| Autor |
Zpráva |
pajinka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:09
- Nahlásit
Spravne vorech je krizenec dvou plemen ci krizenec krizencu, vim ze se opakuju, ale zase se tu nekdo pta...
Psi bez pp jsou velkym trnem v oku chovatelu, proc asi to vsichni vime..
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:14
- Nahlásit
Endy
Já jenom vysvětluju, koho zahrnuju pod pojem "voříšek", vůbec nesoudím a nemyslím to pojmenování negativně. Čti prosím pořádně.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:16
- Nahlásit
pajinka
Psi bez pp jsou velkym trnem v oku chovatelu, proc asi to vsichni vime..
Proč, prosím? Mám své důvody, proč mi vadí, zajímalo by mě, jestli jsou to ty "co vsichni vime"..
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:18
- Nahlásit
Eimy
Taky se můžeme dostat k tomu,v čem je lepší pes s papíry od FCI nebo od UCI.Skoro všichni papíráky pod UCI zatracují a přitom ti mají prokázaný původ.
Pokud si pořizuji psa na gauč,je mi jeho původ ukradený.Zdravotní stav už ne.Ale ten mi žádný PP nezaručí.A pokud chci psa pro radost,budu chtít "čistokrevného bez PP",ne voříška(voříšek je podle mě směska).A jak to poznám?Budu se o plemeno a chovatele zajímat stejně,jako bych pořizovala s PP.Hodně papírových chovatelů mi ochotně prodá i bezpapíráka.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:21
- Nahlásit
viveka
Trotelchen
Jediné, co jsem tvrdila...
jsem to brzo odeslal...
Jsi kluk nebo holka?
No to co je psane kurzivou je citace prispevku, na ktery reaguji...to tak zde jiz byva zvykem ) nebo Ti nerozumim (
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:26
- Nahlásit
Eimy
Trotelchen
Ale tady nikdo netvrdí, že aby měl pes prokázanej původ musí mít PP od FCI... FCI přece není jedinou organizací, která PP vydává... Myslim, že zase trošičku překrucuješ
No tak pozoooor. Pokud budeme tvrdit, ze FCI neni jedinou organizaci, ktera PP vydava, meli bychom si tedy ujasnit, co rozumime pojmem PP, nebot napr. v nasi zemi se "s PP" mprodavaji i FCI neuznana plemena...treba i Bandog ))) no ale tomu veri jen muj blbej kamos, ale u jinejch plemen je to docela vzite....takze neprekrucuji, ale meli bychom si ujasnit, co to PP znamena...jinak dalsi debata nema smysla.....
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:30
- Nahlásit
daliva
takže to nelze brát jako obhajobu množení bez PP.
A co lze prosím brát jako obhajobu množení s PP? řekl bych, že množení s PP je celkově mnohem větším problémem než množení bez PP, teda pro psí rod samotný jednoznačně!!!!
Nebo mělo být řečeno, že reprodukce psů bez PP je automaticky množitelstvím?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:32
- Nahlásit
Trotelchen
Anoooo, pobime saaaaa
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:34
- Nahlásit
Endy
Hodně papírových chovatelů mi ochotně prodá i bezpapíráka.
Ano, predaju. Preukaz si nechaju doma na stole. Cize je papierovy ale ty ho mas bez PP
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:37
- Nahlásit
Trotelchen
množení s PP je celkově mnohem větším problémem než množení bez PP
Tak s tím souhlasím.Ale je to množení registrované(povolené),proto pro mnohé menší zlo než chov bezpapíráků.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:38
- Nahlásit
pigie
Ako chces! Kde a kedy??
Nožmi?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:39
- Nahlásit
pigie
A nebo nemá papíry vystavené,protože je to vrh načerno.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:41
- Nahlásit
Endy
Ale je to množení registrované(povolené),proto pro mnohé menší zlo než chov bezpapíráků.
Pokud budeme slovickarit, tak bych Tvou formulaci pozmenil takto:
Ale je to množení registrované(povolené),proto v očích mnohých (místo"pro mnohé") menší zlo než chov bezpapíráků.[/
Neboť si myslím, že zlo je to obecně pro všechny, jen si ho spousta lidijů neuvědomuje!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:41
- Nahlásit
Endy
Takemu ruky utat. Nechva sa podla chovatelskeho poriadku ==> sankcie atd.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:42
- Nahlásit
Trotelchen
To nieee, ked vyhras ty, budeme vsetky psi s PP nazyvat cistokrvne a ostatni budu krizenci. A ked vyhram ja, vsetky psi s PP budeme nazyvat cistokrvne a ostatne budu krizenci.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:44
- Nahlásit
pigie
Takemu ruky utat. Nechva sa podla chovatelskeho poriadku ==> sankcie atd.
Ja právě myslím, žře je tohle zbytečné...kdyby se ten chov uvolnil, řídil by ho trh a ten, kdo by se choval jako množitel, by buď neuspěl vůbec nebo nebyl úspěšný a uznávaný (v průměru, nelze to zobecnit)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:46
- Nahlásit
Trotelchen
Tak to sa mylis, ten clovek by choval "lacno" a ludia by kupovali. Vzdy chov s PP bude drahsi. Tomu ja neverim, som skeptik. Nechapem, preco raz ked uz ma pes PP, tak ho neuchovnia a nechovaju stenata s PP.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:46
- Nahlásit
pigie
Aha, tak do toho nendu, nevidim motivaci. Asi na Tě pošlu jen Nikitu a Viktora a bude
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:49
- Nahlásit
pigie
Vzdy chov s PP bude drahsi
To nemusí být pravda......ale rozumím TI..
-dražší je chov než množárna....
-dražší je kvalitní chov než nekvalitní
-a také záleží na schopnosti prodat (tedy na tom, jaký je rozmnožovatel obchodník)
nebo ne?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:52
- Nahlásit
pigie
Tak to sa mylis, ten clovek by choval "lacno" a ludia by kupovali
Ale tomu nezabráníš chovem s PP a různými nesmyslnými obstrukcemi vuci chovatelum ze strany FCI CMKU ci klubu....pokud bude ta poptávka...
zabranit tomu muzes jedine zmenou poptavky...aby byla chtena kvalita...a to predpoklada lepsi "kynologickou gramotnost" pejskaru )
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:54
- Nahlásit
Endy
A pokud chci psa pro radost,budu chtít "čistokrevného bez PP",ne voříška
Takže voříšek nemuže být pes pro radost Pokud chceš psa pro radost je ti přece jedno, co ti z něj vyroste, jedno jakou bude mít povahu (jinak budeš volit psa s PP ), takže můžeš koupit klidně i voříška.
Teď je otázka, kdo je větší snob, jestli člověk, co chce psa s papírama a aspoň nákou pravděpoobnost určitýho plemene nebo člověk, co tvrdí, ež PP mu k ničemu nejsou, ale potom voříšky staví pod úroveň "čistokrevných" psů bez PP
pajinka
Spravne vorech je krizenec dvou plemen ci krizenec krizencu
Jak u psa bez PP dokážeěš, že v něm není přimíchanýho ještě něco jinýho? Znám křížence zlaťáka a rtw a vypadá jako labrador ... Je to teda labrador bez PP nebo kříženec? Nebo znám taky křížence RR a NO, vypadá jako RR, jen mu chybí ridge, mužu o něm tvrdit, že to je RR, když vím, že jedním z jeho rodičů je NO?
To, že u psa bez PP byli oba rodiče stejným plemenem si můžeš jen myslet. S určitostí to tvrdit nemůžeš...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:56
- Nahlásit
pigie
To se mi teda vůbec nelíbí, rodiče mojí feňule jsou čistokrevní undergateři, tak ona přece musí bt taky čistokrevnej undergater, jinak to nevidim Takže mám čistokrevnýho undergater bez PP
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:00
- Nahlásit
Trotelchen
Ak su nezmyselne prikazy zo strany klubu, treba bojovat A zmenit k lepsiemu, vyhodnejsiemu systemu. Klub je tvoreny len ludmi, co v nom su
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:06
- Nahlásit
pigie
to je pravda, ale klub je uz podle nazvu neco dobrovolneho, aspon ja to tak citim...a realita mi tak neprijde
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:08
- Nahlásit
Trotelchen
Klub ti ma veci ulahcovat. Vsetko zavisi od ludi. Nie som s niecim spokojna? Tak to zmenim! Nieco sa mi nepaci? Spytam sa ostanych, ci su spokojni oni. Mozes chovat a nemusis byt clenom klubu.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:15
- Nahlásit
Eimy
Neodsuzuji voříšky,jenom bych si ho nepořídila.U psa mi musí vyhovovat vzhled i povaha.Pak z něj mám radost.
Jestli je ten snob narážka na mě,tak nejsi první.Ale já se s tím vyrovnám.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:32
- Nahlásit
Endy
Trošku mě zaráží tvůj přístup k rozdělení psů - pro radost, na gauč atp. Osobně psy dělím pouze podle plemen a je úplně jedno, jestli chci např. NO na hlídání k domu, na gauč, na služební výcvik nebo k obědu (fuj, to je pochopitelně jen nechutný extrémní příměr ad absurdum :wink , radost mi udělá vždy. Prvotní zájem většiny zájemců je o konkrétní plemeno, ať už je jejich důvod jakýkoli - vzhled, povaha, využití, móda, "známí mají stejnýho"... Proto by je měl zajímat PP jako doklad plemenné příslušnosti (pouze a jedině - to ostatní je otázka kvality chovu, genetiky, bohužel i serióznosti chovatele, tj. pečlivého výběru a informovanosti ze strany zájemce).
Trotelchen
A co lze prosím brát jako obhajobu množení s PP?
Já neobhajuji množení psů s PP, ale chov psů s PP. V tom vidím velký rozdíl a nepopírám, že existuje. Stejně jako ty (aspoň myslím) vidím problém v poptávce, kterou deformuje nedostatek zájmu a informací ze strany kupujících a naopak dostatek dezinformací a mýtů ze strany neseriózních nabízejících.
Výsledek chovu psů s PP vidím v šíření, upevňování či dalším vývoji plemene ve všech aspektech - zdraví, povaha, exteriér apod., což samozřejmě nezahrnuje jen ježdění po výstavách a krytí šampiónů šampióny, ale předpokladem je i další studium plemene a genetiky. Jsem přesvědčená, že takoví chovatelé existují u všech plemen. Výsledkem množení psů (s PP i bez PP) je jen 1 a více dalších štěňat na světě, MOŽNÁ podobných nějakému plemeni a MOŽNÁ pro radost.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:42
- Nahlásit
Trotelchen
co je psane kurzivou je citace
Jasně, promiň. Však Eimy už mě hned usměrnila.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:50
- Nahlásit
daliva
Já je ale rozděluji na psy s PP,bez PP a voříšky.A pokud mají plnit pouze funkci společníka,jsou na stejné úrovni.A o to tu od začátku šlo.Orry chce společníka.Na papírového psa nemá finance a chce konkrétní plemeno.A jako vždy se zvedla vlna nesouhlasu.Buď psa s PP nebo z útulku.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:58
- Nahlásit
Endy
Pes bez PP aj ked je "cistokrvny", tak je vyprodukovany vzdy za ucelom mnozenia, nie chovu. U psov s PP MOZE byt chovany za ucelom mnozenia. Bez PP to kludne moze byt na 99% labrador a z 1% krizenec.
A pokial nejde o povahu psa, ale vzhlad, tak to je trosku divne. Saty sa kupuju kvoli vzhladu...
|