| Autor |
Zpráva |
pajinka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 12:52
- Nahlásit
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:57
- Nahlásit
dorfa
Tak to jo, snažím se své názory odůvodnit a podložit nějakými argumenty a shrnout do jednoho smysluplného textu - sama pak po odeslání koukám na délku příspěvku...
Ještě k tomu našemu "rozhovoru" (i když ten byl asi pod tím druhým tématem o etice) - měla bych 3 dotazy:
1/ Co vedlo k tomu, že jsi ukončila svou úspěšnou vystavovatelskou a chovatelskou činnost pod hlavičkou místních kynologických institucí? Mám na mysli ten zlom - jestli to tedy není tajné nebo příliš osobní.
2/ Po skončení chovatelství s PP - proč v té činnosti dál pokračuješ "bez PP"? Přemýšlím nad důvodem, já kdybych byla něčím otrávená a znechucená, že bych se na to vykašlala, asi bych se věnovala psům už jen po stránce vlastního soužití s nimi (např. agility, coursing, výcvik nebo prostě jen pohodový život s nimi, procházky...).
3/ Tvůj názor na produkci štěňat bez PP byl stejný i v době, když jsi aktivně chovala organizovaně?
Trotelchen
trhat nehty a řezat uši!
Jak to tak vidím, tak při mé výřečnosti a grafomanii spíš trhat prsty a řezat jazyk...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:29
- Nahlásit
daliva
ad1.
Čistě osobní rozhodnutí. Je spousta smysluplnějších činností kde se může člověk realizovat. Cpát peníze do něčeho tak bezedného jako jsou výstavy mi přišlo už prostě hloupé. Každý týden poslouchat skoro stejné řeči, že ten pes je makový nebo takový, mě začaly otravovat. Lidi, kteří se pohybují v této branži jsou po většinou pokrytci, kteří si nevidí na špičku nosu a osobní zisk jim je vždy bližší.(ne všichni). Prostě dost důvodů proč nebýt účastna v těch věčných žabomyších válkách.
ad2
Nepokračuji v produkci žádných štěňat. Po skončení této činnosti jsem odchovala jeden jediný vrh štěňat bez PP. Na feně, která byla zbonitována a splnila vše pro uznání chovnosti, dokonce měla navíc i tituly, které pro chovnost nejsou nutné. Nakryla jsem jí psem, kterým bych tu fenu kryla i kdybych chtěla aby štěňata měla PP. Byl typově naprosto stejný jako má fena. Pes byl také s PP, chovný a byl to poslední jedinec po plemeníkovy, se kterým se tady už dlouho nekrylo. Pro mě byl exteriérově a krevně velmi zajímaví.
Asi chápeš proč nestojím, aby můj bývalý klub o tomto věděl.Já i majitel psa jsem porušili ty pitomá pravidla.
Já nejsem znechucena psy, ale tím co okolo nich je. A nemyslím, si že zrovna z výstav by psi něco pozitivního měli.
Bez psa ani nikdy nebudu.Život bez psa si neumím představit. Výcvik pro ně nepotřebuji, umím si psa vychovat k obrazu svému sama bez instruktora, a zrovna tak se nemusím realizovat v nějakých sportovních činnostech. Raději se jdu s holkama projít do lesa a nebo udělám nějaký pěkný výlet
Já nejsem zahořklá z nějakého neúspěchu, já si myslím, že jsem teprve po tolika letech pochopila co je pro mě důležité.
ad3
Můj názor na chov psů s PP a bez PP se vyvíjel. Vždy jsem chtěla chovat, vystavovat a myslela jsem si, že k dosažení toho musím mít jen psa s PP.Když jsem chovala organizovaně tak jsem dodržovala všechny pravidla, na rozdíl třeba od jiných.Vůbec mi to nevadilo. Ale tím, jak jsem víc nacházela sama sebe jsem vlastně poznala, že to vše je jen pokrytecký pohled na jednu stranu problému. V soužití člověka se psem jde o mnohem víc než o nějakou cílenou plenitbu.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 17:36
- Nahlásit
dorfa
Hezké
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 18:20
- Nahlásit
Někdo, už nevím, kdo to byl, se mně ptal, co mám za plemeno. Je to malý černý knírač. Omlouvám se, že jsem neodpověděla dřív, ale včera jsem byla v práci a vzpamatovala jsem se z toho až teď
|