| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 18:40
- Nahlásit
Trotelchen
Vrrrrrrrr kdo jinej myslíš, že by vychoval tak geniálního psa, jako je ona? No zase jen genius ne?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 18:42
- Nahlásit
Trotelchen
Koukám, že to tady máš s tou diskusí složité. Od etiky k JRT a hned odskok do veteriny a poradit se slizem. Klobouk dolu fakt.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 18:52
- Nahlásit
taky koukám jak to pěkně jede..jen tak dál
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 18:54
- Nahlásit
Trotelchen
Opakuju, stejné principy jako ve sportu, zaměstnání, jiných zájmových kroužcích - jsou proto naši olympionici méně samostatní, když mají za sebou olympijský výbor a podpůrný tým? Mají přestat s vrcholovým sportem, když lékař vedlejšího týmu povolí (či naordinuje) soupeřům doping?
Nepotřebuju vodit za ručičku, ale současně si neumím představit jak udržet dlouho vytvářený standard jednotlivých plemen na mezinárodní i národní úrovni. Současně mi přijde nesmysl rušit rozumná pravidla jen proto, že jsou zneužitelná. Možná mám prostě kliku na klub...
nebyla by nahodou treba na netu naprosto uzasna aplikace fungujici jako registr tech psu...tam by jsi mohla mit stejne info
Jsem pro, všema deseti, vytvoříš ji? Ona totiž neexistuje a já to vytvořit nejsem schopná - ani technicky ani z časových důvodů. Takže využívám všech aktuálně dostupných možností. Jsem proto nesamostatná, neschopná a nemám v seriózní kynologii co dělat?
.. ale jestli někdo něco nemůže dělat pořádně a nemá na to čas, tak by to nejspíš dělat neměl..
Jasně, ale tady prostě a jen využívám služeb. I můj den má jen 24hod. a radši ho strávím péčí o štěňata, než hodinovou cestou do Prahy a papírováním na ČMKU.
příklad již zde zmiňované mé známé, která chová jen pro radost
OK, taky názor. Super je, že své odchovy si nechá nebo daruje, tudíž nekšeftuje. Škoda je, že její - pravděpodobně kvalitní - psi (co má za plemeno?) nijak nepřispějí svému plemeni z hlediska jeho budoucnosti. Má třeba možnost obohatit místní chov kvalitními importy, novou krví, zdravými geny a z trucu k instituci na to kašle. Takže pro sebe a svou radost. Jsou chovatelé, kteří chovají pro plemeno jako takové, jeho zachování, rozvíjení apod...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 19:00
- Nahlásit
daliva
Jo chovat psy pro radost tomu rozumím a k tomu se doufám jednou dopracuji. Jen tak bez pravidel (ČMKU,ČKS, FCI), a pro zlost, těm, ktrým pak doma visí neprodejná štěňata, protože ty mě budou hned nenávidět.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 20:41
- Nahlásit
URL
Asi tak za 2-3 roky budeme chtít štěňátka, takže předčasné nabídky ke krytí rozhodně nevadí...
(čistokrevná, bez PP, nar. 15.12.2004)
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 20:46
- Nahlásit
http://www.kennels.cz/image_show.php?image_id=1995 href="http://www.kennels.cz/image_show.php?image_i d=1995" target="_blank" rel="nofollow">URL
Asi tak za 2-3 roky budeme chtít štěňátka, takže předčasné nabídky ke krytí rozhodně nevadí...
(čistokrevná, bez PP, nar. 15.12.2004)
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 21:22
- Nahlásit
dorfa
prosím tě, co máš za plemena? pochopila jsem správně, že jich máš víc? a jak dlouho se tomu chovu věnuješ?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 21:54
- Nahlásit
monika
Psům se věnuji 25 let. V současné době mám už jen 2 veteránky (malé knírače), jinak jsem měla taky NO, ale ten byl na práci. Už asi 7 let už jsem neodchovala žádné štěně a neúčastním se žádných kynologických akcí. Stačí?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:32
- Nahlásit
monika
URL
Moje holky.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:33
- Nahlásit
dorfa
čistokrevná, bez PP
Tak čistokrevná nebo bez PP?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:36
- Nahlásit
shiba
Myslíš moje holky? Nebo JRT? Nebo moje další plánové odchovy? Budu-li vědět ráda zodpovím.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 23:15
- Nahlásit
dorfa
Máš ty holky pěkně zarostlé.To ta moje má sportovní střih,aby domů co nejméně nanosila.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 23:20
- Nahlásit
Endy
Tak to bys je měla vidět teď. Jen zasvěcení poznají že jsou to knírači, ostatní mě zastavují a ptají se co to je za plemeno, co to mají za krásnou srst. Teď totiž připomínají spíš melírovaného dikobraza.
To víš už jsou to seniorky a pořád je zima, takže s trimováním pořád váhám.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 23:28
- Nahlásit
dorfa
To váhej.Já jí blbec dala ostříhat,protože se pořád kousala na zádech a pak se pod ní probořil led.Výsledek je nastydnutí a dva týdny léčby.Ale už je to dobré,právě pozoruji,jak vyhazuje čumákem krysaříka,ten létá vzduchem a za odměnu jí naplácá ušima.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 23:36
- Nahlásit
Endy
Hlavně, že je pořád veselo a mají se rádi.
Tobě na těch fotkách přišly zarostlé? Oni tam totiž byli tak 4-6 týdnů po trimování, takže zdaleka ne ve výstavní srsti. To jsem chodila až tak 10-14 týdnů po trimování. Já mám totiž děsný chlupáče, hlavně ta mladší to je tedy mop. Všechno vymete a už taky uvažuji, že se na trimování vykašlu a budu jí stříhat, stejně jí je pořád děsný vedro.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 09:43
- Nahlásit
dorfa
jsou hezké, nezdají se mi moc zarostlé. já měla taky kníračku, stejnou jako ty a taky jí děsně rychle rostly chlupy. A jak se jmenuje tvoje chovatelská stanice? jestli to teda není tajné.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:04
- Nahlásit
monika
Zrovna jsem se koukala na tvou Doru. Moc hezká a že není úplně podle standardu, no a. . Dnes už vím, že na tom vůbec nezáleží.
Z tvých stránek je na prví pohled vidět, s jakým nadšením si budeš pořizovat dalšího pejska, a jak strašně chceš chov psů dělat. Jo kynologie chce opravdu velké nadšení bez něj se to dělat nedá. .
Akorát mě mrzí ta kastrace, kterou plánuješ pro Doru. Je to tvoje věc a nechci na toto téma s tebou diskutovat. Ale koukni se taky na téma „Etika v chovu“, tam jsem vyjádřila svůj názor co si o chovu psů myslím obecně, dnes, po 25 letech. Jinak ti přeji aby se ti tvůj sen splnil a věř není v tom ani trochu sarkasmu. Po počátečních neúspěších ve výběru vhodné chovné kandidátky na založení chovu, se mi můj sen taky splnil a přineslo mě to spoustu krásných zážitků i smutku. A myslím si, že mě život se psy povznesl dneska někam dál, kde jsem měla asi začít a ne končit.
Milovat svého psa jen proto, že je psem a to se vším všudy, se všemi jeho nedostatky, nemoci a vrtochy.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:07
- Nahlásit
dorfa
myslím si, že mě život se psy povznesl dneska někam dál
Moc hezky. Doufám, že takto někam dál přivede život se psy víc lidí. To by tady na světě pak mohlo být skutečně líp.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:16
- Nahlásit
viveka
Víš ono je to hrozně těžké, protože vlastně záleží jen a jen na člověku samotném. Protože někoho chov psů přivedl taky úplně někam jinam, kde výsledkem je přemíra zvířecího utrpění, ve jménu člověka.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:20
- Nahlásit
dorfa
Ale já jsem neměla na mysli kamkoliv jinam! Já jsem měla na mysli tam, kam to přivedlo Tebe, přece.
Jasně že záleží jen na člověku samotném. To žádná pravidla ani lidské zákony nevyřeší.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:24
- Nahlásit
dorfa
dík za pochvalu Dorinky, pro mě je ta nej , ale věř, že ty nervy a to zklamaní bylo taky dost velké.Od začátku mi bylo jasné, že se to na Dorce nějak odrazí, ale naděje umírá poslední.Dneska už mi to nevadí, miluju ji a nedala bych ji za nic.Druhé štěně si opravdu pořizuji s nadšením a výstavy jsem ani tak v plánu neměla. Jenže jsem se seznámila s několika dogaři, kteří se tomu věnují s plným nasazením a jsou ochotní tomu něco obětovat.Ač mám psa "jiného", vzali měc mezi sebe a ukázali mi ochotně vše, co jsem chtěla vidět a taky mi vysvětli vše co jsem chtěla vědět. Asi jsem měla štěstí, ale každopádně mě to chytlo a chci to zkusit. Třeba si taky nabiju kokos, něco nemusí vyjít, ale každopádně budu vědět, že jsem udělala maximum pro to, aby se to nestalo.Na své štěně čekám už rok, nevadí mi to, jednak mám Dorku, se kterou mi ten rok utekl rychle a jednak mám možnost se ještě něco naučit.Vím že mě chovatelka nenechá se v tom plácat a pomůže mi v začátku, dělá to i s ostatníma štěnatama a taky vím, že mám sama nemalé zkušenosti se psy, které můžu zúročit. Ani já se už ke kastraci Dorky vyjadřovat nebudu, prostě je to mé rozhodnutí (i zkušenost) a já si to u sebe určitě obhájím. Děkuju za odpověď a drž mi palce at mi to vyjde.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:37
- Nahlásit
monika
Třeba si taky nabiju kokos,
Každá činnost je tvořena úspěchy a neúspěchy a já ke svému poznání jsem rozhodně nedošla po nabití kokosu. Naopak. Přestala jsem s výstavy a chovem, v momentu kdy jsem vyšlechtila to co jsem vždycky chtěla. Kdy 5 generace byla interšampión a 6 generace mých odchovů v necelých 13 měsících již měla titul „Junior šampión ČR. Na evropské výstavě v Tulmu CAC a výstavní a chovná kariéra byla jak namalovaná. V tomto momentě by asi málo kdo přestal, je to nepochopitelné, ale jsem za své rozhodnutí šťastná. Nemyslím, si že jsem si kdy nabila kokos. Jsem vděčná za každou zkušenost, kterou mi život přináší.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 12:37
- Nahlásit
jak se jmenuje tvoje chovatelská stanice?ráda bych viděla tvé odchovy. jinak blahopřeju, doufám, že i já dosáhnu nějakých úspěchů.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 12:44
- Nahlásit
monika
Až pojedeš do Prahy, tak se zastav já ti ukáži poháry, medaile, kokardy atd. Vlastně to jsem všechno vyhodila, ale v papírech psů mám schovaná osvědčení o titulech, pak ještě knihu odchovů, to vše ti ukázat mohu, ale na internetu si zachovám přece jen tu trochu anonymity, která mi tu po tom všem co jsem o sobě prozradila ještě zbyla. O.K? Myslím to vážně.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 12:50
- Nahlásit
aha, tak to promin, ale já si myslím, že se teda nemáš za co stydět a proč se nepochlubit. je to tvoje práce.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 13:56
- Nahlásit
monika
proč se nepochlubit. je to tvoje práce.
K tomu jsou právě ty výstavy, prezentace na internetových stránkách atd. Já už jsem skončila. Pro mě to je uzavřená kapitola.Jediné s čím jsem do toho šla byla láska ke zvířatům a ke psům zvlášť. Proto jsem ráda, že jsem skončila při stejném. Moje holky si viděla, jsou na internetu, nestydím se za ně, klidně ještě nějaká fota přidám. Moje holky jsou prostě pro mě už jen moje holky a nemá cenu za jejich jména přidávat „von“ i když ho tam mají. Ty začínáš z čistého nadšení proto si svojí Dorku dala na internet a nevadí ti že se nejmenuje Doris von der Gardendog. Já jsem dneska tam kde ty a jsem tak ráda. Nechci se posouvat jinam ani o 1 cm.
Snad už to chápeš, nebo to pochopíš až časem a nebo mě taky nepochopíš nikdy.
aha, tak to promin
Omlouvat se nemusíš, to pozvání do Prahy pořád trvá.
Hodně štěstí.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 17:02
- Nahlásit
dorfa
pozvání do Prahy pořád trvá.
děkuju,až budu mít cestu a vybyde mi čas tak tě ráda poznám osobně.Děkuju za přání.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 17:18
- Nahlásit
daliva
jsou proto naši olympionici méně samostatní, když mají za sebou olympijský výbor a podpůrný tým?
to podle mne není relevantní přirovnání........chovatel se bez klubu, CMKU nebo FCI v klidu obejde
Nepotřebuju vodit za ručičku, ale současně si neumím představit jak udržet dlouho vytvářený standard jednotlivých plemen na mezinárodní i národní úrovni.
No ty třeba nepotřebuješ vodit...ale to taky nikdo netvrdil....
A ten standard obzvláště u některých plemen jde od desíti k pěti.....
Jsem pro, všema deseti, vytvoříš ji? Ona totiž neexistuje a já to vytvořit nejsem schopná - ani technicky ani z časových důvodů. Takže využívám všech aktuálně dostupných možností. Jsem proto nesamostatná, neschopná a nemám v seriózní kynologii co dělat?
Jistě, že neexistuje, neuživila by se, protože a právě proto, že je zde FCI, CMKU a kluby , ktre se snazi vse linkovat a suplovat.
A proc bych ji mel vytvaret ja?
ale jestli někdo něco nemůže dělat pořádně a nemá na to čas, tak by to nejspíš dělat neměl..
Jasně, ale tady prostě a jen využívám služeb. I můj den má jen 24hod. a radši ho strávím péčí o štěňata, než hodinovou cestou do Prahy a papírováním na ČMKU.
No ano, vždyť právě o to jde i mi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Škoda je, že její - pravděpodobně kvalitní - psi (co má za plemeno?) nijak nepřispějí svému plemeni z hlediska jeho budoucnosti. Má třeba možnost obohatit místní chov kvalitními importy, novou krví, zdravými geny a z trucu k instituci na to kašle. Takže pro sebe a svou radost. Jsou chovatelé, kteří chovají pro plemeno jako takové, jeho zachování, rozvíjení apod...
Plemena má dvě, ale nepovím, byla by lehce identifikovatelná a to nechce.
Ano, jak píšeš, v jistém směru je to pro plemeno ztráta, ale jen pro jedno z těch dvou a u toho druhého oni zase naopak třeba i exportují a pevně věřím tomu, že k tomu chovu přispějí zase třeba tam, kam exportují...ano...nebudou to psi s PP od FCI, ale jsem přesvědčen, že to budou psi nejméně tak kvalitní jako Ti nejlepší tohoto plemene u nás s papíry FCI neboli jinak...oni u těch psů rozvíjejí jejich pracovní vlastnosti, což u těchto plemen skoro nikdo u nás nedělá....a můj názor je ten, že exteriér byť sebestandardnější o ničem nesvědčí neboli lépe plemeno nedělá!
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 17:26
- Nahlásit
Trotelchen
a můj názor je ten, že exteriér byť sebestandardnější o ničem nesvědčí neboli lépe plemeno nedělá!
Co tedy podle tebe dělá plemeno? Pouze povaha, schopnost pracovat? Tomu přece sám nemůžeš věřit. Ale jinak s tím co si napsal souhlasím.
|