlásit
pigie
Anooooooo! To je onooooo! Presne o tomto to je. A seriozne, taketo inzeraty su!!! A ludia su blbi a kupuju za tisice.
Přesně tak, akorát bych to nenazýval blbý...protože pak někdy jeden zjistí, že je blbý sám )))
Ale funguje to, vždy fungovalo a bude...je to jako s jiným vyděláváním peněz...pokud je člověk ochoten přemoci se a dělat ze sebe idiota, celý den lhát a lézt lidem do zadnice....není problém vydělávat denně několik a to i hodně tisíc.....navíc teda legálně !! A je to také založeno na lidské neznalosti. Holt informace mají cenu a mystifikace v mezích zákona je výborně placenou službou
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:28
- Nahlásit
Endy
To jsme na tom stejně. Mně nebyly dopřány ani rybičky, tak si to teď vynahrazuju.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:33
- Nahlásit
Endy
Ja detom kludne kupim orieska alebo psa s PP Podla mna rozdiel v cenach psov s PP a bez PP, co prave nie su v kurze je naozaj minimalny. Ked si predstavim, ze stenata yorkov sa predavaju za 15 tis a moja chovatelka preda moje 10kg stena za tolko isto. Je mi zle pravdu povediac. Minimalne to moje prezralo viac
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:37
- Nahlásit
piggie
A kdyby děti chtěli Dášeňku, tak foxlík je za 3 tis, i s papírama.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:47
- Nahlásit
pigie
Je mi zle pravdu povediac. Minimalne to moje prezralo viac
No to je o tom, co jsem již psal. Když člověk kupuje psa a má vybrané antimódní plemeno, má skoro jistotu, že nekoupí hybrid.....protože jestli někdo chová s tím, aby štěňata prodával po 3 tisících, tak to nejspíš dělá z ušlechtilých pohnůtek
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:50
- Nahlásit
Když už si někdo vybere plemeno,musí cenu akceptovat.Rozhodně bych se kvůli ceně nepřeorientovala jinam.I když pro někoho může být cena výchozí hledisko.Rouhodně bych si neříkala,že než dát deset tisíc za bezpapíráka,tak si raději koupím za tu samou cenu papíráka jiného plemene.Pes mi musí prostě sedět jak povahou,tak exteriérem.Jsou samozřejmě podobná plemena,ale VŽDY je tam nějaká odlišnost.
|