Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier -štěnátko s PP či bez...
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:24
- Nahlásit

sarax

samozřejmě se nepřu..budu mít amstafího vořecha

Ty nebudeš mít vořecha.Ty budeš mít psa jakého sis přála.Jak si na to přišla. To tě zblbli tady na foru, že každý bezpapírák je vořech.To je blbost.Ty si pořizuješ štěně a máš jasnou představu jak bude vypadat a on tak na 90% vypadat bude, protože znáš 100% jeho rodiče a ti jsou s PP, a tak proč pořád to štěně znevažuješ. Bude krásný představitel svého plemene a konec

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:24
- Nahlásit

sarax
ale to už máš asi trochu starší děti

já myslela, že by prostě porodila dítěě a pak ho v 5 nebo 6 letech dala pryč a už se o něj nezajímala a nic...

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:27
- Nahlásit

birma

ale povídání o splněném snu feny mi přijde silně mimo mísu

Vážně ta moje když ještě hárala tak v hlavě nic jiného neměla. Ta ty psy honila i ve snu. A to štěstí ze štěňat to už tady popisovat nebudu.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:27 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

dorfa
zvláštní, že uvádíš příklady, že fenu s PP překryl vořech, ale štěňata bez PP jsou zaručeně představiteli toho plemene, za který je prodávající vydává.... copak fenu bez PP (byt třeba nakrytou psem stejnýho plemene bez PP ) nemůže překrýt vořech? Nebo další pes uplně jinýho plemene?

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

Renata
Ještě k ceně štěňat s PP a bez.Cena se neodvíjí od toho,jaké jsou na odchov náklady,ta je vždy dána poptávkou.Není rozhodující,že chovatel musí mít výstavu,bonitaci...Proč tedy štěňata jack russlíků stojí 30 tisíc?Chov německých dog má mnohem větší náklady a přitom stojí méně.Za to,že je nějaké plemeno předražené,můžou zase lidi,chtějí to,co je módní.

Renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

dorfa
dobře své fence jsi rozhodne neudelala!!!fena k zivotu stenata rozhodne nepotrebuje/kdyz uz jsme teda u toho/dal kvalitni stenatka to nebudou,protoze se tam ponese gen a jednoho dne jejich potomkum nemusi chybet zub jeden ,ale nemusi mit zadny!promin,ale tohle neni zadny chov!to je nakyrti nestandartni feny 3x za zivot!ne chov!chov je linie ,ve ktere zlepsuji vady a ty ty vady zamerne rozmnozujes.a ver mi ze pes zuby v zivote potrebuje nebo myslis ,ze ne?

Renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:32
- Nahlásit

[b]Endy[/b]
jasne,ale ja jen vysvetlila obecne proc jsou stenata s PP drazsi nez bez PP.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:34
- Nahlásit

Eimy

pokud to chceš srovnávat celkově s lidma.. Ty bys dokázala poslat svoje děti po určité době pryč a neřešit, kde jsou a kdybys je po čase viděla, tak je třeba i napadnout?

Nevím o co ti jde. Srovnávat přirozené chování psů s zažitými společenským chováním lidí, tady snad nikdo nechtěl. Navíc odstrašujícího chování lidí vůči vlastní krvi, máš v televizi více než dost, a to mnohdy by se ti lidi mohli od zvířat učit.
Staří nepotřební rodiče se strčí do starobince, děti se strčí do dětského domova atd. Jsou snad tyto instituce ( vymoženosti lidského společenského chování) prázdná.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:35
- Nahlásit

dorfa
já s lidma srovnávat nezačala, tak proč se pouštíš do mě?

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:37
- Nahlásit

Renata
Zuby P1 a M3 jsou nepotřebné a vývoj chrupu u psů není ukončen. Tyto zuby budou jednoho dne chybět u všech psů. Proč to v jiné zemi, a třeba i v zemi původu plemene k chovnosti nevadí. Samozřejmě že pes potřebuje zuby, ale ne všechny. To by si jako chovatel mohla vědět.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:39
- Nahlásit

Eimy

zvláštní, že uvádíš příklady, že fenu s PP překryl vořech, ale štěňata bez PP jsou zaručeně představiteli toho plemene, za který je prodávající vydává.... copak fenu bez PP (byt třeba nakrytou psem stejnýho plemene bez PP ) nemůže překrýt vořech? Nebo další pes uplně jinýho plemene?
Vořech může překrýt jakoukoliv fenu, a pak z toho budou konečně ty správní vořeši.

Renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:39
- Nahlásit

dorfa
on tak na 90% vypadat bude, protože znáš 100% jeho rodiče a ti jsou s PP
jak si muze byt jista,kdyz stenata budou bez PP

daliva
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:40
- Nahlásit

Orry
Tak už jsem myslela, že končím, ale po prolistování dalších 4 stránek této diskuse mi to nedá - to jak líčíš paní chovatelku nám všem jen dává za pravdu. Vlastní ch. s. čivav, nějak přijde k feně JRT a hned na ní musí chovat, aniž by ji uchovnila (proč asi), a za štěně bez PP si řekne nehoráznou sumu - to o její chovatelské etice říká mnohé, takže bych si od ní rozmyslela i štěně s PP! Každopádně tě můžu ujistit, že vzhledem k chovatelskému řádu ČMKU i FCI (které jsou pro ni jako majitelku ch.s. závazné a ona to dobře ví) je její činnost nelegální a mohla by vést až k odebrání chovatelské licence. Jestli má JRT pro jistotu oficiálně v majetku její příbuzný, to její činnost neospravedlňuje, naopak to ukazuje její smýšlení (kličky, výmysly) a že zájmový chov zaměňuje s výdělečnou činností (nebyla by první ani poslední) - já jen, že informace od takové osoby by pro mě ztrátila důvěryhodnost.

Ještě k té ceně - OMYL, paní ti neslevila 20tisíc! Ona nemá šanci ani nárok za ta štěňata, která vydává za JRT, chtít plnou tržní cenu čistokrevného psa. Naopak využila poptávky a našponovala cenu "levných kopií" (byť se mi taková terminologie u psů příčí) - zkrátka kšeftařka. Rozčilovala ses nad zákony trhu v prodeji psů, ale v případě psů bez PP a v tvém konkrétním zvlášť platí mnohem víc a tady ti to vůbec nevadí - takže nejde o princip, ale jednoduchou matematiku 10 000<30 000 (to je taky jediný princip, na základě kterého množitelé a kšeftaři vydělávají).

No nic, tohle stejně nechceš slyšet. Tak ti přeju, ať ti nový přírůstek do rodiny dělá jen radost!

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:40
- Nahlásit

dorfa
Jen si prosím zkus uvědomit, že zvířata k sobě můžou být ještě krutější a starý nebo nemocný zvíře ze smečky vyženou nebo to zvíře odejde samo... Lidi tohleto nedělají a místo toho mají domovy důchodců... nebo starobince, jak to nazýváš ty...

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:41
- Nahlásit

Renata
Jistá si nemůžeš být nikdy.Na stříhání mně přišla čivava s PP na ostříhání čumáčku.Chovatelka měla doma i šicky.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:44
- Nahlásit

dorfa
já si totiž dost dobře nedovedu představit, jak se smečka zvířat, která má co dělat, aby třeba přežila, stará o zvíře, který s nima není schopný držet krok...

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:45
- Nahlásit

Renata
A ty si myslíš, že ten gen k chudozubosti se sebou nenesou i sourozenci neuchovněného jedince. Mají přeci stejnou krev, jen měli to štěstí, že jim zub vyrostl. To by se asi nelíbilo žádnému chovateli, kdyby pak nebyl z celého vrhu uchovněn žádný jedinec, pokud se ve vrhu vyskytla vada, vyřazující z chovu.Jedině pak by ty tvoje argumenty totiž měly smysl. Jinak je to pořád o konkurenci na trhu se štěňaty a ne o žádné etice papírových odchovů, či jejich lepším zdravotním stavu.

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:45
- Nahlásit

Eimy
Promiň,ale šoupnout staré rodiče do starobince a jezdit za nimi na návštěvu v době výplaty důchodu mi přijde horší,než vyčlenit starého psa mimo smečku.Zvířata jednají pudově,ale u lidí to není nic jiného,než vychcanost(pardon).

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:46
- Nahlásit

Eimy
No já také ne. Tam je to přece o jejich přirozeném chování. Ale u lidí bych předpokládala něco jiného, ale oni se chovají někdy ještě hůř.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:47
- Nahlásit

dorfa
A ty si myslíš, že ten gen k chudozubosti se sebou nenesou i sourozenci neuchovněného jedince. Mají přeci stejnou krev, jen měli to štěstí, že jim zub vyrostl
Říká ti něco slovo genetika? Slyšela jsi něco o alelách?

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:48
- Nahlásit

Endy
Já netvrdím, že to schvaluju, jen říkám, že to tak je... Je spousta lidí, co v těchhle zařízeních už ani nežije, ale spíš jen přežívá, ale to by bylo na trochu jinou diskuzi...

ale je fakt, že zvířata jednají pudově, proto je nesmysl, aby fena toužila po štěňatech nebo spíš po nich touží v době hárání, ale mimo hárání (falešku u některých fen nepočítám) si na štěňata ani nevzpomene... A o tom to je...

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:48
- Nahlásit

jinak moje babička chce do domova důchodců, přestože nám se to moc nelíbí. Budem taky tyrani, až tam bude?

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:49
- Nahlásit

dorfa
Tak potom nechápu, proč bychom si měli brat příklad ze zvířat... ale jak říkám, já s tím srovnáváním nezačala, jen jsem to rozvedla trošku jinam Bohužel já jsem si s tebou dovolila nesouhlasit, tak se pouštíš do mě a ne do člověka, co s tím srovnáváním začal..

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:50
- Nahlásit

Eimy
po určité době odejdou děti samy jinam .....a občas mám moc velkou chuť je napadnout

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:50
- Nahlásit

Renata

on tak na 90% vypadat bude, protože znáš 100% jeho rodiče a ti jsou s PP
jak si muze byt jista,kdyz stenata budou bez PP

Asi může. Je to její volba, na štěně si čeká. Zná otce i matku, oba jsou s PP.Tak myslíš že se narodí opice a ne pes bez PP, který je podobný matce a otci.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:51
- Nahlásit

mac1
ale předpokládám, že kontakty uplně nepřerušíš... Ale kdo nechce pochopit nepochopí

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:51
- Nahlásit

birma

Říká ti něco slovo genetika? Slyšela jsi něco o alelách?
Ano právě proto.

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:53
- Nahlásit

Taky si myslím,že fena štěňata k životu nepotřebuje,ale jsou i výjimky.Jsou feny,které po štěňatech opravdu touží a klidně přijmou i mimo falešnou březost jakékoliv mládě a dokonce se i rozkojí.Jsou to vzácné výjimky,výborné jako kojné feny,ale jinak jsou jim tyto touhy spíš naobtíž.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:53
- Nahlásit

dorfa
tak potom nemůžeš říct, že všichni sourozenci z vrhu tu vadu mít MUSÍ, oni jí mít mohou, ale nemusí

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:54
- Nahlásit

Jen mě tak napadlo, jestli je horší nechat prarodiče v domově důchodců a nebo je nechat osamotě v bytě, kde se o sebe nebudou skoro schopni postarat... Někdo třeba nemusí mít čas každej den za nima jezdit nebo se k nim rovnou přestěhovat, tak jak to potom řešit?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání