| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:04
- Nahlásit
To samotné lejstro, které je teď pro tebe tak důležité o kterém si myslíš, že ti vyřeší všechny problémy to vlastně způsobilo, že je chov psů bez PP tak oblíbený a lukrativní.
to lejstro pro mě opravdu důležité není, v této společnosti si s ním můžu vytřít tak možná ..., ale jde o to, že na lidi, kteří množí není metr.Je chovatel a chovatel.Ani chovatelé s PP nejsou všichni seriozní,ale mám na výběr a mám možnost si vybrat, prostudovat rodokmeny a počkat si případně, ale u chovu a množení psů bez PP tuto možnost a jistotu, že budu mít dogu nemám.Tvrdit mi může cokoliv a pak mi vyroste dogopitbul (třeba).
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
dorfa
dát 10000 za psa bez PP mi přijde jako vyhazování peněz u všech plemen.
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
A k cemu by bylo, kdyby nebyl chov bez PP jeste k vetsi byrokracii a korupci
mozna k tomu ,ze by byli min zaplneny utulky
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:08
- Nahlásit
monika
No to bude v tom plemeni.Jezevčíka bez PP seženeš za 500,-Kč, takže těch 10.000,-Kč by bylo opravdu nerozum.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
dorfa
No to bude v tom plemeni.Jezevčíka bez PP seženeš za 500,-Kč, takže těch 10.000,-Kč by bylo opravdu vyhazování peněz.
Ano, v tom to je, Jack je holt momentálně trochu dražší záležitost )
A že 10000Kc je za psa bez PP hodne.....noooo
A vite, kolik lidi v cesku ma treba za 10-15000Kc pravyho vorecha?
Bandog, staf, pit, mnohdy i minibull, ale tam je cena jeste o neco vys )a vsechna tahle exoticka plemena...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
monika
to byl omyl to nepatřilo tobě.
Tato zpráva je pro tebe:
Máš pravdu. Je to jen a jen na tvém výběru. Ale do etiky chovatel s PP stejně moc neuvidíš, pokud se v chovu toho plemene nepohybuješ už příliš dlouho. A koupě štěněte bude stejně sázka do loterie.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:10
- Nahlásit
jinak proc by si za JRT bez PP mela rikat min, kdyz ostatni ho prodavaji za tu samou cenu na trhu...? Divny je..ze vas zarazi cena 10tis..ale tech 30tis je OK...pritom je to nastejno..hop nebo trop..
je snad jasny ze kazdy chce dneska neco utrzit...kdyby ne, tak by ta pani majitelka byla dost blba, kdyby za "modniho" psa chtela 10korun,,,,kde je zaruka, ze co je drahe je i kvalitni??
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:12
- Nahlásit
Orry
jistě holt někdo nakupuje v kamenném obchodě a někdo na tržnici. já vybírám obchod, ty asi tu tržnici
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:13
- Nahlásit
Renata
mozna k tomu ,ze by byli min zaplneny utulky
Fakt tam nepracuješ?Proč ti tedy tak leží v žaludku. V útulku jsou po většinou opravdový vořeši, a svědčí spíš o stavu společnosti, než o tom, že chov psů s PP je etičtější.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:13
- Nahlásit
Orry
ano 10 tis za JRT je asi dobrá cena,
ale kde máš jistotu, že to bude JRT? Slovo chovatelky?
pokud namítneš, že ti nebude vadit, pokud to nebude JRT, tak proč rovnou nejdeš do jiného plemena a nebo do útulku?
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:14
- Nahlásit
jinak proc by si za JRT bez PP mela rikat min, kdyz ostatni ho prodavaji za tu samou cenu na trhu...?
a neni ti divny ,proc si za nej rekne 10.000,-,kdyz s PP by mohla chtit 30.000????ale to uz tu nekde bylo vepredu napsany.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:14
- Nahlásit
Vanda
jistě holt někdo nakupuje v kamenném obchodě a někdo na tržnici. já vybírám obchod, ty asi tu tržnici
Budíš ti přáno, ale tržnice jsou a budou na celém světě. S tím nic neuděláš a už vůbec ne tím, že si tam nic nekoupíš.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:15
- Nahlásit
Orry
jinak proc by si za JRT bez PP mela rikat min, kdyz ostatni ho prodavaji za tu samou cenu na trhu...? Divny je..ze vas zarazi cena 10tis..ale tech 30tis je OK...pritom je to nastejno..hop nebo trop..
je snad jasny ze kazdy chce dneska neco utrzit...kdyby ne, tak by ta pani majitelka byla dost blba, kdyby za "modniho" psa chtela 10korun,,,,kde je zaruka, ze co je drahe je i kvalitni??
To je pravda!
Myslim, ze to vidis spravne.
Dulezite je, aby ty jsi veril(a) tomu chovateli a verila v to, ze budes mit opravdu tu rasu, kterou chces...nebo spis nez verila, aby jsi to vedela.
Protoze pokud tomu tak je, tak proc si ke psu jeste dokupovat plagiát za 20000Kc??
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:16
- Nahlásit
dorfa
to je fakt, taky za tím co jsem napsala nebylo myšleno víc než co v tom stálo. je to svobodné rozhodnutí moje jako kohokoli jiného. jinak čistě teoreticky pokud by si tam nikdo nic nekoupil, tak by se s tím něco udělat dalo
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
Vanda
Orry
Třeba Quelle?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:18
- Nahlásit
neverending diskuze - PP x bez PP . Podle mého názoru u psůs PP máte zaručen jedině vzhled , výšku -+cm , můžete na výstavy a na zkoušky -i když ve sporotvní kynologii od letošního roku můžou na zkoušky i psi bez PP . Zdraví ( u většiny plemen se stejně sleduje pouze DKK , u mého plemene už bylo omezení chovnosti stupněm DKK zrušeno, je to na chovatelích, ostatně v zemi původu DKK nikdy nebylo omezením chovnosti a nemají tam nemocnější psy ) ani povahu PP nezaručuje a co se týče pracovních vloh, tak tam je heritabilita tak nízká, že nemá cenu o tom vůbec hovořit . Takže jedině ten vzhled psa, výstavy a některé zkoušky - to je PP, nic víc . Ona vůbecta čistokrevnost psů - příbuzenských vazeb v chovech je docela dost a to z dlouhodobého hlediska pro zdraví psůnení nijak prospěšné, ostatně je to zase jen výmysl člověka . Že někdo má štěňata bez PP vůbec neznamená, že o fenu a štěňata je postaráno hůř než v chovu s PP, až budu stará a nebudu už chtít se psy pracovat, klidně si nějakého psa bez PP vezmu.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:19
- Nahlásit
Renata
a neni ti divny ,proc si za nej rekne 10.000,-,kdyz s PP by mohla chtit 30.000????ale to uz tu nekde bylo vepredu napsany
Ale tady za tohoto psa by prece nemohlo byt uctovano 30?? On prece nemuze mit legalne PP?? Nebo je tvrzeno, ze ano? Pak zalezi na dalsich vecech.
Vsechno jde delat kvalitne, kdyz nekdo chce...i chov bez PP a naopak i ten s PP muze bt SHIT...ale to blabolime stale dokola, dyt je to uz jasny, ne?
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:19
- Nahlásit
Trotelchen
ale to je další věc o které tu už taky leckdo psal, že ani PP nejsou zárukou ničeho a že i když nelze rizika nikdy 100%vyloučit, lze je získáváním informací o chovateli a jeho psech alespoň snížit. i u bosse se ti může věc rozpadnout po několika měsících...
já prostě, když se mi některý věci nelíbí, tak je nepodporuju i když vím že jen ta moje nepodpora jim vlastně nijak neublíží...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:20
- Nahlásit
Vanda
Opravdu ale jen čistě teoreticky. Trh má různé podoby
protože struktura zákazníků se skládá z různých vrstev obyvatelstva, a každý při výběru zboží má jiná kritéria a jiné preference. Trh se tomu jen přizpůsobuje.Jo jo neviditelná ruka trhu si to uspořádá sama.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:21
- Nahlásit
ach jo..vzdyt je to tu porad dokola...
Vando
vzdyt jo...kazdy ma pravo volby
nekupuju si psa abych mohla rikat ja ho mam z kameneho kramu ne z trznice....
zuzka
a kde mas dneska vubec nakou jistotu?
asi jsou pro me dulezitejsi jine veci ...
ale ja budu mit JRT...ale bez PP...co na tom? komu to vadi? me ne
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:21
- Nahlásit
mac1
jooooooooooooooo!
pěkněěěěěěěěě!
a je to fakt neverending :-D
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:22
- Nahlásit
Orry
já nekoupila psa s PP abych mohla říkat, že je z krámu a ne z tržnice, ale abych zvýšila šanci, že bude odpovídat povahově, že bude zdravý atd...to co se ti tu snaží vysvětlit spousty lidí - že PP není nějaká snobárna, stejně jako snad není snobárna nakupovat v obchodě
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:23
- Nahlásit
mac1
Naprosto souhlasím.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:23
- Nahlásit
Orry
ale ja budu mit JRT...ale bez PP...co na tom? komu to vadi? me
nektrym to vadi, holt nic nenadelas, me osobne by zajimalo, jakzmi chovatelskymi zamery se honosi Ti, co tak schazuji psy bez PP a vorisky )
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:25
- Nahlásit
Ale tady za tohoto psa by prece nemohlo byt uctovano 30?? On prece nemuze mit legalne PP??
nekde vepredu to je napsany ,tak si to precti!
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:26
- Nahlásit
Trotelchen
Ale tady za tohoto psa by prece nemohlo byt uctovano 30?? On prece nemuze mit legalne PP??
nekde vepredu to je napsany ,tak si to precti!
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:26
- Nahlásit
Vanda
já nekoupila psa s PP abych mohla říkat, že je z krámu a ne z tržnice, ale abych zvýšila šanci, že bude odpovídat povahově, že bude zdravý atd...to co se ti tu snaží vysvětlit spousty lidí - že PP není nějaká snobárna, stejně jako snad není snobárna nakupovat v obchodě
No z části pravda......ale záleží na plemeni...kupříkladu vím, že kdybych pořizoval já či třeba někdo známy některé určité plemeno psa, určitě bych doporučil psa bez PP od svých známých nebo skoroznámých, nebot tamnější chov je pro mne určitou zárukou kvality....a myslím, že u mnohých plemen dnes lze vybrat prioritně podle osoby chovatele bez ohledu na existenci PP.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:27
- Nahlásit
Orry
pokud si vybírám plemeno psa, vybírám si ho z nějakého důvodu, proto bych do psa bez PP nešla (nota bene u našeho plemene ani bez PP nejsou).
Pokud by to totiž nebylo úplně to plemeno, jaké jsem si vybrala, co já vím kým kryli? Aby štěnda vypadala co nejpodobněji a na povahu kašlou.
Docela mě zaráží, že jsi ochotná dát tolik peněz na velice nejistou sázku a akceptovat, že to možná nebude to, co sis přála a zároveň šmahem odmítnout jiná velice podobná plemena, která bys mohla mít i se zárukou prokázaného původu.
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
mac1
mas pravdu nekonecna diskuze...ale ja se na zacatku jen ptala na rozdil 20tis...ne zda psa s PP ci bez PP
ja jsem rozhodnuta pro tohohle smudlu...splnil ma kriteria
trotelchen
|
Trotelchen
Člen |
- Nahlásit
Renata
nebudu to hledat...je tu toho trochu moc....pardooon
|