| Autor |
Zpráva |
Vanda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:41
- Nahlásit
Orry
říkala si že prodává za 10 tis protože psi s PP jsou za 30. alespoň pokud se nemýlím...takže je k tomu chudák nucena rukou trhu...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:41
- Nahlásit
Renata
Legalitu sepsané kupní smlouvy upravuje občanský zákoník a ne ten slavný svaz chovatelů nebo ČMKU,ČKS či FCI atd.)
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:43
- Nahlásit
dorfa
ma smlouva zni takto a ano ,mas pravdu ze pri prodeji fenky do nemecka jsem pridavala odstavec,ze ne jen o ded,vadu,ale pokud i treba by nevyrostl zub,bude kupni cena cena z pulky vracena ,vis tohle je serioznost chovu s PP a ver ze znam i plemena ktery maji ve smlouve ze treba pokud bude spatne DKK bude pul ceny vraceno!
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:43
- Nahlásit
dorfa
Daleko serioznější by od chovatele bylo vrácení půlky kupní ceny štěněte.
a jinak si normální? pes je věc a jako takovou ji prodávají a vztahuje se na něj určitá záruční doba.Tohle všechno je ve smlouvě uvedeno.Myslím si, že pokud mi někdo nabídne psa už po "záruce" nového tak udělal dost vstřícný krok.Když máš prošlou záruku u nějaké jiné věci, dají ti novou?Je fakt, že toho málokdo využije, protože správný pejskař psa jako věc nemá.Je to kamarád, člen rodiny (aspon u nás to tak je) a já sama bych toho taky nevyužila.Ale prostě je to tak.Nového psa si berou ti, co chtějí opravdu chovat a v dnešní době se do toho pouští málo lidí.
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
Orry
slovickaris!chtela jsem tim rict neco uplne jineho!a ty moc dobre vis!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
zuzka
tak ja vam vubec nerozumim...jak mi muze dat pisemne ze je to JRT kdyz tady rikate ze bez PP je to jen orech...tak nevim
jinak pejska jsem si vybrala srdcem podle sveho instinktu...a to jak je o pejska postarano jsem videla ja..ne vy...to jak majitelka vystupovala..jednala...chovala se ke zviratum...Mohla jsem se na pejska podivat, nevybirala jsem podle fotky na netu!!!..a hlavne mi nevypravela zadne pohadky a bachorky proc PP ma ci nema!!!!!!!!!!!
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:47
- Nahlásit
Orry
vsimni si ze slovo VORECH pouzivas stale jen ty !ostatni pisi bez PP!
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:48
- Nahlásit
Orry
nevkládej mi do úst, co jsem neřekla
neodpovědělas mi, ale myslím, že stejně jako já tušíš, že by ti nejspíš tu smlouvu nedala
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:49
- Nahlásit
monika
Daleko serioznější by od chovatele bylo vrácení půlky kupní ceny štěněte.
a jinak si normální? pes je věc a jako takovou ji prodávají a vztahuje se na něj určitá záruční doba
Věř mi, že jsem úplně normální. Sama tady brečíš jak si nalítla množitelce, ale nemocné štěně se srdeční vadou od chovatele s PP přijmeš bez slz. S vědomím, že zákonná záruční době je jen 6 týdnů podle občanského zákoníku. Asi ti nerozumím o co ti vlastně jde.. Tady nejde o PP ale o etiku chovu jako takového. A někdo jak si tady mohla číst tu etiku ve smlouvě zakotvenou má.
|
monika
Člen |
- Nahlásit
Orry
že to bude JRT ti slibuje chovatelka.At ti dá smlouvu, ve které budeš mít napsáno, že to JRT je.Nedá ti ji ani náhodou!!!
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
Renata
slovickarim? kdyz myslis...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:50
- Nahlásit
Renata
Orry
vsimni si ze slovo VORECH pouzivas stale jen ty !ostatni pisi bez PP!
Jsem myslel, ze pes bez PP nemusi byt vorech, pes bez PP muze byt klidne cistokrevny, kdezto vorech teda ne, aspon ja takhle chapu ta dve slova...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:50
- Nahlásit
Vanda
a cim jsou nuceni k 30tis chovatele s PP??? Jasne mi tu bylo receno, ze cenu dela poptavka
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:52
- Nahlásit
dorfa
já psa se srdeční vadou nemám a nikde jsem to ani nepsala.A věř, že bez slz to opravdu nebylo.Řvala jsem jako kráva celých 200 km co jsme jeli domů a pak ještě dlouho potom, co jsem psa piplala.Tady nejde o PP ale o etiku chovu jako takového. A někdo jak si tady mohla číst tu etiku ve smlouvě zakotvenou má.
a etika chovu u psů bez PP není. prostě by to nemělo vůbec existovat.pak by nebyly ani přeplněné útulky.Asi ti nerozumím o co ti vlastně jde
jde mi o to, aby chov psů bez PP prostě nebyl.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:52
- Nahlásit
Renata
ma smlouva zni takto a ano ,mas pravdu ze pri prodeji fenky do nemecka jsem pridavala odstavec,ze ne jen o ded,vadu,ale pokud i treba by nevyrostl zub,bude kupni cena cena z pulky vracena ,vis tohle je serioznost chovu s PP a ver ze znam i plemena ktery maji ve smlouve ze treba pokud bude spatne DKK bude pul ceny vraceno!
Tohle naprosto beru a jen a jen chválím. Jde o tvojí chov. stanice a o tvé jménu.Tvoje etika chovu a tak to má být.
Ale proti chovu bez PP jsem z důvodu toho, že ti bezpapíráci ubírají potencionální zájemce na trhu štěňat to mi prostě nevymluvíš. Sama mám registrovanou chov. stanici a své zkušenosti tak vím o čem mluvím.
|
Luboss
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:53 - Změnil/a: Luboss
- Nahlásit
No, nevím jestli to už tady někdo nepsal, ale mě napadlo tohle:
Nechci psa na výstavy, ale s PP je moc drahý?
Ale podle mého názoru je jen výhodou mít psa s PP. Mít psa s PP znamená pro mě hlavně, že pes bude mít dobrý zdravotní stav. Na tom jediném mi záleží. (No pak ta cena.) Proč se tedy nezeptat jestli nemají ve vrhu štěně s exteriérovou vadou, které sice vadí pro výstavy ale zase nevadí mě? Myslím, že chovatelé pak slevují z ceny.
To je teda můj nápad. Takhle já hledám psa. Sice bezúspěšně , ale hledám. Mě bylo doma řečeno, že tolik peněz na psa nedostanu. Takže musím improvizovat. Omlouvám se, jestli je to mimo téma.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:53
- Nahlásit
VANDA
a k cemu smlouvu?? abych mohla psa reklamovat?
vis mela jsem doma agamu jestera...a koupila jsem ji s krivici..a kdybych ji sla reklamovat..dali by mi treba pulku penez zpet..a nabo by si ji vzali a reklamovali dal na dodavateli..a dodavatel? ten by ji zabil....vim ze v zakone je zvire jako vec..ale ja si vec nekupuju!!!!!!!
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:54
- Nahlásit
Orry
a cim jsou nuceni k 30tis chovatele s PP??? Jasne mi tu bylo receno, ze cenu dela poptavka
Ano,. nejsou nuceni...i kdyz na druhou stranu je pravda, ze psi se u nas obecne prodavaji velice levne, obzvlaste jsem treba cumel, kdyz jsem nekde cetl ze setri s PP se snad prodavaji kolem 5000Kc, to musi byt tezce dotovany chov, zase na druhe strane je to myslim super pro novce majitele, protoze takovemu plemeni a jeho odchovum se fakt snad muze venovat jedine nekdo, kdo to plemeno miluje...pokud teda treba neprodava do zahranici za tezka eura(tam situaci neznam...)
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:54
- Nahlásit
[i]mám tam chybu já proti chovu psů bez PP nejsem. Tam mělo být jsi.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:55
- Nahlásit
Tak k těm vadám a dáváním dalšího štěnětě nebo peněz:
Je to jen na tobě, jak se s chovatelem dohodneš, že to bude... Když víš, že si pořizuješ mazlíka, tak si do smlouvy nemusíš nechat dát, že při dědičné chorobě máš nárok na dalšího psa zdarma... Vše záleží na domluvě a kompromisu... Můžu říct, že nechci další štěndo zdrama, ale určitou částku... Souhlasí, dobře... nesouhlasí, jdu o dům dál...
Moji známí mají CHS Border collií v CHR, všichni jejich psi jsou velice úspěšní na sportovním poli, jeden je aktuální mistr světě ve vyhledávání lidí... A přestože odchovali několik vrhů, tak při posledním se jim podařilo, že celý vrh štěňat má epilepsii... Začalo se to u některých štěňat projevovat v půl roce, u některých později... Ani fena, ani pes předtím problémy neměli, jejich předchozí vrh byl bezproblémový...
A tak bylo současným majitelům těchto psů navrhnuto: až bude další vrh, můžete mít další štěně (spousta z nich musela své psy dát uspat, protože měli až několik záchvatů denně), nechcete-li další štěně, vrátíme vám polovinu částky...
To je fér, ne? A který množitel psů bez PP ti tohle nabídne???
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:55
- Nahlásit
Trotelchen, Renata
ja jsem tu vysvetlovala rozdil mezi voriskem a psem bez PP nekolikrat...
ale stale mi tu vetsina rika ze budu mit doma psa bez PP cili vorecha...
jinak ja mam doma opravdovy voriska..krizence dvou ci vice ras
a pak kdo tu slovickari??
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:56
- Nahlásit
Orry
jde o to, že ty říkáš, že nebudeš podporovat chovatele JRT (kteří mají se psy nezpochybnitelné náklady, které ti tu vypsalo už ix lidí), protože prodávají za 30 tis a vůbec ti nevadí podporovat paní, u které nemáš žádné záruky, která spoustu z těch nákladů prostě nemá, která prodává bez PP za 10 tis. Ale chovatelé jsou podle tebe fuj, protože na svých chovech chtějí vydělávat, kdyžto ona je úžasná, neboť ti prodá berpapíráka "jen" za 10 tis. Tomu prostě skutečně nerozumím.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:56
- Nahlásit
Orry
reklamace neznamená nutně vrácení "zboží", ale třeba slevu z kupní ceny
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:57
- Nahlásit
monika
dorfa
a etika chovu u psů bez PP není.
prostě by to nemělo vůbec existovat.
pak by nebyly ani přeplněné útulky.
jde mi o to, aby chov psů bez PP prostě nebyl.
Promin, ale to jsou velice naivni uvahy!
etiku chovu delaji lide a ti jsou stejni at chovaji s PP nebo bez PP
Utulky jsou preplnene kvuli lidske neodpovednosti, ne kvuli PP
A k cemu by bylo, kdyby nebyl chov bez PP jeste k vetsi byrokracii a korupci?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:59
- Nahlásit
Orry
no ale bohužel u pejska bez PP nemáš tu jistotu, že za 10 tisíc budeš mít JRT a ne křížence dvou nebo více ras, jak sama uvádíš u Tvé definice voříška.
Sama mám jezevčici bez PP a ač jako štěník vypadala na jezevčíka, dnes bych nedala nic za to, že jí kdysi někde v příbuzenstvu proběhl kokr, což je mi samo fuk, milujem jí stejně, ale dát za ní 10 tisíc a pak zjistit tohle, by mi přeci jen trochu hnulo žlučí. Ale přeju Ti, aby se Ti to nestalo.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:00
- Nahlásit
monika
a etika chovu u psů bez PP není
Ale tomu přece sama nevěříš. Etika je jenom v nás v lidech. A v každém z nás to evokuje něco jiného. Vždyť ses tady mohla dočíst, že právě chod psů s PP si vynutil chov psů bez PP. To samotné lejstro, které je teď pro tebe tak důležité o kterém si myslíš, že ti vyřeší všechny problémy to vlastně způsobilo, že je chov psů bez PP tak oblíbený a lukrativní.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:01
- Nahlásit
Luboss
Tvuj zpusob je treba lehce aplikovatelny u Argentinskych dog, ale ne u vsech plemen je to snadne.
A o zaruce zdravotniho stavu neuvazuj...PP jeho zarukou neni a prichazi doba, ze PP se spise stava zarukou zdravotnich problemu, aspon teda u tech jiz zdegenerovanejsich plemen.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:01
- Nahlásit
Trotelchen
Promin, ale to jsou velice naivni uvahy!
etiku chovu delaji lide a ti jsou stejni at chovaji s PP nebo bez PP
Utulky jsou preplnene kvuli lidske neodpovednosti, ne kvuli PP
A k cemu by bylo, kdyby nebyl chov bez PP jeste k vetsi byrokracii a korupci
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:03
- Nahlásit
fromeli
No to bude v tom plemeni.Jezevčíka bez PP seženeš za 500,-Kč, takže těch 10.000,-Kč by bylo opravdu vyhazování peněz.
|
Luboss
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:04 - Změnil/a: Luboss
- Nahlásit
Trotelchen
Mě je jasný, že to není zárukou, ale podle mě je větší pravděpodobnost, že nebude mít zdravotní problémy. Nevím, jak u Argentinských dog, ale já to zkouším u Bernského salašnického. U mě je taky hlavně problém, že tady nikde nikdo nic nechová. Podle mě by to zdegenerované být nemělo. To se přece hlídá ne?
|