Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier -štěnátko s PP či bez...
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 15:14
- Nahlásit

No pro dnešní odpoledne opravdu končím. Zdá se, že to byla hodně top diskuse. Orry to se ti opravdu povedlo.

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 15:15
- Nahlásit

hehehe

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

dorfa

pokusim se...ale ja mam psa takovyho truhlika...ta urco projde

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 16:21
- Nahlásit

dorfa, ja vim

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 16:27
- Nahlásit

ahoj svato, co tu delas..

abby
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 17:18
- Nahlásit

Nevim,proc ji odsuzujete za to,ze si koupila psa bez PP.Pravda je,ze porizovaci cena je proti ostatnim vydajum zanedbatelna.Jen za prvni rok do nej nasupe vic (v pripade kvalitnich granuli,pece,...).Kdyz jsem mela sveho prvniho psa (labrador),tak jsem ho chtela s PP.Udelala jsem dobre.Presne splnil,co majitelka slibovala a co jsme od nej ocekavali (z hlediska povahy,...vizaze).Kdyz potkam nejakeho labradora na ulici,tak skoro hnedka poznam,jestli je s PP nebo bez (podle stavby tela) a jen malokdy se spletu.Fakt je,ze se dneska psi ruzne krizi,ale je taky fakt,ze i pes bez PP muze mit uplne stejne kvality jako s PP.Stenata naseho psa taky nemaji prukaz s PP a to z roho duvodu,ze jsme si psa poridili jen pro radost a nechteli jsme s nim chodit na vystavu a proto jsme ho nenechali uchovnit.Taky nam bylo jasne,ze jeho stenda nebudou mit PP,ale my jsme na nich nechteli vydelat,ale udelat s nima nekomu radost jakou z neho mame my.Mel stenda s fenou,ktera na tom byla stejne jako on.A tak mi reknete,v cem jsou jeho stenda horsi nez ty s PP?Pokud bych si mela brat psa bez PP,tak bych si musela byt jista,ze se jedna o kvalitniho psa,ktery nebyl krizen s kdo vi kym.Ale vim,ze je spousta lidi jako my a proto bych smahem neodsuzovala vsechny pejsky bez PP.Poradne si vybirat se musi i u psu s PP.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 18:19
- Nahlásit

Tak to je nářez, koukám, že jak jsem Vás opustil, tak tu jste a diskutujete...asi to nebudu ani číst....nechci tu být týden....nemáte někdo nějaký stručný obsah???))

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:24
- Nahlásit

Trotelchen
Ani to za to čtení nestojí, je to pořád dokola.
1)Pes bez PP je vořech.
2)Proč se vořeši účastní výstav voříšků, když si je majitel pořizoval právě proto, že na výstavy chodit nechtěl?
3)Není žádná jistota, co ze štěněte vyroste když nemá PP,

Už je to fakt únavný. Takže kašli na obsah, je to fakt pořád dokola.
Asi už se tady nebudeš mít s kým škádlit.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:30
- Nahlásit

abby
Souhlasím s tebou, úplně ve všem. Ale moc bych se tady nerozepisovala o tom, že dovolíš aby tvůj pes plodil vořechy. Pro spoustu lidí, pes bez PP je prostě vořech a nic jiného si prostě nepřipustí a tebe tady budou ještě kamenovat že kazíš plemeno, že plemenu nic nepřinášíš a já nevím co si ještě vymyslí.

daliva
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:48
- Nahlásit

dorfa
Ještě jednou - jediný, kdo tu plamenně tvrdí, že pes bez PP je vořech (s tím pejorativním nádechem) jsi ty. Přiznávám, že původcem tohoto diskuzí několikrát přemletého tvrzení, byť v naprosto jiném duchu než je tu Dorfou interpretován, jsem byla asi já. Dorfa opět vytrhla z kontextu, co se jí hodilo, přesto, že tu voříšky jako takové nikdo neznevažuje a nestaví je na nižší úroveň než jsou psi s PP. Jediné, co jsem tvrdila (a za čím si stále stojím), že pes bez PP je pes s nedohledatelným původem, tj. je na tom stejně jako voříšek. Tito psi se dávají zdarma nebo za cenu veterinární péče, takže jsem se tu pozastavovala pouze nad tím, že za ně chce někdo nehorázně víc a někdo je ochoten to dát... Toť vše. Další fakt je, že těchto pejsků běhá po světě už spousta a jsou jich plné útulky, takže netřeba je dále cíleně množit.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:08
- Nahlásit

daliva

a za čím si stále stojím), že pes bez PP je pes s nedohledatelným původem, tj. je na tom stejně jako voříšek

Pokud rodiče budou prokazatelně psi s PP jak tu psala abby výše, tak mi nevymluvíš, že původ těchto štěňat je více než jasný. On i takový množitel může mít pár sestavený ze psů s PP, a máš také původ jasně dohledatelný, pravda ale nebude posvěcen institucí. Takže bez instituce není původ.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:13
- Nahlásit

daliva

jediný, kdo tu plamenně tvrdí, že pes bez PP je vořech (s tím pejorativním nádechem) jsi ty.

Tak tímto tvrzením jsi mi opravdu hodně ukřivdila.Asi si tu diskusi nečetla dost pozorně. Já jsem od začátku tvrdila, že vořech je pro ně spáření dvou různých ras, popřípadě ras smíšených. A pes bez PP, který má jasný a typické znaky svého plemene je pro mě prostě pouze čistokrevný pes bez PP a ne vořech.

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:20
- Nahlásit

dorfa
to je fakt..tys je vořechama nenazývala,ba naopak,ještě jsi mi za nazvání mé budoucí fenky bez PP vyčinila že není vořech

Endy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:24
- Nahlásit

daliva
Ne každý pes bez PP má nedohledatelný původ.I pes bez PP může odpovídat standartu a pocházet od "čistokrevných" rodičů.Tak proč by se měl dávat zadarmo?Vořech je podle mě "směska" minimálně dvou plemen.Ale podle práva je na tom pes bez PP stejně jako vořech.Soud se bude zabývat pouze náhradou za psa s PP.Ale když pes bez PP způsobí škodu,zabývá se tím úplně stejně.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:35
- Nahlásit

sarax
Endy
Děkuji.

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 22:33
- Nahlásit

dorfa
můžeš mi prosím tě napsat co máš za pejsky a jakou máš chov. stanici? teda pokud ji máš.A jak dlouho chováš. Jestli jsem to dobře pochopila máš pejsanů několik a všechny s PP.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 04:56
- Nahlásit

dorfa
Asi už se tady nebudeš mít s kým škádlit.
Ale já ci!

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 05:01
- Nahlásit

daliva
Jediné, co jsem tvrdila (a za čím si stále stojím), že pes bez PP je pes s nedohledatelným původem, tj. je na tom stejně jako voříšek.
No.....se říká, jak který, že?
Co třeba tenhle?
http://www.apbt.online-pedigrees.com/public/printP edigree.php?dog_id=83

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 05:05
- Nahlásit

daliva
http://www.apbt.online-pedigrees.com/public/printP edigree.php?dog_id=83
pardon, jsem to brzo odeslal....
samozřejmě to lze zpochybnit, zcela stejně jednoduše jako předky psa s FCI PP ...a holt "kdo nevěří, ať tam běží")

A tohle samozřejmě není jediný způsob, jak dohledat předky.

Neboť pokud ten pes bez PP má třeba oba rodiče s PP, jen neuchovněné, tak ti předci jsou snad stejně jasní jako kdyby byli uchovnění! Nebo chovnost souvisí nějak s hodnověrností rodokmenu?

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 07:32 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Ne každý pes bez PP má nedohledatelný původ
ale na to, že pochází zrovna od těhle rodičů s PP máte jen a jen slovo chovatele,
většinou vám to nedá písemně, koneckonců asi písemnou smlouvu vůbec

podle některých z vás je PP taky jen cár papíru, ale pokud o to půjde, tak je možné udělat testy a potvrdit nebo vyloučit rodiče a vyvodit z toho důsledky

abby
to snad už ani nebudu komentovat
doufám, že jste alespoň fenku i psa nechali vyšetřit na displazii

viveka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:39 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit

Trotelchen
Jediné, co jsem tvrdila...
jsem to brzo odeslal...

Jsi kluk nebo holka?

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:52
- Nahlásit

viveka
To kurzívou je citace

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:54
- Nahlásit

Trotelchen
Ale tady nikdo netvrdí, že aby měl pes prokázanej původ musí mít PP od FCI... FCI přece není jedinou organizací, která PP vydává... Myslim, že zase trošičku překrucuješ

daliva
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:55
- Nahlásit

Já chápu, že mnohé z vás může můj názor pobuřovat, protože to je vlastně hlavně o tom slovíčku a obecném chápání jeho významu (navíc poprvé jsem to tu vyslovila v kontextu dotazů Orry o JRT, kde je pravděpodobnost, že se užší význam slova "voříšek" rovná širšímu (chcete-li "mému") pojetí, dost vysoká). Už to tu zmínila Zuzka - u bezPP se spoléháte jen a pouze na slovo "množitele", jejichž věrohodnost není většinou největší, u PP je původ (a tedy plemenná příslušnost) chráněn řadou pravidel chovatelského řádu a administrativních opatření (krycí listy, písemné záznamy, kontrola vrhu apod.), které se registovaný chovatel zavázal dodržovat - jasně, můžete namítnout, že i tady se dá kličkovat a čachrovat, ale to už je a) obtížnější, b) postižitelné a c) závisí na chovatelské etice, takže to nelze brát jako obhajobu množení bez PP. Konkurence ch.s. u většiny plemen je velká, všude existují kvalitní chovy a "oficiální FCI množitelé", každý zájemce má výběr a rozhodnutí je na něm.
Bohužel, smutná pravda je, že zatímco při nákupu nového mobilu si zájemce zjistí nejdřív všechny jeho vlastnosti a parametry a pak zběhá 5 kamenných a 3 internetové obchody, u psů je většinou hlavním kritériem cena a vzdálenost od bydliště zájemce. To jsou právě důvody (+ spousta evidentně přežívajících mýtů), ze kterých těží množitelé bez PP, protože "ukecat" zájemce nad bandou roztomilých štěňátek (a to jsou všechna bez ohledu na původ či plemennou příslušnost) není tak těžké...

Rozepsala jsem se, pardon, ale ještě mi dovolte jednu poznámku:
pokud mám skutečně dva skvělé jedince s PP, není problém je uchovnit a přispět tak jejich "skvělostí" ke kvalitě a rozmnožení plemene. K uchovnění většiny plemen není třeba víc než jedna výstava či bonitace (takže žádné neustále omílané "lítání po výstavách"), tam kde je potřeba nějaké veterinární vyšetření či zkouška povahy to má své opodstatnění a jejich vynechání považuji za dost nezodpovědné (vůči štěňatům samým i vůči jejich budoucím majitelům). Také mohou být s PP ale s vadami (zjevnými či ne), tudíž neuchovnitelní, a nechuť k lítání po výstavách je jen bohužel všeobecně akceptovatelná výmluva. Takže ani množení z těch "nejčistších" důvodů (viz. Abby) či nejnaivnějších ("ty feny po tom touží", "aspoň jednou by měla mít štěňata"..apod.) nefandím. Ne každý pes s PP (o psech bez PP nemluvě) musí mít potomstvo. Chov plemen psů totiž není jen o jejich množení (jak tu např. - nevím, jestli vážně - navrhovala Orry "ať je jich tedy víc a jsou levnější"), ale udržení jejich standardu, povah, zdraví...prostě plemene jako celku. Psů jako takových je dost, netřeba množit dále.

viveka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:55
- Nahlásit

Eimy
Aha!

viveka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

daliva
Psů jako takových je dost, netřeba množit dále.
Souhlasím. Souhlasím co se týče jak voříšků, tak psů s PP, tak i psů bez PP.

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:45
- Nahlásit

zuzka
U štěněte s PP se taky musím spoléhat na slovo chovatele,že pes pochází skutečně z tohoto spojení.(hlavně když má doma vícero fen a psů).Ale kdo by se odvážil podezřívat "chovatele".U "množitele" štěňat bez PP je podezřívání samozřejmostí.

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:55
- Nahlásit

daliva
Pobuřuje mě to,že stavíš voříšky na stejnou čáru jako psy bez PP.To,že někdo z jakéhokoliv důvodu neuchovní svého psa a udělá na něm bezpapíráky,nedělá ze štěňat vořechy.
Máš pravdu v tom,že při nákupu mobilu nebo třeba televize,auta si kupující dopředu zjistí co nejvíce skutečností a pak kupuje.Právě že jsou lidi naučení,že když si vyberou nějakou značku,už je jedno,v jakém obchodě jí koupí.Má pořád ty samé parametry.Nechápou,že u psů to tak není.Myslí si,že určité plemeno musí vypadat u různých chovatelů stejně.Proto hledají podle ceny nebo vzdálenosti.Přesně tak,jako by si kupovali ten mobil.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:00
- Nahlásit

Endy
Mužeš mi vysvětlit o co je pes bez PP lepší než voříšek? A o co je lepší než voříšek pes s PP? Sama říkáš, že ani u psů s PP nemáš jistotu, kdo jsou rodiče... A potom člověku, od ketrýho koupiš psa bez PP budeš bezmezně dvěřovat, že ti psi, který ti ukazuje jsou skuetčně rodiči štěněte?

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:04
- Nahlásit

Eimy
Ty to nevies, preco je pes bez PP lepsi ako orech? No, predsa preto, ze jeho rodicia maju alebo mohli mat PP!

Inak, ja definujem ako orecha krizenca znamych plemien. Bastard, neidentifikovatelna zmeska

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání