Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier -štěnátko s PP či bez...
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
Renata
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:28
- Nahlásit

Trotelchen
nebudu psat stale dokola,ze chov bez PP neni pro me chov!je to jen nakryti feny psem za ucelem prodeje stenat ,nehlede na to ze naprosto nevim a nemuzu si zjistit jaci byli rodice toho psa v kolika zemreli.....coz u PP zjistit jde.ale nema cenu tohle psat porad dokola.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:29
- Nahlásit

Vanda
Renata
monika
Některé státní složky vykupují psy jen podle toho jak mohou psa upotřebit. (vlohy pro pachové práce, obrana atd.).Jejich původ je jich úplně ukradený. Stačí když je pes zdravý a v povaze má to co potřebujou. Na co by jim byl plagiát za 20.000,-Kč. A za vořecha klidně dají i několik tisíc. Takže opravdu to není o PP a nějaké čistější a lepší rase.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:30
- Nahlásit

zuzka
Pokud by to totiž nebylo úplně to plemeno, jaké jsem si vybrala, co já vím kým kryli? Aby štěnda vypadala co nejpodobněji a na povahu kašlou.
Hele, takže ty si pořídíš psa plemene, které chceš na základě toho, že má PP od FCI, protože tento průkaz původu je pro Tebe zárukou kvality štěněte?
Já to tak z Tvého spotu teda chápu.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:31
- Nahlásit

Renata

nebudu psat stale dokola,ze chov bez PP neni pro me chov!je to jen nakryti feny psem za ucelem prodeje stenat ,nehlede na to ze naprosto nevim a nemuzu si zjistit jaci byli rodice toho psa v kolika zemreli.....coz u PP zjistit jde.ale nema cenu tohle psat porad dokola.

To opravdu nemá, je to jen oblíbená fráze chovatelů psů s PP, kteří ještě nedozráli k hlubšímu poznání celého problému.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:31
- Nahlásit

zuzko

jsem ochotna dat 10tis...ale nejsem ochotna dat o 20tis vic jen za PP...tot vse...
a ze jsem si vybrala jacka a ne jine plmeno jsem uz odpovidala....snad me nechcete jeste premlouvat, abych si vzala treba dogu s PP

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:33
- Nahlásit

zuzka
Co pro tebe znamená chov psů ras, které nejsou uznány FCI? A že jich není málo. Mají svojí historii, původ rodičů je znám a evidován, to jsou také neetičtí množitelé?

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:34 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Trotelchen
v podstatě ano, vyberu si plemeno, podle svých kritérií a průkaz původu mi alespoň zaručí, že se o dané plemeno jedná

mně konkrétně šlo především o povahu, pečlivě jsem vybírala chovatele i štěně, jasně že to nemusí vždy vyjít, ale pečlivost se vyplatila a dnes mám doma super fenku

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:34
- Nahlásit

Trotelchen
nektrym to vadi, holt nic nenadelas, me osobne by zajimalo, jakzmi chovatelskymi zamery se honosi Ti, co tak schazuji psy bez PP a vorisky )

Nemám chovatelské záměry, jsem vlastníkem psa bez PP (který měl být zlatý retriever... jen je nějakej připrclej)... Já mám jediný záměr mít psa zdravého a vypadajího tak jak má... Psy bez PP a voříšky neshazuju, ale už bych si psa bez PP nekoupila...

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

dorfa
možná tě překvapí, že "mé" plemeno není uznáno FCI

nejde mi o glejt FCI, ale o prokázání původu, což prostě jinak nevidím než z PP

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

Renata

No to je omyl!!!
"Jen nakrytí feny" může být i v rámci chovu s PP....
Znam nejedny lidi, kteri maji skvele psy, vetsinou puvodem ze psu FCI nebo s vyraznymi pracovnimi kvalitami, ale na PP kaslou...ano takovych neni opravdu mnoho...kteri to fakt delaji z lasky ke zviratum a na PP kaslou, protoze ten chov je jejich zivotni zaliba, do ktere oni mohou investovat, kolik je libo ), ale na druhe strane znam spoustu radoby FCI chovatelu psů s PP, kteri jsou v dusledku jen mnoziteli i kdyz ta stenata PP maji...

tak co je lepsi???????

Takze zjistit si ledacos o rodicixch muzes...to zalezi, co jsou ti rodice zac...nesmuzes to zobecnovat podle mnozitelu...ne kazdy pes bez PP musi byt produktem mnozitele....

Samozrejme, ze to tak byva, ale neni to pravidlem a cim dal vic to neni pravidlem...takze chci jen rici, ze je lepsi vybirat podle chovatele a predku nez podle PP!!!!!

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

Orry
myslím, že tě nikdo nepřelouvá, jen se ti snaží vysvětlit, že 10 000 za psa nejistého původu je opravdu dost a že o serioznosti chovatele se moc mluvit nedá.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:38
- Nahlásit

monika
kdo je ten chovatel bez serioznosti? fakt se mi to nechce hledat...prosim...dik!

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:38
- Nahlásit

jsem ochotna dat 10tis...ale nejsem ochotna dat o 20tis vic jen za PP...tot vse...
a ze jsem si vybrala jacka a ne jine plmeno jsem uz odpovidala....snad me nechcete jeste premlouvat, abych si vzala treba dogu s PP

Orry, tady se Ti jen většina lidi snaží naznačit, že nemáš jistotu, že paní chovatelka či množitelka Ti za desítku prodá skutečně JRT.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:39
- Nahlásit

Jandula

Nemám chovatelské záměry, jsem vlastníkem psa bez PP (který měl být zlatý retriever... jen je nějakej připrclej)... Já mám jediný záměr mít psa zdravého a vypadajího tak jak má... Psy bez PP a voříšky neshazuju, ale už bych si psa bez PP nekoupila...
No vidíš a já mám psy s PP a toho bez PP bych si klidně pořídila.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:39
- Nahlásit

zuzka
dorfa
možná tě překvapí, že "mé" plemeno není uznáno FCI

nejde mi o glejt FCI, ale o prokázání původu, což prostě jinak nevidím než z PP

trochu je problem s tim, ze bezne registry ztratily vzhledem k rozmachu FCI na hodnovernosti. Kdyby byl chov uvolnen, bylo by hodnovernych registru automaticky treba, treh by si je zadal a tudiz by vznikaly a byly hodnoverne...jak proste...

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:41
- Nahlásit

tak ja nevim..mozna bysme to vzajemne "dohadovani" a "premloouvani" mohli ukoncit..at si kazdy jde za tim svym..ja to vidim jinak...nechci abyste me tady presvedcovali a prorokovali psikovi bez PP straslive osudy...

kupuju si psa pro radost...ke svymu voriskovi a on mi tu radost verte nebo ne bude prinaset i bez PP

dekuju vsem za nazory a preju vsem uspechy s hafanama!!

PS: tesime, ze se svym nazorem nejsem sama a ze snad i nekteri pochopili oc mi tu vlastne slo dekuju!

a tem co si mysli ze jsem tu jen provokovala, tak se omlouvam, ale chtela jsem se JEN ZEPTAT vazne!!

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:41
- Nahlásit

Oci sa mi krizia z tohto. Nech si kazdy kupuje, co chce. Ja mam psa s PP, klby v prdeli, ale nabuduce si tiez pojdem pre psa s PP a aj nabuduce a aj nabuduce . A basta. Ked niekto chce dat za psa bez PP 10 000,- nech da, ved je prijemne, davat niekomu peniaze zadara Ja kupujem psa pre povahu, nie pre vzhad. Preto mi je suma fuk, ci pes VYZERA ako dane plemeno, ked sa tak NECHOVA...

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:42
- Nahlásit

monika

myslím, že tě nikdo nepřelouvá, jen se ti snaží vysvětlit, že 10 000 za psa nejistého původu je opravdu dost a že o serioznosti chovatele se moc mluvit nedá.
A těch 20.000,- Kč na víc ti tu serióznost zaručí? Tomu přece nemůžeš věřit.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:42
- Nahlásit

Trotelchen
ale čistě teoreticky, můžeš založit vlastní registr, ne?
asi bude nějaký čas trvat, než získá důvěru trhu, ale ta možnost tu je ne?

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:44
- Nahlásit

Orry
..nechci abyste me tady presvedcovali a prorokovali psikovi bez PP straslive osudy...

Tady ti nikdo nechce předpovídat a nikdo ti to nepřeje, aby tvůj pejsek byl nemocný...

My co tu hovoříme o problémech v povaze, ve zdraví jsme si to ozkoušeli a snažíme se jen a jen varovat... Nikdo neříká, že tvůj pes musí mít nutně problémy, ale...

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:45
- Nahlásit

dorfa
nejde o serioznost,ale o to, že budu mít opravdu to plemeno, které chci

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:45
- Nahlásit

moniko

nezda se ti ze 10tis a 30tis je trochu rozdil??

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:46
- Nahlásit

pigie
Jo jo, povaha... dle standardu má být GR klidný, vyrovnaný pes...
Moje čoklisko bez papírů včera celý cvičák nestála za nic, protože tam někdo používal při cvičení rušivé elementy, Sáru to tak trošku rozhodilo, no... Prostě fakt typický představitel plemene...

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:47 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Jandula
Presne o tom hovorim. Moj ma sice klby v prdeli, ale povahu ukazkovu. Takze kludne dalsieho DBK 4/4, len aby bol rovnake zlaticko ako Hugo

Inak, boli sme u dalsieho veterinara a ten mi povedal, ze DBK moze vzniknut aj ked pes prekona nejake infekcne ochorenie, je to pravda?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:47
- Nahlásit

zuzka
Ale můžeš založit, si ne Zuzkas reguster nebo Trotelchens register, leč věřím, že by se našly subjekty, které by do takové aktivity nastoupily již s nějakým úvodním kreditem.
Jinak , pokud se práš, jestli si ho můžeš založit, tak odpověď je ANO, můžeš, ale sotva uspěješ...hlavně pokud je u nás vše defacto pod kluby a hlavně CMKU, tak fakt tezko.....

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:48
- Nahlásit

10 000 bez pp a 30 000 s pp to je ten rozdíl. to slovíčko PP

orry to nemá smysl, nic si nepochopila.končím s touhle nesmyslnou diskuzí.mějte se hezky a tobě přeji hodně štěstí ve výběru

dorfa
Člen
- Nahlásit

pigie
Orry dává 10.000,-Kč za štěně JRT a ne zadara. Ty jsi ochotná dát tisíce za psa jakéhokoliv vzhledu a asi i zdravotního stavu, jen když bude mít povahu podle tvého gusta. Někdo je ochoten dát 10.000,- za psa který vypadá jako JRT, ale už není ochoten za takového psa dát 30.000,- Kč jen proto že je někde evidovaný v plemenné knize.

Jandula
Člen
- Nahlásit

Orry
Je, což o to... Jenže za 10 tis bys mohla mít jiného psa (teriéra) s papíry...

Pod heslem: kdo chce kam, pomozme mu tam...

Kup si ho... to víš...

Končím své zapojení do této diskuze... (jestli mě teda nějaký příspěvek nezvedne ze židle)

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:49
- Nahlásit

monika

a s PP to ale neexistuje??

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:50
- Nahlásit

pigie
Netuším, víš, mě připadá, že nikdo o DKK pořádně nic neví... Je možné, že u psa v oslabení nějakou infekcí se do kostí nedostává tolik látek, které by se tam měli dostat...

Ano, já napříště chci taky vyrovnaného goldena, (i když já bych si do knihy přání dala i ty klouby)...

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání