Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier -štěnátko s PP či bez...
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:33
- Nahlásit

sarax
ano, je to chyba majitele, že si pořídil psa bez PP, neříkám, že v PP chovu se to stát nemůže, ale zatím jsem takové zvíře s PP prostě neviděla

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:34
- Nahlásit

birma

promiň, ale jestli si někdo přivetze štěně a to chodí se staženym ocasem a bojí se vlastního stínu, což časem začne řešit agresí není počáteční chyba na jeho straně (teda kromě toho od koho štěně koupil)
Doufám, že mi nechceš namluvit, že řádný chovatel, pokud bude mít štěně, které v 8 týdnech se projevuje jako velmi bázlivé a má všechny projevy vrozené bojácnosti, že ho neprodá a sám ho utratí. Tak tomu se fakt směji. Prodá ho a ještě bude tvrdit to bude dobré. A jaké bude překvapení majitele, až mu ho vyřadí právě třeba pro netypickou povahu.

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:35
- Nahlásit

Renata
Už jsem to psala. Ani PP nemusí být záruka čistokrevnosti psa.Viz čivava s chlupatým čumákem.Spousta čivav má příliš bohatou srst,jasné přikřížení špice do chovu.U krysaříků spousta nových barev,jasné přikřížení čivavy.Je to o chovateli.Neznalost chovu je sladká nevědomost.To si člověk pořídí štěndo s klidem.Čím víc toho o chovu víš,tím hůř se Ti štěně vybírá.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:36
- Nahlásit

dorfa
řádný chovatel takové štěně nevyprodukuje

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:37
- Nahlásit

Renata
Na nepoctivce narazíš všude i v registrovaném chovu. Za nevědomost se prostě platí.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:38
- Nahlásit

birma

řádný chovatel takové štěně nevyprodukuje
Takže ho utratí. Nechceš mi snad tvrdit, že se nemůže stát, že se takový pes nenarodí?

Renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:40
- Nahlásit

dorfa
Už vidím, jak mi dáte černé na bílém, že pes bude ostražitý, nebojácný a já nevím co ještě jenom proto že je to pro určité plemeno typické
a co krmeni na cely zivot psa?a jeste ze by ti ten chovatel natankoval plnou,ze prijedes ne?ono taky zalezi jak stene vychovas vis?psi prochazeji bonitaci,svodem ,kde je kontrolovana i povaha!a treba u nas nebyla ted uchovnena fena pro bazlivost!!!!

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:40
- Nahlásit

birma
Registrovaní chovatelé nemají odpad. Tomu sama nevěříš. Asi nejvíce odpadu je vidět u plemene NO a myslím, že u těch povah zrovna.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:41
- Nahlásit

dorfa
jde o to nakolik je to opravdu vrozené a nakolik je to špatnou péčí "chovatele". aA můžu říct, že pro mě, jako pro člověka co bydlí s tím psem v baráku, by bylo lepší, kdyby ho chovatel (pokud by to byla opravdu vrozená vada)utratil

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:42
- Nahlásit

birma
ty jsi neviděla zvíře s PP,které by bylo vystrašené a následně agresívní??mno to máš kliku ne?
prostě povaha psa je o lidech ne o PP!!!

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:43
- Nahlásit

Renata

Už vidím, jak mi dáte černé na bílém, že pes bude ostražitý, nebojácný a já nevím co ještě jenom proto že je to pro určité plemeno typické
a co krmeni na cely zivot psa?a jeste ze by ti ten chovatel natankoval plnou,ze prijedes ne?ono taky zalezi jak stene vychovas vis?psi prochazeji bonitaci,svodem ,kde je kontrolovana i povaha!a treba u nas nebyla ted uchovnena fena pro bazlivost!!!!

Vždyť to říkám prodat za každou cenu a na svodu to svést na majitele, že ho špatně živil, špatně vychoval atd.

Renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:43
- Nahlásit

Endy
pockej,pockej!!!tohle snad ani nepis!pokud si nekdo koupi stene s PP a je neciste ,tak mam smlouvu a muzu s tim neco delat a pak at chovateli seberou stanici!to souhlasim!ale mam doma plemeno,ktere je chovane v 5-ti barevnych razech a opravdu se mi nestalo,ze by mi fenu nakryl pes jineho bar.razu!!!tohle jde preci uhlidat!nehlede na to,ze poradce chovu,by mi ani takove stene nezapsal,tak jak mohlo dostat PP????

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:47
- Nahlásit

birma

sarax

ty jsi neviděla zvíře s PP,které by bylo vystrašené a následně agresívní??mno to máš kliku ne?
prostě povaha psa je o lidech ne o PP!!!

A taky o genech. A nikdo neví jak ten praděd tu zkoušku z výkonu udělal, když se bál vlastního stínu, ale byl tak krásný, že se to nějak udělalo, aby se uchovnil. Podvody jsou i u registrovaných chovatelů a ne malé.

Renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:48
- Nahlásit

dorfa
ono je to tezke!kdyz si majitel mysli,ze staci fenu vzit na voditko,nebo mezi lidi vubec v den svodu ,tak potom mu neni pomoci!

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:49
- Nahlásit

no o tom mluvím a teorie aby chovatel utratil bázlivý štěně se mi fakt příčí
dorfa
ale já tohle beru,jen jsem chtěla říct,že agresoři nejsou jen psi bez PP

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:53
- Nahlásit

Renata

ono je to tezke!kdyz si majitel mysli,ze staci fenu vzit na voditko,nebo mezi lidi vubec v den svodu ,tak potom mu neni pomoci!
Tak s tím opravdu souhlasím, ale to by se mně nemohlo stát, protože takovému člověku bych psa asi stěží prodala a to i kdyby bylo bez PP.Nového majitele vybavuji základními informacemi i o správné výchově psa.

Renata
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:57
- Nahlásit

dorfa
Tak s tím opravdu souhlasím, ale to by se mně nemohlo stát, protože takovému člověku bych psa asi stěží prodala a to i kdyby bylo bez PP.Nového majitele vybavuji základními informacemi i o správné výchově psa

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:59
- Nahlásit

Renata
Tu čivavu s chlupatým čumákem by jsi řešila Ty nebo já,ale ne majitel,který si jí koupil na mazlíka.Poradila jsem mu,co dělat,ale bylo vidět,že je s tím smířený.Na štěněti to při kontrole není poznat.Chlupy narostou až později.A přikřížení jiných plemen do chovu je záměrné,všichni to vidí a tuší,ale nikdo s tím nic nedělá.Zkus si napadnout poradce chovu nebo rozhodčího.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 00:04
- Nahlásit

Renata
No mě to k smíchu moc nepříjde. Rozhodně mi nikdy nebylo jedno komu štěně prodávám. A jestli má někdo představu o psu takovou, že psa stačí vytáhnout z kotce na voditko v den svodu, tak mi je záhadnou jak mohl takový člověk koupit kvalitního psa. Jak mu ho vůbec mohl ten registrovaný super chovatel prodat.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 00:21
- Nahlásit

dorfa
Já myslim, že věřit tomu, že člověk, kterej si myslí výše uvedený po přečtení papíru změní názor je docela naivní... Třeba jsou i lidi, na kterých vůbec nepoznáš,ž e tam není OK nebtobě se nikdy nestalo, že ses "netrefila" do těch správných lidí?

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 07:33
- Nahlásit

Eimy

Já myslim, že věřit tomu, že člověk, kterej si myslí výše uvedený po přečtení papíru změní názor je docela naivní... Třeba jsou i lidi, na kterých vůbec nepoznáš,ž e tam není OK nebtobě se nikdy nestalo, že ses "netrefila" do těch správných lidí?

Pokud myslíš, nových majitelů mých štěňat tak jsem asi měla štěstí na lidi, ale nikdy se mi to nestalo. Musím, ale říct, že jsem štěně neprodala každému zájemci, a to i třeba k velké nelibosti těch lidí.
Ale v zásadě souhlasí, že někdy opravdu člověk může naletět. Lidi jsou různí. Ale chovatel, u kterého stojí štěně 30.000,-Kč většinou řeší jen to aby je prodal, a už neřeší do jakých podmínek psa prodává. Obzvlášť je-li to chovatel velkých plemen, a doma mu visí dalších 6-8 nezadaných štěňat.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 07:38
- Nahlásit

Endy

dekuju, s timhle s tebou souhlasim a rikam to porad...je to vazne sazka do loterie s PP i bez nej...hodne stesti s hafanama

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 07:47
- Nahlásit

dorfa
Mě vadí už třeba jen ta představa, když někdo prodá chovného psa (2 – 4roky). Něco na něm odchová a pak ho za těžký prachy prodá. Zacházejí se psem jako s výrobním prostředkem a ne se živým tvorem, který ho má rád. Do profesionálního chovatelství asi sentiment nepatří, a to mi vadí.

tak tohle me primo rozciluje....jak muzu vlastniho psa prodat?? nechapu...ale bohuzel stejne to chodi treba i u koni...je to vsude...nejde uz tu o psa jako kamarada, ale o psa jako o vydelek...

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 07:52
- Nahlásit

dorfa, trotelchen

stejne je to i u chovu koni...neprodaji hned narozene hribatko, ale pockaji, az bude mit vetsi cenu a pak jde teprv na trh...byznys je vsude...a vzdycky to tak bude

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 07:55
- Nahlásit

Orry
A když si někdo pořizuje psa bez PP tak si většinou pořizuje jako kamaráda a ne jako chovnou mašinu.Už proto nemám nic proti psům bez PP.Pořízení takové psa bývá mnohdy volba srdce a citu, a ne ekonomického profitu, který se zakryje pojmem " vývoj plemene, šlechtění atd."

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 07:59
- Nahlásit

dorfa
jak ty lidi cosi k tobě příjedou pro štěně prověřuješ?Nemáš šanci lidi na 100% odhadnout.Znám chovatelku, která se o své štěnata zajímá i poté co je prodá a nový majitel se jí zdál supr.Pak si jela pro psa až do německa, odebrala jim ho a dávala ho hezky dlouho dohromady.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:00
- Nahlásit

Renata

dekuji za odpoved...chapu ze musi byt nejaky rozdil...to je jasne..jen mi nejde porad do hlavy proc je ten rozdil 20tis..to neni zrovna malo...
a proc kdyz chci "normalniho" pejska kamarada musi byt zrovna jeho otec "mistr sveta amoleta"

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:04
- Nahlásit

Orry
ceny německých dog se pohybují od 12 000 do 20 000,- kč s PP.Já jsem koupila tu svoji za 4 500,-. Je bez PP, do velikosti dogy nedorostla a je to takový dozí zmetek.Viděla jsem oba rodiče, oba údajně s PP, jen se omylem nakryla žlutá fena černým psem což je u dog nepřípustné.Naletěla jsem množitelce, protože už při dalším hárání feny se omyl opakoval.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:08
- Nahlásit

sarax

muj druhy pejsek je taky vorisek (opravdovy) a take chci pro nej to nejlepsi...nestal nic..byl zachraneny...nevim jak se nekdo muze chovat ke svym psum podle toho jake jsou rasy...orry je muj pes..a kdyby mel jen tri nohy, tak je muj a bude mit stejnou peci jako vystavni sampion..a rozhodne se za nej stydet nebudu...mam psa...ne kabelku!!! Nekteri lide na vesnici jsou dosti kruti, neb ve zviratech vidi jen uzitek-prase na maso, krava na mleko, pes na hlidani...tezko bude nekdo z nich chapat ze ja mam psa jen tak...na pomazleni..a ze je to obycejny vorech a zije ve meste...maloktery clovek na vesnici ma nejake zvire jen tak...stejne je to u koni...treba v jizdarnach...kone se maji dobre..ano neb vozi lidi a vydelavaji...ale jakmile konik zestarne..prestane byt vynosny..jde na jatka...tak to chodi skoro vsude, kde lidem jde vic o penize a uzitek nez o samotne zvire a jeho lasku...

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:08
- Nahlásit

monika
Souhlasím, 100% jistotu nemáš nikdy.Nikdo si nenajímá detektivní agenturu.Naletět může každý.Vždyť říkám, že jsem měla asi štěstí. Ale pár zásad dodržuji např.:
1) většina lidí už psa měli a přišli o něj, takže věděli do čeho jdou,
2) doufám, že překupníka poznám, pokud by mi nedal falešný občan. průkaz při sepisování kupní smlouvy,
3) zásadně nedávám psa příliš starým důchodcům,
4) zásadně nedávám psa do rodiny s malým dítětem atd.

Toto se mi zatím osvědčilo, ale štěstí v tom určitě hrálo taky hodně.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání